Şimdi Ara

Vodafone Net Dolandırıcılıkta Son Nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,


    17 mayıs itibariyle vodaofone evde internet aboneliğini başlattım. Başlatmaz olaydım...


    0850 520 27 24 ve 0850 473 11 26 numaralarından aranarak, vodafone promosyon biriminden aradıklarını söylediler. Yeni abone olduğum için ve kimlik bilgilerimi de bildikleri için biran vodafone dan aradıklarına inandım. Normalde vodafone red li olduğum için 50mb hızında internet için 80tl internet+10tl de modem kiralama ücreti vererek aylık 90tl ücret için anlaşmaya vardım. Yukarıda belirtmiş olduğum numaralardan 2 hafta sonra arandım ve memnum olup olmadığımı sordular. Genel anlamda hızında vs bir problemim yok sadece bluetv üyeliği için şifre gelmediğini ilettim. Daha sonra telefondaki arkadaş, bluetv üyeliklerinde problem olduğunu ve Digitürk ile dilerseniz bir kampanya olacağını iletti. 41tl yalın internet+39tl digitürk dizi paketi sunulacağını ilettiler. Yine toplamda 90TL ödeyeceğimi ilettiler. Bende madem böyle bir imkan var. Kullanmak isterim dedim. Film burada koptu.


    Bugün fatura göndermiş vodafone. Normal 90TL olacak şekilde çakmışlar. Buna ek olarak Digitürk de fatura göndermiş onlarda 39tl çakmış. Yani toplamda 129TL ye geldi.


    Böyle bir şey başına gelen var mı? Digitürk cayma bedeli 100 küsür TL çıkarmış.


    En az sıkıntıyla bu problemi nasıl çözebilirim?


    Şimdiden teşekkürler.









  • En kısa zamanda çıkın kapatın hocam internetinizi. Zaten 1 ay kullandığınız için sadece 1 aylık cayma ödersiniz.

    Sonrasında tüketici hakem heyetine yazın buraya yazdıklarınızı önünde sonunda o fazla ücreti iade alırsınız.

    Ama dediğim gibi önce interneti direk kapatın. Müşteri hizmetlerini falan da aramayın direk e devletten fesih edin. Yada mail yoluyla formalarını doldurup gönderin.
    @svs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus_42 -- 7 Temmuz 2021; 21:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus_42 kullanıcısına yanıt

    Hocam bende çıkmak istiyorum bir an önce.


    Müşteri hizmetleri cayma bedeli olarak 1000TL çıkardı. Yaklaşık olarak diye belirtti birde. Tam rakam söyleyemiyor musunuz dedim. Söyleyemiyoruz dedi.


    Tam bir rezalet.


    Ülke tam soygun yerine dönmüş. Digitürk deseniz o da 100 küsür TL cayma bedeli çıkardı.


    Yemin ediyorum artık delirmemek için bu ülkede zor tutuyorum kendimi. Herkes soymaya çalışıyor. Ülkede adalet, düzen olmayınca herkes koparabildiğini almaya çalışyor. Bizde mi kötü insan olalım?


    Anlamadım gitti bu düzeni....


    Allah bildiği gibi yapsın hepsini...

  • svs S kullanıcısına yanıt

    1 Aylık internetin cayma bedeli 1000TL mi olurmuş. Belki müşteri hizmetlerini aradığınız kişi iptal ettirmemeniz için fazla söylemiş olabilir ama bazen firmalar cayma bedelini yüksek göstermek için 70 liralık internetin kampanyasız fiyatını 300 400 lira gösteriyor cayma bedelini bu şekilde hesaplıyor. 1 ay için o kadar yüksek cayma bedeli çıkacağını sanmıyorum.


    Şikayetvar'a yazar mısınız. Oraya yazdığınız şikayetler için genel merkezden özel bir birim arıyor yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum. Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız biz de bilgileniriz hocam.

  • Hocam yalan söylüyorlar kesinlikle inanmayın. 1 aylık İnternet ücreti 1000 TL olamaz!...
    Dedim ya müşteri hizmetlerini aramayın direk iptal edin diye.
    Dediğim gibi hocam hadi olsun 2 ay kullanın size yansıtılan tüm indirimler cayma bedeli olarak düşer oda taş çatlasın 300 TL olur. Ama onu da geri alma şansınız var ki tüketici hakem heyetine iyi bir yazı ve anlatım ile.

