Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.144
Cevap
68
Favori
245.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eyeless E kullanıcısına yanıt
    75 bin sıralammam netlerimin önemi var mı ki ben uygulama konusunda hangi üniversitenin daha iyi olduğunuda sormak istiyorum Samsun ankara konya istanbul aarasımda kaldım siz ne dersiniz
  • begoviç60 B kullanıcısına yanıt
    Uygulama konusunda Uludağ Üniversitesi de iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlık yüzünden uludağa gelemiyorum hem ingilizcem iyi değil hemde 1 yıl kaybetemek istemiyorum tavsiyen için teşekkürler ama
  • İstanbul üniversitesi ve Ankara üniversitesi arasında kaldım hangisi daha iyidir? Uygulama olarak, diğer şeyler açısından?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • begoviç60 B kullanıcısına yanıt
    Ben Uludag'da okuyorum. Bu sene, gelecek sene icin ingilizce %10 olacak diye bir soylenti vardi. Hocalarimiz bile soyledi bunu. Henuz kesin bir sey yok tabii. Eger bolum %10 olursa Ingilizce de zorunlu olmaz buyuk ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laetitia kullanıcısına yanıt
    kulavıza baktım hala ingilizce hazırlık okunması gerektiği yazıyor heralde sizin dediğinizseneye olacak yinede teşekkürler...
  • Afyon, Kayseri, Burdur hakkında bilgi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. İyi akşamlar öncelikle. Bu yıl lise son sınıftım, her zaman veteriner hekim olmak istiyordum, her konusunu da araştırdım, 12. sınıfta da yani bu yıl, hedefim doğrultusunda çalıştım. Sonuç olarak mf3 de 60 bine girdim. Ancak kafamda bir kaç soru işareti var yine de. Şimdi ankara veterinerlik 58.400 le almış geçen sene en son. Ben ilk tercihime onu, ikinceye türkçeyi yazacagım. İngilizce belki gelir ama ben ingilizce gelmezse bile tükrçenin geleceğini düşünüyorum. Türkçe 77 binle kapatmış geçen sene çünkü. Merak ettiğim şeyler de şunlar;
    Şimdi benim ablam yurtdışında ve benim de gitme ihtimalim var eğer istersem. Aldığım diplomanın yurtdışında da geçmesi için ankaranın ingilizcesine mi gitmem gerekiyor. İkincisi de ankaradaki, istanbuldaki, bursadaki veteriner bölümlerinde vedek tarafından akredite edilmiştir diyor, ancak ankara ingilizcede bu yok. Bunun olmayışı türkçeyi tercih edersem daha iyi bir eğitim alacağımı mı gösteriyor acaba. Bir de mükemmel bir ingilizcem yok ancak kötü de değil. Hazırlık yılında çalışarak veteriner hekimlik eğitimini en azından dil açısından zorlanmadan geçirebilir miyim? Yani veteriner hekimliğin dersleri zaten zor oluyor imiş, bu ingilizceyle çekilmez bir hal mi alır sizce? Yani mesela bursada belli yüzdelerde ingilizce eğitim veriliyor. Ankaradaki eğitimin tamamı mı ingilizce?
    Biliyorum çok fazla soru sordum, kusura bakmayın. Kaç yıldır bu günlerin hayalini kuruyordum, çevremdeki insanların da bu konularda çok bilgisi yok malesef. Eğer bildiğiniz bir konuda soru sormuş isem yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum, herkese tekrardan iyi akşamlar.




  • Acikcasi benim de ingilizcem senin anlattigin gibi. Ama hoca ingilizce anlatirken anlamiyordum pek. Slaytlari da ingilizce oluyor. Konuyu anlamak icin once turkceye cevirmem gerekiyor sonra terimleri arastiriyordum vs. baya uzun is oluyordu. Ingilizce bu bolum icin onemli cunku en guzel ve yararli kaynaklar ingilizce. Turkceye cevrilmis kaynaklarda her aradigin olmuyor. Yani bolumun ingilizce olmasina gerek yok, ama bir yandan kendi kendine ingilizceni geliştir. Benim dusuncem boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR.GodFatheR -- 9 Ağustos 2017; 0:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar okulda uygulama açısından kendinizi geliştirmeniz pek mümkün değil sahada çiftlikte çalışmanız lazım ben veteriner teknikeriyim elimden çok hekim ve öğrenci geçti 4 yıllık bi sürede enjeksiyon yapmayı bilmeyen öğrenciler öğrenciyi bırakın hekimler tanıyorum o yüzden iş sizde okul %20 önemli önemli olan okulun ne verdiğinden ziyade sizin ne alabildiğinizdir. Yurtdışında 4 yıl teori 4 yıl pratik şelinde bu veteriner fakültesi ülkemizde 5 yıl sadece teori üzerine kurulu okuldan çıktığınızda çoğunuz sıfır olursunuz kendiniz öğreneceksiniz acemilik yılınız illaki o yüzden çabuk bitireceğiniz okulları yazın köklü fakülteler zordur haberiniz olsun. Şahsen bu yıl bende girdim sınava ama benim için fakültenin önemi yok diploma lazım bana.. Birde hangi hayvan üzerinde çalışmayı düşünüyorsanız onun üzerine yoğunlaşın bi sığır veteriner hekimi kedi köpekten anlamaz aynı şekilde bi pet kliniği de bi sığıra doğru teşhis koyamayabilir. gerçi fakülte 2 sınıftan sonra ayrılmalı pet büyükbaş kanatlı egzotik hayvan vs diye ama ülkemizde çok zor :) umarım gittiğiniz fakülteden hekim losyonu alarak mezun olursunuz güzel birer veteriner hekim olursunuz. her şey gönlünüzce olsun. Mesleki anlamda sorularınızı cevaplarım. Pet, Çiftlik, Klinik olmak üzere.. Saygılar.




