Şimdi Ara

VMware İle Virtual Pardus Kurulumu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç günden beri virtual pardus kurmak için uğraşıyordum(Vista Home Premium TR Üzerine..) ve buraya yazmak için sürecin bitmesini bekledim. Tam olarak istediklerim olmadı ama olanlar özetle şöyle:
    -2007.2 Sürümü kesinlikle kurulamadı(Bir türlü kurulum aşamasına geçilemiyor). Elimde daha önceden bulunan pardus 2007.1 sürümünü cd den kurdum. Bunun kurulumunda sorun olmadı.
    -Ancak bundada paket güncellemeleri nedense tamamlanamıyor. Tamamlanmak üzereyken, hatta tamamlandıktan sonra update kurulum ekranı sonuçlanmıyor ve kapatılamıyor. Yani bir çeşit kilitlenme oluyor. Kapatma zorlandığında ve pardus yeniden başlatılmak istendiğinde boot gerçekleşemiyor; pardus açılamıyor.
    Mecburen birkaç kere pardusu tamamen kaldırarak yeniden kurmak zorunda kaldım. Son kurulumda ise paket güncellemesinden vaz geçerek cd den kurulum biçimiyle yetinme kararı verdim. Ekimde çıkacak veni sürümü(herhalde 2007.3 olacak) deneyene kadar bu şekilde idare edeceğim.
    -Yine nedendir bilemiyorum ama ekran çözünürlüğü 800x600 den çok olamıyor(zaten seçenekte yok). Böyle oluncada 17 ekran monütörümün ortasında ufacık bir pardus os ekranı oluyor. Çok çirkin ve benim 54 yaşındaki gözlerime çok uyumsuz..
    -Pardus kurulumunda WMvare tools u bir türlü kuramıyorum(daha doğrusu linuxü ve linuxte program kurmasını bilmiyorum. Yoksa virtual xp kurulumumda VMware tools kurulumu sorunu yaşamadım)
    Masa üstüne VMware tools dosyası iniyor. ISO benzeri bir dosya ve içinde iki ayrı dosya var. Biri *.tar galiba..Bunu çalıştırınca kurulur gibi oluyor ama bir sonuç ve değişiklik olmuyor.
    Bu düşük çözünürlük ve paket güncellemelerindeki sorunun VMware tools un kurulmamasıyla ilgili olabileceğini düşünmekteyim. Yani temel sorun gibi görünmekte..(zaten paket güncellemeleriyle pardus 2007.1 sürümüm, son sürüm olan 2007.2 sürümüne yükselecek).
    Bir el atıverinde çözelim şu sorunları. Bugün siz bana bir şeyler öğretin. İleriki günlerde yardım konusunda banada görevler düşerse bende arkadaşlarım için elimden geleni yaparım.
    Sağlıcakla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 12 Eylül 2007; 17:25:41 >







  • Çözünürlük işini pardus'ta ben de halledemedim. Dediğin gibi sanırım vmware tools yüklense çözülecek gibi ama nasıl kurulur bilmiyorum. Bir de pardus internete bağlanmıyor ayarlarını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bize yardım edin.
  • İnternet bağlantısı olayında önceleri bende takılmıştım ama biraz araştırma ve kurcalamayla sorunu çözdüm.
    VMware programında üst kısımdaki menülerden VM ye(yani VMware Tools unda install düğmesi bulunan menüye..) gir. Oradan removable divace>ethernet>connect i tıkla. Daha sonrada Pardus tan ağ ayarlarından ethernet kartını seç olması lazım. Yine olmazsa, bu yaptıklarının devamı olarak sağ alt köşedeki saatin yanındaki bağlantı simgesine sağ tıkla, çıkan menüdeki bağlantıları düzenleyi aç ve oradaki işaretleme kutusundaki işareti önce kaldır ve sonra yeniden işaret için tıkla. Sorun ortadan kalkacak ve internete bağlanabileceksin.
    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 12 Eylül 2007; 15:35:10 >
  • Bilmiyorum işini görür mü ama Pardus'un çalışan CD'sini kullanmayı denedin mi?

    Ben kullandım ve hiçbir sorun çıkmadı.
  • Çok pratik olmuyor. CD tak-çıkar, PC yi kapat-aç, asıl sisteme dönmek için yeniden başlat, pardusun geç açılması, cd romdan gelen sinir edici ses-gürültü falan.. Kısa süreli denemek için olabilir ama birazda sistemi tanımayı/öğrenmeyi düşünüyorsan(veya en azından benim için), çok tercih edilebilr değil.
    İlgi ve önerine teşekkürler.
  • İnternet bağlantı problemini [temmuzonur]'un yardımıyla çözdüm kendisine tekrar teşekkrü ediyorum. Şimdi tek sorunumuz sanıyorum 800x600 çözünürlüğü büyütememek.
  • Birşeydeğil.
    Eğer paket güncellemesi yapacak olursan çok dikkatli olmalısın. İlk mesajımda bahsettiğim problem olabilir ve benim gibi pardusu yeniden kurmak zorunda kalabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 12 Eylül 2007; 17:29:21 >
  • google:
    vmware tools pardus
    anlaşılan çoğu kişi aynı sorundan muzdaripmiş.
    bazı sitelerde vmware tool'un pardus'la uyumsuz olduğundan bahsetmişler.
    bu sitede kurulumu detaylıca anlatmış. ben biraz daha araştırcam. zaten root parolamı unutmuşum galiba sıfırdan pardus kurmam gerekecek.
    http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?t=4373




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.