Şimdi Ara

video kamera tavsiyesi fotograf iyi çeken ve hd olan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben kamerayı doğal ortamda gündüz çekimi için kullanıcam avcılık merakım var özellikle bu alanda kullancam video çekerken bi yandanda kaliteli resim çekmeli ve artı optik zoom çok olmalı küçük taşınabilir olmalı en önemlisi canlı renkler ve HD çekim olmalı (kalıteli görünti açısından düşündüm )

    artı bende canon a590 ıs var bunu satıp kamera almayı düşünüyorum sevebide ihtiyaçlarımı karşılamıyor.
    bu sevepler
    1- 4x optik zoom yetersiz
    2-video kamera 20 fps çözünürlüğüde 640x480 buda yetmıyor net video çekmiyor zoom nerdeyse hiç yok


    ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM KAMERADAN BEKLENTİLERİM

    1- kolay taşınabilir olması çok büyük bişe olmayacak.

    2- kaliteli canlı video çekim( HD olamasını düşünüyorum )

    3- optik zoom yüksek olmalı ( uzak noktalara zoom yapınca görüntü bozulmayacak ve zoom sesini vermiyecek)

    4- video çekerken aynı anda kaliteli güzel footgraf çekebilecek( yani çekilen resimler iyi olacak)

    5-hafıza kartına kayıt olursa daha iyi sanırım hardiskli avda sarsıntıdan bozulmasını istemem

    6- fiyatına gelince çok fazla ayıramam fiyatı uygun olmalı 500 tl felan bu fiyata sıfırı zor tabi ama en azından 2. elde olabılır.

    düşündüğüm bi model var ama sizden önce tavsiye almak istiyorum.


    yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler







  • sanyonun bütün modelleri özellikle fh1 vede sh1 tam size göre hem video hemde kaliteli foto çeken gerçek anlamda tek markadır sony canon ve panasonicin ise iyi foto çeken video kameraları 2000 liradan başlar.
    eğer yukarda yazdığım modeller pahalı gelirse sıfırı gittigidiyorda 450-550 arasında satılan 12x double range zoomlu sanyo cg20,cg100 ve gh1 modellerine bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    sanyonun bütün modelleri özellikle fh1 vede sh1 tam size göre hem video hemde kaliteli foto çeken gerçek anlamda tek markadır sony canon ve panasonicin ise iyi foto çeken video kameraları 2000 liradan başlar.
    eğer yukarda yazdığım modeller pahalı gelirse sıfırı gittigidiyorda 450-550 arasında satılan 12x double range zoomlu sanyo cg20,cg100 ve gh1 modellerine bakabilirsiniz.


    sanyonun fh1 ve sh1 çok pahalı 1200 tl felan gg da 750 ama genede pahalı geldi bana ama sanyonun cg100 olabılır 370 tl fakat onunda eksiği zoom az ama gene düşünmem lazım.

    Samsung HMX-H200 gördüm 550-650 tl arası bu makına nasıl önerirmisiniz.
  • 12x zoom az gelmişse bir şey diyemem.Hd çekim yapan kameraların çoğu 10-12-16x zoom civarındadır.yeni yeni çıkan modellerde 20-25 ve üstü zoomlar var fakat onlarda pahalı.
    bu arada gördüğünüz samsungu bende düşünmüştüm ama araştırınca vazgeçtim çünkü öncelikle fotoyu interpolasyonla 4,7 mp çekiyor ikincisi titreşim önleyicisi zayıf görüntüler bulanık çıkyor ve en önemli olumsuzluk ise otomatik odaklama sesive ileri geri zoom yaptığınızda zoom motorunun sesi olduğu gibi kayıta çıkıyor hatta insan seslerini bastırıyor.
    vimeo.com sitesine girip arama kısmında model ismiyle aratır ve örnekleri izlerseniz bu kameradan anında vazgeçersiniz hele bir örnekte zoom motorunun sesi abartmıyorum inanın makineli tüfek sesi gibi geliyordu tar tar tttttaaaaaar taaar diye.Kesinlikle önermem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    12x zoom az gelmişse bir şey diyemem.Hd çekim yapan kameraların çoğu 10-12-16x zoom civarındadır.yeni yeni çıkan modellerde 20-25 ve üstü zoomlar var fakat onlarda pahalı.
    bu arada gördüğünüz samsungu bende düşünmüştüm ama araştırınca vazgeçtim çünkü öncelikle fotoyu interpolasyonla 4,7 mp çekiyor ikincisi titreşim önleyicisi zayıf görüntüler bulanık çıkyor ve en önemli olumsuzluk ise otomatik odaklama sesive ileri geri zoom yaptığınızda zoom motorunun sesi olduğu gibi kayıta çıkıyor hatta insan seslerini bastırıyor.
    vimeo.com sitesine girip arama kısmında model ismiyle aratır ve örnekleri izlerseniz bu kameradan anında vazgeçersiniz hele bir örnekte zoom motorunun sesi abartmıyorum inanın makineli tüfek sesi gibi geliyordu tar tar tttttaaaaaar taaar diye.Kesinlikle önermem.