    Müşteri hizmetleriyle konuşmalarınız sonuçta kayıt altında sizde de konuştuğunuz tarih ve saat mevcut. Hiç bir şeyden korkmayın bence.

    Altını çizerek tekrar söylüyorum 2 aylık kullanım için 1000 TL
    cayma bedeli asla olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus_42 -- 7 Temmuz 2021; 22:41:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaizerd4555

    1 Aylık internetin cayma bedeli 1000TL mi olurmuş. Belki müşteri hizmetlerini aradığınız kişi iptal ettirmemeniz için fazla söylemiş olabilir ama bazen firmalar cayma bedelini yüksek göstermek için 70 liralık internetin kampanyasız fiyatını 300 400 lira gösteriyor cayma bedelini bu şekilde hesaplıyor. 1 ay için o kadar yüksek cayma bedeli çıkacağını sanmıyorum.


    Şikayetvar'a yazar mısınız. Oraya yazdığınız şikayetler için genel merkezden özel bir birim arıyor yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum. Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız biz de bilgileniriz hocam.

    Şikayet vardan sonuç çıksa bende de çıkardı hocam yada benim şansım. 17 gündür internetim yok. Bu VODAFONE net lanet yüzünden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus_42 kullanıcısına yanıt

    Hocam cayma bedelini ben 1 aylık sandığım için 1000TL çok abartılı dedim ancak 2 aylık olursa o kadar yüksek çıkartmaya "yasal olarak" hakları var. Çünkü aşağıya eklediğim vodafone internet sözleşmesini incelerseniz taahhütlü fiyatı 120TL olan aboneliğin taahhütsüz fiyatının 329TL olarak yazıldığını göreceksiniz. Yani vodafone sözleşme sayesinde 210 lira indirim yapmış "YERSEN".


    https://cms.vodafone.com.tr/static/files/21-06/25/genclik-evimin-fiberi-kampanyasi-2021_vf_vm.pdf

    (sözleşme vodafone'un internet sitesinde herkese açıktır.)


    Bu sözleşmeyi örnek olarak ekledim, sözleşme detaylı incelendiğinde kurulum bedelinin "350 TL" olduğu gözüküyor. Yani konuyu açan kişi bu sözleşmeyi imzalamış olsaydı sadece internet hizmetini iptal etmek için görünürde 770TL cayma bedeli çıkacaktı ki muhtemelen farklı yerlerden de fatura çıkarmaya çalışırlar. Sözleşmelerde fiyatların bu şekilde şişirilmesi ve dahası tüketiciyi korumakla görevli YÜCE DEVLETİMİZİN kurumu BTK'nın bunları onaylayarak göz yumması çok acı.


    Tüketici hakem heyeti taahhütsüz fiyatların şişirilmesiyle alakalı bir işlem yapabiliyor mu bilmiyorum, ancak müşteriyi resmen kölesi yapmak isteyen firmalar yasal olarak yüksek cayma bedeli çıkartabiliyorlar.





  • vaizerd4555 V kullanıcısına yanıt

    Durum sizin anlattığınız gibi duruyor ne yazık ki.


    Nereden bulaştım bu işe.


    internet hızında çok problem yok şu anda. Tek sevindirici yan o şu anda. Tabii gelecekte ne olacağı belli olmaz. 2 yıl bu firmayla mecbur devam edeeğiz gibi duruyor.


    Digitürkü iptal ederek umarım kurtulurum bu işten. 100 küsür lira cayma bedeli var.


    Umarım 100 küsür lira ile kurtulurum bu işten...

  • Bende TurkNet aldığımda benide aradılar. Bidi bidi konuştu arayan sonra kampanya filan dedi Digiturkden dedim sen ne ayaksın birader bende zaten digiturk var adam çat diye kapadı telefonu. Anlayacağınız ayak üstü bi şebeke millete digiturk aracılığıyla kandiriyor. Ama devletin ilgili birimleri neden böyle bi oluşuma göz yumuyor onu anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç senin
    Benide hergün arıyorlar digiturkten
    Sazan olanı avlarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BobbyLeo kullanıcısına yanıt

    Aslanım benim sen ve senin gibiler avlanmasın diye yazdık zaten buraya. :)


    Kendinle gurur duyup, bir kahve içebilirsin şu anda.



