Şimdi Ara

Visco Yataklar Hakkında (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.911
Cevap
56
Favori
908.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yıl önce ortopedik yatak almaya karar verip, sonra 450-500 TL lik modellerden vazgeçip, ortopedik yazan 200 TL lik bir modeli alarak, bir kaç ay sonrasında sıradan bir yatağa dönüşen yatağımdan bıktığım için şu sıralar visco yatak araştırmasına girdim... Birim maaliyeti etkileyen bir çok faktör olduğunu unutmamak gerekir. İşbirin reklamları, Viaport gibi pahalı yerlerdeki mağazaları vs. düşünüldüğünde pahalı fiyatları bir derece mantıklı...

    Visco Love gibi orta üzeri kalite ve ortalama fiyatlar, mağaza ve 10 yıl garanti gibi etkenler gayet sundukları fiyatları destekler nitelikte..

    Fakat hiç tecrübem olmamasına karşın, visco pro ve diğer 299 tl lik modeller bende şu izlenimi bırakıyor... eğer bu ürün 1500-1800 tl de, bu firmalar 15 - 20 bin ürünü %70 indirimle satıyorlarsa, muhakkak zarar ediyorlarki, ticarette böyle birşey yok. Eğer zarar etmiyorlarsa insanları kandırıyorlar, o halde 1500-1800 TL değil sattıkları ürün. Birde koskoca fabrikayı arıyorsunuz, bi telesekreter bile çıkmayıp, mağazadan çalışan çırak izlenimini veren birisinden kampanya bilgisini alınca, bütün bütün uzak duruyorsunuz...

    yıllardır edindiğim tecrübeye dayanarak, ucuz ürün her zaman ucuza gelmemektedir.

    Tüm forumu değerlendirerek Kişisel tercihimi Visco Love dan yana yapmaya karar verdim.. Ha bir de şunu demeden geçemeyeceğim.. Bir müslüman olarak peygamberimizin uyku alışkanlıklarına baktığımızda, bir hasır üzerinde yatarak hayatını geçiren iki cihan sevgilisi nerede, biz en rahatta yatalım diye saatleri şu internette araştırmalar ile geçen tembel nesil nerede...

    “Hz. Ömer (r.a.), bir gün Allah Resûlünün huzuruna girdi. Efendimiz yattığı hasırın üzerindeydi ve yüzünün bir tarafına, hasır iz yapmıştı. Odasının bir yanında işlenmiş bir deri, bir diğer köşesinde de içinde birkaç avuç arpa bulunan bir torba vardı. İşte Allah Rasûlünün odasında bulunan eşya bunlardan ibaretti. Hz. Ömer, bu manzara karşısında rikkate geldi ve ağladı. Allah Rasûlü niçin ağladığını sorunca Hz. Ömer “Ya Rasûlallah! Şu anda kisralar, krallar saraylarında kuş tüyünden yataklarında yatarken, sen sadece kuru bir hasır üzerinde yatıyorsun ve o hasır senin yüzünde iz bırakıyor. Gördüklerim beni ağlattı” cevabını verir. Bunun üzerine Allah Resûlü, Hz. Ömer’e şu karşılıkta bulunur. “İstemez misin ya Ömer! Dünya onların, ahiret de bizim olsun.” (Buhârî, Tefsir (66) 2). Başka bir rivayette “Dünya ile benim ne alakam olabilir? Ben bir yolcu gibiyim. Bir ağaç altında gölgelenen bir yolcu... Sonra da orayı terk edip yoluna devam eden ...” (Tirmizi, Zühd 44)”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdgU_OnLinE -- 27 Şubat 2012; 15:25:02 >




  • merhaba
    Dr.Otto Yatak firmasının Markapon'dan Visco Royal diye bir yatağını aldım hem gerçekten çok ucuz hemde çok kaliteli size de tavsiye edebilirim. ve visco yastık hediyeli
    160x200 Visco yatağı 559 tl 'ye aldım.
    linkini veriyorum.
    Dr.Otto Yatak
  • Visco-Pro nun kampanyası Grupanya.com da devam ediyor ve 263 kişi almış bence arkadaşlar bakabilirler.