    peki ustad bi yerde okudum bu samsung modelin firmware( yazılımını güncelleme galiba ) gibi bişeyle bu zoom sesini sorununu çözmişler diye duydum ne kadar doğru bılmıyorum bu samsung modelini ben hala düşünüyorum çünkü videoları güzel geldi bana ama nette araştırdım samsung ve foto makinalar pek tutulmuyor artı bozulma gibi durumu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinci_41 -- 18 Ekim 2010; 2:46:43 >




  • zom motorunun gürültüsünün kayıt sesine yansıması hem bu motorun yapıldığı malzemeden hemde makinada kullanılan mikrofonun kalitesi ve makinaya yerleştirilme şekli ile alakalı bir şey sanmıyorumki bunlar değiştirilmeden yazılım güncellemesi ile uzaktan halledisin.
  • http://support-us.samsung.com/spstv/howto.jsp?channelId=212&scheduleId=1849 - Nasıl yeni Firmware'yi yükleyeceğinizi anlatıyor.

    http://www.samsung.com/tr/consumer/cameras-camcorders/camcorders/memory-camcorder/HMX-H200BP/XTR/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support - Buradan da "Sürüm"e tıkladıktan sonra "Upgrade File" adlı dosyayı indireceksin (Firmware).

    http://www.youtube.com/watch?v=r0oZW87R4Bk - Burada da doğru mudur bilemiyorum ama yeni Firmware ile çekilmiş bir video var ve zoom, doğa sesleri ve yüksek gürültü bir arada ve her ses doğal bir şekilde zoom sesi olmadan kayıt yapmış, tabii başka videoları da izlemek lazım, şayet bu firmware böyle bir iyileştirme yapabiliyorsa bu kamera alınır. Aldıktan sonra uprage yapıp kullanın 3 gün içinde cayma hakkı veren bir mağazadan alın derim = ) Bu sayede beğenmezseniz iade edersiniz.

    Ekleme: Video'nun tamamını izlememiştim. Orada bir de gökyüzündeki zepline zoom yapıyor ve hiç bir gürültü sesi yok = ) Tam o anda müzik sesi kesiliyor ve arkadaki konuşan insanlar ile doğa sesleri duyuluyor.
    Ekleme 2:http://www.youtube.com/watch?v=4WuIRD7WkU4 - HMX H204 (H200'den tek farkı harddiskli olması) ile çekilmiş bir gece çekimi videosu, karıncalanma yok diyebilirim, o derecede güzel çekmiş.
    Ekleme 3:http://www.camcorderinfo.com/content/Samsung-HMX-H200-Camcorder-Review-37812.htm - 17 sayfalık HMX H200 incelemesi = ) Video, foto yok yok incelemede. SD60'ın harddiskli kardeşi HS60 ile de ve başka 2 model ile de karşılaştırma yapılmış. Alın size inceleme kaynağı = )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amiralhack -- 18 Ekim 2010; 10:46:26 >




