Şimdi Ara

Vodafone Fibermax Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bugün evime Vodafone Fibermax 100 mbps internet kurulumu yapıldı. Modem olarak Huawei HG255S verildi. Kurulumun ilk saatlerinde bilgisayarımdan 40 mbps download görmekteyken aradan geçen birkaç saatten sonra şu anda en fazla 5 mbps download görebilmekteyim. Telefonum ile aynı modeme aynı uzaklıktan hız testi yaptığımda ise aktif olarak 80 mbps civarında download alabiliyorum. Bilgisayardan yaptığım hız testlerinde 5G veya 2.4 Ghz bağlantı farketmeksizin 5 mbps değerini aşamıyorum.

    Sizce sorunun çözümü için modem değişimi mi talep etmeliyim yoksa modem üzerinden ayarlamam gereken parametreler var mı?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Not: Kullanmış olduğum bilgisayar Dell 7567 modeli ve üzerinde Intel AC-3165 Wireless bulunmakta.



  • bence bilgisayarınızın wifisinde bir sorun var gibi telefonunuzda 80 alabiliyorsanız modemde bir sıkıntı yok demektir kablolu test yaptiniz mi yoksa sadece kablosuzda mı bu performansı aldınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talhadogdu

    Arkadaşlar merhaba, bugün evime Vodafone Fibermax 100 mbps internet kurulumu yapıldı. Modem olarak Huawei HG255S verildi. Kurulumun ilk saatlerinde bilgisayarımdan 40 mbps download görmekteyken aradan geçen birkaç saatten sonra şu anda en fazla 5 mbps download görebilmekteyim. Telefonum ile aynı modeme aynı uzaklıktan hız testi yaptığımda ise aktif olarak 80 mbps civarında download alabiliyorum. Bilgisayardan yaptığım hız testlerinde 5G veya 2.4 Ghz bağlantı farketmeksizin 5 mbps değerini aşamıyorum.

    Sizce sorunun çözümü için modem değişimi mi talep etmeliyim yoksa modem üzerinden ayarlamam gereken parametreler var mı?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Not: Kullanmış olduğum bilgisayar Dell 7567 modeli ve üzerinde Intel AC-3165 Wireless bulunmakta.

    Kablolu olarak test ettiğinizde 100 mbit'e yakın hız alıyorsanız sorun yoktur. Başka cihaz ile kablosuz test ettiğinizde de 80 mbps almışsınız. Belli ki bilgisayarınız ve modem'in wifi kartı arasında uyumsuzluk ya da başka bir sorun var. Uydunet'te netmaster modemlerde mac cihazlar baya sorun yaratıyordu, kullananlar sık sık kopma, yavaşlama vs. yaşıyordu. Çözememişlerdi sorunu. Sizin sorun nasıl çözülür bilmiyorum. Modem üzerinden kablosuz kanalını değiştirmeyi deneyin. Bu arada Bilgisayar ile modem arasındaki bağlantı kaç mbps? (Ağ bağlantılarında wifi kartının durum kısmında gözükür.)

    Düzenleme: internette intel ac-3165 slow wifi diye aratınca onlarca 5 mbps, çok yavaş gibi sonuçlar çıkıyor. Birisi windowsu silip tekrar yükleyerek sorunu çözmüş. Başka nasıl çözülür bilmiyorum.

    https://communities.intel.com/thread/120140

    Biri de çözüm olarak enerji tasarrufunu kapatın yazmış. Bilgisayar yönetiminden kablosuz cihazın ayarlarına gelip enerji tasarrufunu kapatın.
    https://msdnshared.blob.core.windows.net/media/2017/05/image637.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Temmuz 2018; 10:15:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.