    http://www.grupanya.com/istanbul-avrupa/visco-pro-90-190-yatak?irc=sb-ds-sl
  • 6 yıl önce yataşın blue star tam ortapedik yatağını aldık, ilk yıl yayları ses çıkarmaya ve batmaya başladı, garantiye gitti geldi fakat yinede randıman vermdi, 6 yıldır çekiyoruz ama eşimin şikayetleri üzerine değiştirmeye karar verdik, visko almayı düşünüyorum, yataş ve işbire baktım, yataşın 80 dns, altta 45 dns hr sünger olan modeline , ayrıca yaysız ve hava kannallı diye tanıttığı, türkiyede sadece yataşta olan bir teknoloji diye tanıtılan yatağı denedik, ikisi de şimdiki yatağımıza göre rahattı, 2 bin tl civarı, işbirde de comfort modelini denedik 75 dns 10 yıl garantili o da rahattı..
    forumu birz okuyunda sayın immortALance kardeimizin hakkıında bilgi verdiği viskolove yatakları inceledim, fiyatları gayet makul, gidip denedikten sonra bu markanın alabilirm. o nedenle sayın immortALance 'e sorum olacak. 160*200 ebatlarında yatak alacağım, ben 1.86 boy ve 75 kiloyum, eşimde 62 kilo, artık sert yataktan bıktığımız için konforlu birşey arıyoruz, istanbulda oturuyorum, aşırı ter problemimiz olmamasına karşın yazın havaların sıcaklığından gece terlmeleri yaşıyoruz, benim bel fıtığım eşiminde boyun fıtığı ve kas ağrıları var, bize hangi model yatağınızı önerirsiniz, bütçe olarak 2 bin tl ye kadar çıkabiliriz ama gerçek anlamda konfor sunacaksa bir miktar daha ekleme yapabiliriz, yardımcı olursanız sevinirim...




  • Arkadaslar bu konuyu gördüm ve biraz bilgilendirme yapma ihtiyaci hissettim. İşim ve öğrenimim nedeniyle belki ülkemizdeki birkaç sünger/visco uzmanlarından biriyim. Mümkün olduğunca objektif olmaya çalışacağım, çünkü ben de buyuk üreticilerden birinde çalışıyorum.

    Visco süngerlerde yoğunluk, DN, dansite: yataklarda kullanılması gereken minimum yoğunluk 50dn olup, ideal seviye 60-70dn civarıdir. Yoğunluk sadece kullanım ömrü ile ilgilidir. 60dn 70dn visco sorunsuz bir yatak ömrü acısından gayet yeterlidir. Daha fazlası sadece pazarlama acısından fark yaratabilir ve maliyeti artırır. (hastane yatakları hariç yüksek yoğunluğun pek de gerekli olduğunu düşünmüyorum.)

    Visco tür olarak ve kullanılan hammaddelere bağlı olarak 2'şer kısma ayrılır.

    Kapalı hücre: visco özelliği süngerin kapalı hücreli olmasından kaynaklanır. Yani süngerin hava geçirme kapasitesi çok çok sınırlıdır. Uzerine uygulanan basınç ile içindeki hava zorla dışarı çıkmış olur, baskı çekildiğinde hava geçirgenligi çok zayıf olduğu için, hava yavaş yavaş süngere dolar ve visco özelliği ortaya çıkar. Bu sünger türü hava akışını adam akıllı yapmadığı için saglikli değildir, ciddi terleme problemi yapar.

    Açık Hücre: visco özelliği süngerin kimyasından kaynaklidir. Kaliteli visco süngerler açık hücrelidir. Yüksek hava gecirgenligine sahiplerdir. Açık hücre teknolojisi ile üretilen süngerler arasında da ciddi kalite farklılıkları vardır. Dediğim gibi asıl mesele sünger ne kadar hava geçiriyorsa o kadar kaliteli ve sorunsuzdur.

