Şimdi Ara

Vodafone Fiber Aboneliği VDSL çevirme saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Antalya da Vodafone Net Fiber internet kullanmaktayım. 59 TL ye 50 Mbs kullanıyorum.

    Yeni taşındığım adreste Fiber Vodafone alt yapı olmadığı için Fiber veremiyorlar ama adresinizde 50 Mbs e kadar (KADAR : ne kadar bir hız verecekleri belli olmayan hız aralığı) alt yapı destekliyormuş.

    Kendilerinin uydurduğu bir durum olarak eğer fiberden aldığınız hızı VDSL den verebiliyorlarsa taahhütü iptal etmiyorlarmış kalan süreyi VDSL olarak güncelliyorlarmış.

    Ücret sorusuna ise 150 TL artı modem parası alacaklarmış. Fiber modemi kullandırma yolu ile veren Vodafone bu modemi bana satacak.

    Kendilerine 59 TL olarak kullanıyorum anlaşmamız bu şartlarda olursa tamam dediğim zaman hayır bu hizmeti 150 TL altında veremeyeceklerini söylediler (Turk telekom alt yapısını kiralayıp bana vereceği için cepten gidecek çünkü)

    peki ben tamam dersem anlaşma gereği aynı hızı verebildiğimiz zaman taahhüt devam ediyor demiştiniz fakat "E KADAR" ibareniz olduğu için bana 2 mbs verme durumunuzda var o zaman ne olacak dediğimde o teknik mesele onunla biz ilgilenmiyoruz dedi.

    Cayma bedeli cezasıda 800 TL çıkartıyorlar.

    Şimdi bu yasal bir hak mı benim imzaladığım Fiber İnternet taahhütünü kafalarına göre biz size VDSL vereceğiz üstünede sizde 100 TL fazla para alacağız ama "E KADAR" olduğu içinde ne vereceğimizde belli değil hız durumu ne kadar yasaldır.







  • Öyle bir dünya yok şikayet edin sözleşmede fiber yazıyorsa fiber vermek zorundalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmede yazan fiyatı hiçbir koşulla arttıramazlar. Eğer siz kabul ediyorum derseniz, şimdiki sözleşmenizi iptal edip yeni fiyattan sözleşme yaparlar, asla kabul etmeyin fiyat farkını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Sözleşmenizi inceleyin. FİBER diye yazıyorsa, size VDSL üzerinden internet veremez. Aksi durumda bağlantıyı cezasız bir şekilde iptal edebilirsiniz. Buraya da yazabilirsiniz.
    https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi
  • Size o hizmeti verebilir veremez onu bilemem ama veremiyorsa cayma bedeli almadan sözleşmeyi feshetmek zorundadır.
    Vodafone bu çakallığı herkese yapıyor ama bu hukuksuz. Hakkınızı ararsanız kuzu kuzu iptal ediyorlar. Buyrun ilgili yönetmelik maddesi:
    Abonelik sözleşmeleri yönetmeliği:
    MADDE-16:
    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.
    Bu maddeyi gerekçe göstererek
    https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/ adresine e-devlet şifrenizle girerek şikayet kaydı oluşturun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • hp_anka H kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cayma bedelsiz iptal ettirmediler 50 mbs oldugu halde 50mbs varan vdsl vericez yoksa odersiniz cayma bedelini dediler vdsl hızını da garanti etmiyorlar alt yapi bizim degil ttnet kullaniyoruz kac verirlerse dediler oyle mi tamam dedim. Aradim hızımı 100 mbs cikartmak istiyorum dedim onayladilar 2 gun sonra ben taşındım dedim adres bu orası maksimum 50mbs vdsl çıkıyor size 100mbs veremiyoruz cayma bedelsiz iptal ediyoruz dediler tamam dedim iptal ettiler 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.