Şimdi Ara

VESTEL'in nesi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Uzun forum okumlarından sonra Vestel 37" LCD almaya karar verdim. Benim gerekçelerim şunlar. Bir kere bir tespitte bulnmak istiyorum. Buradaki tartışmalar bir süre sonra çok detaylı teknoloji kıyaslamalarına dönüyor. Bu da şundan kaynaklanıyor; kişi forum takip ediyorsa zaten konulara oldukça hakim oluyor. Bu da ortalama tüketiciyi yanıltıyor. Sonuçta en iyi teknoloji en son teknolojidir bu da en pahalısıdır. Her tükettiğimiz mal en iyisi mi yani. Otomobil alırkende böyle bir yol takip etsek herkesin BMW binmesi gerekir. Böyle bir ikilem çıkıyor ortaya. Örnek vermek gerekirse bazı arkadaşlar konrast oranlarını karşılaştırıyor, şu yüksek bu yüksek filan. Ama kimse şunu söylemiyor, zaten koca panel, max kontrast ve parlaklıkta zaten kullanamıyorsun ki. Salon ışıl ışıl olur. Şuda unutulmasın herhangi bir markanın serisinde en yüksek teknolojiye dogru çıktıkça fiyat/kazanç oranı ciddi bir şekilde düşüyor. Bence hedef en iyisini değil, en optimumunu almak. Firmaların AR-GE bütçelerini finanse etmek istiyorsanız ayrı tabii.

    Yine tamamen ortalama bir tüketici olarak TV çeşitleri hakkındaki yorumlarımı yazayım:

    1. Projeksiyon TV ler (DLP, 3LCD)

    Projeksiyon TV'de görüntü iyi ama cihaz çok büyük. Ampul'ün kısıtlı ömrü olması da cabası. Neden 1 yıl sonra ampul için 200-250 dolar para vereyim ki neden bununla uğraşayım. Tek işimz TV mi. Evde ki tek cihaz TV' mi. Evdeki buzdolabına 5 yılın sonunda servis çağırmak bile külfet geliyor insana bazen. Bazı arkadaşların söylediği gibi yeni nesil TV'leri sadece ev sineması için düşünülmemeli. Sonuçta bu TV. Sabah hanım seyreder, öğleden sonra çocuklar seyreder, akşam ailece izleriz, gece de ben izlerim. Dolayısıyla ampul fazla gitmez bence. Bir de salonda bir büyük TV birde günlük kullanım için eski TV mizi mi bulunduracağız.

    2. PLAZMA, LCD.

    94 ekran yeter diyorsanız (bence yeter, gidipte koca koca mağazalarda bakmayın, bir çok eve 94 yeter.) LCD, yine de daha büyük dyorsanız PLAZMA. Bilgisayar bağlayacaksanız LCD. 94 ekranda MSN sohbeti SKYPE'den full ekran video konferans süper oluyor. Oyunlar da cabası. Gündüz ışığında LCD (birçok yerde bu atlanıyor). Renk derinliği gibi diğer özelliklere çokca değinilmiş göz zevkinize kalmış artık. Benim gönlüm burda da LCD'den yana. PLAZMA ların pixel leri zaten yeterince büyük gözle rahat seçiliyor. Gerisini siz tahmin edin.

    Bir de şunları sepete koydum: Türk TV'lerin yayın kalitesi, ülkemizdeki yayın alt yapısı (kablo TV, Digiturk v.s.) ve de gelişme takvimi(yakın bir zamanda iyileşme görmüyoum), ülke genelindeki servis yaygınlığı, servis elemanlarıyla uğraşma (problem çıktığı zamanlarda sadece kurulumda değil:) ) .

    Sonuçta kararım 5000 YTL civarı paralar verip süper bir TV alacağıma, 3000 YTL verip VESTEL 37" LCD alırım. Ve de fazlasıyla işimi göreceğime inanıyorum.

    Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

    Saygılar,







  • bu sözlerine katılıyorum ve genel olarak düşünceşerine hak veriyorum..
    sonuçta bende ekleme yapma istiyorum.
    teknolojinin sonu yok ve olmayacaktır. her zaman en son teknolojiyi almak yerine kendimiz üretmeyi denemeli yada üretmeye çalışan içimizden birilerine , eğer çok çok kötü bir mal üretmemişse destek olmak amacıyla ürünlerini kullanmalıyız.

    not olarak da ekleme yapmak istiyorum.
    BİZ ASLINDA MİLLET OLARAK ÜRETİM YAPMADAN TAM BİR TÜKETİM ÇILGINLIĞI İÇİNDEYİZ VE LÜKS İÇİNDE YAŞIYORUZ. BAZI ARKADAŞLAR BU CÜMLEMİ YANLIŞ ANLAMASIN.LÜTFEN BU KONU ÜZERİNDE BİRAZ DÜŞÜNELİM...
    SAYGILAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 12 Nisan 2006; 23:41:20 >
  • dgnzcn sölediklerin doğru tüketmeye aşık olduk
  • Herkese merhaba,

    Arkadaşlar ben şu an bu televizyonu kullanıyorum ve gayet memnunum.

