Şimdi Ara

Visco Yataklar Hakkında (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.911
Cevap
56
Favori
908.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kimse yoğurdum kara demez....Burada yüzlerce yazı ve düşünce var...Hepsini tek tek okuyunuz...Bende şunu yazıyorum...100 kg cıvarında bir gövdeniz varsa yada hassas alerrjik bünyeniz varsa Visko yataktan uzak durun....Sert yaylı Full ortopedik yatak sizin için ideal olanı....Full ortopedik olacak...Lafla değil gerçek full ortopedik yatak arayıp bulun ve alın.Ben aylardır arıyorum...Bulunca buradan ilan edeceğim...Ayrıntılı bilgileri i ve tercih nedenleri ile yazacağım.......Para, tercih sizin...Saygılarımla.. NOT.. Gövdesi 100-130 kg olup ...FULL ORTOPEDİK SERT YATAK arayanlar için Yatsan Medical Premier....Çok sert bir yatak....Sert zeminde yatacaksın diye doktor tavsiyesi olanlar bunu alsınlar.Ortopedik Yaylı yatakta ..KALİTE VE KONFOR ARAYANLAR İÇİN Yatsan switzerland tavsiyemdir..Bahçeşehir Loca da Yatsan da bu yatağın kesitini, içini görün ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız...Nihal Hanım çok ayrıntılı bilgi veriyor... (DUramadım yazdım..İnşallah bu yataga zam yapmazlar.. Yazın almayı planlıyorum....).Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Nisan 2010; 11:30:42 >




  • Yatsan Crown ve Pocket Spring Daisy ye baktınız mı? Pocket bağımsız yay sistemi var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: åziz

    Türkiyede tüm firmaların ürünlerini gördüm diyebilirim ama hiç biri Tempurun viscosunun bıraktığı etkiyi bırakmadı bende. Türkiyede Bir kaç visco üreticisi var
    yüzlerce yatak üreticisi var buna dikkat edelim

    Koku konusunda aklıma geldi, Bizdeki viscolarda kesinlikle koku yoktur. koku LATEX ürünlerde çok olur hatta aylarca devam eder.
    çok kokan yataklarda dikkat edin Latex olabilir. Latex Visco benzeri bir üründür Viscodaki gibi recovery time (geri dönüş zamanı) çok kısadır.
    reklamlarda görürsünüz viscoya elini bastırır el izi kalır latex de bu azdır hızlı olur. ve latex kalıba dökülür ve çoğunlukla kalıp deliklerine sahiptir. ortasında delikler vadır. latex çok kokar


    quote:

    Orijinalden alıntı: åziz

    Sözün özü

    Tempur Viscosu farklı TR de Benzer Visco üretimi var ama Tempur farklı. 2000-3000�
    Türkiyede Yatak ve Visco yatak denince YATSAN Kalite ve ürün açısından 1. dir. Bence! (birileri çıkıp aşklı maşklı viscoları över filan )
    tabi Yatsanın ekonomik yataklarıda vardır ama ürün kalitesinde çok iyidir. (Yatsanda çalışmıyorum ve bayiside değilim)

    Sonra diğerleri gelir.

    Ürün olarak ve fiyat olarak karşılaştırın hangisi aklınıza yatarsa onu alın


    Bu iki yorumunuz bende soru işareti uyandırdı. Nerede çalışıyorsunuz acaba? :)

    YatSan hakkındaki bilginiz kesinlikle küçümsenemez. Ayrıldınız sanırım işten.




  • Selamlar

    Yatsan da çalışmıyorum hiç bir yatakçı firmada da çalışmıyorum. Ama sünger sektöründe olduğum için çoğu yatak firmasını tanıyorum hatta siin firmanın sahibini de

    Elimden geldiğince objektif yazmaya çalışıyorum. sektörde bilinen gerçekleri biri çıkıp sadece biz yaptık biz yaparız diye atıp tutunca dayanamıyorum. Biraz asabi oluyorum
  • İşlerinizde başarılar dilerim Aziz Bey; Dediğiniz gibi tüketiciye objektif olarak yaklaşalım. İnsanlar burada fikir edinmek isterlerken sürekli tek bir noktaya yöneltmeyiniz.

