Şimdi Ara

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
1
Favori
46.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • güzel paylaşım.Teşekkürler
  • 2 işletim sistemi kullanıyorum uzun bir süredir biri xp diğeride vista 64 bit ult.1 gün önce fireware güncellemesi yaptı vista sonra sistem yeniden başlatılması gerek dedi etkili olabilmesi için ve güncellemelerden sonra restart atınca uygulama ekranında kurulumunu gösterir orda %90 a geldi stage 3/3 de sonra shuting down dedi..Sonra ben yeniden açtım gene kurar gibi yapıyor %90 a gelince shuting down diyor ve kapatıyor.Bu kısır döngüye girmiş gibi sürekli olan bir durum vistanın boot menüsünden f8 den girerek yapmadığım şey kalmadı ama nafile kurtaramıyorum durumu bilgisi olan varmı nasıl aşarım bu hadiseyi ?
  • zamanında hem xp hemde vista aynı anda kullanıyordum.. açılıştan herhangı bırını tercih ediyordum. sonrada vistayı kullanmaz oldum.. şimdi vistaya ait windows program files gibi dataları silmek istiyorum ama başarılı olamadım silmek için ne önerirsiniz....

    kolay gelsin
  • @espada1

    Vista'da özellikle updatelere dikkat etmek lazım.Bitene kadar Windowsun düzgünce kapanmasını beklemek lazım.Yoksa bir sürü sorun çıkıyor.tek sen değilsin bu yönde şikayetçi olan.Yazımdaki başlıkta bazı tavsiye ve linkler var Microsoftla ilgili olsun yada diğer sitelerle ilgili oralaradan yardım almanı öneririm.

    @ender

    Mümkünse baştan format atınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Penryn

    @espada1

    Vista'da özellikle updatelere dikkat etmek lazım.Bitene kadar Windowsun düzgünce kapanmasını beklemek lazım.Yoksa bir sürü sorun çıkıyor.tek sen değilsin bu yönde şikayetçi olan.Yazımdaki başlıkta bazı tavsiye ve linkler var Microsoftla ilgili olsun yada diğer sitelerle ilgili oralaradan yardım almanı öneririm.

    @ender

    Mümkünse baştan format atınız.


    Dikkate aldığın için sağol fakat ben güncelleme yaparken hiç bir şey yapmadım başarıyla güncelledi sonra restart istedi yeniden başlat dedim sonra yeniden açılırken o güncellemeleri kurar ciddi yazılımlar ise neyse kurarken %90 a geldi shuting dow dedi ve restart attı işin kötüsü ne kadar yeniden açarsak açalım açarken sürekli kurmaya çalışıyor %90 a gelince shuting down diyor ve res atıyor otomatik nasıl kurtarıcaz bu kısır döngüden bilmiyorum..Bunla ilgili bir bilgin varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espada1 -- 27 Şubat 2009; 22:39:31 >




  • Hepinize teşekkür ederim.Sizlerinde varsa konuya katkıda bulunmak için benle iletişime geçiniz.Gerekli bilgilerim profilimde var.
  • Emeğine sağlık güzel ve faydalı bir konu olmuş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonmeztolga

    Emeğine sağlık güzel ve faydalı bir konu olmuş...


    Dostum sende sağol ne demek.
  • vistaya geçtikten sonra xp proda normal çalışan ses ara ara cızırtı yapıyor sürücülerin hepsi normal gözüküyor hatta ayriyetten ses kartı aldım ondada aynısını yaptı neden yapar acaba
  • Gerçekten güzel bir konuya değinmişsin. Eline emeğine sağlık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hrnayn

    vistaya geçtikten sonra xp proda normal çalışan ses ara ara cızırtı yapıyor sürücülerin hepsi normal gözüküyor hatta ayriyetten ses kartı aldım ondada aynısını yaptı neden yapar acaba



    evet söz konusu cızırtı olayı bende de oluyor... Abit Uguru panel programını açıp ayar değiştirdikten sonra " tamam veya uygula" dediğimde o an çalan şarkıda takılma oluyor!! ses kartının mod driverları ile bu sorunu yaşadım fakat ojinal driveri henüz kurup denemedim!!
  • Çok sağol. Gerçekten çok güzel kaynak
  • Teşekkürler yazı için.
    Yeni başladım Vista kullanmaya....
    Şimdilik çok memnun değilim açıkçası..Yani bazı programlar çalışmıyor..

