Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
993
Cevap
20
Favori
46.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not: Hata verirse şu şekilde deneyin. 146.66.155.1


    Merhaba arkadaşlar;


    Bu konuda vie.valve.net adresine yaptığımız tracert testimizin sonucunu paylaşalım ve böylelikle elimizde bir veritabanı oluşsun. Çeşitli bilgileri de ekleyelim ki referans olması ve karşılaştırma açısından yardımcı olsun. Ping Testi yapacağımız adreslerin sayısı çoğalabilir ama ben şimdilik vie.valve.net adresini ekledim.


    Tracert testi nasıl yapılır konumuza şuradan ulaşabilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/cmd-ekranindan-ping-testi-tracert-testi-tracert-testi-nedir-turk-telekom-looking-glass--147407988#147437586



    Benim test sonucum ise şöyle;


    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

    Lokasyon: İstanbul

    İşletmeci ve erişim türü: Türk Telekom Fiber

    Saat: 22:35


    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.



    Not: Elbette testi yaptığımız gün/saat ve yoğunluğa bağlı olarak sonuçlar değişebiliyor, burada yer alan ve alacak olan testlerin ortalama değerleri belirttiğini ifade edelim.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • @kzenon @Ö1f1


    Sayın kezenon hocam;


    vie.valve.net adresine cmd ekranından gönderilen testin ismi windows için tracert, linux için "Trace route" testidir. Türkçe karşılığı olarak "rota izleme" ifadesini kullanabiliriz.


    Vie.valve.net adresine güzergah ve ms testleri yapmamızın sebebi, Valve oyunlarının çoğunun bu adreste barınmasından kaynaklıdır. Eskiden "tracert vie.valve.net" şeklinde rota izleme yapabilirken, günümüzde "tracert 146.66.155.1" şeklinde yapılmaktadır. Bu, vie.valve.net in adresidir. Esasen tüm siteler, örneğin donanimber.com bir domain ismidir ama donanimhaber in görünmeyen adresleri "104.247.172.50" veya "104.247.172.60" şeklindedir. Bu bilgiyi nereden alıyoruz?



    https://internet.btk.gov.tr/sitesorgu/


    Bilgiyi buradan almamıza gerek yok, oyun sunucu adresleri gibi popüler adresler Google aracılığı ile de bulunabilir zira birçok sitede bu adresler listeleniyor. Örneğin Fifa 23 sunucu adresleri diye aratırsanız birçok adres bulacaksınız. Dilediğiniz internet sitesinin domaini ile, eğer domain ile tracert yapılmasına izin vermiyor ise ip adresi ile güzergah bilgisini öğrenebilirsiniz.


    Bu testlerin amacı ms ve güzergah karşılaştırması yapmaktır. Her işletmecinin ms süresi ve güzergahı birbirinden farklıdır veya aynıdır. Bu bazen ilden ile, bazen işletmeciden işletmeciye değişiklik göstermektedir. Güzergahlar aynı olduğunda dahi ms süreleri değişkenlik gösterebilir. Örneğin aynı binadaki iki abonenin işletmecisi aynı olsa güzergahları farklı gözükebilir ve bu durum ms sürelerini etkliler.


    Konunun amacı, illler bazında ms süresi ve güzergah bilgisi arşivini işletmeciler bazında tutmaktır. Bu sayede karşılaştırma ve zaman içerisindeki ms düşüm veya yükselmelerini takip edebilmektir. Oyun oynayan, özellikle Valve oyunlarına ilgi duyanlar için bu konu bir hazinedir. Zira kendi ilindeki işletmecileri karşılaştırma yapabilir veya kendi ilindeki güncel durumu sorgulayan mesajlar atarak diğer üyelerden yardım alabilir.


    Bu konunun başlığı vie.valve.net yerine Fifa 23 sunucularına test yapalım da olabilir. Konuyu açarken yoğun olarak Valve oyunları oynadığım için konuyu bu şekli ile açtım. Valve adreslerini bulmak ise hiç zor değil, Google da zaten oyun sunucu adreslerinin listelerini yayınlayan birçok site görebilirsiniz.


