Şimdi Ara

Veterinere evcil veya sokak hayvanını götürecekler için uyarılar, notlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Veterinere evcil veya sokak hayvanını götürecekler için uyarılar, notlar.

    Yıllarca başımıza geldiği için ve bazen yine de aynı tuzaklara düştüğümüz için bazı şeyleri yazma gereği duydum. Özellikle Veteriner Hizmetleri konusunda yapacağım uyarıları buraya yazayım ki sizler de bizler de bunlara dikkat ederek Veterinerlerin fahiş fiyat ve uygunsuz ilaç vermeleri ile mücadele edebilelim. Onlar da kendilerine bir çeki düzen versinler.

    Varsa bunu okuyan veterinerler, yazsınlar biz ne yapabiliriz, biz de ona göre davranalım.


    Eğer evcil hayvanınız veya bir sokak hayvanı için veterinere ihtiyaç duyuyorsanız öncelikle aşağıdaki maddelere muhakkak dikkat edin ve buna göre gidin ve sağlık hizmeti alın.

    1- Veterinere hayvanınızı götürmeden muayene hizmetinin fiyatını ister telefon ile isterse ilk girişte muhakkak öğrenin. Bunu başka bir veterinerler ile karşılaştırın. Arada derin ve keyfi fiyat farkları ile acınıza bir de mali kayıplar katmayın.

    2- Eğer götürdüğünüz bir sokak hayvanı ise öncelikli olarak düz veteriner yerine Belediyenin hizmet verdiği veteriner hastanelerini tercih edin hep ücretsiz hem de iyi bakabiliyorlar.

    Ama eğer düz veterinere götürmek zorundaysanız sokak hayvanları için indirim yapıyorlar mı öğrenin, sokak hayvanı hepimizin hayvanıdır, eğer makul bir indirim ile sırf muayene ve kontrol ve tıbbi bakım yapabilecekler ise götürün yoksa size lüks ev hayvanı cinsinden bir fatura çıkarırlar ve bulduğunuz kedi veya kuşun iki haftalık mesai ücretinize denk gelen fiyatı ile kalakalırsınız. Bir daha da hiç bir sokak hayvanını kurtarmaya meyil etmezsiniz.

    3- Veterinerin aşı veya ilaç vermeden önce yapacağı şeylerin fiyatını sorun. Sizden izin almadan alenen ilaç iğne şırınga hazırlıyor ise izin vermeyin ve önce ne yapacağını ne için hazırladığını ve fiyatını sorun. Bir anda size hiç bilginiz ve onayınız olmadan bir sürü ilaç ve elde yapılmış ne idüğü belirsiz tozlar verebilir ve bu şeylerin yüksek fiyatı ile kasada kendinizi kaybedebilirsiniz.

    4- Veterinerin kendi başına .yaptığı, aktardan tozlarla oluşturduğu, fiyat etiketi menşei, tarihi olmayan toz veya şırıngalar iğnelere asla asla izin vermeyin. Hem ne olduğu belirsiz bu şeyler için sizden katıyla para isteyecek hem de ilaztan doğan sağlık sorunlarında danışabileceğiniz bir muhatap bulamaycaksınız.
    Eğer iğne yapıyor ise şırıngasına bakın, kaç şırınga vuruyor ise onun fiyatını alın. Beş şırıngalık setin bir şırıngasını vurup bütün şırıngaların fiyatını faturaya ekleyen çok.

    5- Evcil hayvanınız var ise bir karne çıkartın ve her iğne veya uygulamada karneye aldığı ilacın etiketeni yapıştırın. Bu etiket o ilacın kullanıldığına dair kanıt. Bazısı sadece yazıyor ise kediye su bile enjekte etmiş olabilir o da onun mesleki ahlakı.

    6- Her ne durumda ve ne olursa olsun sizden izin almadan ve fiyatını söylemeden, ilaç, röntgen, muayene veya buna benzer hizmetler için önce izin almalarını isteyin.

    Önce fiyatını sonra ne için kullanıldığını sorun. Gerekli olup olmayacağınıza kendiniz karar verin.

    Biz insanlar bir hastaneye gittiğinde hastane size zorla ilaç veya muayene hizmeti yapıyor mu? Hayır.

    Reçete de öyle. Önce veriyor reçeteyi eline eczaneye gidip soruyorsun fiyatını, ister al ister alma.

    Ama veteriner hem sağlık hizmetini hem reçetelik ilaçları kendisi belirliyor ve hepsini birden uygulap size kasada bürüt fatura çıkartıyor.

    Yanımızda o kadar para var mı, bütçemiz müsait mi, bu mali yüke hazır mıyız hiç sorulmuyor.


    7- Önemli bir not daha. Ola ki bir sokak hayvanı veyahut evcil hayvanınız çok kötü durumda bulundu.
    Bu durumda veterinerler yarın ölmesi muhtemel olan veya çok yaşaması muhtemel olmayan hayvanı ilk görüşte anlıyor. Ama size hem umut hem de hizmet ve parasal yük olması için yine de bir şeyler yazıyor, ediyor, yapıyor ve hayvan yarın veya iki gün sonra ölüyor.


    Kurtuluşu olmayan veya iyileşmesi mümkün olup olmadığını önce sorun, buna siz karar verin.

    Bir iki gün sonra kesinkes ölecek umutsuz hasta yaralı canlılar için elinizde bir hayli kabarık faturalı ilaçlar ile kalakalmayın. İki türlü üzülür artı bir de kendinize yalan söylenilmiş hissetmeyin. Yaşama şansını sorun. Çok düşük der ise imkansız der ise kararı kendinize bırakın. Veterinere bırakırsanız onu çok pahalı faturalı iğnelerle ilaçlarla doping ile ayakta tutar ama sadece iki gün.

    Hayvanlar ve doğa sevgisiyle kalın ve bu tür asıl cebimizin paraziti olup sizin de sağlığınızı bütçenizi tehlikeye atan veteriner hizmetlerinden uzak durun.

    Bu yazı burda dursun ihtiyaç duyduğunuzda önce okuyun sonra veterinere gidin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 9 Eylül 2018; 12:29:19 >







  • 2. Maddeye katılmıyorum, sokak hayvanları için Belediyenin hizmet verdiği yerler fazla güvenilir değil. Bunu acı tecrübelerimden biliyorum. Kaldı ki bağlı bulunduğumuz İlçenin Belediyesi bu konuda Türkiye de sayılı yerlerdendir. Buna rağmen kısırlaştırma harici götürmem. Şartları zorlayıp özel veteriner ya da hayvan hastanesine götürmek en sağlamı olacaktır. Diğer yazılanlara katılıyorum, güzel ve faydalı bilgiler olmuş.
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    2. Madde hakkında şunu söyleyebilirim, insanlar özellikle buldukları sokak hayvanlarını alıp hemen veterinere götürüyor. Veterinerler aslında ücretsiz bakmak zorunda değil.

    Bu yüzden cebinizde bir paranız nakitiniz yok ise özel veterinere gitmenin bir manası yok hiç biri bedava o hayvana bakmayacaktır. Belediye bu konuda tek çözümdür. Varsa paranız özel veterinere gitmeyi göze almak size kalmış.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.