Şimdi Ara

vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
24.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    simdi bonus kart mtv odemelerinden dolayi vestel'in bu 2 modelinde indirim var. internette bir tane bile yorum bulamadim. bu sene cikmis bir model sanirim. pesin fiyatina en fazla 3 taksite kadar alinabiliyor. 12000 btu olani vestel'de stokta gorunmuyor ama illa ki kupon suresi gelene kadar girer diye tahmin ediyorum.(20 agustosa kadar gecerli) fiyat olarak cok uygun gibi geldi. (kargo da ucretsiz) hakkinda bilgisi olan var mi acaba?

    Vestel FLORA INVERTER 12 A++ - 1855,00TL
    Vestel FLORA INVERTER 9 A++ - 1655,00TL
    https://www.garanti.com.tr/tr/kampanya/2017/temmuz/mtv-kampanyasi.page?gbid2=100120







  • Merhabalar,

    Klimanın mekanik tasarımını yapanlardan biri olarak söyleyebilirim ki hem ses hem de performans anlamında fiyat/performans ürünüdür. Ses ve hava debisi performansı için ben ve arkadaşlarım ciddi mesai harcadık. Hava akış kesidi, akışkanlar dinamiği ve parçacık görüntüleme yöntemleri kullanılarak tasarlandı. Bir büyük boyu yani 18000 ve 24000 BTU'luğu 2018 yaz sezonunda piyasada olacak. Sunduğu hava debisine oranla ses seviyesi(yani sessizlik) bakımından piyasadaki en iyi klimalardan biri olacak.

    Uyku modunda klimanın sesini kolay kolay duyamazsınız ama etkin bir şekilde soğutmaya ve ısıtmaya devam eder. Gizli displayi de son dönemlerin trendlerinden. Minimal tasarımın bir parçası olarak sadece çalışırken displayi görebilirsiniz. Çalışmıyorken herhangi bir yerinde display alanı yoktur. Minik, sade ve sevimli bir klima kısacası. Önümüzdeki senelerde yeni estetik tasarımları da gelecek.

    Bir sorun yaşayan olursa da burdan bana bildirebilirler.
    vestel flora inverter 12.000 btu A++ aldım. bu gün öğlen kuruldu 3-4 saattir açık kullanmaktayım.

    şunu en başa koyim:
    National Geografic Channel Mega Fabrikalar= VESTEL bölümü. yazıyı yazarken denk geldi izledimde güzel olmuş vakti olana tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=FrIAapAWMY0


    bu ön incelemede önceki kullandığım klimalarıda yazayım neye göre yorum yaptığımı anlayın

    1- diamond marka 9btu klasik 15 yıl kullanıldı 7 taneden 2 tanesi 12-13 yıl sonra bozuldu. diğerleri halen kullanılmakta.
    2- mitsubishi krigamine zen inverter A+++, ve delux inverter A++. ikisindende memnundum. 3 yıl kadar kullanıldı. krigamine zen yazın hiç durmaz hep çalışırdı.
    3- demirdöküm 12btu 10 yıl kullanıldı buz tuttu su akıttı ama 6-7 yıl kadar yazın 3 ay hiç susmadan çalışırdı hiç arıza yapmadı. halen çalışıyordu. mediamarketten en ucuz diye almıştım zamanında.
    4- beko 2016da takıldı 22,000btu. çok ses yapıyor soğutması iyi sayılır.

    bunlar yazın 35-40 derece ve %85-90 nem olan bölgede çalıştırıldı.

    yerli malı diye ilk kez vestel dekoratif gaz ocağı aldık, son dönemlerde malum avrupa kıllık yapınca ispanyol teka markası yerine yerli malı/yerli markası tercih ettik. vestel gaz ocağından memnun kalınca klimada da samsung lg bosh mitsubishi daikin seg demirdöküm vs... yerine vesteli tercih ettik. ki flora serisi 2017nin serisiymiş servis daha 1 ay oldu takmaya başlayalı dedi. buda etkili oldu. yoksa demirdöküm vs alabilirdim.

    MONTAJ HIZ SERVİS KALİTESİ MASRAF
    yani klimayı internetten "başka şehirden" saat 16,00 da aldım. sabah servis 11de kapıya gelince şaşırdım gerçekten. daha 1 gün önce başka şehirden internetten saat 16,00 da almışım düşünün. evde tesisat önceden kurulu idi. o yüzden serviste kırma dökme işi olmadı. sadece küçük tırtıklama oldu hepsi bu kadar. dış ünite ayak aralığı vesteli tutmadığı için yatay demir kızak alıp getirdiler 60tl o tuttu ekstra. birde klima aliminyum petekleri temizleyici sprey aldım 60tlde o 120tl cepten çıktı. onun dışında kutu içinden 4metre bakır/aliminyum boru çıkıyor, su tahliye hortumu vs çıkıyor. genel montaj için ek ücret ödemedim. elektrik+bakırboru+su tahliyesi yani alt yapı işi evde hazır vardı. olmasa bile servis ücretsiz yapıyor ama dediğim gibi bakır boru 4 metre. fazlası gerekliyse ek ücret ödersiniz. ha bendeki alt yapıyı mitsubişi yaptı. açıkçası vestelden çıkan borularla mitsubişideki boruları kıyaslayınca mitsubişi resmen 2 misli daha kaliteli duruyor. ki bir klimacı bana dediğine göre sadece mitsubişi saf bakır boru kullanıyormuş. diğer tüm markalar aliminyum alaşımlı bakır boru kullanıyormuş. montaj 1 saatte bitti. servise ne sorsam açık ve net cevap verdi. eksi olarak biraz iç ünitenin içindeki aliminyum petekleri çok hafif eğdiler. görmezden gelinebilir şekilde olduğundan birşey demedim. heralde tutup kaldırırken oldu oda. onun dışında bir eksi yok. ayda bir filtreyi temizle dediler, youtube müşteri videosunda 15güne bir temizle diyor.