  • wampaa kullanıcısına yanıt
    Bence bir tekniker olarak hekim olmak isteyen kişilere yardımcı olmayın. Statünüzü küçümsemiyorum yanlış anlamayın ancak veteriner fakültesini okumadan şartlarını asla bilemezsiniz. Dediğiniz şekilde tamamen teori diye bir şey yok aksine o kadar çok uygulama dersi var ki... İsteyene tüm şartları sunuyor fakültelerimiz.



    Ayrıca son olarak hekimi teknikerden ayıran tek şey teoridir. Teori, ezbere değil işi bilerek yapmanıza ve olağan üstü şartlarda yorum yapabilmenize yardımcı olur. Teori ve uygulama birbiriyle iç içedir



    Ayrıca bir beşeri hekim bir hemşire kadar iyi enjeksiyon yapamaz mesela. Bir veteriner teknikeri de bir hekimden daha iyi enjeksiyon vs. yapabilir fakat hastalıklar üzerinde yorum yapabilmek için teorik bilgisi yeterli değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JrMakyol J kullanıcısına yanıt
    Yeni mezun veteriner hekimlere işi biz öğretiyoruz. Ayrıca okulda okutulan kitapları bizde alıp okuyabiliyoruz çoğunu okudum. Çalıştığım yerde Hekimin teşhis koyamadığı hayvana ben teşhis koyabiliyorum mesela. Yanı karayı bilmeyen hekimler var arkadaşlar. Kaç tane stajyer ve intern hekim gördüm çok zayıf teorisi var anatomide benden zayıflar ana kemikleri bilmiyorlar kısacası mezun olunca alayını unutuyorlar. Hekimlere saygım sonsuz ama hekim olursam karşıma hekimim diyen adama gülerim. Hayvan ne yer ekin ne zaman ekilip biçilir bilmeyen adamlar okuyor bu bölümü. Ayrıca çoğu üniversiteden arkadaşım var, çoğununda hastahanesini gezdim. Profesörlerin mezun hekimlere ilaç seminer eğitimlerine katıldım. Uludağ üniversitesinden Sezgin Hocayla , Hıdır hocayla bizzat tanışmışlığım var sektörün içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz. Saygılar.

    Kısaca 3 yıldır işin içindeyim. Ben öğrenciyken sahada aktif tohumlama yapıyordum. mezun olup tohumlama yapamayan veteriner hekimler var 2 sene tohum atmayı öğrenemeyen demem o ki kimi doğuştan olmak ister kimi mühendis olamadım maaşı iyi veteriner olayım der. İyi fakülte yok benim için iyi öğrenci var. önemli olan kendinizi yetiştirmeniz. Umarım hepiniz başarılı veteriner hekimi olursunuz ama yorumlardan gördüğüm kadarıyla çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wampaa -- 5 Eylül 2017; 22:34:15 >




  • Okula başlamadan önce buralarda takılıyordum . Şimdi ise İntörn olduk mezun olunca yeşillendiririm hepinize kolay gelsin
  • Arkadaşlar temeli olmadan sınava hazırlanıp 100-130k arası yapıp veterinerliğe giden varmı? Varsa dm gelebilirmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hesabı yeni açtım mesaj atamıyorum uludagda okuyan mesaj atabilir mi tessekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt
    +1 :) Zaman çok hızlı geçiyor. OMÜ-VETFAK

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Vet atamaları ileride de bu şekilde devam eder mi ? avrupa birliği uyum süreci olduğu için son 5 6 senedir ıyi aranıyor diyorlar ne kadar doğru ? bır de targel projesi iptal edildi buna bağlı olarak atamalar etkilenir mi ? atamalar sürer mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TAnRının Gölgesi

    Vet atamaları ileride de bu şekilde devam eder mi ? avrupa birliği uyum süreci olduğu için son 5 6 senedir ıyi aranıyor diyorlar ne kadar doğru ? bır de targel projesi iptal edildi buna bağlı olarak atamalar etkilenir mi ? atamalar sürer mi ?
    hocam atamalar hakkında size garanti veremem ne yazıkki böyle bir yük alamam üzerime belki sizin döneminizde artar belki azalır bilemem ama her ile fakülte açmaya başladılar bu bizi olumsuz etkileyecek belli
  • Nasıl gidiyor dostlar? Konuyu güncelleyelim biraz.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.