  • öncelikle verdiğiniz youtube videoları hariç diğer kaynaklar zaten bu işle ilgilenen hemen herkesin bilip başvurduğu kaynaklar mesela ben zaten camcorderinfo sitesine üye bir insaınm alın size inceleme kaynağı diye sanki zır cahil bir insana hitap eder gibi yaklaşımınız hoş olmamış ama önemli değil önemli olan niyetiniz
    şimdi verdiğiniz linkte yazılım güncellemesi ile zoom sesinin kesildiğine dair bi şey göremedim yada kaçırdım başka eksiklerin giderilmesi için olabilir bu güncelleme ayrıca
    videolarda ortamda çok ses var bu kameranın zoom sesini bastırıyor olabilir birde hd çekim yapan bir kameranın çekim kalitesini anlamak için bakılacak en son kaynaklandandır youtube sanırım bu durumu biliyorsunuz camcorder info sitesinde ki karşılaştırmada zaten benim söylediklerimin haklılığını gösteriyor renk keskinlik ve özellikle düşük ışık performansı yerlerde sürünüyor hatta düşük ışık hassasiyetlerinin (minimum lux )karşılaştırılmasında verilen grafik kameranın durumunu gözler önüne seriyor zaten.
    Sonra şu zihniyeti hiçbir zaman kabul etmem sen önce baştan savma uyduruk bir kamera yapacaksın yani müşterine bu uyduruk kamerayı kakalamaya çalışacaksın müşteriyi keriz yerine koyacaksın haaaaa sonra müşterilerin bir kısmı şikayet etmeye hatta ürünü iade etmeye başlayınca önce fiyatları aşağı çekeceksin buda durumu kurtarmaya yetmeyince efendim bir güncelleme çıkardık durumu düzellttik diyeceksin şimdi bu güncellemeden kaç kişinin haberi olacak örneğin ülkemizde bilmem ne köyünde oturan ama torununun videolarını çekmek için ucuz diye mesela bu samsungu alan Mehmet ağa nerden haber alacak güncelleme çıktığını alsada nasıl yapacak.
    Sonra kamerada kolay anlaşılmayan başka bazı hatalar eksikler varsa bu güncelleme kapsamı dışında kalan çoğu kişi nerreden bilecek uzmanlar dışında.
    Son söz ben hiç bir durumda bu kamerayı almazdım sonuçta özürlü ve özürü sonradan giderilmiş bir kamera(bu güncelleme gerçekten yazdığım eksikleri gideriyorsa tabii) Samsung unda bu kamerayı çıkarma amacı belli pazarlama eğitiminde kullanılan 'sazan 'avlama diye tabir edilen durum.Baştan hoş ama içi boş özelliklerle müşteri tavlanır ve parası alınır bu durum yani.Müşteri yanıldığını anlayıp ürünü iade etse bile müşteriye parası iade edilene kadar geçen sürede o para başta repo olmak üzere yatyırım fonlarında değerlendirilir ve firmaya zaten iyi para kazandırır.




  • tavsiye ettiğin kameralarda sanyonun fh1 vede sh1 modeli çok pahalı 1200 tl o kadar veremem

