Şimdi Ara

VODAFONE** İNTERNET FELAKETİ**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 13 ŞUBAT 2010: Vodafone 5 Gb limitli internet paketimden kullanımım 2.1 GB cıvarında...Az kullanmışım....Hiç olmazsa 1 GB filan filim indireyim ...diyorum...Yaklaşık 600 mb indiriyorum...Bilgisayarı kapatıyorum...

    14 ŞUBAT 2010: İlk açılışta Vodafone ''Limitiniz Aşıldı'' uyarısı veriyor...Olamaz...Kullanım...7.2 GB....Hemen sorgulama yapıyorum....Kullanım 2.68 GB...Tamam ..Bu doğru ....2.1 GB kullanmıştım...5/600 Mb filim indirdim ...tamam..Herhalde modemin programında bir sorun var...Bu arada sorgulamayı 3 kez tekrarlıyorum.....Sürekli 2.68 GB...

    16 ŞUBAT 2010: Her açılışta ''Limit Aşıldı '' uyarısı alıyorum...Tatsız ..Yeniden sorgulama yapıp ..durumu göreyim....3/4 kere deniyorum...
    İşleminizi Şu An Gerçekleştiremiyoruz ....uyarısı ...!!!!!!

    17 ŞUBAT 2010 : Saat 11 gibi bilgisyarı açıyorum.....arka arkaya sms yağıyor.!!!!!!!!
    5gb lık limitinizin % 80 ini kullandınız. Saat 5.46
    100 TL lık data kullanımı yaptınız.....( Bu 6 GB ı aşmışım demek ) Saat 5.46
    5 gb lık lık limiti aştınız.........Saat 8.09

    Sorgulama .....kullanımınız 9.24 GB ...!!!!!!!!!!!!!!!!! saat 12.23

    Yani ...17 ŞUBAT 2010 da ..daha bilgisayarı açmadan ( Saatlere bakarsak )....4 GB dan(Limitimin yüzde 80 'i) ...9.24 GB a ulaşmışım....

    Hatta ...Yine mesajlardaki saatlere bakarsak ..aynı zamanda(Saat 5.46 da) 4GB a ulaşıp ....6 GB ı geçmişim..!!!!( Metafizik ...!!!Akıllara seza!!!)


    Sorgu ..... 9.24 GB ..Modem e göre ise 8.4 GB kullanmışım.....!!!!


    Lütfen bir uzman var mı .....Bana olayı anlatacak....Ya da 15 VE 16 Şubat tarihlerinde yaklaşık 7 GB ı nasıl harcadığımı...bilgisayarımı inceleyerek bulabilecek ????? Bilgisayarım bu konuda her incelemeye açıktır ...!!!!!!!Bu arada 15/16 Şubat tarihlerinde taş çatlasa.!!!! 200 Mb dan fazla kullanımım olmaz...Mübalağalı yazdım... olsun...7 GB kullandın ....diyor VODAFONE...!!!!

    Yok gerçekten ...Bilgisayar kapalıyken 7 GB nereye gitti.....Ya da daha ... 4 GB dayken ..birdenbire ...9.2 GB a nasıl geldim ?????


    Yarın .....Tüketici Mahkemesine yol göründü.........!!!!!







  • Eğer modem bilgilerinde ki kotada da öyle yazıyorsa kesinlikle bilgisayardan kullanım yapmışsın Vodafone un suçu yok. Arka planda çalışan program, bilgisayar güncelleştirmeleri veya birisi senden izinsiz bilgisayarını kullanmış olabilir.
  • Virüs olabiliri de yazmak gerekir.!!!!!Virüs kullanmam !!!!


    Evimde oturan .... bulunan.... bilgisayarı kullanan tek kişi benim...!!!!


    Kullanmışsın kardeşim...!!! Ne yani ...... tavrını ... kabul etmiyorum...Arkada çalışan hiçbir program bir anda 4-5 GB bağlantı kullanmaz..


    Bakın zamanlamayı yazdım...aynı zaman noktasında .. kullanımım hem 4 GB ...hem de 6 GB ı aşıyor....Vodafone un sms lerine göre..Bu nasıl oluyor .!!!!??????

    Biliyorsunuz Vodafone un modemlerinin bağlantı arayüzü DNS kabul etmiyor...Bu şu demek...Youtube a girebilmek için dns atadınız....reddediyor.
    Vodafone bunun için ....Bizim modemlerimiz adsl mantığı ile çalışmadığı için DNS kabul etmiyor...Bu yapımcıdan kaynaklanan bir hata ....diyorlar...
    (Modemin üreticisi Huawei hatalı bir mantık kullanmış...napalım....yersen ..mal bu işte...diyorlar !!!!)

