Şimdi Ara

Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
2
Favori
33.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu işler niye bukadar karışıkki anlamadım.windows mobilede bu konularda çok rahattık
  • arkadaşlar bu yüklemeyi denediğiniz rom un capslerini koyarmısınız...
  • Arkadaşlar kaç gündür uğraşıyorum.cihazı kutaramadım.recoveri menüsü uçtu.goldcart yaptım. goldkart ile nasıl recover menüsünü yükleyebilirim.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
  • Muhtemelen Android SDK kullanarak yapabilirsiniz. Fakat onu da ulkemizden indirmesi eziyet.
    Ben de clockwork recovery begenmedigimden amon ra recovery donmek icin arastirmalarimda Android SDK uzerinden bu islemlerin yapilabildigini ogrendim.
    Umarim recovery menunuze ulasabilirsiniz.
  • Dostum öncelikle konu için teşekkürler çok güzel bir derleme ama bir türlü yapamadığım bir konu var ben ve benim gibi ingilizcesi zayıf kişiler verdiğin linklerdeki sayfalayda tam olarak neyi indirecekler LeeDroid linkine giriyorum ve sayfada okadar çok şey varki asıl bize yarıyacak dosya hangisidir mümkünse LeeDroid ve radio dosyalarını bir yere upload etsen ve linkini versen kafamızda karışmadan indirebilsek :D şimdiden teşekkürler.
  • LeeDroid orijinal sitesi içinde ayrı bir alanda Dropbox sayfası göreceksiniz. Roms klasör simgesi içinde

    LeeDrOiD_V2.3b_A2SD.zip 167.86MB
    LeeDrOiD_V2.3b_NoA2SD.zip 166.07MB

    dasyalarını göreceksiniz. Eğer sd kart içine ext3 bölümleme yapmışsanız LeeDrOiD_V2.3b_A2SD.zip olanını eğer düz yükleyecekseniz LeeDrOiD_V2.3b_NoA2SD.zip olanını yüklersiniz.
  • İlgi ve alakınızdan dolayı teşekkürler bu daha açıklayıcı oldu sağolsun.
  • OzenHoca selamlar,

    ben ilk mesajlar sayesinde clockwork recovery(soradan değiştirmişsiniz zannımca, benim recovery menüsü siyah üst yeşil şekilnde)
    bir sorum var yeterrli uygulama alanı kalmadı çok uygulama yüklememiş olmama rağmen, android sdk yi indirip anlatılan işlemleri yapmak istiodum ama indirilmiyor meret..
    clockwork un menüsü farklı olduğu için partition kısmını da yapamadım açıkcası,
    ne önerirsiniz? yada bunu bulabileceğim ingilizce türkçe başka bi kaynak varmıdır, xda ya baktım bir sürü şey var çözemedim:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurduygu

    OzenHoca selamlar,

    ben ilk mesajlar sayesinde clockwork recovery(soradan değiştirmişsiniz zannımca, benim recovery menüsü siyah üst yeşil şekilnde)
    bir sorum var yeterrli uygulama alanı kalmadı çok uygulama yüklememiş olmama rağmen, android sdk yi indirip anlatılan işlemleri yapmak istiodum ama indirilmiyor meret..
    clockwork un menüsü farklı olduğu için partition kısmını da yapamadım açıkcası,
    ne önerirsiniz? yada bunu bulabileceğim ingilizce türkçe başka bi kaynak varmıdır, xda ya baktım bir sürü şey var çözemedim:(


    Evet android sdk indirmek işkence. Gerçi ben indirmeme rağmen clockwork recovery kaldırmayı beceremedim.

    SD kartı formatlamak için ise iki seçenek var.

    1. Sistemde eğer varsa Rom Manager uygulamasını kullanarak. Eğer yoksa marketten yükleyebilirsiniz.
    2. Cihazı bilgisayara Disk Sürücüsü olarak bağlar, içindekilerin yedeğini alırsınız.
    Partition Wizard Home sürümünü kullanarak. SD kartınızdaki Fat32 lik kısmı 768 mb civarı bir alan kalacak şekilde küçültürsünüz. Geri kalan boş kısma ext3 partiton ve format atarsınız.

    Daha sonra LeeDroid SD versiyonunu kurarsınız.