    diğer sanyo cg20,cg100 ve gh1 modellerine gelince

    sanyo cg100 fiyat olarak iyi 380 tl civarı vimeodaki videolarına baktım zaten çok videosu yok sanırım çok tutulan bi kamera değil ondan mı ? neyse videoda gözüme çarpan mesela gülü çekmiş adam gülde parlamalar var güneşli çekilen videoda öle çok parlak çekiyor. mesela ufak cep hd çekim yapan kameralar var onlar bile çok kaliteli görüntü çekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinci_41 -- 22 Ekim 2010; 0:26:32 >
  • kardeş
    bu forumda makina ismini alıp yada makina ismine ön yada son ekler koyarak nick(rumuz) olarak kullanan bile bir çok insan var şimdi onlarda o makinaların firmasındamı çalışıyor yani.
    Nikon canon ve daha başka makinalar hakkında başlık açıp grup kuran insanlarda var forumun anasayfasına bakman yeter herkes kullandığı makinalarla ilgili gördüğü her başlığa yazıyor yada tavsiye isteyene kendi kullandığı makinalar hakkında açıklama lar yapıp bilgi veriyor duruma göre alıcının bütçesi istediği özellikler falan uygunsa kendi kullandıklarından tavsiyeler de de bulunuyor bende sanyonun daha önce bir kaç makinasını kullanmış birissi olarak duruma göre elbette tavsiye ediyorum sanyo ile hiçbir bağımda yok.
    Özellikle öğlen güneşi altında çekim yaparsan yada ışık yoğunsa bu parlamalar hemen her makinada olan bir durum.Diğer markalarında farklı ışk koşulları altında çekilmiş fiilmlerini izlersen içlerin de rezalet denecek kadar kötü olanlarını bile görürsün ama ışık koşulları başlıca etmendir.Aynı sensör ü kullandığından sanyonun diğer modelleri ile yapılan çok sayıda çekim var onları izleseydin bir fikir edinirdin.
    Cep telefonlarının mercek ve sensörüyle en adi foto mak. ve video kameranın ki karşılaştırılamaz bile bu işlerde ve bu forumda acemi olduğun berlli oluyor cep tel ile foto ve video kameraları karşılaştıranlarla ilgili bu topicte çok eğlendirici yazılar var okumuş olsaydın böyle bir şey yazmazdın bile.Yine bu forumda bir kaç istisna hariç ve fazla fiyat farkı yoksa makina almak isyene git resmi garantili mağazalardan al diye kimse tavsiyede bulunmaz git spot piyasadan Hayyamdan yada gittigidiyor gibi sitelerden al denir gittti gidiyorda sana tavsiye ettiğim sanyonun en pahalısı 700-750 lira söylediğin 1200-1300 gibi değil.
    Forumda fazla takılmıyorsun anlarım vaktin olmayabilir bir sürü başlık ve konu var anlarım hepsini okumak zor gelebilir konular kafanı karıştırabilir yada acelen vardır anlarım derimki bu arkadaş hedefine çabucak varmak için başlık açmış tavsiye istiyor ama hem bunları yapmıyorsun hem de sana iyi niyetle tavsiyede bulunan bir insanı yok sanyo ile ilgili her taşın altından sen çıkıyorsun bilmem ne diye suçluyorsun pes yani senin niyetin ne anlamadım.Forumda ben den de eski insanlar senin gibi bir çok başlık açan insana neden yazmaz cvp vermez diye düşünürdüm demek senin gibi her taşın altında bir bit yeniği arayan ların suçlamalarından sıkılmışlar ondan.
    Benim gibi iyi niyetli bir insanı da böyle zan altında bıraktın ya helal sana neyse kardeşim var git yoluna kimden ne tavsiyesi alıyorsan al aman diyim benden uzak Allaha yakın ol iyi akşamlar.




  • ya arkadaş ben sana çok mu ağır konuştumda bana böle yazmışsın tamam sanyonun bikaç modelini kullandım de ondan dolayıda methediyorum demen yeterdi ben sana çok ağır konuştuğumu sanmıyorum benden uzak allah a yakın ol yazmıssın

    tamam iyi niyetli olabilirisin uzunca açıklamalı yazıyosun eline sağlık hakkını yiyemem ben sadece bir kaç yazını gördüm forumu kopmle dolaşmaya vaktim yok yazılarında sanyoyu methetmişsin acaba neden diye sordum sende birkaç modelini kullandım demen yeterdi


    bu arada hakkını helal et kardeş seni kırdıysam kusura bakma kimseye güvenemiyoruz akla herşey geliyor doğru diyosun forumda bilgilendirici yazıları herkes yazmaz bisen yazdın zaten eline sağlık teşekkürler bide ben fiyatları türkiye mağaza fiyatları olarak baz almıştım dediğin gibi dışardan gelenler gittigidiyorda daha ucuza var.
  • doroşenko ya haksızlık etmeyiniz güzel bilgiler veriyor..
  • teşekkür ederim sayın hmtgezgin
    anlayan ve yararlanmak isteyen herkese gereği yapılacaktır.Bu forumda benim gibi pek çok insanda aynı şeyi düşünüyor eminim.
  • Doroşenko hocam,

    senin sanyo hakkında bilgili olduğunu herkes biliyor aşağıda başliğının
    verdiğim formumda yardımcı olursan sevinirim.

    ""Sanyo ürünlerinin birbirinden farkı nedir ve sizce hangisi (cg10-cg20-cg100)""
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.