    Yatak üreticilerinin hepsi süngerini ya da visco süngerini kendisi üretmez. Kendi süngerini üretmeyen bir yatak üreticisinin, donem donem farklı kaynaklardan sünger alabildiğini düşünürsek, kalitesi de belirli bir standardı yakalayamayacaktir. Ülkemizde İsbir, Yataş, İstikbal hem kendi sungerini hem de viscosunu ureten buyuk ureticilerdir. Viscolove ise süngerini dışardan alır, viscosunu ise kendi üretir. Tempur ithal üründür. Diğer markalar bildigim kadarıyla, kendi süngerlerini uretmemekte, diğer üreticilerden alırlar. Belki istisna vardır.

    İstikbalde bildigim kadarıyla iki farklı visco var, birinin hava geçirgenligi çok iyi seviyede. Diğer kalite ise orta-düşük seviyede.
    İsbir en buyuk visco üreticilerinden, fakat hava geçirgenligi performansı çok düşük.
    Yataşin viscosunun hava geçirgenligi çok iyi seviyede.
    Viscolove ise çok düşük hava geçirme kapasitesinde.

    Visco kalınlığı 4-5cm'den sonra hissedilir. 7cm gayet yeterlidir. Fakat burda tercih on plana çıkar, benim için 4cm, 7cm'cok daha rahat ettiriyor. Bu nedenle sıcaklığı 20-22 derecelerde olan bir ortamda 5-10dk yatıp denemek en mantiklisi. :)

    Visco'nun altında en mantıklı katman HR sünger veya Pocket-yay sistemidir. HR biraz pahalı olduğu için çok tercih edilmiyor ama ciddi fark yaratır. Pocket yay kullanılan yataklar da gayet rahattir visco ile. Normal sünger de visco ile kullanılabilir, düşük performanslı olsa da mantıklı bir secim olabilir. Normal yay ise visco ile son tercih olmalıdır.

    Daha detaylı sorulara ozel mesaj ile cevap verebilirim.




  • Bu arada visco yataklar daha kaliteli diye düşünmemek lazım. Yukarıda da yazdığım gibi almayı düşündüğümüz yatağı, gidip utanmadan 10dk uzanıp denemek lazım.

    Eğer visco deneyeceksek ortam sıcaklığı 20-22 (yatak odası sıcaklığında) olmalıdır. Çünkü visco sünger soğukta sertlesir, sıcakta yumusar ve hedef visco özelliğini gösteremez.
  • lütfen yardımcı olursanız sevinirim
    ben 170 57 kg eşim 185 90 kg

    ben geçen yıl bel fıtığından ameliyat oldum.
    eşiminde çok stresli bir işi var. benimde

    yatak almak istiyoruz.dün işbirin ergoplus ı ile yataş ın five z sine baktım ama karar veremiyorum hangisi daha iyifir?

    işbir de yataş ta kendi viskosunu üretiyormuş.
    ikiside nerdeyse aynı fiyatı veriyor biri 1550 diyor biri 1600.

    işbirdeki yatakta 5cm visco varmış 75 dansite olduğunu söylediler

    yataşta ise 4cm visco 60 yada 65 dansite dediler yalan olmasın

    Hangisi daha iyidir? lütfen acil bilgi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerkenez

