Şimdi Ara

VİSTA Format Nasıl Atılır ? Resimli Anlatım.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
4
Favori
417.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben leptopu aldığımda leptopta Toshiba Tempro, Toshiba Garanti Kaydı gibi programlar-işlemler yüklüydü. Bilgisayarı formatlasam bunlar açtığımda durur mu ?
  • @thedorus

    Teşekkür ederim, faydası olduysa ne ala.

    @LamiL.B


    Format sonrası o programlarda silinmiş olur. Ama cihaz ile gelen CD' ler içerisinde mutlaka vardır. Eğer işine yarıyorsa, kullanıyorsan oradan yükleyebilirsin.
  • jant! windows konusunda herşeyi biliyor maşallah :)
  • Öncelikle bilgilendirdirdiğin için cok tesekkür ederim fakat ben yüklerken bir sorun olustu hani sen yazmışsınya bu sekme biras uzun surebilir burda cay kahvenizi için die işte o işlem de iptal oluyor yükleme gereken dosyaları tekrar kontrol edip deneyiniz diyo tmm dediğimdede öyle bekliyo iptal olmuş bir sekilde nolur yardımcı olun ?????
  • @SaatliBomba



    @alao

    Kurulum yapmaya çalıştığınız sürücüde(dvd) bir sorun olabilir. Çizik vb. Temizleyip tekrar deneyin, olmadı farklı dvd ile denemenizde fayda var.
    Bunların dışında Windows 7 'yi denemenizi de tavsiye edebilirim.
  • Incorrect 0x4 hatası nedir?
  • BURADA KI ADIMLARI İZLEDİM AMA SU SORUNU VERIYOR BELKI CD DE SORUNDUR DEDİM DEİŞTİRDİM YİNE AYNI SORUNU VERIYOR LÜTFEN YARDIM

     VİSTA Format Nasıl Atılır ? Resimli Anlatım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRiyaj -- 4 Ocak 2010; 1:21:18 >
  • Xp yüklü bilgisayara Vista yüklemek istersek 1.sayfadaki işlemleri mi yapacağız?Birde IDE ve SATA olayı nedir?
  • merhaba arkadaşlar
    bilgisayarıma format atmak istiyorum ama kafama takılan bazı sorular var
    işletim sistemim -windows wista
    bilgisayarım hp m9030tr masaüstü
    bilgisarımın f11 tuşuna programlanmış recovery sistemi var fabrika ayrlarını geri yüklüyor fabrika ayrlarını geri yükleme ile format atmış olurmuyum.
    birde sistem kurtarma diski oluşturma var bu sistem kurtarma diskini oluşturunca işletim sistemini komple silip yeniden bu diskle yükleyebilirmiyim donanım driverleri bu diske yüklenmiş olurmu.
    f11 tuşu ile daha önce fabrika ayrlarını geri yüklemiştim ama sonrasında bilgisayar yavaş çalışmaya başladı bende servise gönderdim sistemi yeniden yüklediklerini söylediler sonrasında bilgisayar iyi bir performansla çalışmaya devam etti taki bir virüs girdikten sonra fabrika ayarkarını geri yükleyinceye kadar bundan sonra bilgisayar tekrar yavaş çalışmaya başladı ve daha sonra bazı programlar çalışmayı durdurdu hatası vermeye başladı günden güne bu çalışmayı durduran programlar 12 çıktı ve katlanılmaz bir hal aldı bu yüzden format atmaya karar verdim yardımcı olursanız sevinirim
    format nasıl atılır ve neler gerekir.
    birde bugün öğreniğim bir bilgiye göre söylüyorum bilgisi olan varmıdır acaba- hp masaüstü bilgisayarlarda recovery silip format atınca işletim sistemi anahtarını etkinleştiremiyormuşuz




  • Xp yüklü bilgisayara Vista yüklemek istersek 1.sayfadaki işlemleri mi yapacağız?Birde IDE ve SATA olayı nedir?
  • @umut5513

    Verdiğiniz kısım ile sonuca gitmem zor. Nerede, ne şekilde alıyorsunuz bu hatayı?

    @TRiyaj

    Gözat tıklatıp, DVD'nin bulunduğu sürücüyü seçtiğinizde devam etmiyor mu?