  • OzaNHocA dün sizin anlattığınız gibi tüm kurulumları hatasız kusursuz yaptım sd kartı bile böldüm biçimlendirdim ama malesef kurdugum uygulamalar gene cihaz hafızasını işkal ediyor bu işlemi üst üste 3 defa yaptım üç defa sd biçmiledim 768 mb verdim ve rom tekrar üzerine yükledim ama malesef olmuyor sorun neden olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeg392

    OzaNHocA dün sizin anlattığınız gibi tüm kurulumları hatasız kusursuz yaptım sd kartı bile böldüm biçimlendirdim ama malesef kurdugum uygulamalar gene cihaz hafızasını işkal ediyor bu işlemi üst üste 3 defa yaptım üç defa sd biçmiledim 768 mb verdim ve rom tekrar üzerine yükledim ama malesef olmuyor sorun neden olabilir.


    Romla beraber gelen uygulamalar cihazın rom hafızasına kuruluyor. Bunun dışında sizin yükledikleriniz ext3 alana gidiyor, ama cihazın hafızasındaymış gibi görünüyor.
    Romu kurduktan sonra tüm uygulamalarınızı yükleyin, sonra Ayarlar/SD kart ve telefon hafızasından kontrol edin. Dahili telefon belleği altında kullanılabilir alan 100 mb den fazla olacak...

    Bizim yaptığımız kurulumda ext3 alanını da telefon hafızası olarak görüyor. Windowslardaki sanal bellek gibi bir mantığı var.




  • Şimdi dediğin gibi 130 mb hafıza görünüyordu uygulama yükledikce hafıza düşüyor şuanda 96 mb kaldı eksiksiz kurulum yaptım buna eminim ama neyse umuduğumu yitirdim çok güzel cihaz ama hafıza küstürdü beni böyle salak bir şey olamaz bin tl veriyoruz bir halt yükleyemiyoruz yüklemek için bile türlü türlü takla atıyoruz orjinal romu yüklemeye çalışcam sonra elimden çıkartcam salak makinayı yazık verdiğim paraya.
  • Arkadaşlar ya unrevoked'da hiç bir şey olmuyor ben de "waiting for device" diyor başka bir şey yok :((((

    Edit:HTC driverlarını yükleyince sorunsuz çalıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aldini -- 27 Aralık 2010; 13:28:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    b. partitionlu yükleme. SD+ tipli romlar

    Hızlı SD kartlar ve bol uygulama yükleyebilmek için.... Bu seçeneği seçmelisiniz. Tavsiye ederim.

    Aslında bu işlem de diğer yüklemeye çok benziyor. Sadece arada birkaç işlem yapıyoruz. Yine Android system recovery den bu sefer Partition sdcard seçiyoruz. Ama tabi öncesinde bu tür kullanım için uygun olan SD+ romları yüklemek gerek.

    Bunun için LeeDroid 2,3 SD+ Rom yükleyebilirsiniz.

    Gelelim partition olayına

    Bu işlem sd kart içinde ne var ne yok siler. bilgilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

    partition sdcard menüsünü seçmiştik içerisinde
    partition SD menüsü olacak ona tıklayalım. okeyledikten sonra bize swap-size soracak
    swap-size = 32 mb yazısı default gelir. track ball kullanarak 0 seçelim
    ext2-size = 512 mb olan yeri de 768 mb yapalım okeyleyelim
    continiue partitionning diye soracak. tekrar okeyleyelim.
    partition işlemleri başlayacak ve formatlayacak. işlemlerin bitiminden sonra sd ext2 to ext3 seçeceğiz ve okeyleyeceğiz. bu açtığımız ext2 sistemi ext3 yapacak.
    işlem bittikten sonra bir önceki menüye dönecek ve reboot system now seçerek yeniden başlatacağız.

    Bu işlem sd kartımızda ne var ne yok silecek.

    Cihazınız yeniden başladıktan sonra USB ile Bilgisayara bağlıyor ve Disk Sürücüsü seçeneğini seçiyoruz. Formatlanmış sd kartımız içerisine radio rom ve custom romun *.zip li dosyalarını kopyalıyoruz. Cihazımızı kapatıyoruz.
    HBOOT menüsü ile tekrar açıyoruz. Yani Ses Kısma tuşuna basılı tutarak Power düğmesinden açıyoruz.
    Cihaz HBOOT menüsünde açıldıktan sonra ses kısma ve açma tuşları ile Recovery seçiyor bir kere Power tuşuna basarak recovery moduna geçiyoruz.

    Bundan sonraki işlemler yukarıda anlattığım normal rom yükleme işlemleri ile aynı. Wipe işlemlerini atlamayın sakın. Eski romun kalıntılarından kurtulmak için gereklidir. Romları yükledikten sonra cihazı tekrar reboot system now ile başlatıyoruz.
    Böylece Dalvik Cache ve yüklediğimiz apk dosyaları (android uygulamaları) cihaz hafızası yerine bizim açtığımız 768 mb lik ext3 alanına kopyalanmış oluyor. Cihaz üzerinde sadece orijinal dosyalar kalıyor. Burada size kalan miktar kullandığınız custom romların doluluk oranına göre değişir. Bende LeeDroid de Dahili telefon hafızası olarak 112 mb lık boş alan kalıyor.