    SES
    gayet sessiz. sessiz modda hiçbirşey duymuyorum. son fan ayarında ise 10 yıl önceki klimaların orta fan ayarında gibi ses çıkıyor. yani fazla değil. şu anda mitsubishi krigamine zen in ses seviyesinde diyebilirim. zıngırdama tıngırdama yok. ha zamanla olurmu göreceğiz. ki mitsubishide bir iki tıkırdama çıkırdama oluyordu, bir iki tokat çekince düzeliyordu. yani bana kimse daikin/mitsubishyi kral yapmasın. eksik olarak dış ünitesi bana sesli çalışıyor gibi geldi. yani balkonda dış ünite çalışırken oturmak rahatsız edici olur. ama şu anda 2-3 metre mesafedeyim dış ünite sesi içeri gelmiyor.

    GÜÇ
    şu anda ev içi sıcaklığı 32 derecede iken çalışmaya başladı. evde mantolama var. doğu batı cephe. az bir güney az bir kuzey cepheyide görüyor. salon mutfak bir arada 100m2 yerde çalışıyor. salon tarafı 7-8 metre komple cam olan yerden batı güneşini güneş batana kadar görüyor. hani soğutuyormu derseniz 3-4 sattir çalışıyor, üşüteccek kadar değil ama şu anda içerisi terlemeyecek kadar soğudu. yemek yer çayınızı terlemeden içersiniz. ama içerisi ile dışarısı arasında bariz fark var. dışarıya çıkarken birlikte alnınızda tişörtünüzde 5dakikada terler görünüyor. ama hemen 30dakikada soğutsun beklemeyin. 90m2 güneş gören yer için 12btu diyoruz, içerideki eşyalar zaten 2-3 günde soğur. neticede 2060tl 9 taksit verdik. 90m2 için en az olması gereken mitsubishi 21btu = 7000tl idi. ama hiç kapatmayı düşünmüyorum gece gündüz çalışsın yavrucan. 5000 lirayı peşin mitsubishiye bayılacağıma, vestel alırım hiç kapatmam elektrik parası bayılırım ufak ufak en azından devletime gider daha iyi dedim. ha 21.000 btu mitsubishide çalışırken su yakmayacak elbet o da var. 7000+elektrik parası demek oluyor buda. sizin anlıyacağınız 5000-7000tllik klima alıp aç kapa yapacağınıza 2000 tllik klima alın bırakın sürekli açık kalsın daha ekonomik soğuyor ortam. bunu demirdöküm 12 lik klima ile 7-8 yıl tecrübe ettim. elektrik parasıda 3-5 katı gelmiyor. birde anladığım kadarı ile turbo modunda 12,000 btu nun üzerine çıkıyor heralde 13,000 btu da çalışıyor yandaki etikette 12-13btu yazıyor yada ısıtması 13btu onu tam anlamadım.

    GÖRÜNTÜ
    aşağıda resimler var. ben sade çiçeksiz böceksiz tasarımları severim. modern/klasik derseniz modernciyim. evin duvarı kirli beyaz olduğundan mutfakta krem vs uyumlu oldu. kapalıyken en az arçelik beko gibi kaliteli bir duruşu var. açıkken üstündeki led derece göstergeside üstün kaliteli bir görüntü katmış. bir mitsubishi daikin gibi duruyor. o led gösterge olmasaydı orta sınıf bir klima gibi dururdu. led gösterge ile bir üst sınıf görüntü oluşmuş.

    BOYUT
    boyutları ayrıca belirtim çünkü bazı klima yerleri dar olduğundan en başta çoğu markanın modelleri eleniyor. benim bu taktırdığım yerde böyle çoğu klimanın modelleri zaten buraya olmazdı. boyut olarak 82cmlik yer kaplıyor sağdan sola. bu iyi en küçük mitsubishi heavy birde bir markada daha gördüm 75cm idi. ancak onlarda A++ değildi. ya A idi yada A+ idi ve 9btu fiyatıda 3500tl idi. genelde 90 cm yer kaplıyor 12btu lar. boyut açısından gayet ideal fazla yer kaplamıyor.