    6 yıl önce yataşın blue star tam ortapedik yatağını aldık, ilk yıl yayları ses çıkarmaya ve batmaya başladı, garantiye gitti geldi fakat yinede randıman vermdi, 6 yıldır çekiyoruz ama eşimin şikayetleri üzerine değiştirmeye karar verdik, visko almayı düşünüyorum, yataş ve işbire baktım, yataşın 80 dns, altta 45 dns hr sünger olan modeline , ayrıca yaysız ve hava kannallı diye tanıttığı, türkiyede sadece yataşta olan bir teknoloji diye tanıtılan yatağı denedik, ikisi de şimdiki yatağımıza göre rahattı, 2 bin tl civarı, işbirde de comfort modelini denedik 75 dns 10 yıl garantili o da rahattı..
    forumu birz okuyunda sayın immortALance kardeimizin hakkıında bilgi verdiği viskolove yatakları inceledim, fiyatları gayet makul, gidip denedikten sonra bu markanın alabilirm. o nedenle sayın immortALance 'e sorum olacak. 160*200 ebatlarında yatak alacağım, ben 1.86 boy ve 75 kiloyum, eşimde 62 kilo, artık sert yataktan bıktığımız için konforlu birşey arıyoruz, istanbulda oturuyorum, aşırı ter problemimiz olmamasına karşın yazın havaların sıcaklığından gece terlmeleri yaşıyoruz, benim bel fıtığım eşiminde boyun fıtığı ve kas ağrıları var, bize hangi model yatağınızı önerirsiniz, bütçe olarak 2 bin tl ye kadar çıkabiliriz ama gerçek anlamda konfor sunacaksa bir miktar daha ekleme yapabiliriz, yardımcı olursanız sevinirim...

    Merhabalar;

    Size uygun olan çok farklı modellerimiz mevcuttur. Bunlar içerisinde 70 dansite ürünleri tavsiye edebilirim. Soft tarzda isterseniz silver modeli sizin için çok güzel olabilir. Zaten fiyat aralığımız özel modeller hariç 2000 TL'yi bulmamaktadır. 10 yıl garantilidir. 7cm 70 dansite üzerine ekstra 2cm yumuşaklık vermesi amacıyla 60 dansite soft bir visco kullanılmıştır.

    Farklı sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: basakbdk

    lütfen yardımcı olursanız sevinirim
    ben 170 57 kg eşim 185 90 kg

    ben geçen yıl bel fıtığından ameliyat oldum.
    eşiminde çok stresli bir işi var. benimde

    yatak almak istiyoruz.dün işbirin ergoplus ı ile yataş ın five z sine baktım ama karar veremiyorum hangisi daha iyifir?

    işbir de yataş ta kendi viskosunu üretiyormuş.
    ikiside nerdeyse aynı fiyatı veriyor biri 1550 diyor biri 1600.

    işbirdeki yatakta 5cm visco varmış 75 dansite olduğunu söylediler

    yataşta ise 4cm visco 60 yada 65 dansite dediler yalan olmasın

    Hangisi daha iyidir? lütfen acil bilgi

    MErhabalar;
    Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.

    Yaylı visco oalrak çok iyi bir performans söz konusu olmuyor. Yaysızlar ekonomik ömür olarak daha sağlıklı. Size 70 dansite olan ürünlerden önerebilirim visko love olarak. Bamboo veya NaturSoya önerebilirim. Visko Love düşünmezseniz yaylı isterseniz İdaş Mattist Boston Mira-Coil Mediform modelini size öenrebilirim. 1250 TL gibi bir fiyatı var. Daha aşağıda bir performans almazsınız.

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortALance -- 3 Mart 2012; 15:11:30 >