    Burada objektif olarak insanlara yardımcı olalım ve akıllarındaki soruları temizleyelim. Yatak işi ciddi bir iştir. İyi günler efendim. :)
  • Aziz bey ben 177 cm lik olgun ve dolgun 120 kg lık bir adamım sert yaylı full ortopedik yatakları arıyorum...Yazdıklarınızda çok güzel ama bana yumuşak gelir....Yumuşak yatak zaman içinde çabuk deforme oluyor , sevmiyorum...Son yazdığım yatak yatsanın gizli silahı Sadece bilenler, araştıranlar gelip alıyorlar...Ne sitesinde, nede kataloglarında fazla bilgi yok....Kesitini gördüm...Uzanıp 5 dak yattım....Çok beğendim...İzmir EFES oteli bu yatağı tercih etmiş...Kim bilir kaç firmanın kaç yatağını inceleyip tercih yaptılar...Çok ilgi görürse fiyatı artar diye ben almadan yazmak istemedim..İyi yatak arayan ...Soran...Araştıran....İnsanlara faydam olsun....Duramadım yazdım...Saygılarımla........EK.....Yatsan babamın firması değil....Tam 15 yıldır YATSAN SL yay sistemli FULL ORTOPEDİK yatak kullanıyorum..Bir yüzü pamuk yazlık...Bir yüzü yünlü kışlık....Asla çökme yok....Deforme olmadı....Ben sağa sola dönerken yaylar gıcırdamaya başladı...Beni değiştir....Yoruldum artık diyor..Bazasıyla beraber aldığım zaman iyi bir para ödemiştim...Ucuz değildi...geçen zaman içerisinde verdiğim parayı fazlasıyla hakettiğini gördüm...Çok memnun kaldım. .Yıllardır kullanıyorum.....Bu nedenle özellikle bu marka büyük ihtimalle tekrar tercihim olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Nisan 2010; 19:03:54 >




  • Selamlar

    Yatsan yatak konusunda çok gelişmiş bir firma ve ürünleri çok güzel. zaten inceleme fırsatınız oldu ise kumaşı dikişi ve özellikleri (yay ara elamanlar) itibari ile farklı olduğunu göreceksiniz.

    Türkiyede yatak içinde kullanılan malzemelerde sünger mesala takoz denir(yay arası süngerler) diğer firmalara göre nerdeyse 2 katı Dansiteli ürün kullanıyor.
    Sonuçta yatak konusunda güvendiğim firmadır.
  • Sn. HARBİKIZ; öncelikle yeni yatağınızdan memnun kalmanızı ve iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Ben de yaklaşık 2 haftadır yatak araştırıyorum. İstikbal Orgaflex, orgaform ve Doğtaş pocket visco dan birini alma düşüncesindeyim. Yalnız orgaflex ve orgaform da yay üstü visco değil "lateks like" diye bir malzeme kullanılmış. İnşallah yanlış bilgilendirilmemişsinizdir bu konuda..

    Şu an memnuniyet durumunuz nasıl?



    Sn. HAKGÜN68; sizde Doğtaş Visco Pocket yatağınızı iyi günlerde kullanınız. Yatağınızı alalı 1 ay civarı zaman olmuş forumda okuduğum kadarıyla. genel değerlendirmeniz nasıl? olumlu ve olumsuzluklarını yazarsanız sevinirim.

    Sn. åziz Bey; genel olarak yay üzeri visco yataklar hakkındaki ve doğtaş firması kalitesi, ürünleri hakkındaki görüşleriniz nedir? bu işin uzmanı olduğunuz için çok önemli benim için bu bilgiler.. bilgilerinizle bizleri aydınlattığınız için çok teşekkürler..