    @gokmavı

    Eğer sıfırdan kurulum istiyorsanız, Gelişmiş(advandec) seçip eski windowsu sileceksiniz... Yani diski biçimlendireceksiniz. Yok sadece Windows değişsin istiyorsanız(ki bunu pek önermem, kurmuşken sıfırdan olması en iyisi) Yükselt seçeneğini seçip devam edeceksiniz... Devamı aynı.

    @constantınensar

    1- F11'e yüklenmiş recovery sistemi ile bilgisayar ilk geldiği günkü haline döner. Tüm programlar vs. ne var ne yok silinir, sıfır kurulmuş şeklini alır.
    2- Sistem kurtarma diski ile sıfırdan kurulumda yapabilirsiniz, varolan Windows u kurtaradabilirsiniz. Donanım sürücülerini sonradan tekrar kurmanız gerekir, sistem kurtarma sadece windowsu kurar.
    3- Recovery kurulumunda diski biçimlendirin. Biçimlendirmezseniz eskisinin üzerine kurmuş olursunuz, bu da karışıklığa-ağırlığa sebep olur. Aktivasyon konusuna gelince, eğer elinizdeki cd ile atmazsanız, var olan keyinizi diğer format cd'lerinde kullanamazsınız. Uyuşmaz keyler. Bu nedenle attığınız cd'nin keyi gerekli ya da illegal yollar.

    Format nasıl atılır, nasıl yapılır, ne gerekli tüm cevaplar 1. sayfada.




  • bu güzel paylaşımınız için teşekkürler @Janti
    çok yararlı bir anlatım
  • Şimdi benim orjinal product keyim var fakat vista cd im yok nasıl format atabilirim?
  • @afd92

    Rica ederim, umarım birilerine faydamız dokunuyordur.

    @_mta_

    Vista CD'niz yoksa keye nasıl sahip oldunuz? Biraz açıklarsanız yardımcı olabilirim.
  • Bende xpsp2 vardı;üzerine sp3 kurmuştum;sonra xp cd si ile format atmadan C,D sürücülerini silip ham sektöre win7 kurdum; şimdi eski progrtamları uyumluluk modunda çalıştırınca hep xpsp2 modunda görüyor,bu eski xp nin etkisinden mi kaynaklanıyor?
  • @bigen

    Hayır, XP 'de uyumluluk modunda XP göremiyordunuz çünkü zaten işletim sistemi XP 'di. Windows 7, Vista ve XP 'den sonra çıkan bir sürüm olduğu için uyumluluk modunda Vista ve XP 'yi görmek mümkün. Aynı şekilde Vista'da da XP uyumluluk modu mevcut. Dolayısıyla herhangi bir karışıklık söz konusu değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janti

    @bigen

    Hayır, XP 'de uyumluluk modunda XP göremiyordunuz çünkü zaten işletim sistemi XP 'di. Windows 7, Vista ve XP 'den sonra çıkan bir sürüm olduğu için uyumluluk modunda Vista ve XP 'yi görmek mümkün. Aynı şekilde Vista'da da XP uyumluluk modu mevcut. Dolayısıyla herhangi bir karışıklık söz konusu değil.




    Peki niye sp3 değilde sp2 olarak görüyor hep?
  • Janti yok ne yaptıysam olmadı lütfen yardım windows 7 ile denedım aynı sorunu verdı anlamıs degılım
  • @bigen

    SP3 'ü de görmesi gerekir. Buyrun benim sanal Windows 7'den bir görüntü;
     VİSTA Format Nasıl Atılır ? Resimli Anlatım..

    @TRiyaj

    Bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir misiniz? Eğer 2 farklı dvd ile denediniz ve aynı sonucu aldıysanız durum tesadüf değilse ortada bir yanlışlık var demektir. Tavsiyem 1. sayfadaki anlatımı çıktı olarak alıp, sakin kafayla işlemi sırasıyla yapmanız yönünde. Umarım sorun sorunsuz kurulum yapabilirsiniz.




  • Janti hocam; benimkide xpsp3 modunda çalııyormuş,direkt sağ tıklayınca uyumluluk sorununu giderme çıkıyor,orda sp2 görüyor ama özelliklerde uyumluluğa bakınca sp3 olduğunu gördüm saol
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.