Şimdi Ara

VİZÖR ORANI 95- 100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Ortalama 3500-3800 gibi bir bütçeyle Nikon d5600 almaya karar verdim. ( d7100 istiyorum ama pahalı )5600 de vizör oranı %95 yani gördüğümden daha fazlasını veriyor ve kırpmam,kesmem gerek. %100 olanlar da pahalı maalesef.Ben daha çok geniş açıyla iç mekan çekimleri yapacağım. Vizör oranı beni ne kadar zorlar,işimi bozar. Çok önemi olur mu?



  • Aynasızlarda vizor elektornik olduğundan görüntü direk görünüyor.
    Aynasızlara da bir bakın bakmadıysanız.

    Sony A7, A6000 vs
  • Vizör oranının sorun olacağını sanmıyorum, o kadar megapixel ile o kadar küçük kırpma-kesme fark edilemez. Ama kafama takarım bunu diyorsanız arkadaşın dediği gibi aynasız makinelerde elektronik vizörler bulunuyor onlwrda yüzde yüzünğ görebilirsiniz çekeceğiniz fotoğrafın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynasızlar da da lensler daha pahalı. Birde renk,keskinlik vs genel olarak fotoğraf kalitesi biraz azalıyor mu acaba? Bütçemi zorlarsam Nikon D7200 düşünebilirim fakat geniş açı AF-P DX NIKKOR 10-20mm f/4.5-5.6G VR lens baktığımda Nikon 'un kendi sitesinde bu lensi 7200 le sınırlı işlevli uyumlu diye gösteriyor.Bunu anlayamadım tam olarak uyumlu olmayan kısmı ya da tam çalışmayacak olan kısmı nedir acaba?
  • abendrot A kullanıcısına yanıt
    Aynalıların da Lensleri ucuz değil.
    Bence önce almak istediğiniz lenslere karar verin.
    Sonra ona en uygun gövdeyi alırsınız.

    Çekeceğiniz obje hareketsiz ise aynasız gövde + manuel lensler de kullanabilirsiniz.
  • Bence bu devirde D5600 alınmaz amma geniş açı, balık gözü lensler falan genelde pahalı. Ekonomik ve iyi de olan Samyang'lar var tabi.

    Vizör %95'de LCD ekranı da var bu makinanın %100 olarak LCD den çekersiniz, hatta iç mekanlarda vizörü daha çok kullanırsınız. Yer seviyesi, 2 el yukarıda falan farklı açılarda çekerken LCD'den görebilir, vizörden bakamazsınız. Kapalı mekanda sabit şeyler çekerken D7200 ile D5600 arasında imaj kalitesi farkı hiç olmaz. Zaten çoğu durumda da pek yok. Hatta D5500 daha uygun ise o bile alınılır.

    Bir de şuna bakınız,
    https://www.imaging-resource.com/news/2018/04/23/fuji-x-a5-first-shots-perhaps-the-best-image-quality-weve-seen-yet-for-600

    3 yıl TR resmi garantili olarak kit lens ile 2.600 TL bu Fujifilm X-A5 !




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.