Şimdi Ara

Vistada 4GB ram + Readyboost ? vs..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MErhabalar Vista kullanıyorum ve 4GB ram bulunmakta. Readyboost özelliği fiziksel ramin üzerine düşen işten daha farklı bir işlem yapıp yapmadığı konusunda tereddütte kaldım. Araştırmalarım bu soruma cevap olmadı. Şimdi iyi bir readyboost almalı mıyım almamalı mı.. Bazı arkadaşlar yetmiyor mu diyebilir ancak bu bilgisayar fazlaca ram zorlayacak işler için kullanılıuyor video ses işleme gibi. Sonuç olarak vistada 4GB ram + readyboost özellikli bir usb bellek performansa katkısı olur mu? eger olacaksa şu an piyasadaki en hızlı yazan ve okuyan usb disk hangisidir? veya monitördeki (Dell 2407WFP) tümleşik card readere mi almalı bir SD kart ready boost için?

    Tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlara yardımları için şimdiden teşekkür ederim..

    saygılar.



  • ben forumda okudugum kadarıyla readyboost 1 gb ram kullananlar için katkı saglıyo demişlerdi..

    piyasada en hızlı okuyan ve yazan usb yanlışım yoksa şu an için a data pd7
  • dostum sen zaten vistaya kafayı buldurmuşsun 4GB ram ile daha ne yapacak sana parmak kadar usb memory? şaka bi yana üstteki mesajda arkadaşın dediği gibi saa hiç faydası olmaz, makineyi daha performanslı kullanabileceğin yazılımları denemelisin. bende A-DATA 2GB PD7 ve 1Gb ram var (notebook) gözle görülür bir rahatlama var.
  • ReadyBoost desteği için gerekenler.
    Microsoft tarafından yapılan tarife göre yerine getirilmesi gereken şöyle:

    • Parmak belleğin kapasitesi en az 256 MB olmalı
    • Parmak bellek ve bilgisayar ve bilgisayar USB 2.0 desteklemeli.
    • Bellek erişim süresi 1 ms’ den fazla olmamalı
    • Cihazdaki belleğin tümünde 4 KB ‘lık rasgele okumalarda en düşük hız 2.5 MB/sn ve 512 KB ’lik rastgele yazmalarda en düşük hz 1.75 MB/saniye olmalı.
    • Parmak bellek içindeki boş alanın değeri 235 MB’ dan az olmamalı

    ReadyBoost ‘un en mantıklı olduğu sistemler RAM miktarı 1GB olanlar. Çünkü RAM değeriniz zaten 2 GB ve üstüyse sistem tam takır işlediği için çoüu zaman RAM ‘de boş yer oluyor ve ReadyBoost etkileyici performans göstermiyor. ReadyBoost ile ilgili de can sıkıcı sınırlama var. Birincisi parmak belleğiniz 8 GB olsa bile ReadyBoost için ayrılabilen alan en fazla 4 GB çünkü fat32 bundan fazlasına izin vermiyor. İkincisiyse, bilgisayarınızdaki tüm USB yuvalara birer bellek ekleyip hepsine ReadyBoost görevi atayamıyorsunuz. Microsoft’un önerisi ReadyBoost ile sistem belleğinin 1-3 katı ekleme yapmak. Yani 512 MB- 1.5 GB ‘lık parmak bellek alanı ayırmak.
    Alıntıdır: Hardware Plus Mart/Nisan 2007




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.