Şimdi Ara

Visual Basic programına numerik tuşları ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar , benim visual basic programı ile donanımlarda ki gibi bir hesap makinesi yapmam gerekiyor. Sadece rakamlar ve topla çıkarma bölme işlerin olduğu bir hesap makinesi. bunun için ben programda ki numerik tuşlarını hem mouse hem de klavye ile kullanmam gerekli. bunu nasıl yapabilirim ?



  • her tuşu button olarak oluşturman gerekli, daha sonra klavyeyi kullanabilmek için her tuş için keypress evetları oluşturman gerekli. 2 sene kadar önce benzer bir çalışma yapmıştım, en kısa yolu kullandığımı iddaa edemeyeceğim fakat oldukça uzun zaman alıyor keypress/keydown eventlarıyla çalışmak, bir o kadar da karmaşık.

    ben her bir düğmede gerçekleşecek olayı birer sub oalrak tanımlamıştım, (örn: adugmesi) hem a yazan button a tıklandığında hem de klavyede a tuşuna basıldığında bu sub çalışıyordu, belki sana da bir bakış açısı kazandırabilir diyerek paylaşmak istedim.
  • eyvallah dostum ama bende daha hazırlık aşamasındayım pek anlayamadım bu dediklerini. ama yine de b keypress olayını araştıracağım. teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.