    Vodafone modemlerde bir ya da birkaç ''Bug'' var....Bazı programları kullanınca sayaçlamada hata yapıyor...Yani 600 mb lık kullanımı 6 GB gibi ölçümlendiriyor..

    Bu ''Bug'' ne derseniz...Onu tam çözemedim..


    Bu arada sorunu iletmemin üzerinden 12 saat geçti......Vodafone dan tık yok........Sanırım onlar da bişeyler hissettiler...!!!!




  • download programınız aynı zamanda upload yapmış olabilir. biliyorsunuz ki uploadlarda mobil internette ücretlendiriliyor..

  • Uzun zamandır bilgisayara internet bağlı degilse ve kendini guncellememisse veya bilgisayara format atıp vodafone modemi bagladiysan arka planda o kadar güncelleme yapması mümkün.
  • 7 aydır sadece vodafone 3g kullanıyorum.
    1 kez bile kotayı aşmadım,vodafone programındaki kota ile sms'teki kota 1 kez bile farklı çıkmadı.2-3mb gibi küçük farklar hariç.

    3g hoşgeldin kampanyasından 100 mb aldım telefonuma(kota sorgulama servisi yok),telefondaki kota sayıcı 98mb olduğunda bıraktım ve kotayı geçmedim ya da vodafone fazla kota hesaplamadı.

    nasıl oluyorda farklı kota çıkaranlar oluyor anlamak gerçekten çok güç.
  • selimhun, arkadaşım eğer bilgisayarınızda anti virüs vb sürekli internetten güncelenen programlar varsa onlarda kotadan harcar özelikle flashlı sitelerde limit dolabiliyor. Birde bilgisayarınızı virüs taramasından da geçirin hade kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çok geç

    7 aydır sadece vodafone 3g kullanıyorum.
    1 kez bile kotayı aşmadım,vodafone programındaki kota ile sms'teki kota 1 kez bile farklı çıkmadı.2-3mb gibi küçük farklar hariç.

    3g hoşgeldin kampanyasından 100 mb aldım telefonuma(kota sorgulama servisi yok),telefondaki kota sayıcı 98mb olduğunda bıraktım ve kotayı geçmedim ya da vodafone fazla kota hesaplamadı.

    nasıl oluyorda farklı kota çıkaranlar oluyor anlamak gerçekten çok güç.


    Ben de gecen ay avea'da 98.5 kullandım avea bir yamuk yapacak diye ödüm patlıyordu ama bir problem çıkmadı..
  • Benimde bir fikrim var: Film indirirken kullandığınız Lime Wire, kazaa türü programlar vasıtası ile indirdiğiniz film, yine bir başkası tarafından sizin pc niz yani internetiniz kullanılarak indiriliyor. Buda upload olarak faturanıza yansıyor. Tam anlatamadım aslında ama...

    Yani burdan şunu çıkartabiliriz: Mobil internet kullanıyorsak, kesinlikle kazaa, lime wire tarzı programlar kullamamamız gerekiyor. Bu sadece benim fikrimdir...
  • Torrent kullanıyorsan 2 GB indirip 5 GB göndermek gayet normaldir. Modemin programı bile 9 GB gösteriyorsa yapacak hiç bir şeyin yok. Upload etmişindir muhtemelen.
  • vay be bu paylaşım programları hakikaten tehlkeliymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaansay

    Benimde bir fikrim var: Film indirirken kullandığınız Lime Wire, kazaa türü programlar vasıtası ile indirdiğiniz film, yine bir başkası tarafından sizin pc niz yani internetiniz kullanılarak indiriliyor. Buda upload olarak faturanıza yansıyor. Tam anlatamadım aslında ama...

    Yani burdan şunu çıkartabiliriz: Mobil internet kullanıyorsak, kesinlikle kazaa, lime wire tarzı programlar kullamamamız gerekiyor. Bu sadece benim fikrimdir...



    Bu değerli fikir için çok teşekkür ederim....Benim de ''Sezdiğim'' ''Açık'' BUG ... budur.

    Bu arada ..sorunu hissetiğim için Limewire ım otomatik açılmıyor.....Kapalı...Sadece...Birşeyler indirirken açıyorum...Ama ..Siz 6/700 mb indiriken...birileri de sizden...5-6 GB lık dosya indirdi ...bu da kotanıza girdi......diyorsunuz.!!!!!Bence de ''Facia'' budur..

