Şimdi Ara

Vista 64bit uygulamalar için 2GB sınırı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Vista 64bit in programlarda 64bit olduktan sonra herhangi bir hafıza limiti olduğunu düşünmüyordum.
    Bir kaç gün önce kullandığım 3d programı 2GB hafızayı zorlayınca çakıldı ama ben başka bir şeyden olabileceğini düşündüm.
    Ancak bu gün bir sitede şöyle bir yazıyla karşılaştm.


    "Hi I found this it might help your situation:

    For anyone using Vista that wants to use more than 2 gigs of ram available to programs this is how you do it:

    run a command prompt as Administrator and enter the following:
    bcdedit /set IncreaseUserVa 3072

    A value of 3072 will increase your programs available memory to 3 gigabytes. If you want more than that adjust accordingly by multiplying the number of gigs you want to use by 1024 (ie. 4096 for 4 gigs, etc...)

    Next run msconfig either from the same command line or by typing msconfig into the run or search fields on the start menu and hitting enter.

    Go into the advanced options on the boot tab. In there you will find an option for maximum memory, set this to the same value you entered at the command line. Additionally if you have a multi processor or dual/quad core machine you can increase the number of processors used on this screen.

    Hit ok to close the advanced options and then check off make all boot settings permanent and hit ok again to close msconfig. You will need to restart.

    As a cautionary note, if any of these steps seem confusing or difficult for you then you probably shouldn't try this. There are reasons that these settings are protected from casual adjustment which I would suggest researching before messing around."




    Böyle bir şey mümkünmüdür.
    Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Çok teşekkürler,
    Aydın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydin09 -- 21 Kasım 2008; 16:20:23 >







  • Bu yazı Vista 32-bit hakkındadır. Gerçekten belli bir sınırlandırma vardır. Ayrıca Vista 64 olsa bile 32-bit programlar için de aynı şekilde bu sınır mevcut. Ama Vista 64 'te x64 program kullanılırsa bu program mümkün olduğu kadar fazla RAM kullanabilir. 3D MAX 64-bit kullanıyorum, bazen büyük render alırken RAM kullanımı 4GB'ı bile aşıyor . 32-bit sistemlerde program başına 1.8GB sınır galiba. Zaten 32-bit sistem 3GB sonrasında RAM adreslemekte zorluk çekiyor. Bence bu sınırlandırmanın (32-bitte) hedefi sistemin kendisini korumaktır. Yoksa bir program 4GB'tan fazla rami kullanırsa ya sistem ya da program hata verir ya da kilitlenir, çünkü 4GB soonrasını adresleyemez. Bu sınır ince bir ayarla kaldırılabilir ya da arttırılabilr durumda. 1-2GB ramli xp32 kurulu sistemlerde 3d-max 32 bit çok sık hata verir, çünkü sistem 1.8GB bellek ayırıyor programa, sınırı aşınca 3d-max kapanıyor.
    Bildiklerim bu kadar, umarım açıklayıcı olmuştur.




  • Alex açıklama için çok teşekkür ederim, yukardaki yazıda 32 veya 64 belirtmemiş kafam karıştı ben daha önce XP64 kullanıyordum 3GB ı çok sefer aşmıştım bu yüzden vista damı sorun var diye düşündüm.
    Hazırladığım sahnedeki meshlerde bir sorun vardı galiba.

    Tekrar teşekkürler,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.