    Tüm arkadaşlara iyi günler, iyi forumlar




  • iso yatakların yay üzeri olması bence iyi değil. Doğtaş da mobilya gurubunda değişime giderek atak yaptı fakat yatakda kendilerini kanıtlamaları lazım
  • Visco yataklar tıbbi ortopedik ürünlerdir. Bu sebeple dansite denen kavram ve yataktan alacak olduğunuz performans çok önemlidir.
    Yaylı visco dediğimiz yaylı yatak üzerine konulmuş bir pad ile visco özelliği katılmış yataklar normal visco yataklar kadar iyi performans verememektedir.

    Visco yatakların en önemli özelliklerinden birisi gece yavaşlayan metobolizma sonucu yavaşlayan kalbin sebebp oldu kan akış hızının düşmesinin ve yay baskısının sonucunda oluşan uyuşmaları ortadan kaldırmasıdır. Bu sebeple yay baskısının tamamı ortadan kalmayacağı için bu özelliği kullanamazsınız.

    Diğer bir eksi yanı ise; sıfır olarak satılan yaylı yatak üzeri viskoların dansite oranıdır. Bu ürünler 50-55 dansite gelmektedir. Normal bir visco yatak ise en az 60 ki tavsiyem değildir eğer aşırı kilo probleminiz yoksa, uygunu 70 ve en iyisi 80 dansite olmalıdır. Daha yükseği ise gereksizdir. Aksi halde visco özelliği olan vücud şeklini alma ve yön değiştirdiğinizde normal haline dönme özelliği oldukça permormans düşüklüğüne uğrayacaktır.

    Ayrıca mevut danstiteleri sebebiyle de kalite bakımından oldukça düşüktürler. Bunu visco yatak almaya gittiğiniz mağazadaki yaylı visco yatakların ve normal visco yatakların visco kısmına dokunarak rahatlıkla anlayabilirsiniz.

    Diğer bir unsur ise yatağınızın yaylarının çökmesi sonucu visko pad düz duramayacaktır. Bı da vücudu tam olarak desteklemesini ve dolayısıyla performansını etkileyecektir. Sadece fiyat konusunda sorun yaşayanlar alternatif olarak düşünebilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Aziz bey ben 177 cm lik olgun ve dolgun 120 kg lık bir adamım sert yaylı full ortopedik yatakları arıyorum...Yazdıklarınızda çok güzel ama bana yumuşak gelir....Yumuşak yatak zaman içinde çabuk deforme oluyor , sevmiyorum...Son yazdığım yatak yatsanın gizli silahı Sadece bilenler, araştıranlar gelip alıyorlar...Ne sitesinde, nede kataloglarında fazla bilgi yok....Kesitini gördüm...Uzanıp 5 dak yattım....Çok beğendim...İzmir EFES oteli bu yatağı tercih etmiş...Kim bilir kaç firmanın kaç yatağını inceleyip tercih yaptılar...Çok ilgi görürse fiyatı artar diye ben almadan yazmak istemedim..İyi yatak arayan ...Soran...Araştıran....İnsanlara faydam olsun....Duramadım yazdım...Saygılarımla........EK.....Yatsan babamın firması değil....Tam 15 yıldır YATSAN SL yay sistemli FULL ORTOPEDİK yatak kullanıyorum..Bir yüzü pamuk yazlık...Bir yüzü yünlü kışlık....Asla çökme yok....Deforme olmadı....Ben sağa sola dönerken yaylar gıcırdamaya başladı...Beni değiştir....Yoruldum artık diyor..Bazasıyla beraber aldığım zaman iyi bir para ödemiştim...Ucuz değildi...geçen zaman içerisinde verdiğim parayı fazlasıyla hakettiğini gördüm...Çok memnun kaldım. .Yıllardır kullanıyorum.....Bu nedenle özellikle bu marka büyük ihtimalle tekrar tercihim olacak..