    Bu durumda kullanıcıyı uyarmak görevi kimin ?????***Vodafone*** un.....''Dene/Yanıl kazık girsin''.... ya da ''Cahil Herif .Gigabayt gigabayttır...megabayt megabayttır'' şeklinde müşteriye konferans vererek' ürünün doğru kullanımı sağlanamaz..

    Madem senin sistemin .... Çoklu kullanıcılı indirme işlemlerinde(Limewire gibi) ..ya da torrentlere..morrentlere( çok meraklısı olduğum bir işlem değil ..indirme..hastası değilim ..) upload u da saydığı için ...ya da ... şu ...bu....falan.....filan nedenlerle ''Beklenmeyecek'' kadar fazla kullanım yapıyorsa ...o zaman müşteriyi VODAFONE UYARMALIDIR.!!!!!!

    Aynı olayı Ekim 2009 da da yaşadım....Vodafone da uzman arkadaşlarla saatlerce konuştuk...Hep yukarıda yazdığım anlayış .... Vodafone da ..(Salak ..Cahil Müşteri) Kullanmışın...Haberin yok...Ya da ...(Dolandırıcı) Çamura yatıyor.!!!!!!

    10 larca defa yineledim ..Oldukça bilinçli bir kullanıcıyım....''Kullanım'' anlamında günde 10 dakika haftada ... 3 gün pc açarak 6 GB a ulaşılmaz...Bir yerde bişey var.....Bu modemin çalışma sisteminde ...Nerde sorun çıkarıyor ..kullanıcının mantığını nerede altüst ediyor ??? MSN de mi ??? Limewire da mı ..vb ...bunu söylermisiniz....bakarmısınız...araştırırmısınız.!!!!

    Hayır ...söyleyemeyiz....Biz onu bilemeyiz....ancak sizin kullanımınızı görürüz....

    İyi de Şu anda benim kullanımım -benim gördüğüm- modem in arayüzünde 8.4 GB ...Vodafone da 9.3 GB........900 mb fark ....Modem in arayüzündeki program 3. bir firmadan alınmış ..ya da Turkcell den ''Çalınmış'' filan değil... Vodafone un ...Vodafone kullanımımı görüyor ...güzel de...Kullanıcı benim...Ben onu bile ''Yanlış'' görüyorum.Vodafone ne diyor??...Olabilir ..siz yanlış görebilirsiniz??Tek doğru gören biziz..kullanımınızı????.Bu yanlış bilginin bedeli ..benim için ayda 55 TL.!!!!!!!!!Yılda 660 TL....

    Bir araç(Otomobil..mesela) alıyorsunuz ....Bütün göstergeler yanlış....şikayet ediyorsunuz..Olabilir...Biz fabrikada sizin aracınızın bilgilerini doğru görüyoruz .....diyorlar!!!!!İnanabiliyormusunuz!!!!Aynı bu ...Vodafone un mantığı.!!!!

    Ben kotanızın % 80 ine ulaştınız bilgisiyle(4 gb)....100 TL sınıra geldiniz uyarısını ''aynı anda'' alıyorum...4 GB da uyarıyı ..zamanında alsam 45 T L ödeyeceğim(Kullanımı durduracağım...varsayalım...)-Vodafone bu uyarının tam zamanında kullanıcıya iletildğiini iddaa ediyor-...ama bu uyarıyı aldığımda ..zaten 6 GB ı da aşmış durumdayım(Yine Vodafone un bildirimine göre) !!!!!!Sorgulama yapınca 9.2 GB ı görüyorum !!!! (Bu da Vodafone un ''Yukardaki-Yani kendi merkezindeki - sayacına göre.!!!!!!)


    Deveye... boynun eğri demişler.....Nerem doğru ki demiş...!!!!!!!!


    Vodafone ..maalesef ..ne ürününü tanıyor....ne müşteriye kullanımı konusunda yeterli bilgi sağlayabiliyor...ne sistemi olması gerektiği gibi işletebiliyor...Ne de zaman içinde ortaya çıkan ''Açık-Bug'' lar konusunda çalışma.. bilgi iletim ve uyarısı yapıyor...!!!!Saldım çayıra ..mevlam kayıra !!!!Kazıklar da kullanıcıya ..ayda 55 senede 660 TL fazla ödeme.....Kullanamadığınız bazı 'Çağdaş/Popüler' araçları saymıyorum ..!!!Çünkü kullanırsanız fena ''Kazıklanıyorsunuz''...

    NOT: Sorunu Vodafone a iletmemin üzerinden 24 saat geçti.... Hiçbir geridönüş yok.. Daha önce 3-4 saat içinde aramışlardı...Ya gerçekten sistem de genel bir sorun yaşıyorlar...Ya da benim kullanımıma bakarak ...onlar da işin içinden çıkamıyorlar .!!!!!