    ÖZELLİK
    - sessiz mod var. hiç ses yok. elinizi önüne koyunca soğuk hava gelince çalıştığını anlıyorsunuz.
    - klima önündeki dijital gösterge ne yazıkki sadece klima derecesini gösteriyor. anlık ortam sıcaklığını göstermiyor. bu bir problem değil ama eksikler arasında sayabiliriz.
    - kumanda ışıklı. oh be en sonunda biri şunu akıl etmiş. evet ışıklı. hemde 2 renk ) 16 milyon rgb değil tabiki ama sıcakta turuncu ışık var soğukta mavi ışıkla yanıyor. yani 50 metreden kumandaya bakarak sıcak mı soğuk mu açtığınızı anlarsınız. isterseniz ışığı kapatabiliyorsunuz. mitsubishi krigamine zen de kumanda ışıksızdı yatmadan önce klimayı açim ayarlayım falan eziyetti. mecbur ışığı açıp öyle kumandaya basıyorduk. hele gece uyandını falan oda lambası kesin açılacak gözler mayışacaktı. sen krigamine zen yap ama kumandaya bir ampülü esirge )
    - kumandası çok şık. allengirli tuşlar içeride. bas soğut bas ısıt tuşları kolayda. gayet iyi olmuş. ben tasarımını çok beğendim hani mitsubişi daikin arçelik vs kumandalarının yanında bu vestelin kumandası akıllı cep telefonu gibi duruyor. tuşların üstündede koca koca türkçe yazıyor. yani seneye bu tuş ne işe yarıyordu unuttum diyip servis kitabını açıp ders çalışmaya son. tek eksisi beyaz klimaya neden siyah kumanda koymuşlar onu anlamadım.
    - turbo mod var. 30 dakika son güçte soğutup eski ayara geri dönüyormuş bu mitsubishide de vardı çok kullanışlı oluyor. özellikle klimayı ilk açınca hemen turboya basıyordum.
    - favori mod var. yani bir ayarınız var yapıp favoriye alıyorsunuz kim kumanda ayarını kurcalarsa kurcalasın siz favori düğmesine basınca sizin ayarınıza geçiyor klima. kalabalık yerler için iyi özellik.
    - zaman ayarı var hayatta hiç kurcalamadım.
    - iyonizer var. kötü kokuları gideriyor. mitsubişide yoktu bu. veya vardı ben bilmiyordum.
    - karbon filtre var. fukara bir filtre koymuşlar mitsubişideki araba hava filtresi gibiydi. bununda rengi yeşil ama daha çok elbezine benziyor. var mı var bitti gitti.
    - kendini temizleme özelliği var kumandadan basıp çalışıyor. servisin anlattığına göre biryerleri önce nemlendirip sonra o neme yapışan tozları dışarı atıyormuş. hiç kullanmadım ama mutlaka faydası olur diye düşünüyorum.
    - hisset modu var. bu moda basınca klima sürekli çalışmak yerine kendisi otomatik açıp kapatıyormuş. yani evde yoksunuz adam kapatıyor kendini gibi. faydası ne kadar olur bilmem hiç kullanmadım.
    - A++ enerji ekonomisi yapıyor. şu anda piyasada en fazla A+++ var. o da arçelik bekoda yok. vestelde 1 modelde sadece 9btu da var. mitsubishide sadece krigamine serisi A+++. daikindede A+++ var 9btu 8-9bintl. o yüzden enerji ekonomisi olarak 2000tl lik fiyata sahip vestel gayet iyi bir fiyat sunuyor.

    FİYAT
    A++ olarak emsallerinden samsung lg bosh dan 300-400tl ucuz. seg demirdöküm vs bunlardan da 100-200 tl pahalı. mitsubişi daikin filan zaten 2000 liralık vestele karşılık 4500-5000 tllik fiyatlar var. şu anda piyasada indirimdir kampanyadır şudur budur falan 9btu 1700tl, 12btu 2000tl, 18 btu 3000tl, 24btu 3500tl gibi. bu A+ değil A++ olur fiyat 200-300 artar, markasına göre 100-200 azalır falan. daikin 2500tlden başlıyor 9btu A. A+ bile değil.

    KALİTE
    Kalite olarak eminim bir samsung lg den aşağı değildir. bir daikin mitsubişi olmasada bir arçelik bekodan daha kötü olabileceğini düşünmüyorum ki arçelik beko vestel 2000 lirayken arçelik 3000 lira gibi. yani arada 1000 liralık kalite farkı olduğunu düşünmüyorum.

    YERLİ MALI YERLİ MARKA
    Artık sadece fiyat performans değil bir ürünün yerli malı olmasıda aranan bir özellik ki vestel fabrikası avrupanın en büyük fabrikası durumundaymış yukarıdaki linkte belgeselden öğrendiğim. ülkemizde yerli diyebileceğimiz marka olarak ilk akla gelen 2 markamız var arçelik ve vestel. yurtdışına bile gittiğimizde burada türk lokantası varmı diye muhattap olabileceğimiz arayan bizler için yerli marka ile muhattap olmak derdimi yerli markaya anlatmak her zaman bizim dna mıza daha uygundur.

    EKSİLER
    açıkçası iç dış ünite bakır boruları kalitesini yetersiz buldum. daha düzgün bir malzeme koyabilirlermiş. ha maliyeti artırır ama benim görüşüm bu. klimanın üzerinde veya kumanda üzerindede olabilir anlık oda sıcaklığını gösteren özellik olabilirdi. sağ sol üfleme ayarı elle yapılıyor. otomatik olabilirdi ama hani bana pek gerekli değil açıkçası.

    SONUÇ
    uzun dönemde ne oalcak göreceğiz ama malzeme vs bilgisi olan bir mühendis olarak hani teknoloji süpriz yumurta derler ya mala şöyle bir bakınca öyle süpriz bir durum dışında kronik bir problem yaşayabilirim ön yargısı oluşmadı. fiyatı/performans olarak fiyatını sonuna kadar hak ediyor. bilmiyorum belki yeni seri yayılsın diye de fiyatını biraz düşük tutuyor olabilirler. Vestel marka oalrakta oturmuş bir marka. öyle 15-20 yıl öncenin vesteli değil. şikayet var.com da %77 ile en son müşteri memnuniyeti ile 60,000 marka arasında 29. sıradaydı ki samsung cep telefonu %17 memnuniyette düşünün. aşağıdaki fotolarda görüşdüğü üzere birde iç ünite aliminyum petek temizleyici sprey aldık. servis yanında getirdi tanıtım yaptı bende ürettilerse mutlaka faydası vardır diye 60tlye aldım. traş köpüğü gibi yapısı var. ıslaklık leke bırakmıyor hafif naneli bir kokuda yayıyor. adam 1-2 yıl gider dedi. ha klima bakımı temizliği yılda en az 1 kere yapmaya çalışıyorum (ki 30-40tlye dışını bezle silip giden temizledim diyen servisler var) ama bebek çocuk hamilelik astım hastalığı temizlik hijyen gibi durumlarda fazladan titiz hareket etmek isteyenler için hoş bir durum. seneye 18 ve 24 lüğüde çıkacakmış. bakim eğer bir sorun yaşamazsam büyük klimadada bu flora 24lüğü yada 18 liği tercih edebilirim. bu yaz bununda idare ederim şurada 1,5-2 ay kaldı zaten.

    bu yazı bir yorumdan çok başlı başına bir konu yazısı gibi olduğundan bununla ilgili vestel flora 12btu inceleme diye ayrı bir konuda açacağım aşağıya linkini koyarım.