  • çok teşekkür ederim sağolun
  • bugün visko love'den bambu modelini aldık, comfor ve silver modelide hoşumuza gitti fakat istanbulda evimiz akşama kadar güneş alıp çok sıcak olduğundan comforda gevşeme ve terleme biraz daha fazla olur diye bambu modelini seçtik, salı günü teslim edilecek, umarım yataşın bizi bıktıran yaylı blue star yatağından sonra güzel bir uyku uyuruz:-)
  • iy günler. ben de yeni evleneceğim. boyum 1.81, kilom 83. müstakbel eşimin boyu 1.65, kilosu 62. ikimizin de beli çok sağlıklı değil. ikimizin de terleme problemi var ama benim daha fazla oluyor. bu koşullarda bana uygun fiyatlraı da yazarak bir yatak tavsiyesinde bulunabilir misiniz? izmirde yaşıyorum, yatak odasında klima olmayacağını göz önunde bulundurusanız sevinirim. özellikle terleme için yatağın üstüne kılıf vb. ped gibi çözümler uygunsa bunları da değerlendirebilirim
  • Merhaba, biz bu forumu uzun uzun okuduk.Sonunda işbir yatağa gücümüz yetmeyince viscolovedan bambu modelini aldık..Eşim 180 boy 95 kilo,ben 174 - 67..Bende bel fıtığı var diye yatakları sürekli ben denedim alırken..Eşim nasılsa her yerde yatarım diyordu..Daha önceki yatağımız yataş bluestar..Viscolveda yatınca eşim kolunun,omzunun ağrısından kanepede yatmaya başladı,bense rahatım..Şimdi aldığımız yere gidip yaylı yatak mı alsak diye sorduk..Onlar da daha yumuşak bir yatakla değiştirelim dediler..Ben az önce tüm viscolove yatakları inceledim ve şöyle anladım; 60-70-80 dansite var..Bir de çift taraflılar var 70+60..Gerisi tamamen hikaye..Kılıf farklı vs vs vs..Eşime yatak çok sert geliyor asla yatamıyor,acaba bazı insanlara uygun değil mi visco?..Kan dolaşımım duruyor gibi oluyorum diyor....Şimdi 60 olanlara bakmalıyım sanırım.. natural visco 60 mesela..Dansiteden başka bir kriter yok gibi geliyor bana..Yardımcı olursanız seviniriz..
  • Visco yatakları bazı insanlar çok çok seviyor. Bazıları ise çok rahatsız edici bulabiliyor.

    Şahsi fikrimi soracak olursanız 95kg ve 55kg gibi çok farklı kilo ve boy oranları olan çiftlerin aynı yataktan memnun kalmaları imkansız gibi birşey. Önümüzdeki dönemlerde kişiye özel yatak üretimine dönecek bütün yatak sektörü. Ölçülecek, biçilecek yatağın bir tarafı hanıma bir tarafı da eşine göre üretilecek. Yoksa bu tip işlerin içinden çıkmak çok çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viscomağduru

    Merhaba, biz bu forumu uzun uzun okuduk.Sonunda işbir yatağa gücümüz yetmeyince viscolovedan bambu modelini aldık..Eşim 180 boy 95 kilo,ben 174 - 67..Bende bel fıtığı var diye yatakları sürekli ben denedim alırken..Eşim nasılsa her yerde yatarım diyordu..Daha önceki yatağımız yataş bluestar..Viscolveda yatınca eşim kolunun,omzunun ağrısından kanepede yatmaya başladı,bense rahatım..Şimdi aldığımız yere gidip yaylı yatak mı alsak diye sorduk..Onlar da daha yumuşak bir yatakla değiştirelim dediler..Ben az önce tüm viscolove yatakları inceledim ve şöyle anladım; 60-70-80 dansite var..Bir de çift taraflılar var 70+60..Gerisi tamamen hikaye..Kılıf farklı vs vs vs..Eşime yatak çok sert geliyor asla yatamıyor,acaba bazı insanlara uygun değil mi visco?..Kan dolaşımım duruyor gibi oluyorum diyor....Şimdi 60 olanlara bakmalıyım sanırım.. natural visco 60 mesela..Dansiteden başka bir kriter yok gibi geliyor bana..Yardımcı olursanız seviniriz..

    Merhabalar;

    Eşler arasındaki kilo farklılıkları yatak seçiminde zor süreçlere sebep olmaktadır. Ortayı bulmak zor olmaktadır. Bir de vücudun tepkiye alışım süreci söz konusu oluyor.

    Kılıf farklılıkları ürün tepkisini etkileyen unsurlardandır. Bamboo ile Air kılıfın yatımı arasında fark vardır fakat bamboo ile comfort kılıfın yatımı açısından fark yoktur. SAdece bamboo antibakteriyelliği biraz daha iyi sağlamaktadır.

