Şimdi Ara

Victor ile ilk tanışma ve deneyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sene başında bilgisayar almaya karar vermiştim, sonra biraz erteledim bazı sebeplerden ötürü lakin birkaç gün önce g7012 ürünme kavuştum. İlk önce bilgisayar almadan önceki inceleme evresine değinmek istiyorum.

    Monster ve Victor arasında çok gidip geliyordum. Alacağım grafik kartı 860m olacaktı (kafaya takmıştım) bu sebeple abra a5 serisi ile mukayese ediyordum Victor ürünlerini. Genel itibariyle forumda "victor ilgisiz/servisi kötü/müşterileri umursamıyor" tarzında çok yorum gördüm ve epey ürktüm bu yorumları okudukça. Sonrasında g7012 ürününü gördüm, ssd de veriliyordu ürünle beraber ve fiyatı da oldukça uygundu. Ben de birkaç soru sordum Victor'a ürünle ve kargoyla ilgili, haftasonu olmasına rağmen birkaç dakika bile geçmeden sorular cevaplandı. İlgisiz diyen arkadaşlara söylemek lazım, "ilgisizlik" bir nevi şehir efsanesi gibi duruyor

    Ürünü kullanmaya başladıktan sonra elde ettiğim deneyime değineyim biraz da (bu bir inceleme yazısı değildir lakin ileride sistemi zorlayacak oyunları kurmaya karar verirsem onlarla ilgili de bilgileri paylaşırım) Benim eski dizüstü bilgisayarım parlak ekrana sahipti. Ve açıkçası oldukça pişmandım bu özelliğinden. 5 saat arkadaşlarla oyun gecesi düzenlediğimizde gözlerim kızarıyordu ve başım ağrıyordu. Ekranı oldukça kötüydü, ayna mı ekran mı belli değildi (haliyle beynim görüntüye odaklanmak için ekstra çaba sarf ediyordu) g7012 ise Full hd mat ekrana sahip. Arkadaşlar, eğer mat ve parlak ekran arasında kararsızsanız bir dakika bile tereddüt etmeyin derim. Yok böyle birşey yani. Saatlerce kullandım ilk alma hevesiyle ve en ufak bir baş ağrısı yok, gözler de sapasağlam.

    Ssd'ye pek değinmeye de gerek yok aslında, işletim sistemini ssd'ye kurdum ve bilgisayarı kapayıp açmak 16 saniye, kapalı halden açmak ise 11 saniye sürüyor. Yani oldukça hızlı (Windows 8.1 pro işletim sistemi)

    Ben Warband oynamayı seven biriyim. Eski dizüstü bilgisayarımda 60 fps elde edebilmek için bütün özelliklerini minimuma ayarlamam gerekiyordu (casper marka dandirik birşeydi), 860m'nin performansı sağolsun warband'ın en ağır modlarını indirmeme rağmen ve bütün grafikler maksimumda olmasına rağmen 60fps'den aşağı inmiyor (sanırım oyunun fps saati 60 fps ile sınırlı, fraps ile deneyeceğim birdahakinde). Bilgisayarın ısınmasına değinir isek 74 derece maksimumu görmüş. Turbo fanı tam güç çalıştırarak yarım saat oynadığımda maksimum sıcaklık 61 derece olmuştu, ama maksimum hızda ses oyun deneyimine mani olabiliyor. Bilgisayarın i7 işlemcisi internette gezinirken/normal kullanmalarda 43-45 derece arasında gidip geliyor ki bana oldukça normal geliyor.

    İleriki günlerde belki başka bilgiler de ekleyebilirim, merak ettiğiniz birşey olursa sorabilirsiniz







  • Varrak V kullanıcısına yanıt
    güle güle kullan

    bende 15 gündür karar veremedim .
    victorun kasa pek kaliteli değil gibi birçok yorum okudum , birde ilk açılışta gereksiz yere çalışan yüksek hızlı FAN .
    msi ..? viktor.. ? msi..? viktor ..?

    SEN NE DERSİN ..?
  • msi'ya verilen paraya yazık olur derim. Almak istediğin ekran kartı 860m veya üstü ise (960-970-980) zaten msi'ın bu tip dizüstü bilgisayarları 4-5-6 bin liradan başlar. Kasa konusunda benim yargım ne kadar objektif olabilir güncel jenerasyon dizüstülere nazaran bilemiyorum çünkü benim eski casper dizüstü bilgisayarım gerçekten berbattı (kasası da berbattı) ve şuan bu bana inanılmaz bir nimet gibi geliyor Isı anlamında kasası kalitesiz diyorsan şuanlık çok ısındığına şahit olmadım (gerçi çok yorucu oyunlar da oynamadım). Açılışta çalışan fandan kastını bilemiyorum, bilgisayarı açarken fanım çalışmıyor yüksek hızda. Fan sadece cpu ısınmaya başladığında otomatik olarak hızını kendisi ayarlıyor (tabi kontrol programından tam güçte açabiliyorsun)

    Bendeki dizüstü bilgisayar kalındır msi kasalardan, bu benim için bir problem değil ama sen karar verirken kendin düşünmelisin. Bana sorarsan monster veya victor'dan birini alman. Kasada veya donanımda bir sıkıntı olduğunda zaten şirket değiştireceklerini taahhüt ediyorlar. Garanti konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

    ---

    Bu arada kargo konusuna değinmeliyim. Victoru almaya karar verir isen SAKIN ama SAKIN mng kargo ile çalışma. Gerçekten berbat bir şirket (şirket demeye şahit lazım). Laptopu alırken yaşadığım olayı kısaca anlatmak istiyorum, belki mng kargoyu kullanmayı düşünen birkaç vatandaş okur da cayar bu manyaklardan (Victor'a başka bir kargo şirketiyle çalışmak istediğinizi söylerseniz kabul ederler, önerim yurtiçi kargo)

    Bilgisayarım kargoya teslim edildikten sonra ilçe şubesine gitti ertesi gün. Ben 4 defa telefon açtım kargo şirketine. Adetleri, saatleri ve sebepleri/içerikleri şunlar ;

    1) Saat 10:00 ; Kargomun ne zaman ulaşabileceğini veya yarına sarkıp sarkmayacağını sordum. Saat 4e kadar kesinlikle ulaşacağını söyledi telefondaki bayan.
    2) Saat 16:15 ; Saat 4 kesin dendiğine göre ve ben bu listenin sonunda olmamışımdır mantığıyla saat 3te işkillenmeye başladım, saat 4te de gelen giden olmadı, saat 4:15'te aramaya karar verdim. Telefon çalıyor, karşı tarafta açan yok.
    3) Saat 16:30 ; 2. aramada meşguller diye bir müddet bekledim ve tekrar aradım, tekrardan telefonları çalıyor lakin açan yok.
    4) Saat 16:40 ; Ben de il şubesini aradım, şubedeki bayana ilçe şubesine telefonla ulaşılamadığını söylediğimde alınan cevap şu ; "Evet onlar telefonlarını pek açmıyorlar" . Ne demek bu ya ? Ne demek açmıyorlar telefonlarını ? Adamların yegane işi var o da kargoculuk (burada eleştirilen kargonun ertesi güne sarkması değil, bu konu hakkında bilgi alınamaması, şubeye ulaşamıyorsun çünkü çalınan telefonları iplemiyorlar) madem o şubede telefonların açılmadığı herkesçe biliniyor, bu sorumsuzlar neden kovulup yerine işini yapacak adamlar alınmıyor ?

    Siz siz olun gerekirse ptt kargoyla anlaşın ama bu manyaklarla kargo işi yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varrak -- 21 Mart 2015; 0:57:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.