    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?
    quote:

    Orijinalden alıntı: 6for6

    Merhabalar,

    Klimanın mekanik tasarımını yapanlardan biri olarak söyleyebilirim ki hem ses hem de performans anlamında fiyat/performans ürünüdür. Ses ve hava debisi performansı için ben ve arkadaşlarım ciddi mesai harcadık. Hava akış kesidi, akışkanlar dinamiği ve parçacık görüntüleme yöntemleri kullanılarak tasarlandı. Bir büyük boyu yani 18000 ve 24000 BTU'luğu 2018 yaz sezonunda piyasada olacak. Sunduğu hava debisine oranla ses seviyesi(yani sessizlik) bakımından piyasadaki en iyi klimalardan biri olacak.

    Uyku modunda klimanın sesini kolay kolay duyamazsınız ama etkin bir şekilde soğutmaya ve ısıtmaya devam eder. Gizli displayi de son dönemlerin trendlerinden. Minimal tasarımın bir parçası olarak sadece çalışırken displayi görebilirsiniz. Çalışmıyorken herhangi bir yerinde display alanı yoktur. Minik, sade ve sevimli bir klima kısacası. Önümüzdeki senelerde yeni estetik tasarımları da gelecek.

    Bir sorun yaşayan olursa da burdan bana bildirebilirler.

    tebrik ederim öncelikle hem işlerinizi hemde burayı takip edip buraya açıklayıcı bir yazı yazmanızı ayrıca tebrik ederim. duyarlı firmanın duyarlı personeline örneksiniz.

    işte yerli malını tercih etmemin sebebi bu bir bakıyorsun internette karşında biri çıkıyor açıklama yapıyor. daikin mitsubishi falan alacanda gelecek japon burada açıklama yapacak. gözünü sevim memleketimin.

    bende 12lik flora tercih ettim. gelip montajı yapacaklar, umarım su akıtma buz tutma gibi problemler yaşamam. soğutma kapasitesinin iyi olacağına inanıyorum neticede 2017 seri klima.

    şikayet var.com a da baktım vestel klima olarak doğru düzgün bir şikayet yok ayrıca vestel %74 ile müşteri menuniyetinde 60,000 marka arasında 19. sırada. samsung %17 müşteri memnuniyeti. sizleri ve markanızı - markamızı tebrik ederim.

    ilk vestel ürünüm gazlı ankastre ocak oldu bej renkte tasarım bir ürün sadece teka ve vestelde bej renk var. ürün yelpazesi olarakta tebrik ederim. cep telefonunuda değiştireceğim zaman vestel almak istiyorum ki hep en tepe telefonlardan gitmişimdir, sirocco lar arte ler hala kutusunda durur saklarım... artık değiştireceğim zaman bir aksilik olmaz ise samsung galaxy s8 s9 değil vestel tercih edeceğim. çalışmalarınız için teşekkürler.
  • İSİM satıyorlar hocam. 9.000BTU VESTEL klima için 1700TL ye yakın bütçe çok makul değil bence. 12 lik SEG klimanın içi ile 12 lik VESTEL klimanın içinin aynı olduğunu bilince aradaki 300TL farkın gereksiz olduğunu düşnmüyor değilim.

    Yine de emsallerine göre fiyatları makul o konuda da hakkını yemeyelim şimdi firmanın.
  • Kullanmış olan varsa yorum yaparsa sevinirim. Ben de düşünüyorum klima almayı.
  • bende düşünüyorum 12lik almayı. A++ olarak 2000 lira fiyat bana iyi gibi geldi.

    genel olarak vestel klima kullanan yorum yaparsa sevinirim. 12 lik kullanan varsa özellikle.... sessizmi soğutması iyimi kötümü neden vs...

    demirhanlarda 12lik 2000tl, istanbul bilişimde 1960tl.
  • Merhabalar,

    Klimanın mekanik tasarımını yapanlardan biri olarak söyleyebilirim ki hem ses hem de performans anlamında fiyat/performans ürünüdür. Ses ve hava debisi performansı için ben ve arkadaşlarım ciddi mesai harcadık. Hava akış kesidi, akışkanlar dinamiği ve parçacık görüntüleme yöntemleri kullanılarak tasarlandı. Bir büyük boyu yani 18000 ve 24000 BTU'luğu 2018 yaz sezonunda piyasada olacak. Sunduğu hava debisine oranla ses seviyesi(yani sessizlik) bakımından piyasadaki en iyi klimalardan biri olacak.

    Uyku modunda klimanın sesini kolay kolay duyamazsınız ama etkin bir şekilde soğutmaya ve ısıtmaya devam eder. Gizli displayi de son dönemlerin trendlerinden. Minimal tasarımın bir parçası olarak sadece çalışırken displayi görebilirsiniz. Çalışmıyorken herhangi bir yerinde display alanı yoktur. Minik, sade ve sevimli bir klima kısacası. Önümüzdeki senelerde yeni estetik tasarımları da gelecek.

    Bir sorun yaşayan olursa da burdan bana bildirebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6for6 -- 5 Temmuz 2017; 21:39:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6for6

    Merhabalar,

    Klimanın mekanik tasarımını yapanlardan biri olarak söyleyebilirim ki hem ses hem de performans anlamında fiyat/performans ürünüdür. Ses ve hava debisi performansı için ben ve arkadaşlarım ciddi mesai harcadık. Hava akış kesidi, akışkanlar dinamiği ve parçacık görüntüleme yöntemleri kullanılarak tasarlandı. Bir büyük boyu yani 18000 ve 24000 BTU'luğu 2018 yaz sezonunda piyasada olacak. Sunduğu hava debisine oranla ses seviyesi(yani sessizlik) bakımından piyasadaki en iyi klimalardan biri olacak.

