Şimdi Ara

Virüs Bulaştı Temizleyemiyorum (gelgitler.com virüsü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarıma virüs bulaştı. Virüs görev yöneticisi ve kayıt defterine erişimi engelliyor. Ayrıca web tarayıcılarının da başlangıç sayfalarını gelgitler.com ya da yazgit.com olarak değiştiriyor. Zaman zaman da pcyi inanılmaz derecede yavaşlatıyor. Virüsü bi türlü temizleyemedim. Hijackthis ile hataları düzeltmeyi denedim düzeldi de fakat sonra tekrar oluştu. Daha sonra MalwareBytes ile taratıp temizledim düzeldi fakat yine tekrarlıyor pc tekrar açıldığında. Nod32 ile taradım yine çözüm olmadı. Şimdi Kaspersky virüs removal tool ile deneyeceğim o da olmassa yine Kaspersky'nin Boot Rescue Disk ile taratacağım aklıma gelenler bunlar. Nette bu virüs ile ilgili olan çözümler genelde işe yaramamış. Pcye format da atmak istemiyorum kaybolmaması gerken veriler var. Sizin de önerebileceğiniz yöntemler var mıdır?



  • Combofix ile taratmanı tavsiye ederim
  • Güvenli modda virüs taraması yapın. Sisteminiz birden fazla bölümse diğer bir bölüm temiz ise dosyalarınızı oraya atın. Sisteminizin bulundugu bölümü yeniden kurun böylece dosyalar zarar görmez ve hatasız işletim sistemine sahip olursunuz.
  • Öncelikle AVG Free virüs programını yükle. Oyun crackleri vs. virüs olmayan birçok şeyide virüs olarak gören fakat gerçekten çok güvenli bir program. Bilgisayarına hiç birşey bulaşamaz. Öyleki bazen günde 4 - 5 kere güncelleme çıkan (kendisi sormadan otomatik çekiyıor) yani güncelleme ve yazılım desteği bukadar iyi olup bedava olan başka bir virüs programı görmedim henüz. Buradan indirebilirsin:http://free.avg.com/us-en/download-avg-anti-virus-free
    AVG Free herşeyi görüp temizler (virüs deteği kadar trojan, worm desteğide süper) Temizleyemediği birşey olursa bilgisayarı baştan başlatır ve açılışta temizler. Yinede başka bir programla önce taratmak istersen önce ad-aware 1.06 se personal edition kurup tarama yaptırabilirsin. Çok iyi temizler ama internette linkini bulamadım; arayıp bulabilirsin belki. (update desteği kesildiği için kaldırılmış ama içindekiler yetiyor) Olmadı başka bir versiyonla deneyebilirsin. Birçok denemede gördümki 1.06 se personal edition en iysidir. Explorer a yapışan pek çok zırvalığıda bu rahatça temizler. Ayrıca Lisanslı bir işletim sistemi edin. Varsa bütün güncellemeleri yükle.Bunları yaparsan sorunun ortadan kalkacaktır.




  • bnada aynısı oldu dracula antivirüsle tarattım 3-4 virus bulup sildikten sonra görevyoneticiside regeditde açlımaya başladı ( i.explorer başlangc sayfasnzı regeditle değiştiriyoruz)

    AVG antivirusde çok sağlam

    yani o bilgisayarına her türlü virus bulaşmış indirip sil ne diyelim.

    sana o virus programı bu virus programı diye yonlendirmeyelm.

    ve casla internette adı duyulmayan şeyleri nidrme mesela bullguard crackini ararken bi virus bulaştı herkes format atarken avast ile virusu temizledim :S

    avg dene hiç virus bulmazsa dracula fln yukle kesiiin 3-4 tane virus vardır
  • açılışta otomatik yüklenen dosyaları codestaff starter ile temizleyebilirsiniz

    http://www.snapfiles.com/get/starter.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.