Şimdi Ara

Virüs Sürecinde 34/a (Muayene) Trafik Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dün bir çevirmeye girdim. Aracımın muayenesi geçtiği için (muayene bitiş tarihi 02/06/2020) polis memuru "ceza yazmamız gerekiyor" dedi.
    Kendisine "sürenin 3 ay uzatıldığını; Temmuz'dan itibaren 45 gün daha vaktim olması gerektiğini" belirttim ama "o işin yalnızca 65 yaş üzeri için olduğunu" ve "yalnızca Tüvtürk'ün kestiği gecikme cezası ile ilgili olduğunu" söyledi ve 288TL'yi yapıştırdı :).

    3 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik, trafik cezası ile ilgili bir şey demiyor ancak muayene tarihlerinin ertlenmesine bağlı olarak cezaların da kesilmemesi gerekmiyor mu? Şimdi bir de işin gücün arasında Sulh Ceza Mahkemesine gidip itiraz mı etmem gerekiyor? Cuma gününe muayene randevusu aldım, muayeneye girmeden bir de bu trafik cezasını mı ödemeliyim?

    Yardımcı olabilecek birileri varsa ne harika olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supersix -- 10 Haziran 2020; 9:20:37 >



  • 08/06/2020 tarihinde otobandaki Adana girişi çevirmesinde kimlik kontrolü sonrası yandaki cepten bir polis "aracı kenara çekmem gerektiğini" söyledi. Sebebini sorduğumda muayene yaptırmamışsınız deyince, 3 ay ertelendiğini belirttim. İçeri gitti amirine sorup geldi, "tamam devam edebilirsiniz" deyip gönderdi. Olması gereken de o çünkü erteleme ilk başta 65 yaş üstü diye çıkıp sonra herkesi kapsayacak şekilde güncellendi. Maalesef o polisin işgüzarlığı olmuş ceza yazmadan göndermesi gerekirdi.
  • Benim de merak ettiğim bir konu bu.

    Öncelikle söyleyeyim TUVTURK gecikme cezası sadece 65 yaş üzerini kapsamıyor. Benim geciken muayenem de cezasız hesaplanıyor ancak trafik cezası ile ilgili bilgim yok.

    Ayrıca cezayı ödemeden itiraz edebilseniz bile ödemeniz lehinize olur, işlem iptal edilmezse %25 indirimden faydalanmış olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fox913

    Benim de merak ettiğim bir konu bu.

    Öncelikle söyleyeyim TUVTURK gecikme cezası sadece 65 yaş üzerini kapsamıyor. Benim geciken muayenem de cezasız hesaplanıyor ancak trafik cezası ile ilgili bilgim yok.

    Ayrıca cezayı ödemeden itiraz edebilseniz bile ödemeniz lehinize olur, işlem iptal edilmezse %25 indirimden faydalanmış olursunuz.
    CİMER'e ve istanbultrafikdenetleme@egm.gov.tr'ye başvuruda bulundum iptal için. Eğer yarına kadar bir ses çıkmazsa ödeyeceğim sanırım, çünkü bir de muayeneye gittiğimde "cezanız var, muayene yapamayız" demesinler. Ondan sonra iptal olursa bir şekilde alırım paramı geri diye "ümit" ediyorum :).
  • Supersix S kullanıcısına yanıt
    Bir şey çıkmaz ise sulh ceza hakimliğine gidin 15 gün içinde. 3/4/2020 tarihinden sonra bitti ise 17/8/2020 e kadar ceza yazılmaması gerekiyor.
    “COVİD-19 Salgım Nedeniyle Araç
    Muayenelerine İlişkin Genelge” var bi araştırın isterseniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cezamı yatırdım. Muayenemi yaptırdım. Hepsinin evrakını ek olarak koyup Sulh Ceza Hakimliğine dilekçemi verdim. Birkaç ay sürebilirmiş sonuçlanması. Oradaki adliye memurları da "ödeyin, indirimden yararlanın, öyle itiraz edin" diyor.
    Şimdi onlar düşünsün

    ekleme: Bu arada ne CİMER'den ne epostadan bir ses çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supersix -- 13 Haziran 2020; 14:58:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim merak ettiğim şimdi bu iş güzar polis memurunun yaptığı hatadan en başta konu sahibi olmak üzere kamu makamları ve hukuk sistemi boşu boşuna meşgul oldu. aslında zararları oldu. süreç tamamlandıktan sonra bu işgüzar polise her hangi bir mueyyide olacak mı?.
  • beyaz-siyah B kullanıcısına yanıt
    Haksız bir ceza yediğimi anladığım anda ilk aklıma gelen bu oldu. Muhtemelen hiçbir şey olmayacaktır. Kim bilir belki de düşünce "10 kişiden 4'ü ödese ve geri almak için uğraşmasa kârdır" düşüncesidir. Kimseyi de töhmet altında bırakmak istemem ama bilemiyor tabii insan :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ayin sonunda aracimin muayenesi vardi ve suan yurtdisindayim. Aileme TÜVTÜRK'ü arattim erteleme olabilir mi diye. Onlarda "arac sahibi 65 yas üstü degilse veya kronik rahatsizligi yoksa belirtilen son tarihte yaptirmasi lazim yoksa trafikte cevirmeye yakalanirsa ceza keserler" dediler. "Normallesme" sürecinde belki yeni yönetmelik yayinlanmistir diye fazla ugrasmadim muayene randevumu aldim böyle dertlerle ugrasmamak icin.
  • İşin ilginci 2 gün önce boş zamanım varken yaptırdım muayeneyi. 2 ay geçmişti halbuki..
    Gişedeki Görevli daha 1 ayın daha vardı ama iyi ettin getirmekle ne olur ne olmaz ceza da kesebiliyorlar bazen dedi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durumdaydım

    geçen ay 65 yaş üzeri ruhsat sahabının aracının muayenesi doldu
    tüvtürk e temmuza a kadar muayenesinin uzatıldığını ancak trafikte olan bu aracı polis çevirdiğinde ne olacağını sordum
    bizim için sorun yok ama polisin ne yapacağını bilemeyiz deyince ben de islambol da her gün trafikte olan araç için riske girmeye değmez deyip son muayene tarihinden 2 gün sonrasına randevu aldım ve gecikme bedeli ödemeden muayenesini yaptırdım
  • Güncelleme yapayım; Ayın 9'unda (1 ayda) Sulh Ceza'dan karar çıkmış, "itiraz edilen tutanağın yapılan yazışmalar doğrultusunda zaten iptal edildiği anlaşılmış olduğundan karar verilmesine gerek yoktur" diye.
    Yani Emniyet bana haber vermeden iptal etmiş cezayı. Şimdi haksız ödettirdikleri 216TL'yi geri almak için Maliye Bakanlığına CİMER'den dilekçe yazdım.
    3 tane memurun bilgisizliği nedeniyle ben uğraşıyorum işte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.