Şimdi Ara

Vitrinden Fotoğraf Makinesi Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen gün bir fotoğrafçının vitrinin de ne zamandır aradığım ama sitelerde felan bulamadığım bir model gördüm. camlı panelin arkasında kutusunun üzerinde duruyor. Hiç kullanılmadı, kutusundan açıldı vitrinlik orada duruyor dediler. eğer alırsam fatura keseceklerini ve ürünün garantili olacağını belirtiler. garanti belgesi vs hepsi var dediler kutusunun içinde.

    acaba böyle bir ürün alınır mı? herhangi bir sorun ya da aldatmaca olur mu? model aradığım model. almadan önce makineyi incelerken nelere dikkat etmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.



  • Fotoğrafçıysa, teşhir ürünü diğer mağazalardan (Teknosa vs.) daha temiz olacaktır.
    Faturalı ve TR garantili olması avantaj. Ama yine de ben olsaydım -en azından- 2-3 gün geri iade garantili alırdım. O süreçte de varsa ölü piksel ya da başka fiziksel hatalar, denerdim.
    Hangi model?
  • olympus sp 560 uz modeli.

    565 ve 570 al diyen arkadaşlar olacaktır ama onlar pahalı geldi bana. çok fazla farkı olmayan bir model olduğu için o kadar para vermek istemedim diğerlerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaÇağrı -- 22 Mart 2009; 19:02:19 >
  • Ne kadar istiyolar?
  • fatura ve garanti belgesi düzenleniyorsa vitrinden alınabilir ancak makinenin resim kalitesi pek iyi değil özellikle bu makineyi tercih etmenin nedeni nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: svideoz

    fatura ve garanti belgesi düzenleniyorsa vitrinden alınabilir ancak makinenin resim kalitesi pek iyi değil özellikle bu makineyi tercih etmenin nedeni nedir?


    aynı makineden bendede var ama FE-280 serisi tabi dediğiniz gibi resim kalitesi pek iyi değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Se_co


    quote:

    Orjinalden alıntı: svideoz

    fatura ve garanti belgesi düzenleniyorsa vitrinden alınabilir ancak makinenin resim kalitesi pek iyi değil özellikle bu makineyi tercih etmenin nedeni nedir?


    aynı makineden bendede var ama FE-280 serisi tabi dediğiniz gibi resim kalitesi pek iyi değil.



    18x zoom olması. görünüşünün güzel olması, hafif pro bir görünüm veriyor. is desteği. objektifin dışarı doğru uzuyor olması(görünüş). 600 tl demeleri. bu fiattan daha düşük ve görünümü güzel 10-18x zoom mu olan başka ucuz bir modelin olmaması. bir de bir kaç fotoğraf sitesindeki bu modeli kullanan kişilerden aldığım cevaplarda hep olumlu olması.




  • Görünüşü güzel diye kamera mi alınır, araba mı bu
  • Cidden ya... Yapmayın etmeyin; zaten öyle cebe atıp taşınacak bir makina değil gibi. Görünüşüne, boyutlarına falan takılmayın bence. 600 TL az para değil. Eminim ki o paraya daha iyi bir makina alabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: csilah

    Cidden ya... Yapmayın etmeyin; zaten öyle cebe atıp taşınacak bir makina değil gibi. Görünüşüne, boyutlarına falan takılmayın bence. 600 TL az para değil. Eminim ki o paraya daha iyi bir makina alabilirsiniz.



    sırf görünüşü için makine alınırsa zaten pişman olursunuz önce kalitesi,çekimleri,performansı ondan sonra dış görünüşe bakarsınız.

    yanlız olmpyuslar profesyonel makinede iyi değil diyorlar çünkü çekimleri çok iyi değil idare ediyor.
  • dış görünüşe aldanıp makine alınırsa etrafa hava atılabilir tamam ama eğer maksat esasen resim çekmekse 18x zoom ve dış görünüşe şahsen para vermem bu fiyat aralığında hatta ikinci elini düşünürsen 450tl civarında sony dsc-h5'ini resim kalitesi, manual ayarlara olanak vermesi,12x zoom u sebebiyle tercih etmeni öneririm linkten çektiği resimlerede bakmanda fayda var

    http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/h5.html#specs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 23 Mart 2009; 10:01:19 >




  • ben de sony h5 öneririm şu an kullanıyorum ve oldukça memnunum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sugarboy

    ben de sony h5 öneririm şu an kullanıyorum ve oldukça memnunum


    hocam h5 sıfır bulsam alırım. ama sıfırı yok. ikinci el de almam. hadi görünüşü geçtim. ama benim ilk aradığım özellik zoom. en az 12-15 zoom olması lazım. bu modelde takılmamın sebebi bu. 18 x zoom olması. diğer üst modelleri daha uzun zoom lu ama fiat artıyor. zaten teknolojiyi yakalamak çok zor. nasıl olsa onlarında iyisi çıkacak.

    sormak istediğim vitrinden alırken nelere dikkat etmek lazım. almadan önce neresine bakayım. daha önceden kullanılıp kullanılmadığı nasıl belli olur?
  • vitrin ürünü ise daha önce kulanılmıştır hiç kullanılmamış makine olmaz zaten siz veya bizlerden daha önce gelip inceleyip kurcalamışlardır o yüzden alınmaz bence sıfır kapalı kutusunda alın ama eğer makinenin üstünde yeni halinde konulmuşta sorun yoktur ama garanti belgeleri falan inceleniyorsa tamamdır sorun yok.
    ama bazı vitrinde ürün kullanılmamış oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.