    Uyku modunda klimanın sesini kolay kolay duyamazsınız ama etkin bir şekilde soğutmaya ve ısıtmaya devam eder. Gizli displayi de son dönemlerin trendlerinden. Minimal tasarımın bir parçası olarak sadece çalışırken displayi görebilirsiniz. Çalışmıyorken herhangi bir yerinde display alanı yoktur. Minik, sade ve sevimli bir klima kısacası. Önümüzdeki senelerde yeni estetik tasarımları da gelecek.

    Bir sorun yaşayan olursa da burdan bana bildirebilirler.

    regal vestel seg markaları kalite aynımı hocam yeni regal gelecek bime vestel garantili diyorda




  • 6for6 6 kullanıcısına yanıt
    tanıtım resminde ekranda sadece derece göstergesi var .Başka fonksiyonlarda var mı yoksa sadece derece mi?



    Birde keşke vestel ilk platinum serisindeki gibi anlık dereceyi gösterse şuan aldığım baymak dahil birçok klima set değerini gösteriyor klimanın üstünde display ha varmış ha yokmuş bence bu önemli bir unsur.Zaten kumanda üzerinde yazıyor set değeri.Platinum da ilk 5 sn ye set değeri yazardı sonra anlık sıcaklık bilgisi gösterilirdi ekibinizle paylaşırsanız sevinirim.Sıkı bir vestelci olarak vesteli ileriye taşımamız hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum.Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6for6

    Merhabalar,

    Klimanın mekanik tasarımını yapanlardan biri olarak söyleyebilirim ki hem ses hem de performans anlamında fiyat/performans ürünüdür. Ses ve hava debisi performansı için ben ve arkadaşlarım ciddi mesai harcadık. Hava akış kesidi, akışkanlar dinamiği ve parçacık görüntüleme yöntemleri kullanılarak tasarlandı. Bir büyük boyu yani 18000 ve 24000 BTU'luğu 2018 yaz sezonunda piyasada olacak. Sunduğu hava debisine oranla ses seviyesi(yani sessizlik) bakımından piyasadaki en iyi klimalardan biri olacak.

    Uyku modunda klimanın sesini kolay kolay duyamazsınız ama etkin bir şekilde soğutmaya ve ısıtmaya devam eder. Gizli displayi de son dönemlerin trendlerinden. Minimal tasarımın bir parçası olarak sadece çalışırken displayi görebilirsiniz. Çalışmıyorken herhangi bir yerinde display alanı yoktur. Minik, sade ve sevimli bir klima kısacası. Önümüzdeki senelerde yeni estetik tasarımları da gelecek.

    Bir sorun yaşayan olursa da burdan bana bildirebilirler.

    tebrik ederim öncelikle hem işlerinizi hemde burayı takip edip buraya açıklayıcı bir yazı yazmanızı ayrıca tebrik ederim. duyarlı firmanın duyarlı personeline örneksiniz.

    işte yerli malını tercih etmemin sebebi bu bir bakıyorsun internette karşında biri çıkıyor açıklama yapıyor. daikin mitsubishi falan alacanda gelecek japon burada açıklama yapacak. gözünü sevim memleketimin.

    bende 12lik flora tercih ettim. gelip montajı yapacaklar, umarım su akıtma buz tutma gibi problemler yaşamam. soğutma kapasitesinin iyi olacağına inanıyorum neticede 2017 seri klima.

    şikayet var.com a da baktım vestel klima olarak doğru düzgün bir şikayet yok ayrıca vestel %74 ile müşteri menuniyetinde 60,000 marka arasında 19. sırada. samsung %17 müşteri memnuniyeti. sizleri ve markanızı - markamızı tebrik ederim.

    ilk vestel ürünüm gazlı ankastre ocak oldu bej renkte tasarım bir ürün sadece teka ve vestelde bej renk var. ürün yelpazesi olarakta tebrik ederim. cep telefonunuda değiştireceğim zaman vestel almak istiyorum ki hep en tepe telefonlardan gitmişimdir, sirocco lar arte ler hala kutusunda durur saklarım... artık değiştireceğim zaman bir aksilik olmaz ise samsung galaxy s8 s9 değil vestel tercih edeceğim. çalışmalarınız için teşekkürler.




  • Mühendisimiz yoğun, işine odaklanması kadar doğal bir şey yok bu nedenle müsaade ederseniz ben cevaplayayım.

    Üretim bantlarında mühendisler ürünleri tasarlarken, ''Şu VESTEL markalı olacak buna daha çok emek vereyim, Şu da REGAL olacakmış buna fazla kasmaya gerek yok'' mantığı gütmüyorlar. Aynı zamanda konponent kullanımında da VESTEL 1 inci kalite, REGAL 2 inci kalite, SEG 3 üncü kalite konponent gibi bir durum da olmuyor.

    Peki madem her şey aynı (Kalite ve mühendislik anlamında) neden markalar farklı?

    Bu da tam anlamıyla satış stratejileri gereğidir, Hitap ettiği kitle, gelen Talep paralelinde oluşturulan arz dengesi vs gibi durumlardır bu markaların ve modellerin doğmasına neden olan etkenler.

    Aynı zamanda satış kanalları da farklıdır. VESTEL ana markadır ve YETKİLİ BAYİ denen yerlerde satışa sunulur (İstisnaları vardır) REGAL 2 inci marka yapılma kararı alınmış olması nedeniyle kendi BAYİ ağı oluşturulmaya başlanmıştır ki daha önce bakkal marketlerde de satılmaktaydı. SEG markası zincir marketlerde satışa sunulur vs

    Bunun yanısıra örnek olarak VESTEL markalı üründe Yetkili bayiden alırsanız 3 yıl garanti-ücretsiz nakliye-ücretsiz montaj hizmeti bulunurken, SEG markası her şekilde 2 yıl garantilidir ve ücretsiz nakliye montaj hizmeti olmayan ürünleri vardır (TV gibi)

    Bunun dışında VESTEL ana markasında menü çok zengin iken SEG markasında menüsel fonksiyonlar biraz kısıtlanmış olabiliyor ki bu da fiyat farkına yansıyor vs

    ÖZETLE; kaliteleri hep aynıdır




  • vestel flora inverter 12.000 btu A++ aldım. bu gün öğlen kuruldu 3-4 saattir açık kullanmaktayım.

