Şimdi Ara

Videoya alt yazı ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,




    Ben pcde ağ oluşturup tvden direkt olarak izlemek istiyorum. Ağ oluşturdum vs herşeyi yaptım ama tv altyazıyı ağ üstünden görmüyor böyle saçma bir durum var. Aynı klasöre atıyorum, video ismi ile altyazıyı aynı ismi veriyorum vs herşeyi denedim ama ağ üstünden olmuyor. Tv LG bu arada. Aynı şekilde usb üstünden izleyebiliyorum zaten. Neyse konumuza gelelim size sorum şu; indirdiğim bazı filmlerde kendi içinde alt yazı yüklü geliyor. Demek istediğim alt yazı görüntünün üstüne gömülü değil ama bi şekilde içinde anlamadım. Default olarak ing alt yazılı şekilde geliyor mesela. Klasörde de yok srt dosyası vs. Ama üstüne türkçe alt yazı attığımda benim altyazı gözüküyor diğeri kayboluyor. Benim yapmak istediğim olay bu. Bu alt yazıyı bu şekilde videonun içine yedirmek. Bunu Tv bi şekilde gördü anlamadım ama oldu. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.








  • Handbreak diye bir uygulama var veya ona benzer başka uygulamada bulabilirsin internetten. Televizyonun alt yazı destekliyorsa videonun içine alt yazı gömebiliyorsun bu uygulama ile. Eskiden dvdlerde olurdu ya altyazı seçerdin türkçe ingilizce almanca vs. aynı olay

  • Dostum özellikle belirttim gömme işleminden bahsetmiyorum. Altyazı filmin içinde bir şekilde geliyor srt dosyası varmış gibi ama srt dosyası olmadan. Gömülü değil. Ben üstüne bir başka alt yazı attığımda benim attığım altyazı gözüküyor. Ben bu olayı soruyorum.

  • Sizin bahsettiğniz video "Matroska Media Container" uzantılı bir taşıyıcı. Bunun içinde video, ses, font, altyazı ve benzeri dosyaları birleştirmek için kullanılıyor. MKVToolNix bu programla klasörün içindeki dosyaları görüp içine yeni ses altyazı ve font gibi şeyler ekleyip yeniden birleştiyor, sizin ihtiyaç durduğunuz pragram bu. Aslında indirdiğin mkv dosyası'nın içinde o göremediğiniz altyazıda mevcut. Bu programı açtıktan sonra video dosyasını içine sürükleyin açılan dosyanın içine ister ses isterseniz altyazı atıp birleştirebilirsiniz, isterseniz de ihtiyacınız olmayan ses veya altyazı'nın tikini kaldırıp yeni oluşacak mkv dosyasından çıkarabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.