    - Msn de eksi sürümü 7.5 u yükleyebilen yok mu ? Vista kabul etmiyor ...
    - benim en çok kullandıklarımı çalıştırmıyor..Google Earth-Sipru-Adobe Flash-Ac Reader ..Bu son ikisini nasıl çalıştırmadı şaştım..Sanırım bir şey oldu yarın tekrar denerim.Jdownloander i de önce yüklemedi sonra denedim yükle kurdum hatta indirmeye bile başladım ama yeniden başlattığımda JDown programının yokolduğunu gördüm.Uçmuş gitmiş

    Ayrıca birşey sorayım ; Disk birleştirme olayında Vista yı yeni kurduğumuz halde bile Zamanlamaya göre çalıştır kısımını kaldıralım mı ? Bu zamanlamayı sistem nasıl belirliyor ? Haftada bir ayda bir ?
    *C ve D sürücelerinden hangisini daha çok kullanmalı ? Tavsiyeniz ? Olası bir çökme durumunda ? C deki dosyaların hiçbirini silmeyi düşünmüyorum... Bütün kişisel verileri D ye aktarıyorum...
    *McAfee virüs programı sistem ile birlikte geldi..Windows Defender ile ilgili hiçbirşey yapmadım..Aktif midir acaba ?




  • @eyoruk

    Msn eski sürümler çalışmıyor güncelleme istiyor ondan güncellemeniz gerekir.

    Google earth,flash ve adobe reader gibi programların hepsi çalışıyor.Sen kurulu olduğuna emin misin yada kurulu olduğu halde çalışmıyorsa yeniden kur çalışıtır.

    C sürücüne Windwosu kur.D ye de verileri koy.D yede yedek alırsın.

    McAfee fena değil ama şu aralar Avira favorim.90 günlük yasal kampanyası da var.Defender bence hizmetlerden elle yap otomatik olmasın.Şuan aktiftir.Aktifliğini kaldır.Bi işe yaramıyor zaten.

    Programlar ile ilgili sorunlarına tekrar bakarsan iyi olur.kaldır gerekirse tekrar kur.Yoksa format at baştan.
  • Teşekkürler...Msn çok kötü olmuş ama ..Bende biliyorum güncelleme oluyor ama bir çare işte sordum..
    Programları tekrar denedim çalıştı..Sipru da yüklendi ama bağlanamıyor hatası veriyor ve Your registration attempt...... şeklinde bir yazı çıkıyor siteye bağlanıyor .Bu kez de bunu çözemedim..
    Defendir nasıl pasif hale getirieceğim ;?
    Avira evet bence de iyi ..PC de onu kullanıyorum.Mcafee nin süresi dolsun yükleyeceğim
  • @eyoruk

    Denetim masası>yönetimsel araçlar>hizmetler

    Hizmetler tabında defender ı göreceksn elle yap.birde durdur de.Bir işe yaramıyor zaten.Bence avira yı hemen yükle hiç süre dolmasını bekleme.Sipru hakkında bilgim yok inan.
  • teşekkürler tekrardan
  • Başlangıç ta istemediğim programların açılması xp deki gibi mi önleniyor ?
  • Dostum benim pc wireless ile internete bağlanıyor şu kapatılması gereken şeyleri kapattım ama şimdi bilgisayar internete bağlanması için aygıt ara dediğimde arama yapmıyor.Sence kazayla neyi kapattım buna sebep olan şey nedir?Olmadı bunun yüzünden bütün devre dışı bıraktğım hizmetleri tekrar etkinleştirmek zorunda kalacağım bunuda yapmak istemiyorum bilen biri lütfen açmam gereken şeyi söylesin bana.
  • oku oku bitmez :D eline sağlık çok güzel olmuş
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.