    şunu en başa koyim:
    National Geografic Channel Mega Fabrikalar= VESTEL bölümü. yazıyı yazarken denk geldi izledimde güzel olmuş vakti olana tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=FrIAapAWMY0


    bu ön incelemede önceki kullandığım klimalarıda yazayım neye göre yorum yaptığımı anlayın

    1- diamond marka 9btu klasik 15 yıl kullanıldı 7 taneden 2 tanesi 12-13 yıl sonra bozuldu. diğerleri halen kullanılmakta.
    2- mitsubishi krigamine zen inverter A+++, ve delux inverter A++. ikisindende memnundum. 3 yıl kadar kullanıldı. krigamine zen yazın hiç durmaz hep çalışırdı.
    3- demirdöküm 12btu 10 yıl kullanıldı buz tuttu su akıttı ama 6-7 yıl kadar yazın 3 ay hiç susmadan çalışırdı hiç arıza yapmadı. halen çalışıyordu. mediamarketten en ucuz diye almıştım zamanında.
    4- beko 2016da takıldı 22,000btu. çok ses yapıyor soğutması iyi sayılır.

    bunlar yazın 35-40 derece ve %85-90 nem olan bölgede çalıştırıldı.

    yerli malı diye ilk kez vestel dekoratif gaz ocağı aldık, son dönemlerde malum avrupa kıllık yapınca ispanyol teka markası yerine yerli malı/yerli markası tercih ettik. vestel gaz ocağından memnun kalınca klimada da samsung lg bosh mitsubishi daikin seg demirdöküm vs... yerine vesteli tercih ettik. ki flora serisi 2017nin serisiymiş servis daha 1 ay oldu takmaya başlayalı dedi. buda etkili oldu. yoksa demirdöküm vs alabilirdim.

    MONTAJ HIZ SERVİS KALİTESİ MASRAF
    yani klimayı internetten "başka şehirden" saat 16,00 da aldım. sabah servis 11de kapıya gelince şaşırdım gerçekten. daha 1 gün önce başka şehirden internetten saat 16,00 da almışım düşünün. evde tesisat önceden kurulu idi. o yüzden serviste kırma dökme işi olmadı. sadece küçük tırtıklama oldu hepsi bu kadar. dış ünite ayak aralığı vesteli tutmadığı için yatay demir kızak alıp getirdiler 60tl o tuttu ekstra. birde klima aliminyum petekleri temizleyici sprey aldım 60tlde o 120tl cepten çıktı. onun dışında kutu içinden 4metre bakır/aliminyum boru çıkıyor, su tahliye hortumu vs çıkıyor. genel montaj için ek ücret ödemedim. elektrik+bakırboru+su tahliyesi yani alt yapı işi evde hazır vardı. olmasa bile servis ücretsiz yapıyor ama dediğim gibi bakır boru 4 metre. fazlası gerekliyse ek ücret ödersiniz. ha bendeki alt yapıyı mitsubişi yaptı. açıkçası vestelden çıkan borularla mitsubişideki boruları kıyaslayınca mitsubişi resmen 2 misli daha kaliteli duruyor. ki bir klimacı bana dediğine göre sadece mitsubişi saf bakır boru kullanıyormuş. diğer tüm markalar aliminyum alaşımlı bakır boru kullanıyormuş. montaj 1 saatte bitti. servise ne sorsam açık ve net cevap verdi. eksi olarak biraz iç ünitenin içindeki aliminyum petekleri çok hafif eğdiler. görmezden gelinebilir şekilde olduğundan birşey demedim. heralde tutup kaldırırken oldu oda. onun dışında bir eksi yok. ayda bir filtreyi temizle dediler, youtube müşteri videosunda 15güne bir temizle diyor.



    SES
    gayet sessiz. sessiz modda hiçbirşey duymuyorum. son fan ayarında ise 10 yıl önceki klimaların orta fan ayarında gibi ses çıkıyor. yani fazla değil. şu anda mitsubishi krigamine zen in ses seviyesinde diyebilirim. zıngırdama tıngırdama yok. ha zamanla olurmu göreceğiz. ki mitsubishide bir iki tıkırdama çıkırdama oluyordu, bir iki tokat çekince düzeliyordu. yani bana kimse daikin/mitsubishyi kral yapmasın. eksik olarak dış ünitesi bana sesli çalışıyor gibi geldi. yani balkonda dış ünite çalışırken oturmak rahatsız edici olur. ama şu anda 2-3 metre mesafedeyim dış ünite sesi içeri gelmiyor.

    GÜÇ
    şu anda ev içi sıcaklığı 32 derecede iken çalışmaya başladı. evde mantolama var. doğu batı cephe. az bir güney az bir kuzey cepheyide görüyor. salon mutfak bir arada 100m2 yerde çalışıyor. salon tarafı 7-8 metre komple cam olan yerden batı güneşini güneş batana kadar görüyor. hani soğutuyormu derseniz 3-4 sattir çalışıyor, üşüteccek kadar değil ama şu anda içerisi terlemeyecek kadar soğudu. yemek yer çayınızı terlemeden içersiniz. ama içerisi ile dışarısı arasında bariz fark var. dışarıya çıkarken birlikte alnınızda tişörtünüzde 5dakikada terler görünüyor. ama hemen 30dakikada soğutsun beklemeyin. 90m2 güneş gören yer için 12btu diyoruz, içerideki eşyalar zaten 2-3 günde soğur. neticede 2060tl 9 taksit verdik. 90m2 için en az olması gereken mitsubishi 21btu = 7000tl idi. ama hiç kapatmayı düşünmüyorum gece gündüz çalışsın yavrucan. 5000 lirayı peşin mitsubishiye bayılacağıma, vestel alırım hiç kapatmam elektrik parası bayılırım ufak ufak en azından devletime gider daha iyi dedim. ha 21.000 btu mitsubishide çalışırken su yakmayacak elbet o da var. 7000+elektrik parası demek oluyor buda. sizin anlıyacağınız 5000-7000tllik klima alıp aç kapa yapacağınıza 2000 tllik klima alın bırakın sürekli açık kalsın daha ekonomik soğuyor ortam. bunu demirdöküm 12 lik klima ile 7-8 yıl tecrübe ettim. elektrik parasıda 3-5 katı gelmiyor. birde anladığım kadarı ile turbo modunda 12,000 btu nun üzerine çıkıyor heralde 13,000 btu da çalışıyor yandaki etikette 12-13btu yazıyor yada ısıtması 13btu onu tam anlamadım.

