Şimdi Ara

Vodafone, Akıl Haritası kavramının yaratıcısı Tony Buzan''ı iş dünyasıyla buluşturdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
88.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone Türkiye''nin Yüzyıl Sponsoru olduğu Forum İstanbul 2010, ''Akıl Haritası'' kavramının yaratıcısı, dünyaca ünlü İngiliz yazar ve danışman Tony Buzan''ı iş dünyasıyla buluşturdu

     

     

    ''Yarının Kurulması – Hedef 2023" başlığı ile yola çıkan Forum İstanbul, bu yıl Vodafone Türkiye''nin Yüzyıl sponsorluğunda ''Küresel Kriz, Yeniden Yapılanma, Ulusal Dönüşüm" temasıyla İstanbul''da toplandı. Zihinsel eğitim kavramının yaratıcısı ve ThinkBuzan''ın Kurucu Başkanı Tony Buzan''ın konuk konuşmacı olarak katıldığı, ''Yeni Kuşak İşadamı ve Siyasetçiler İçin Beyin Haritası" konulu toplantı büyük ilgi gördü

     

     ''Yarının Kurulması - Hedef 2023" misyonu ile her yıl düzenlenen Forum İstanbul, bu yıl Vodafone Türkiye''nin Yüzyıl sponsorluğunda, ''Küresel Kriz, Yeniden Yapılanma, Ulusal Dönüşüm" konularını gündeme taşıdı. Forum kapsamında, ilk gün sonunda, Yüzyıl Sponsoru Vodafone Türkiye ve ERGO''nun desteği ile düzenlenen, dünyaca ünlü İngiliz yazar ve danışman Tony Buzan''ın konuşmacı olarak katıldığı ''Yeni Kuşak İşadamı ve Siyasetçiler İçin Beyin Haritası" konulu toplantı büyük ilgi gördü.

     

    Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Forum İstanbul''un 2010 yılı toplantısının ''Küresel Kriz, Yeniden Yapılanma, Ulusal Dönüşüm" başlığı ile yapılmasının Türkiye için son derece kritik ve önemli bir konuyu gündeme getirdiğini belirtti. Dünya ekonomisi yeniden yapılanırken, ülkemizin de bu yeni yapılanmada güçlü bir şekilde yer almaya hazır olması gerektiğini vurguladı.

     

    En önemli inovatif çalışmaların kriz sonrası dönemlerde oluştuğunu ve araştırmalara göre günümüzün lider teknoloji şirketlerinin kriz dönemlerinde inovasyon ve AR&GE çalışmalarına yaptıkları yatırımları artırdıklarını vurgulayan Timuray: ''Vodafone da, inovasyona verdiği önemle bu alanda dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır. Vodafone''un inovatif vizyonunu yansıtan çok önemli çalışmalardan biri olan ''Future Agenda" isimli internet tartışma platformu, Vodafone Grup desteği ile, tüm dünyada konusunda uzman  isimlerine, günümüzün ve gelecek asrın çözülmesi gereken problemlerini belirlemeleri, fikir, vizyon ve çözüm önerilerini paylaşmaları için ortak bir alan yaratmaktadır" dedi.

     

    Tony Buzan: ''Hayal gücü inovasyonu ateşler"

     

    Forum İstanbul 2010 Yüzyıl Sponsoru olan Vodafone Türkiye''nin desteği ile, ''Yeni Kuşak İşadamı ve Siyasetçiler İçin Beyin Haritası" konulu toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan ve  kullanım alanı son derece geniş olan, ilham veren düşünme kavramı ''Akıl Haritası''nı (Mind Map) bulan dünyaca ünlü İngiliz araştırmacı, yazar ve danışman Tony Buzan yaptığı konuşmada hayal gücünün inovasyonu ateşleyen bir etken olduğunu vurguladı. Buzan: ''Sir Isaac Newton ve Albert Einstein, hayal gücününü önemini bilen ve dünyayı değiştiren dâhilerdi. Albert Einstein: ''Hayal gücü bilgiden daha önemlidir'' demiştir. Gerçek dâhiler geleceği hayal eden ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürenlerdir. Mustafa Kemal Atatürk de buna en güzel örneklerden biridir.  İçinden geçtiğimiz kriz dönemi, şirketlerin iflası değil, düşüncenin iflasıdır. Artık bilgi çağında değil, zeka çağındayız. Kelimeleri, rakamları ve sosyal zekanızı inovatif ve yaratıcı bir şekilde kullanıyorsanız başarıyı elde edebilirsiniz" dedi.

     

    Vodafone Türkiye''nin Yüzyıl Sponsoru olarak desteklediği Forum İstanbul 2010 Toplantısı kapsamında gerçekleşen oturumlar, 21 Mayıs Cuma günü Vodafone Türkiye CEO''su Serpil Timuray''ın Oturum Başkanlığını üstlendiği Forum İstanbul Gençlik Oturumu ile sona erecek.



       

     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.