Şimdi Ara

Video convert ederken ses codec seçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Punto aracımda desteklenen formatlar aşağıda resimdeki gibidir.

    Video convert ederken ses codec seçmek

    Mp4 olarak indirdiğim videoları klasörde hiç bir şekilde görmüyor. Any video converter programı ile çevirmeyi denedim sadece avi ve mpeg çalıştırdı fakat kötü bir video deneyimi sunuyor bu codecler. Resimde gördüğünüz gibi mp4 uzantısı destekleniyor ama açılan bir şey yok ne video ne ses. Youtubedan Free Downlaod Manager programını kullanarak indiriyorum. Ayrıca video convert ederken ses codeci de seçebildiğimiz bir program var mı ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.







  • Staxrip, Avidemux ile encode işlemleri yapılabilir. Cihazın desteklediği format, kare hızı ve görüntü boyutunun uygun olduğundan emin olun. MP4/x264/H264 göstermezse H263(DivX/XviD) büyük ihtimalle gösterecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Staxrip, Avidemux ile encode işlemleri yapılabilir. Cihazın desteklediği format, kare hızı ve görüntü boyutunun uygun olduğundan emin olun. MP4/x264/H264 göstermezse H263(DivX/XviD) büyük ihtimalle gösterecektir.
    Mp4 yapıp desteklenen şekilde 720*480 30 fps ayarladım ayrıca any convert ile ses codecide gorebılıyorum mp4 yaptıgımda ses codeci içinde mp3 seçili yani açmaması için bir sebep yok.
    Şuan tek çalışan formatlar .avi ve .mpeg. Avi formatı yaptığımda bazı videolar hatta çoğunluğu bozuk oluyor ses cızırtılı ve görüntü bozuk bir biçimde oluyor bazılarında da hiç bir problem yok.
    avi yapmamın sebebi görüntü kalitesi mpeg yapınca aşırı berbat bir görüntü ortaya çıkıyor. Önerebileceğiniz convert programı var mı ? Belki de benim bu Any video converter sıkıntılıdır.
    Free download manager ile youtubedan çekiyorum burada bir problem olabilir mi sizce ?




