Şimdi Ara

Vestel Codebox Garip bir sinyal yok sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle nereden başlayacağımı cidden bilemiyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Bildiğiniz biyoloji lab.ta kontrollü deney yaptım resmen.


    2012 yılında Broadcom chipsetli Vestel Codebox receiver almıştım Panasonic Plazma Tv'min yanına. Lnb olarakta 2016 yılında Inverto Black quad lnb almıştık. Evin lnb kablolarınıda o zamanlar komple sıfırı ile değiştirmiştik.


    Bir gün tv kanallarını izlerken ekranda donup donup kare kare olmaya ve arada bir sinyal yok yazısı gelmeye başladı. Dedik heralde rüzgar esiyor fakat dışarıda yaprak kımıldamıyordu. Ardından bir kaç gün geçtikten sonra bu sorun dahada sıklaşmaya başladı.


    En son dedim bu böyle olmaz denememiz lazım. codebox u söktük iki farklı lnb hattında denedik. 1. lnb hattında da aynı sorunu gösterdi fakat 2. lnb hattında görüntü ve sinyal kalitesi yağ gibi akıyordu. 1 saat kadar deneme yaptık fakat sonuç değişmedi. 1.lnb ve kendi lnb min bozuk olma ve codebox un sağlam olma ihtimali üzerinde durarak bir başka receiver bulup kendi lnbmi denemeye koyuldum.


    Çatı arasında bulduğum eski receiverı kendi lnb hattıma bağladığımda ise herhangi bir sorun gözlemleyemedim. Kafaların karıştığı yer bundan sonrası oldu zaten.


    Ne lnbnin %100 bozuk olduğunu garantiliyebildim ne de codebox receiverın.


    2 alette bir araya gelince sapıtıyor fakat farklı kombinasyonlarla (hemen hemen) gayet normal bir şekilde çalışıyorlar.


    Üstadlar atladığım nokta veya görmediğim bir yer kesinlikle var, ben göremiyorum. Siz gösterirseniz bu kardeşinize çok büyük yardımınız dokunur. Şimdiden teşekkürler.


    Edit: Konu kapanabilir. Sorun çözüldü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heineken643 -- 5 Şubat 2021; 11:1:52 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.