    Dansite zaten en büyük etkendir. Önce dansite belirlenir sonra kılıf müşterinin isteğine göre seçilir. Visco mağduru gibi bir durumu biz visco yatak merkezi oalrak kabullenmemekteyiz. Bu sebeple sizlere 15 günlük deneme süresi vermekteyiz. Bunun sonucunda istediğiniz ürün ile herhangi bir kılıf kullanım maliyeti gibi bir bedel yansıtmadan değişimini uygulamaktayız. Yalnız bu hizmet diğer Visko Love bayilerini bağlayıcı değildir. Kılıf bedeli karşınıza çıkabilir.

    Çok nadir durumlarda visco tepkisine alışamama durumu var. Bu yüzde 1 bile değildir diyebilirim. Bu duurumda bir çok markanın ürününü bünyemizde barındırmaktayız. İdaş, Mondi, Laressa, Yatsan gibi markalar mevcuttur.

    Eğer yatak sertliğinden şikayetçiyseniz 70+60 dansite olan modellere yönelmenizi tavsiye edebilirim. Fakat kilonuz daha da artarsa size çok yumuşak gelmesi durumu var. Eğer yumuşak bir yataktan hoşlanırsanız bu ürünü kullanabilirsiniz.

    Ürünü aldığınız mağazayla iletişime geçmenizi öneririm. Eğer ürünü Visco Yatak Merkezi mağazalarından herhangi birinden aldıysanız lütfen benimle iletişime geçiniz. Derhal probleminizi çözmeye çalışırım.

    Herhangi bir soru veya sorununuz olursa ilgilenmekten memnuniyet duyarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: immortALance

    quote:

    Orijinalden alıntı: viscomağduru

    Merhaba, biz bu forumu uzun uzun okuduk.Sonunda işbir yatağa gücümüz yetmeyince viscolovedan bambu modelini aldık..Eşim 180 boy 95 kilo,ben 174 - 67..Bende bel fıtığı var diye yatakları sürekli ben denedim alırken..Eşim nasılsa her yerde yatarım diyordu..Daha önceki yatağımız yataş bluestar..Viscolveda yatınca eşim kolunun,omzunun ağrısından kanepede yatmaya başladı,bense rahatım..Şimdi aldığımız yere gidip yaylı yatak mı alsak diye sorduk..Onlar da daha yumuşak bir yatakla değiştirelim dediler..Ben az önce tüm viscolove yatakları inceledim ve şöyle anladım; 60-70-80 dansite var..Bir de çift taraflılar var 70+60..Gerisi tamamen hikaye..Kılıf farklı vs vs vs..Eşime yatak çok sert geliyor asla yatamıyor,acaba bazı insanlara uygun değil mi visco?..Kan dolaşımım duruyor gibi oluyorum diyor....Şimdi 60 olanlara bakmalıyım sanırım.. natural visco 60 mesela..Dansiteden başka bir kriter yok gibi geliyor bana..Yardımcı olursanız seviniriz..

    Merhabalar;

    Eşler arasındaki kilo farklılıkları yatak seçiminde zor süreçlere sebep olmaktadır. Ortayı bulmak zor olmaktadır. Bir de vücudun tepkiye alışım süreci söz konusu oluyor.

    Kılıf farklılıkları ürün tepkisini etkileyen unsurlardandır. Bamboo ile Air kılıfın yatımı arasında fark vardır fakat bamboo ile comfort kılıfın yatımı açısından fark yoktur. SAdece bamboo antibakteriyelliği biraz daha iyi sağlamaktadır.

    Dansite zaten en büyük etkendir. Önce dansite belirlenir sonra kılıf müşterinin isteğine göre seçilir. Visco mağduru gibi bir durumu biz visco yatak merkezi oalrak kabullenmemekteyiz. Bu sebeple sizlere 15 günlük deneme süresi vermekteyiz. Bunun sonucunda istediğiniz ürün ile herhangi bir kılıf kullanım maliyeti gibi bir bedel yansıtmadan değişimini uygulamaktayız. Yalnız bu hizmet diğer Visko Love bayilerini bağlayıcı değildir. Kılıf bedeli karşınıza çıkabilir.