    @taşkafa,
    Sizde benimle aynı durumdasınız.Bende yıllarca Yatsan SL full ortopedik kullandım ve çok memnundum.Son zamanlarda artık yatak çok sertleşince "Yeter artık bu taş yatakta yattığım" deyip Yatsan Crown aldım.O an anladım ki bana yumuşak yatak yaramıyor.Şu an Yatsan'ın en kalitelisi crown.Oldukça sert diye geçiyor ama üstündeki pedi ve bağımsız yayları yüzünden o bile bana yumuşak geldi.Şu an ki aklım olsa fiyatı çok ucuzlayan(aldığım zaman en yeni teknolojiydi ve haliyle pahalıydı) el ele vermiş yaylardan oluşmuş SL yay sistemli bir yatak alırdım.Sertlikte onun üstüne yok.Bazen pahalı olan en iyi olamıyor maalesef.Tabii bu kişiden kişiye değişir.
    Yumuşak,konforlu yatak isteyen için crown en iyisi diyebilirim,tavsiye de ederim.Yaylar gıcırdamıyor dengeli,yanlar sert sünger destekli,kullanılan malzeme-işçilik çok çok kaliteli ve en önemlisi üzerindeki ped diğer markalarda olduğu gibi bir süre sonra kağıt haline dönüşmüyor,formunu koruyor.Ama ben eski taş yatağımı arıyorum maalesef.




  • Arkadaslar merhaba,

    Med-line nın gazete ilanı üzerine gidip inceledim.Daha önce visco yatak görmediğim için pek bişiy anlamadım.
    Daha sonrada İşbir e gidip baktım.İşbir deki görevli Türkiye de sadece kendilerinin lisanslı olarak sıvı visco getirdiklerini,
    diğer tüm üreticilerin renkli işlenmiş silikon kullandıklarını söyledi.Kendi demo visco parcasına su döktü.
    Gercekten bende parmagımla bastırım içine cekmedi.aktı gitti.diğer markalar bu testi yaptırmaz dedi.
    içine ceker çünki silikon dedi.Sizce ne kadar doğrudur.Hadi alalım lisanslı orjinal yatağı ama bu kadar da fark olmazki,
    bu kadar da pahalı olmazki .2 katı neredeyse yatak fiyatı.Med-line birde başlık ve baza yı hediye ediyor.
    Selamlar herkese...


  • @pegasus69

    Bu satışcıları çok seviyorum. çoğu üretim ve ürün hakkında bilgileri yoktur. bir yerlerden bir şey duymuşlardır, onu sizede inandırmaya çalışırlar.

    Çok çok cahilce verilmiş bilgisiz birinin cevabı yada yalan söyleyen birisi bunu söyleyen kişi

    Visco genel olarak suyu çok zor emen bir malzemedir. su emilimi yaparsa çok zorda bırakır. diğer bilgilere şimdilik gerek yok.

    Türkiyede Visco üreten 10 Firma yoktur ama yüzlerce yatakçı var. O firmanın aldığı visco hammaddesinden diğer sünger üreticileride alır.

    Aynı viscoyu sattığı yatakçıdan neden %25-30 daha pahalı sattığının cevabını da verebiliyormu acaba




  • Yıllık reklam bütçesi 5 Milyon TL'den fazladır bu firmanın. :) O para bir şekilde çıkacak. Cevabı bu.