    GÖRÜNTÜ
    aşağıda resimler var. ben sade çiçeksiz böceksiz tasarımları severim. modern/klasik derseniz modernciyim. evin duvarı kirli beyaz olduğundan mutfakta krem vs uyumlu oldu. kapalıyken en az arçelik beko gibi kaliteli bir duruşu var. açıkken üstündeki led derece göstergeside üstün kaliteli bir görüntü katmış. bir mitsubishi daikin gibi duruyor. o led gösterge olmasaydı orta sınıf bir klima gibi dururdu. led gösterge ile bir üst sınıf görüntü oluşmuş.

    BOYUT
    boyutları ayrıca belirtim çünkü bazı klima yerleri dar olduğundan en başta çoğu markanın modelleri eleniyor. benim bu taktırdığım yerde böyle çoğu klimanın modelleri zaten buraya olmazdı. boyut olarak 82cmlik yer kaplıyor sağdan sola. bu iyi en küçük mitsubishi heavy birde bir markada daha gördüm 75cm idi. ancak onlarda A++ değildi. ya A idi yada A+ idi ve 9btu fiyatıda 3500tl idi. genelde 90 cm yer kaplıyor 12btu lar. boyut açısından gayet ideal fazla yer kaplamıyor.

    ÖZELLİK
    - sessiz mod var. hiç ses yok. elinizi önüne koyunca soğuk hava gelince çalıştığını anlıyorsunuz.
    - klima önündeki dijital gösterge ne yazıkki sadece klima derecesini gösteriyor. anlık ortam sıcaklığını göstermiyor. bu bir problem değil ama eksikler arasında sayabiliriz.
    - kumanda ışıklı. oh be en sonunda biri şunu akıl etmiş. evet ışıklı. hemde 2 renk ) 16 milyon rgb değil tabiki ama sıcakta turuncu ışık var soğukta mavi ışıkla yanıyor. yani 50 metreden kumandaya bakarak sıcak mı soğuk mu açtığınızı anlarsınız. isterseniz ışığı kapatabiliyorsunuz. mitsubishi krigamine zen de kumanda ışıksızdı yatmadan önce klimayı açim ayarlayım falan eziyetti. mecbur ışığı açıp öyle kumandaya basıyorduk. hele gece uyandını falan oda lambası kesin açılacak gözler mayışacaktı. sen krigamine zen yap ama kumandaya bir ampülü esirge )
    - kumandası çok şık. allengirli tuşlar içeride. bas soğut bas ısıt tuşları kolayda. gayet iyi olmuş. ben tasarımını çok beğendim hani mitsubişi daikin arçelik vs kumandalarının yanında bu vestelin kumandası akıllı cep telefonu gibi duruyor. tuşların üstündede koca koca türkçe yazıyor. yani seneye bu tuş ne işe yarıyordu unuttum diyip servis kitabını açıp ders çalışmaya son. tek eksisi beyaz klimaya neden siyah kumanda koymuşlar onu anlamadım.
    - turbo mod var. 30 dakika son güçte soğutup eski ayara geri dönüyormuş bu mitsubishide de vardı çok kullanışlı oluyor. özellikle klimayı ilk açınca hemen turboya basıyordum.
    - favori mod var. yani bir ayarınız var yapıp favoriye alıyorsunuz kim kumanda ayarını kurcalarsa kurcalasın siz favori düğmesine basınca sizin ayarınıza geçiyor klima. kalabalık yerler için iyi özellik.
    - zaman ayarı var hayatta hiç kurcalamadım.
    - iyonizer var. kötü kokuları gideriyor. mitsubişide yoktu bu. veya vardı ben bilmiyordum.
    - karbon filtre var. fukara bir filtre koymuşlar mitsubişideki araba hava filtresi gibiydi. bununda rengi yeşil ama daha çok elbezine benziyor. var mı var bitti gitti.
    - kendini temizleme özelliği var kumandadan basıp çalışıyor. servisin anlattığına göre biryerleri önce nemlendirip sonra o neme yapışan tozları dışarı atıyormuş. hiç kullanmadım ama mutlaka faydası olur diye düşünüyorum.
    - hisset modu var. bu moda basınca klima sürekli çalışmak yerine kendisi otomatik açıp kapatıyormuş. yani evde yoksunuz adam kapatıyor kendini gibi. faydası ne kadar olur bilmem hiç kullanmadım.
    - A++ enerji ekonomisi yapıyor. şu anda piyasada en fazla A+++ var. o da arçelik bekoda yok. vestelde 1 modelde sadece 9btu da var. mitsubishide sadece krigamine serisi A+++. daikindede A+++ var 9btu 8-9bintl. o yüzden enerji ekonomisi olarak 2000tl lik fiyata sahip vestel gayet iyi bir fiyat sunuyor.

