Şimdi Ara

VİSKİ SEVENLER VE VİSKİ KÜLTÜRÜNE İLGİ DUYANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba konumuz viski ve viski kültürü .Türkiye ve dünyadaki viskiler hakkında bilgi alışverişinde bulunma amaçlıdır. Viski nedir, viski türleri nelerdir ( malt viski, harman malt viski vs ) viski nasıl tüketilmeli ( ben bu konuda katı kurallara inanmayan biriyim, herkes nasıl seviyorsa bence öyle tüketmeli , nihayetinde bu bir keyif işi ), hangi viskide nasıl bir aroma var , başlangıç notaları nedir, nasıl devam ediyor ve nasıl bir bitişi var. Malt viski nedir - blended viski nedir özellikleri nelerdir nasıl üretilir , evde kendi blend viskimizi nasıl yapabiliriz, blend viski kitleri nereden temin edilir, master blender kime denir vs.

    Bu arada hemen belirteyim konu hakkında kendimi otorite görmüyorum, değilim de zaten. Bir müddet Amerika'da yaşadım ve orada viski ile ilgili daha yakından ilgilenme olanağım oldu, bazı viski damıtım evlerini gezerek bilgimi geliştirmeye çalıştım, ek olarak dünyayı geziyor ve gittiğim ülkelerden viski topluyorum . En İlginçleri Laos'dan 14 sene önce aldığım yılan viskisi ve kaplan penisi viskisi. Mekong deltasında ve İndoçin bölgesinde ( Tayland,Kamboçya, Myanmar ,Vietnam , Laos) sizi şaşırtacak hatta şok edecek viskiler bulabilirsiniz , bunlar klasik anlamda viski midir tartışılır. Ancak buradaki amaç sadece bildiğimiz , tattığımız viskiler olmayıp gezgin forumdaşların deneyimledikleri yöresel viskileri de konuşmaktır.

    Viski kültürüyle ilgili her türlü viski aksesuarları da ilgimiz alanındadır, örneğin viski bardağı, viski matarası vs. Bunlara ek olarak viski'yi benim gibi buz ile tüketenler için evde kristal berraklığında buz nasıl yapılır gibi alt başlıklar konuşulabilir.

    Evet viskinin anavatanı İskoçya (Scotch) , İrlanda ve buradan göçlerle ABD diyebiliriz , aralarında hammadde ve damıtım farkları vardır. Konumuz çok yönlü. Ben 49 yaşında amatör bir viski sever olarak konu başlığını açıyorum, bu konuda benden çok çok bilgili forumdaşların konumuzu zenginleştirmelerini diliyorum , onların değerli bilgileri doğrultusunda viski kültürüne ilgi duyanların birbirleri arasında soru cevap yapabilecekleri bir başlık olmasını da arzuluyorum.

    İlk günün mesajı bu kadar , forum sizlerin yazılarıyla zenginleşecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFBC3338C -- 4 Ocak 2022; 13:20:4 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.