Şimdi Ara

Vista 32bit 4GB Rami Destekliyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzunca bir araştırmadan sonra yanlış bilinen burada bile yanlış yazılan bir konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.

    Herşey GTA4 oyununu almamla başladı. Toshiba A200 1VL kullanıcısıyım. Şuan bilgisayarımda 2gb ram var (1+1) geçen sene almıştım.

    Oyunu kurdum çalıştı ama doğal olarak istediğim performansı alamadım. Video memory cartı 256 mb ramle birlikte shared 1gb oluyor.

    Oyundan istediğim performansı doğal olarak alamayınca başladım araştırmaya. Önce Video kartı upgrade edebilirmiyim diye araştırdım. Ama çok tavsiye edilmiyor ve çoğu laptopda anakarta entegre olduğu için lehim mehim zor işler yazık bilgisayara dedim.

    Sonra toshiba destek hattını aradım. onlarda video kartı değiştiremezsin ama rami yukseltirsen video memorinin performansı artar dediler. Sonra gaza geldim bende 2 tane 2gb ram aldım. (32bit max 3gba kadar destekliyor mitini bile bile)

    Toshiba desteği tekrar aradım sordum 4gbyi nasıl kullanırım diye onlarda aynı şekilde Vista 64bit kurmanız lazım 32 bit desteklemez dediler. Sonra nedense kıllandım bide microsoftun destek hattını aradım.

    Microsoft bana 32bit Vistanın da 4 gba kadar rami desteklediği soyledi. ancak anakartın uyumlu olması gerekiyormuş

    sonra anakart uyumlumudur diye tekrar toshibanın destek hattını aradım. Bu sefer başka biri çıktı telefona ona başımdan geçen ve yukarda yazdığım şeyi anlattım. Bu sefer adam 32bit destekler dedi ama ekstra bir yazılım yüklemeniz gerekiyor 4gb kullanabilmeniz için dedi.

    O yazılımla ilgili detaylı bilgiyi mecidiyekoyde iris bilgisayar nosu şu dedi verdi. Sonra İris bilgisayarı aradım, teknik destekteki adam da ekstra bir yazılıma gerek yok Vista 32bit ve Service Pack1 yüklü ise 4gb destekler dedi.

    Şimdi eve gidip 4gbı takıp denicem bakalım cok merak ediyorum ne olacak....







  • e zaten bu bilinen bi gercek...sp1 yüklü olmayan vista 32 bit işletim sistemi 4 gb ram'i 3,25 gb olarak görüyor..burdada sorsaysın solerdik zaten ..ki ben suan sp1 li vista 32 bit kullanıorum ve ram'im 4 gb..
  • görsel olarak destekliyor ama işlevsel olark 3.25'i kullanırsın yani sen sp1'li bir 32bit vistada 6gb ram taksan onuda görüp 6gb yazar ama fiziksel olarak hala 3.25'ini kullanır..inanmıyosan 4gb ramli vista 32bit sp1'li bir makinada başlattaki arama komutuna dxdiag yaz bakalım oradaki ram'e ne dicek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 2 Nisan 2009; 14:04:12 >
  • ne bileyim yaw bikaç forum okudum millet max 3gb destekler demiş durmuş.
    benim burdaki amacım zaten shared olan video memorynin performansını artırmak
    3,25 de gayet iyi bi rakam 2 ile kıyasla

    bu arada microsofttaki adam bunu da soyledi ama bu rakam anakarta göre değişiyormuş, 3,87; 3,67; 3,15 falan gibi rakamlar görebilirsin dedi. bunun nedeni de anakartın rami nekadar yediği ile alakalıymış

    neyse akşam gidip takıcam bakalım benimki nekadar yiyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.