    Cmd tracert veya "traceroute" test ekranında kişisel hiçbir bilgi yoktur. Orada gözüken adresler sizin kişisel ip adresiniz değil, bir adrese rota izleme yaptığınızda bağlantınızın hangi duraklara uğradığını gösteren bir bilgi alma ekranıdır. Örneğin ms probleminin en büyük sebebi rotaların bazen çok dolaşmasından kaynaklıdır. Bunu da testleri karşılaştırma yaparak öğrenebiliyoruz.


    Bu mesajı yazdığım saat itibariyle (23:33) bu konuya 724 mesaj yazılmış ve yüzlerce test ekranı eklenmiş vaziyettedir.


    Forumumuzda haberleşme sektöründe uzman çok sayıda forum arkadaşımız bulunmaktadır. Kendilerine veya dilediğiniz bilirkişiye sorabilirsiniz ve konuyu gösterebilirsiniz. Trace route testi "kişisel" hiçbir adres verisi içermez.


    İlk satırda gözüken adres modemin/router cihazın adresidir. Bu üreticinin belirlediği bir adrestir. Örneğin benim router cihazımın adresi 192.168.1.1 şeklindedir. Bu yönetim paneline erişim için kullanılır, markalara göre adres değişkenlik gösterir.


    İşletmeciler veya herhangi biri bu test ekran görüntülerine bakarak sizin iddia ettiğiniz gibi kullanım şeklinize müdahale edemez zira trace route ekranında kişisel veri yoktur. Kişisel tek veri ilk satır adresinden sizin kullandığınız modem/router cihazının markasının tahmin edilebilir olmasıdır. Aynı marka veya model cihazları binlerce kişinin kullandığını ve ilgili gözüken adresin o cihazın yönetim paneline erişim için kullanıldığını (örneğin kablosuz ayarlarını yapmak için), markanın/modemin/routerın mac adresi veya işletmeci tarafından size atanmış ip adresiniz olmadığını kime sorarsanız sorun size söyleyecektir.


    Ayrıca günümüzde cgnat sistemi çok yaygındır ve neredeyse tüm işletmeciler tarafından kullanılmaktadır. Eğer siz özellikle sabit ip (statik ip) satın almadı iseniz, muhtemelen cgnat ip sistemi içerisindesiniz. Bu demektir ki sizin ip adresinizi birden çok müşteri paylaşıyor ve kullanıyor. Örneğin ben cgnat ip sistemi içerisine işletmeci tarafından dahil edildiğim için benim ip adresim olarak gözüken adres esasen cgnat ip cihazının adresidir ve genellikle 10 ile başlar. Ancak Google a "my ip adress" yazdığımda farklı bir ip adresi görürüm. İpv6 bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Cgnat sisteminin olmasının sebebi dünyada yeterli sayıda ipv4 ip adresinin olmamasından kaynaklıdır. Cgnat sisteminin avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunur.


    https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808-2


    Bunun dışında, tracert ekranındaki test ile sizin hattınıza müdahale edildiğinin alakasını nasıl kurduğunuzu dinlemek isterim. Eğer bu alakayı bize de anlatırsanız bizler de dinlemek isteriz. Zira size özel mesajdan da ilettiğim gibi, eğer bu tracert ekranı güvensiz bir yer olsa bu konuya kimse testini eklemezdi, ben de eklemezdim. Hatta yönetim tarafından konu silinirdi.


    Saygılarımla

    Hocam sen bu konuda yapılan testin amacını doğru şekilde anladığına emin misin? Değil isen tekrardan izah edelim. Bu test vie.valve adresine yapılan pingleri ve tracert sonuçlarını gösteriyor. Yani bu adreste barınan oyunlarla alakalı sonuç üretiyor. Gördüğün üzere işletmeciler aynı olsa bile çoğu sonucun güzergahı farklı çıkıyor ve bu da pingleri etkiliyor olumlu veya olumsuz olarak. Konu bu şekilde bir veritabanı tutuyor ve yaşadığımız problemleri/memnuniyetleri aktarıyoruz bahse konu adrese yapılan testlerle ilgili. Bir nevi fikirleşiyoruz diyelim.