    Kolay gelsin..........!
    Dualarınız eksik etmeyin.:D




    Hocam saygılar..
    ben bikaç gün önce ledroid romun düz olanını yükledim, telefon bazı yerlerde hata veriyor. mesela bikaç kez mesaj geldi ve mesajlarımı açtığımda gelen mesaj yoktu, bugünde telefonla çektiğim resim ve videolar telefondan silinmiş kendiliğinden. bu hatalar romla alakalı sanırım. ben tekrardan ledroid in sd+ olanını yükleyeceğim. ama anlamadığım bu partition olayını hangi sırada yapıyoruz. romu yükledikten sonra mı yüklemeden önce mi. bu konuyu anlayamadım. bunların sırasını bana detaylı yazabilirseniz çok sevinirim. saygılar... ( tlfonun htc desire modeli)




  • rom yüklemeden önce partition işlemini yapmalısınız.
  • arkadaşlar telefonu rootlamaya calıştım bişi olmadı ama rootladım sanırım anlamış değilim sonra oto güncelleme yapmıştım update indirdi 2,2yi ama kurarken hata veriyo aşagıdaki gibi lütfet yardım edin :(
    bu arada S-On benim şu an

    ClockworkMod Recovrt v2.5.0.1
    Finding update package...
    Opening update package..
    Verifying update package...
    E:failed to verify whole-file signature
    E:signature verification failed
    Installation aborted
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    rom yüklemeden önce partition işlemini yapmalısınız.


    TEŞEKKÜRLER
  • Arkadaşlar bende de vodafone rom kilitli HTC HD2 var aynı şeyleri yapsam rom atabilirimiyim? diger bir sorumda daha once rom atma olayını hic yapmadım kendimin denemesini onerirmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steel_drag10

    Arkadaşlar bende de vodafone rom kilitli HTC HD2 var aynı şeyleri yapsam rom atabilirimiyim? diger bir sorumda daha once rom atma olayını hic yapmadım kendimin denemesini onerirmisiniz?


    Konuyu yanlış yere açmışsınız.
    Sizin işlemleriniz HTC Desire dan çok farklı. Önce windows mobile tarafı için HSPL yapmalı, uyumlu radio rom ve custom rom yüklemelisiniz. Daha sonra windows üzerinde emülatör olarak Android kurmalısınız. HD2 başlığı altında bu konu ile ilgili gerekli bilgiler mevcut.
    Daha detaylı bilgiler için http://www.ctrlpda.com ziyaret ediniz.




  • Ben anlamıyorum neden bukadar hafıza sorunu cekıyorsunuz,ıkı kez hafıza sorununu kökten ve rootsuz yontemle cozmek için link verdim,uygulasanıza telefona.ben root yapmadan bu yontemle kurdum suan telde enaz 30 uygulama varkı bunlardan 3 u navıgasyon,6-7 tane hd oyun ve,ve hala hafızam 155mb.tekrar vereyım lınkı uygulaytın,daha sonra enufak sorununuz kalmayacak.
    http://mehmetatasoy.com/android-uygulamalarini-root-islemi-yapmadan-sd-karta-kaydetmek/
    dikkat edin,asagıda anlatılan yonteme ek bır kısım var(benım ekledıgım komutta ufak bır degısıklık,ona gore yapın.
    komut satırındakı
    D:\eclipse\android-sdk-windows\android-sdk-windows\tools>adb devices
    yolu burdan cekıp kurdugum sdk dosyasına uymuyor,doğrusu su sekılde olmalı
    D:\android-sdk-windows\platform-tools>adb devices)
    sonra teldekı ıstedıgınız uygulamayı sd carda tasıyın,zaten yenı kuracaklarınızın hepsı sd carda kurulacak.



    quote:

    Orijinalden alıntı: zeg392

    Şimdi dediğin gibi 130 mb hafıza görünüyordu uygulama yükledikce hafıza düşüyor şuanda 96 mb kaldı eksiksiz kurulum yaptım buna eminim ama neyse umuduğumu yitirdim çok güzel cihaz ama hafıza küstürdü beni böyle salak bir şey olamaz bin tl veriyoruz bir halt yükleyemiyoruz yüklemek için bile türlü türlü takla atıyoruz orjinal romu yüklemeye çalışcam sonra elimden çıkartcam salak makinayı yazık verdiğim paraya.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.