    Çok nadir durumlarda visco tepkisine alışamama durumu var. Bu yüzde 1 bile değildir diyebilirim. Bu duurumda bir çok markanın ürününü bünyemizde barındırmaktayız. İdaş, Mondi, Laressa, Yatsan gibi markalar mevcuttur.

    Eğer yatak sertliğinden şikayetçiyseniz 70+60 dansite olan modellere yönelmenizi tavsiye edebilirim. Fakat kilonuz daha da artarsa size çok yumuşak gelmesi durumu var. Eğer yumuşak bir yataktan hoşlanırsanız bu ürünü kullanabilirsiniz.

    Ürünü aldığınız mağazayla iletişime geçmenizi öneririm. Eğer ürünü Visco Yatak Merkezi mağazalarından herhangi birinden aldıysanız lütfen benimle iletişime geçiniz. Derhal probleminizi çözmeye çalışırım.

    Herhangi bir soru veya sorununuz olursa ilgilenmekten memnuniyet duyarım.

    Cevap için teşekkür ederim..Modokodan aldık..Değiştirmeyiz demediler ama benim sorunum 60+70 alınca yeterince yumuşak olacak mı? Eşim kesinlikle yumuşak olmasını istiyor. Mağazada da anlamıyoruz tabi..Şimdi biz yumuşak istiyoruz..70 zaten bize sert geldi o malum..İki taraflı visco iyi midir? Bana direk bir ürün tavsiye eder misiniz? Yumuşak visco hangisidir? Bambuyu sert bulan birisi için..Hem de çok sert! Eğer değiştirmiyoruz derlerse sizinle bağlantı kurarız.Aslında cashmer ( adı sanırım buydu) modeli çok yumuşak ve konforlu görünüyor ama fiyatı çok yüksek..Hemen yarın öğlen değişim yapacağım, ilginiz ve bilgiler için teşekkür ederim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangalkopegim

    iy günler. ben de yeni evleneceğim. boyum 1.81, kilom 83. müstakbel eşimin boyu 1.65, kilosu 62. ikimizin de beli çok sağlıklı değil. ikimizin de terleme problemi var ama benim daha fazla oluyor. bu koşullarda bana uygun fiyatlraı da yazarak bir yatak tavsiyesinde bulunabilir misiniz? izmirde yaşıyorum, yatak odasında klima olmayacağını göz önunde bulundurusanız sevinirim. özellikle terleme için yatağın üstüne kılıf vb. ped gibi çözümler uygunsa bunları da değerlendirebilirim

    yardımcı olabilir misiniz bana da?yardımcı olabilir misiniz bana da?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangalkopegim

    quote:

    Orijinalden alıntı: kangalkopegim

    iy günler. ben de yeni evleneceğim. boyum 1.81, kilom 83. müstakbel eşimin boyu 1.65, kilosu 62. ikimizin de beli çok sağlıklı değil. ikimizin de terleme problemi var ama benim daha fazla oluyor. bu koşullarda bana uygun fiyatlraı da yazarak bir yatak tavsiyesinde bulunabilir misiniz? izmirde yaşıyorum, yatak odasında klima olmayacağını göz önunde bulundurusanız sevinirim. özellikle terleme için yatağın üstüne kılıf vb. ped gibi çözümler uygunsa bunları da değerlendirebilirim

    yardımcı olabilir misiniz bana da?yardımcı olabilir misiniz bana da?

    Merhabalar,

    Sizin icin soft isterseniz silver, fashion,comfort gibi modelleri, biraz tok isterseniz de 70 dns modelleri onerebilirim. Terlemeye karsi etkili olarak air onerebilirim. Soft olsun derseniz outlast gayet iyidir. Kilonuza uygundur. Fiyat olarak da taksitli olarak yuzde 5 pesinde ekstra yuzee 10 daha indirim yapmaktayiz liste fiyatlarindan.

    Farkli bir sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarim.