  • dediğiniz açık falan değil ki belirttiğiniz programların çalışma tarzı bu.
    vodafone'un her pc programını inceleyip şu şöyle çalışıyor,bu böyle çalışıyor diye açıklama yapacak hali de yok zorunluluğu da yok.
  • mobil operatörler sizin pc nizi yönlendirmezlerki.onların görevi değil.kendi bilgisayarınızdan kendiniz sorumlusunuz.vodafone size bildirim yapmak zorunda değil. daha önce duymadım eğer varsa pardon o zaman.
  • Selimhun arkadasım, yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm.

    Çünkü tamamen kendi kullanım sekline göre vodafone'u suclamissin. Vodafone'un ne sucu var bunda? Açıkça belirtiliyor ki kota bilgisi Upload + download toplamidir. Milyonlarca program var download ya da Upload yapan ya da her ikisini yapan. Bunları teker teker vodafone değil, kimse belirtemez ve kaldı ki belirtmek zorunda değil.

    Araba ornegi vermissin. Söyle söyleyeyim o zaman: siz araba kullanmayı bilmeden araba alıp, sonra da kaza yaparak çarparsanız; bunda araba firmasının ne sucu olur?
  • biraz konudan sapıyorum ama bu 3g'de upload kotadan sayılmamalı bence.
  • http://www.vodafone.com.tr/Internet/1gb-hesapli-internet-tarifesi.php

    "Data kullanımında alınan ve gönderilen (download+upload edilen) veri paket limitinizden düşer. Paket aşımında da yine alınan ve gönderilen veri paket aşım ücreti üzerinden ücretlendirilir."

    Bu ifade ile Vodafone bilgilendirmiş sayılmıyor mu? Senin indirdiğin gönderdiğin dosyaları mı takip etsin? Yasal bile değil bu isteğin...
  • İki tarafın kota bilgisinde o kadar fark olması normal ttnet gibi firmalarda da böyle olur... Bütün internet servislerini incelediğinde en iyisi Vodafone dur. turkcell hattım da var savunmak için yazmadım. Böyle kullanıcılar olduğu sürece işleri zor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 18 Şubat 2010; 14:26:32 >
  • Di mi sayın Vodafone Bayileri....Elemanları ...


    Nassılll Bilmezssin Gardaşımmmmmm...!!!!


    Çık İstiklal Caddesine ......internet e giren ..100 kişiye sor....100/100 ü ADSL ile 3 G modemlerin farklı yöntemlerle çalıştığını bilir.!!!!Cahal .!!!!


    Hatta 10 tane Vodafone bayisine sor ...en güncel kampanyaları anlatamaz.....kem küm eder. Örneğin ....Vodafone telefon paketimle ilgili .. Benim 150 dakikam 200 e çıkacak 1 yıl...Sistemden işlemi yaparmısınız lütfen deyince......Yok böyle bir kampanya der.........dakikalarca direnir...........Arayın Genel Müdürlüğü dersin.....Haaaaaaa ..Varmış....pardon ...der.....ama ..Upload ..download u sana bilgisayar mühendisi gibi anlatır .!!!!!Fakat benim gibi ''Cahal'' kullanıcılar bir türlü anlamaz...hatta..Limewire ..torrent ..gibi diğer kullanıcıların bizden yükleme yaptığı/yapabildiği işlemleri işaret ederek bizi uyarır....kullanmamamızı..kullandığımız takdirde öngörülemeyecek kota tüketimi/aşımı oluşabileceğini söyler...ama ..biz ..bunu da takmayız.!!!! Sonra da gelir buralara şikayet ederiz.!!!!!!


    Cahal bu millet...adam olmaz...!!!!Koskoca Vodafone var karşında .!!!!!Sen de kimsin ...!!!!Yapmış adam ..gullan işte .ses etme.!!!!!


    Şimdi....Lafı uzatmayalım.....Vodafone web sitesinde.....3 G modem tanıtımında ...kampanyalarla ilgili açıklamalarda ''Kullanıcıyı Bilgilendirme'' etiğinin gereği ...''Modemlerimiz ....adsl sisteminden farklı olarak upload+ download işlemlerini kota kullanımında dikkate alır ''' uyarısı var mı yok mu ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimhun -- 18 Şubat 2010; 17:46:21 >




  • Data kullanımında alınan ve gönderilen (download+upload edilen) veri paket limitinizden düşer. Paket aşımında da yine alınan ve gönderilen veri paket aşım ücreti üzerinden ücretlendirilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.