Şimdi Ara

Vhd disk boot etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Virtual box'a kurduğum isletim sistemini fiziksel bilgisayarda nasıl boot edebilirim wmware lite tam olarak ne için kullanılıyor bu iş için kullanabilir miyim ? Linux grup ile bu iş çözülebilir mi ? Ya da başka yöntemle ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • cevap gelmeyecek anlaşılan, başkalarına yardımcı olmak adına yazayım windows 8 altında cmd/diskpart attach vdisk ile sisteme ekledim diskimi ancak yeniden başlatığımda kendiliğinden çıkarmış oluyor yani boot ekranında vhd yi görmüyor ama windows açıkkan görüyor.
  • kattettiğim ilerlemeyi ekleyeyim;

    EasyBcd ile vhd diskimi boot edilebicek şekilde boot ayarlarına ekliyorum. ancak aptal program vhd dosyasına sadece windows kurulabilirmiş gibi algılayıp windows bootloaderini otomatik olarak ekliyor. bense linux grub'u seçmek istiyorum vhd diskin boot edeceği sistem olarak. malesef böyle bir ayar bulunmuyor vhd ekleyince otomatik olarak windows kurulmuş gibi davranıyor. alternatif programlar aramaktayım. gelişme olursa yine yazarım. ancak bu iş ile uğraşmış kimse yok galiba forumda. eğer istediğimi yapabilirsem vhd üzerinde kurulu linux/osx/bsd türevi işletim sistemlerini hem virtualbox ile w8 içinden hemde fiziksel diske kurulmuş gibi w8 in yanında boot etmiş olacağım.
  • kardeşim pwboot ile yaparsın fakat wm virtualbox vhdsi özel kodlarla saklanıyor ama bu programla özel baştan bir vhd boot edebilirsin ama o dediğini unut dostum kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.