    Bir de şu dikkatimi çekti. İnsanın o an içinde bulunduğu psikolojik durum tvden tatmin olup olmamasını da etkiliyor. Yani şöyle ki bazen bir kanalın çok kötü gözüktüğünü düşünüyorum fakat ertesi gün aynı kanal gözüme mükemmel gözüküyor. Halbuki yayın aynı yayın. Kalitesinin artıp azalması söz konusu değil.
    Ya da tvye dikkatlice bakıp dur biraz piksel göreyim diye bakınca gerçekten görüyorsunuz. Ama ne güzel bir film şunu bi izliyeyim diyince tvnin görüntü kalitesine hayran olabiliyorsunuz.
    İllaki hata ararsanız bulursunuz. Ama çok mükemmelci biri değilseniz bu tvden memnun kalırsınız.

    Bi de son olarak tvnin kontrastı 800:1. Diğerlerine göre çok düşük olduğu halde kontrastı 75 yapınca bile acayip parlak oluyor. Yani 10000 veya 5000 kontrast olayı ne kadar tercih sebebi olmalı diye kuşkularım var.

    Neyse uzattım biraz. Kusura bakmayın.




  • "Vestel 106A 42" Plasma TV kullanan varmı?"
    başlıktada yazdım ama burayada copy/paste edeyim dedim.....

    sabahtan bir iş için akhisar-manisaya gittim, dönüşte, Manisa-Vestel yol ayırımında bulunan Vestel Outlet'e uğradım.
    Orda , henüz izmir de bulamadığım 106 xga Plazmayı inceledim. Niyetim önümüzdeki hafta almaktı (nedense lcd lerdeki uydu ve digitürk yayınlarının kalitesizliği beni plazmaya yönlendirmişti ayrıca 3100 ytl fiyatta beni cezbetmişti)
    106 xga Plazmada gerçekten müthiş teknik özellikler var, PIP-PAT-PAP-HDMI-VGA-16/9-4/3-14/9 vs ......

    Ancak:
    *plazmanın camında ki parlaklık ve ayna gibi yansıması,
    *hareketli sahnelerdeki hareketli nesnenin hatlarındaki pixsellenme beni son derece rahatsız etti (DVD de Jurassicpark 3 izledim). Durağan görüntüler gerçekten çok net ve sorunsuz.............
    Bunlar diğer marka plazmalarda da geçerli............

    Orada 37" LCD ye de baktım,
    oda çok güzel, uydu bağlantısı var ve ondada yukarda bahsettiğim pixsellenme var ama lcd de ayna lanma yok........(toshiba 56 serisi 32" lcd de ki pixsellenme sanki daha çoktu......)

    Her ikisininde fiyatı 3100 ytl.............belki paranın ucunu gösterirsem 3000 e alabilirim.......

    Yukarıda yazdıklarım eleştiri için değildi, hala 106 ve 37" gönlümde..........
    Bu paraya bu özellikler gerçekten çok iyi........

    sanırım 3000 ytl yi cebime koyup gideceğim ve orada son kararımı vereceğim.............

    selamlar ve bol seyirli günler................

    not: teknik özellikleri yeni çıkan vestel broşürlerinde var yazayım dedim
    1024x768 wxga, 10000/1 kont, 1200 parlaklık
    fiyat:
    3.249 peşin
    maximum karta 19 aya kadar vade

    Ayrıca Vestel için diyeceğim:

    2 sene önce kayınpeder ve komşumuz 72" sony tv alacakken vazgeçirip vestel 87 16/9 tv aldırdım,
    şimdi allah razı olsun diyorlar...............
    Gerçi komşununki ilk hafta içinde arızalandı ve servise gitti geldi ama olmamış (oğlu vardı 16 yaşında sanırım o kurcalarken bozdu, hani elinden bir iş gelmez ama meraklı veletler vardır ya...), yenisi ile değiştirdiler, bu bile niye "Yerli Malı, Türkün malı ...." diye bağrıştığımızı belgeliyor, sony olsaydı yanmıştı ki, yıllar önce rahmetli eniştemin başına geldi sony bozuldu, tam 6 ay 37 ekran tv seyretmek zorunda kaldı.......

    neyse sonuçta Asil Nadir zamanındaki Vestel ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.........
    (20 sene önce bizim okuldan mezun elektronikçi arkadaş vestel deydi, sordum ona aman sakın vestel tv alma (siyah inci modeli) demişti, hey gidi günler........)

    Herkese bol seyirli günler................




  • Beko 72 Ekran CRT FLAT TV aldım. Model adı F 472 SXS. Henüz 1 ay olmadı. Normal TV yayınları ve 4:3 olarak seyrettiğiniz filmler oldukça güzel. Fakaaaat 16:9 bir film veya widescreen DVD izliyorsanız durum değişiyor. Üst ve alttaki siyah bantlar ortalara doğru çok hafif basık. Kenarlara gidildikçe açılıyor. Servis çağırdım. CRT tüplü TV lerde bu basıklık genelde olur. Normaldir dedi. Beni ikna etti.

    Eve gidip gelirken bir çok elektronik mağazasının önünden gelip geçiyorum. Düz kare Flat ekranlara bakıyorum. %90 oranında TV ler aynen servisçinin bana dediği gibi. Düz ekran CRT li TV lerde ekran alanı büyüdükçe resim oluşturma olayı zorlaşıyormuş. Bu sebeple görüntüyü oluşturan Elektron tabancası kararsızlık gösteriyormuş.

    Gerçekten doğru. Çünkü televizyonumda o siyah bantların bazen cetvel gibi düzeldiğine şahit oluyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.