  • 35 Senedir sünger piyasasındayız , bende 12 seneyi devirdim.Yatak ureticisi degiliz ama yatak ureticilerinin kullandıkları sistemleri , sungerleri , pazarlama stratejilerini iyi bilirim , bildiklerimi dilim dondukce paylasacagım. Visco ve sünger işi çok basit gözüktüğü halde çok karmaşıktır. Visco aslında basit bi yaylı yatak alınır gibi alınmaz. Baştan şunu söyleyeyim süngerden anlamanızı bekleyemem ama süngerden anlamıyorsanız işiniz zor.

    Visco yatakta şundan kaçının yaylı sistemli viscoları almayınız. Visco yatak flexi veya soft süngerin üzerine uygulanması makuldur sertlik sorunu varsa hard sünger kullanılmalıdır. Dunyada yaylı sistemler nedense sadece ulkemizde cogunlukla kullanılmakta.

    Visco yatakta kapitoneli yani elyaf ve süngerli desenli kumaştan çok , desensiz esnek ve yıkanılabilir kumaş tercih edin.

    Terleme sorununuz olacaktır. Yatagınızı mumkun oldukca uzerini hemen kapatmayın bırakın havalansın.

    Visco ideal dansite standartı maksimum 60-65 dansitedir. Üstü sadece ve sadece fiyat yükseltmektir. Dansite yükseldikçe sertlik veya kalite yükselmez. Hepsi birbirinden ayrı durumlar.

    Visco yatakta sertlik , yumuşaklık veya esneklik için visconun degil altında ki süngerin yapısıyla çözüm bulunabilir.

    İki kişilik yataklarda mümkün oldukça ikiz yataklara yönelin. Eşiniz ve sizin için ayrı yataklar kullanın.

    Visco nun özelliği yattığınız bölge seklini vucudunuzdan aldıgı sıcaklıkla sekilllendirir.

    Türkiyede visco yatak yapan firma coktur . Ama visco ureten firma azdır. Hangi firmanın süngerini kullandıgı cok onemlidir.

    Neticede : Yuksek dansite kalite demek degildir. Yaylı visco sistemlerinden mumkun oldukca uzak durun. Sertlik veya yumusaklık sorununu visconun altında ana katman olan süngerle cozum arayınız.

    Not: Kimseye is bilmiyor demek istemiyorum yanlıs anlasılmasın. Sozumde kusurum olduysa ozur dilerim.




  • Merhaba,

    Uzun uzun bu incelemeleri ve yorumlari okumak isterdim, ama maalesef o kadar vaktim bulamiyorum :(
    Sunu soracagim hemen. Ben senede 2-3 ay Türkiye'ye geliyorum ve maalesef Türkiye'deki yatagim cok eski. Bu yüzden yeni yatak almak istedim. Tek kisilik bir yatak yeterli olacak. Fakat gercekten kafami karistiran seyler var. Latex, visko, sünger, yayli bircok farkli ürün var ve bunlarin hangisinin tam olarak ne yarari oldugunu bilemedim. Saticilardan dinledigim kadariyla kendilerinin de sattiklari mal hakkinda pek bir bilgisi yok. Benim su an kullandigim yatak(Türkiye'deki degil asil kaldigim yerdeki yatak) yaklasik 80€ ya aldigim anti-alerjik 7-Konfor bölgeli H2 ( 2. sertlik seviyesi : 90kg civari ) sünger bi yatak. Yani cok üst düzey birsey beklemesem de gercekten rahat oldugunu söyleyebilirim. Fakat burada gercekten kafam karisti, acikcasi 1000TL ye alacagim latex yatagin nasil bir fark yaratacagini anlayamadim. Eger bu konuya hakimseniz bana en kisa yoldan direk hedef göstererek sunu al diyebilir misiniz? yayli almak istemiyorum, latex, visko, sünger farketmez, ama alerjimin ve bel fitigimin oldugunu söylemek isterim, 90 kiloyum.

    Yardiminiz icin simdiden tesekkür ederim. :)




  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.