    Alıntı

    metni:
    Benim internetim ve pingim berbat bu testte iyi çıkıyor.

    İnternetin ve pingin nerede berbat varsa ip at biz de oraları test edelim. Bu testte iyi çıkması çok iyi eğer online oyunlar oynuyorsan ve oynadığın oyunlar bu bizim test ettiğimiz adreste barınıyor ise sorunsuz oynuyorsun demektir. Konu geneline baktıysan senin o değerlerine sahip olup oyunlarını o şekilde oynamak isteyecek yüzlerce insan var. Şans ki oyunlarla alakan yok ama pingin iyi işte. Zaten oyunlarla alakan olsa bu konunun amacını daha iyi anlardın diye düşünüyorum. Mesela fifa 2023 sunucularına tracert atmak için de konu açacağız, ona da gelip test sonucunu atarsın hocam.


    Bu arada konuyu tam anlamadığın için bu tarz bir mesaj yazdığını düşünüyorum. Benim gibi bir insana "milletin vaktini çalmak" gibi bir ifade yakıştırmanı sana yakıştıramadım bilgin olsun.

    Kimse Valve'ye yapılan tracert testi internetin genel kalitesini ölçer demiyor insanlar burada vakit ayırıp kendi testlerini paylaşıyor "XpressMusic34" Hocamın da yazdığı gibi bu sayede bir veritabanı oluşuyor asıl siz bu yorumunuzla konu hakkında bilgisi olmayanların kafasını karıştırarak vakit çalmış olmuş oluyorsunuz.

    Ne işe yaradığını öğrenmek isteyen basit bir google araması ile öğrenebilir ve çıkarımlarınız sizi bağlar herkes aynı şeyi düşünmüyor. Sizi eleştirmemizin sebebi olayın ne olduğunu bilmemeniz değil zaten bu normal bir şey ama kesin bir dil ile "Boşuna milletin vaktini çalmayın. Konuya mesaj yazıp boşuna uplamayın" diye yazarsanız bu konuya test bırakan herkese cevap hakkı doğar.

  • Turknet Burdur

    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.
  • Lokasyon: İstanbul
    İşletmeci ve erişim türü: Netspeed vdsl

    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

    Testi modemden yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TürkNet İstanbul VDSL 44ms (sabahları 42ye kadar düşüyor, yoğun saatlerde 46ya kadar çıkıyor.)

  • vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.


    Türk.net adsl(malesef) lokasyon İzmir. Geçen sene eylül ekim gibi 42ms çıkıyordu ne değiştirdiler bilmiyorum ancak yurtdışı lokasyonlara pingim ortalama 5ms arttı.

  • vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

    Türknet, VDSL, İstanbul

  • Bursa, Comnet - Vdsl 100mbps


    Saat 23:58 Cumartesi


    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.
  • vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.


    Türk Telekom ADSL, Ankara.

  • Türknet Kocaeli/Darıca


    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.
  • İstanbul - TT Fiber


    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

    Oynarsa arada 1 ms oynayabiliyor. Onun dışında 7/24 aynı.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle herkese katkısı için teşekkür ederim. :) vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 


    @Der Meister.


    Şu an için rekor sizde hocam. :) En düşük ms size ait.

  • TT VDSL, Kocaeli/Derince

    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 20 Mart 2022; 15:55:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi

    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

    iyi mi kötü mü anlamam siz değerlendirin

    türknet vdsl

  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    İliniz hangisi?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    istanbul hocam

  • 25 falan alanlar var :D


    İstanbul, TSOL FTTB altyapıdan Vodafone Net, 5GHz Wi-Fi üzerinden. (pazar günü, saat 17.30)


    vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.

    belki başka gün/saatlerde test yapıp onunla karşılaştırırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrifaessa_TR -- 20 Mart 2022; 17:28:37 >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.

  • Evrifaessa_TR E kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, aynen başka saatlerde ve günlerde tekrar denersiniz. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hocam yoğun saatlerde de eklerseniz çok güzel olur. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

  • Ben İzmir'den adsl ile gene iyi ping alıyormuşum ülkede nasıl bir routing varsa artık vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.