    Ayrıca su dökülmesi meselesine gelince de;

    Yatağa yağmur mu yağacak merak ediyorum. Aslında güzel bir özellik su geçirmemesi fakat kullanım boyunca hiç ihtiyacınız olmayacak bir özellik için değer mi? Zaten Aziz Bey kısa bir şekilde özetlemiş visco maddesinin bu özelliğini. :)
  • 2 hafta önce Visco Love markanın comfort modelini peşin 1000 TL'ye aldım. Paketin içinden 2 adette hediye yastık çıktı. Şu ana kadar bende eşimde yataktan memnunuz. oldukça rahat olduğunu söyleyebilirim. Alışma problemi gibi birşey olmadı. yalnız paketi ilk açtığımızda 2 gün kadar bir koku yaptı. sonra oda kayboldu. işbirle karşılaştırdığımda ciddi bir fiyat farkı var. bence değmez o kadar para vermeye. visco yatak almayı düşünenlere Visco Love'ı önerebilirim
  • visko Love fiyat konusunda rakiplerine oranla daha çok avantajlı. Ürün kalitesinin de aşağı kalır yanı yok diyebilirim.

    Comfort modeli +2cm soft visco katman içerir ki bu da yataktan aldığınız keyfi katlar. :) Güxel bir seçim yapmışsınız.
  • yataşın visco high modeli ile yine bir yataş kuruluşu olan selenanın visco modeli arasında ne fark vardır bilen var mı? lilaflex yataklar hakkında bilgisi olan varmı? serra lilaflex sanırım..bu densite olayını nasıl anlıyacağız yataklar satılırken heerhangi bir şekilde bu belirtilmiyo sanırım, özelliklerinde garanti belgesinde felan, güvenerek mi alacağız eğer öyleyse selenaya güvenilebilir mi..teşekkürler..
  • Yataş visco yataklarını dışarıdan alıyor ve üzerine kendi kılıfını geçiriyor. Dansite oranını ben de bilmiyorum fakat visko love'da High modeli var. Aynısından fazla özelliklere sahiptir ve fiyatı da 813 TL'dir. Araştırırsanız bulabilirsiniz bu fiyatı. 80 dansitedir. Büyük ihtimalle yataş da en az 70 dansitedir.

    Visko Love iyidir. Sonuçta 10 yılı aşkındır bu işi yapar. Tecrübesi yüksektir.
  • Yeter bu visco love satıcısı mesajları yeter be.....Kim her ne yatak sorana hemen biriniz atlıyorsunuz....Visco love alın ...iyidir.....Biriniz sorup sorup diğeriniz yazıyorsunuz.....Buradakiler beş yaşında çocuk değil....Bu numaralarınızı gidip başka yerde çekin....Yatak arayan insanlar her konuda düşüncelerini yazsınlar...Okuyalım...Visco love çok iyiyiymiş anladık...Alan alsın....Kullansın hayırını görsün...Tadında bırakın....Gidip başka yerde tükan açın.....Burası bir forum....Aptallar forumu değil....Araştırıp inceleyen insanların çok olduğu bir forum....Şimdilik bu kadar...
  • Tamam işte arkadaşım. Her türlü yatak satıcısı burada kendi ürününü sunuyor. Ürünleri hakkında bilgi veriyor. Visko Love hakkında insanların bilgilenmesi sizi rahatsız mı ediyor?

    Burada objektif olarak sunuyoruz ürünleri. Şurada 4-5 tane mesaj attık dokunmaya başladı. Dediğiniz gibi iyice araştıran ve inceleyen insanlar mevcut burada. İyidir diyerek de kesip atmıyoruz. Açık açık söylüyoruz neyin ne olduğunu.

    Burada şirketleşe bir mesaj yazımı da mevcut değil. Bu forumda allah kulunu tanımam ben. Sanırım Visko Love'a karşı antipatiniz mevcut. :) Sayfalarca yataş övülürken hiç tepki yok maşallah. :)

    Lütfen bu forumda 5 yaşındaki çocuklar yok. Glesin diğer satıcı arkadaşlar da İDAŞ'dan İŞBİR'den vs. anlatsınlar ürünlerini. Objektif bir şekilde yaklaşsınlar. Ne kadar da güzel olur kullanıcı bir çok bilgi edinebilir. Sonra da gider istediği yatağı istediği şekilde alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortALance -- 5 Mayıs 2010; 9:24:12 >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.