  • Birkaç konuya açıklık getireyim. Encode = sıkıştırma = conversion = convert, yani Staxrip ve Avidemux zaten bu işe yararlar. *.avi ve *.mpeg vs. bunlar dosya formatıdır fakat dosyanın video formatı farklı olabilir. Yani dosya formatları sadece container tabir edilen taşıyıcılardır bunun anlamı AVI uzantılı bir video H263, H264 gibi farklı video formatlarında olabilir. Bir video dosyasının hangi video formatında olduğunu anlamak için Mediainfo gibi yazılımlar kullanılabilir. Cihazda hatasız oynatılabilen bir video Mediainfo yazılımıyla kontrol edilirse en uyumlu formatın ne olduğu anlaşılabilir. H263 yani DivX ve XviD formatları eski olduklarından daha çok cihazla uyumludurlar. Youtube videoları FFMPEG ile encode edilir bitrate'leri de görüntü boyutuyla alakalı olarak değişir. Her encode işlemi kalite kaybına neden olduğundan video'nun bitrate'inin üzerindeki rakamlarla encode edilirse kayıp en aza indirgenir. DivX ve ya XviD ile encode/convert yapılacaksa yazılımların ayarlarından encode kalitesi değiştirilebilir, kalite yükseldikçe daha uzun zamanda encode yapacaklardır. 720*480p görüntü boyutuna sahip videolarda DivX için VBR (variable bitrate) modunda 3-5Mbit iyi sonuçlar verecektir eğer 6-10Mbit civarı yapılırsa video kalitesi yükselir fakat video dosyasının boyutu da yükselir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Birkaç konuya açıklık getireyim. Encode = sıkıştırma = conversion = convert, yani Staxrip ve Avidemux zaten bu işe yararlar. *.avi ve *.mpeg vs. bunlar dosya formatıdır fakat dosyanın video formatı farklı olabilir. Yani dosya formatları sadece container tabir edilen taşıyıcılardır bunun anlamı AVI uzantılı bir video H263, H264 gibi farklı video formatlarında olabilir. Bir video dosyasının hangi video formatında olduğunu anlamak için Mediainfo gibi yazılımlar kullanılabilir. Cihazda hatasız oynatılabilen bir video Mediainfo yazılımıyla kontrol edilirse en uyumlu formatın ne olduğu anlaşılabilir. H263 yani DivX ve XviD formatları eski olduklarından daha çok cihazla uyumludurlar. Youtube videoları FFMPEG ile encode edilir bitrate'leri de görüntü boyutuyla alakalı olarak değişir. Her encode işlemi kalite kaybına neden olduğundan video'nun bitrate'inin üzerindeki rakamlarla encode edilirse kayıp en aza indirgenir. DivX ve ya XviD ile encode/convert yapılacaksa yazılımların ayarlarından encode kalitesi değiştirilebilir, kalite yükseldikçe daha uzun zamanda encode yapacaklardır. 720*480p görüntü boyutuna sahip videolarda DivX için VBR (variable bitrate) modunda 3-5Mbit iyi sonuçlar verecektir eğer 6-10Mbit civarı yapılırsa video kalitesi yükselir fakat video dosyasının boyutu da yükselir.
    Konuya epey hakimsiniz, video uzantısı .avi .mpeg gibi bunlar video formatını göstermez diyorsunuz dosya formatıdır ben aynı zamanda video formatı olarak algılamışım yıllar boyu :) bu konuda ışık tuttuğunuz için teşekkür ederim. Şunu belirtmek isterim mpeg şeklinde yine denedim bu seferde video üzerinde yazılar mevcut pc de indirdiğim şekliyle mp4 dosya formatıyla açtığımda videoda bir problem yok fakat dosya formatını .mpeg olarak değiştirdiğimde aynı şekilde .avi olarakta denedim video üzerindeki yazıların bir kısmını gözükmüyor yani şu şekilde bir kırpma mevcut

    Video convert ederken ses codec seçmek

    En düzgün şekiyle ben bu indirmiş olduğum videoları nasıl hangi programla editlemem gerekir ? Straxrip yada Avidemux programlarını kastediyorsunuz değil mi ? Ayrıca mediainfo aracılıyla nasıl yapacağım cihaz araç üzerinde ilk defa kullanacağım.




  • Kısa bir süre önce HDD bozulduğundan ve yeni Windows yüklediğimden dolayı birebir detaylı anlatma imkanım yok. Staxrip PC'de çalışan bir encoding yazılımı eğer onu kullanırsanız ve ekstra bir ayar yapmazsanız görüntüde kesme yapmaz ama görüntü aspect ratio oranı 720x480'e uymazsa üst ve ya yanlarda siyah boşluk oluşabilir. Bu bir tercih meselesi, ratio uyumsuzsa siyah boşluk ve ya videodaki gibi kesme uygulanabilir. Mediainfo bir bilgilendirme aracı ve video hakkında bilgi verir. Cihazda en iyi gösteren videoda hangi codec, ayar vs kullanıldığını gösterebilir ve bu gösterdiği ayarlar Staxrip ve ya Avidemux gbi yazılımlarda referans amaçlı kullanılabilir. Eğer amaç görüntüde tam kontrol ise video kurgu yazılımları kullanılabilir. Ücretsiz olarak Davinci Resolve, Hitfilm Express ücretli olarak Adobe Premiere, Sony Vegas gibi yazılımlar kullanılabilir. Bu durumda aspect ratio uyumsuzluklarında görüntü zoom'lanarak istendiği şekilde ayarlanabilir.




  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim düşünceleriniz için, iyi forumlar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.