    FİYAT
    A++ olarak emsallerinden samsung lg bosh dan 300-400tl ucuz. seg demirdöküm vs bunlardan da 100-200 tl pahalı. mitsubişi daikin filan zaten 2000 liralık vestele karşılık 4500-5000 tllik fiyatlar var. şu anda piyasada indirimdir kampanyadır şudur budur falan 9btu 1700tl, 12btu 2000tl, 18 btu 3000tl, 24btu 3500tl gibi. bu A+ değil A++ olur fiyat 200-300 artar, markasına göre 100-200 azalır falan. daikin 2500tlden başlıyor 9btu A. A+ bile değil.

    KALİTE
    Kalite olarak eminim bir samsung lg den aşağı değildir. bir daikin mitsubişi olmasada bir arçelik bekodan daha kötü olabileceğini düşünmüyorum ki arçelik beko vestel 2000 lirayken arçelik 3000 lira gibi. yani arada 1000 liralık kalite farkı olduğunu düşünmüyorum.

    YERLİ MALI YERLİ MARKA
    Artık sadece fiyat performans değil bir ürünün yerli malı olmasıda aranan bir özellik ki vestel fabrikası avrupanın en büyük fabrikası durumundaymış yukarıdaki linkte belgeselden öğrendiğim. ülkemizde yerli diyebileceğimiz marka olarak ilk akla gelen 2 markamız var arçelik ve vestel. yurtdışına bile gittiğimizde burada türk lokantası varmı diye muhattap olabileceğimiz arayan bizler için yerli marka ile muhattap olmak derdimi yerli markaya anlatmak her zaman bizim dna mıza daha uygundur.

    EKSİLER
    açıkçası iç dış ünite bakır boruları kalitesini yetersiz buldum. daha düzgün bir malzeme koyabilirlermiş. ha maliyeti artırır ama benim görüşüm bu. klimanın üzerinde veya kumanda üzerindede olabilir anlık oda sıcaklığını gösteren özellik olabilirdi. sağ sol üfleme ayarı elle yapılıyor. otomatik olabilirdi ama hani bana pek gerekli değil açıkçası.

    SONUÇ
    uzun dönemde ne oalcak göreceğiz ama malzeme vs bilgisi olan bir mühendis olarak hani teknoloji süpriz yumurta derler ya mala şöyle bir bakınca öyle süpriz bir durum dışında kronik bir problem yaşayabilirim ön yargısı oluşmadı. fiyatı/performans olarak fiyatını sonuna kadar hak ediyor. bilmiyorum belki yeni seri yayılsın diye de fiyatını biraz düşük tutuyor olabilirler. Vestel marka oalrakta oturmuş bir marka. öyle 15-20 yıl öncenin vesteli değil. şikayet var.com da %77 ile en son müşteri memnuniyeti ile 60,000 marka arasında 29. sıradaydı ki samsung cep telefonu %17 memnuniyette düşünün. aşağıdaki fotolarda görüşdüğü üzere birde iç ünite aliminyum petek temizleyici sprey aldık. servis yanında getirdi tanıtım yaptı bende ürettilerse mutlaka faydası vardır diye 60tlye aldım. traş köpüğü gibi yapısı var. ıslaklık leke bırakmıyor hafif naneli bir kokuda yayıyor. adam 1-2 yıl gider dedi. ha klima bakımı temizliği yılda en az 1 kere yapmaya çalışıyorum (ki 30-40tlye dışını bezle silip giden temizledim diyen servisler var) ama bebek çocuk hamilelik astım hastalığı temizlik hijyen gibi durumlarda fazladan titiz hareket etmek isteyenler için hoş bir durum. seneye 18 ve 24 lüğüde çıkacakmış. bakim eğer bir sorun yaşamazsam büyük klimadada bu flora 24lüğü yada 18 liği tercih edebilirim. bu yaz bununda idare ederim şurada 1,5-2 ay kaldı zaten.

    bu yazı bir yorumdan çok başlı başına bir konu yazısı gibi olduğundan bununla ilgili vestel flora 12btu inceleme diye ayrı bir konuda açacağım aşağıya linkini koyarım.



    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?

    vestel flora inverter 9000-12000 btu yorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 11 Temmuz 2017; 20:22:17 >




  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir inceleme olmuş. emeğinize sağlık
  • Öncelikle inceleme için teşekkürler. Bende kampanyadan faydalanarak Vestel FLORA INVERTER 12 A++ sipariş verdim. Umarım memnun kalırım.
  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Ürün sipariş verdikten sonra ne zaman geldi ya da geldi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shekero

    Ürün sipariş verdikten sonra ne zaman geldi ya da geldi mi?

    Geçen cuma günü 4.8.2017 13:30:52 siparişi verdim. Manisadan 07.08.2017 11:05:49 yola çıkmış, sanırım bu hafta içerisinde gelir. En yakın servise gönderiyorlar, gelince kurulum için randevu verecekler.

    Kurulum sonrası süreç ve cihaz hakkında ufak bir bilgilendirme yaparım.
  • ankay2 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, yeni konu olursa sevinirim.
  • 6for6 6 kullanıcısına yanıt
    Hocam dış ünite sesi için ne diyeceksin ?
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    Dış ünitesi gürültülü çalışıyor mu diyorsun? Öyleyse tam modelini ve ne zaman satın alındığını yazar mısın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6for6

    Dış ünitesi gürültülü çalışıyor mu diyorsun? Öyleyse tam modelini ve ne zaman satın alındığını yazar mısın?


    Bence gurultulu zamanla sese alisilir ama daha sessiz yapilabilirdi.



    Flora 9000 btu. Alali 2 hafta oldu.
  • Vestel Flora iç unite üzerindeki led ışığı kapatma imkanı veriyor mu . Birde min max watt cinsinden tuketim degerleri nedir hlc bir yerde yazmıyor bulamadım.

    Teşekkürler
  • vestel flora serisinin kullanma kılavuzlarını paylaşmış olsa klima alacaklar için iyi olurdu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.