Şimdi Ara

Videolarda Kasma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Donanım Haber ailesi. Başlıktan da anlaşılacağı üzere sorunum internette video izlerken kasma sorunu yaşıyorum. Defalarca kez format attım hiç bir şekilde düzeltemedim. Forumda yazan tüm yöntemleri denedim. Tahminime göre sorun flash player'dan kaynaklanıyor. Daha önceleri 720p dahil takılmadan hızlı bir şekilde izliyordum. Ama şuanda çıldırmak üzereyim. Bu işlerin ehli olan bir kimse yardımcı olursa ziyadesiyle memnun olurum.

    Denediğim başlıca yöntemler:
    Donanım hızlandırmayı etkisiz hale getirme.
    Dxdiag'dan DirectDraw ve Direct3D kapatma
    chrome://plugins den flash player seceneklerinin tekini kapatma
    Yazılım güncelleme
    Format atma

    Bunca işlemin ardından elde var sıfır :) Ümmeti Muhammed aşkına yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim.

    Sistem Bilgileri:
    Anakart: Asrock 775 Dual - 880 Pro
    İşlemci: İntel P4 3.00 Ghz
    Ekran Kartı: Ati Radeon X550
    Ram: 2 Gb Kingston
    İşletim Sistemi: Windows Xp Sp2

    Lütfen kasayı camdan aşağıya at gibi önerilerde bulunmayınız :)







  • Yardım edebilecek kimse yok mu arkadaşlar.
    UP UP UP
  • flash player ve java guncellemelerini yukle duzelir veya internet hızından kaynaklıda olabilir karsı sunucuda onemli tabi
  • Hocam flash player ve java en güncel sürümleriyle mevcut. Superonline 10 kb kullanıyorum. Ayrıca takılmalar siteden kaynaklı değil diye düşünüyorum. Youtube gibi sitelerde de kasıyor.

    UP UP UP
  • ekran kartının driverını sil en son sürümünü yeniden yükle belki düzelir aklıma başka bir şey gelmedi
  • internet hızını düşürme ihtimalleri olabilir mi?
  • İnternet hızımda herhangi bir problem yaşamadım. Maşallahı var torrentte falan saniyede 1 mb altı görmüyorum ama gel gelelim konu video olunca kasmalar başlıyor.

    Ayrıca bir husus üzerinde durmamıştım. Arkadaş ekran kartından bahsetmişken söyleyeyim. Kullandığım anakart hem agp hem pci-e ekran kartı destekli. Şuan kullandığım Ati Radeon X550 ekran kartı pci-e. Fakat yaklaşık bir iki ay önce arkadaşımla oyun oynamak için onun ekran kartını bağladık. Onun ekran kartıda yanlış hatırlamıyorsam Ati HD3650 1 gb Agp idi. Acaba sorunla bir alakası var mıdır? İçime bir kurt düştü.
    Bu arada o ekran kartı kullanıldıktan sonra format attım bilgisayara iyi hatırlıyorum.




  • virüs olma ihtimali nedir bilgisayarında bide bu aralar youtubede problem var sanki 16mb internetle bendede takılmalar oluyor
  • Hocam Kaspersky İnternet Security 2013 kullanıyorum defalarca kez tarattım virüs vs. bir şey çıkmadı.
    Sorun devam etmekte UP UP UP
  • youtube harici baska video sitelerinde denedin mi aynı problem oluyormu youtubede problem var sanırım bendede takılmalar oluyor
  • Her türlü sitede denedim Hepsinde kasma olayı yaşıyorum. Ama hala çözemedim bu gidişle de çözemeyeceğim gibime geliyor. Yok mu bu işlerden anlayan bir insan evladı.
  • bu arada internet hızın nedir hattında zayıflama varsa buda bir ihtimaldir.download yaptıgında ne kadar hızla çekiyorsun dosyaları.(paylasım sitelerinin free download larından anlayamazsın onlar kısıtlıyor direk ubuntu felan download et )
  • donanım yetersiz gelebiliyor olabilir, flash java her güncellemesinde artık daha fazla donanım istemeye başlıyor, haliyle eski sistemlere veda zamanı gelmiş oluyor..
  • Narcose öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. Benim anlamadığım daha önce sorun yoktu şimdi neden sorun yaşıyorum? Herhangi bir donanımsal değişilik yada bir sorun yaşamadım. İşletim sistemimi değiştirmeyi düşünüyorum. Belki işe yarar. Gene de çözüm önerilerinizi bekliyorum.
  • UP UP UP
  • Ping sürene bak birde download grafiğin düzenlimi speedtest ten bakabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORUNUN CEVABI GÜNCENCELLEMEDE DEĞİL TAM TERSİ GERİYE DOĞRU GİTMEDE

    Kardeşim yıllardır aynı sorunu çeken biri olarak ben sorunu buldum.sevinirmisin üzülürmüsün bilmem ama flash playerlar ve bir çok uygulama artık günümüz , son model pc ler ve işletim sistemleri için üretiliyor wista 7,windows8 vb...... en az dualcore2 ve i3,i5,i7 işlemci, en az 1 gb ekran kartı 4-8gb ramı olan cihazlar için yani..bende video kasmasından sürekli dert yanan biri olarak çok uğraştım ve aklıma şu geldi ''ulan geçmişte biz bu videoları gönül rahatlığıyla izlerdik,sıkıntı çekmezdik o zaman ne kullanıyorduk ?'' :)

    CEVAP: Çok basit eski sürüm (adobe flash player 10 plugin) indiriyorsun makinanın verimli çalıştığı dönemlere dönüyorsun şuan 720p video bile izleyebiliyorum cam gibi,tam ekran . yalnız çok sayıda sitede flash player için güncelleme sorusu çıkacaktır kabul etmez devam edersin kullanmaya en azından yeni pc alana kadar işini görür diye düşünüyorum..Şöyle bir şey yapabilirsin chorome indirirsin (içinde zaten son sürüm flash player ,java gibi programlar kesinlikle mevcuttur) nette takılacağın zaman hız açısından chorome kullanırsın.Eski sürüm flashı da bilgisayara ayriyetten yüklersin mozilla,explorer gibi tarayıcılardan video,film falan izlersin.
    Benim pc mi soracak olursan antika ;

    AMD athlon(tm64) p. 3000+ işlemci

    1 gb ram

    256 mb ekran kartı

    111 gb harddisk

    Windows XP SP2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barzola -- 23 Haziran 2013; 8:39:54 >




  • barzola ilgin için teşekkür ederim. Söylediklerin gayet mantıklı. Denemek isterim lakin bir ricam daha olacak "adobe flash player 10" linkini bulabilir misin? adobenin sitesinde güncellerin download linkleri var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.