    Okuduğunu ne kadar iyi anlayabildin bilemiyorum ancak normal sazan faliyetlerinden çok farklı yaşamış olduğum durum.


    Neyse senin gibi düşünen insanların sayısı umarım azalır. Suçlu olanla, suçlu olmayanı ayrıştırabilecek bir düzeye gelmeni öncelikle temenni ederim.

  • Seviyen son derece sıkıntılı.


    Muhtemelen, liseye giden bir gençsin.


    Hadi bak işine güzel kardeşim.


    Blok...

  • İss'ler tamamıyla vatandaşı dolandırmak üzerine sistem geliştiriyorlar. Bunlara kim dur dicek artık buralarda tepki göstermekten gına geldi bize. Tam bir muz cumhuriyeti elini kolunu sallayan herkes vatandaşı dolandırıyor yasa yok hak hukuk yok. Bu tahattut olayı tamamen kaldırılmalı artık.

  • svs S kullanıcısına yanıt

    Hocam tüketici hakem heyetine yüz yüze gidip durumu anlatmanızı tavsiye ederim. Muhtemelen onlara bu tarzda şikayetler çok fazla sayıda gidiyordur ancak sizi arayan kişinin konuşmaları kaydettiğini hiç sanmıyorum çünkü kurumsaldan arayıp 10 lira değil 40 lira fatura gönderirlerse baya sıkıntıya girerler. Beni de her gün "devlet destekli internet" satmak için arıyorlar.

  • tazmannia T kullanıcısına yanıt

    Aslında direkt issler yapmıyor bence bu durumu ama şöyle bir olay var iss o adamlara prim vermese zaten bu tarz durumlar oluşmaz. İssler topu tamamen onlara atarak yanlış bilgilendirme yapmışlar, bizimle alakası yok diyerek işin içinden sıyrılıyor. Halbuki sen o adam satış yaptıkça ona prim vermiyor musun? Nasıl seninle alakası olmayabilir bu işin demiyor kimse.


    Üzülerek dediğinize katılıyorum, hukuk devletinde bu olaylara kimse müsaade etmez. Böyle şeyler ancak muz cumhuriyetlerinde, kabile devletlerinde olur.

  • Hocam şu ana kadar;


    1- cimer e şikayet metni yazdım.

    2- BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi burada da her iki firma için şikayet metni yazdım.

    3- vodafone net ve digitürk ün müşteri hizmetleri aracılığıyla şikayet kaydı oluşturdum.


    Bana göre vodafone ve digitürk arasında danışıklı dövüş var. Bundan 2-3 hafta önce vodafone müşteri hizmetleriyle konuştuğumda, digitürk ile hiçbir promosyon çalışması yapmadıklarını söylediler ve ilgili paylaştığım numaralar için inceleme başlattığını söylediler. Aradan yarım saat geçmeden belirttiğim numaradan tekrar aradılar. Efendim biz vodafone promosyon ekibiyiz, müşteri hizmetlerinin yapmış olduğumuz promosyonlardan haberi olmayabiliyor diyerek beni tekrar digitürk üyeliği için ikna ettiler.


    Bu kadar hızlı bir şekilde bilgilerimin vodafone tarafından başka kişilere ulaştırılması çok enteresan.


    İşin içinde var bir gariplik ama çözeceğim inşallah.


    Burada paylaşım yapmamın sebebi, başka insanlar zor duruma düşmesin. Farkındalıkları artsın. Biz bir hata yaptık. Başkaları yapmasın...





  • Tekrar herkese merhabalar,


    Yeni gelişmeleri buradan her zaman paylaşıyor olacağım.


    • Digitürk ün Babaoğlu iletişim adı altında bir alt bayisi aracılığıyla tarafıma ulaşıldığını tespit ettim.


    İlgili bayiyle alakalı şikayet kayıtları da internette mevcut. Benzer numaralar çevirerek digitürk'e üye alımları yapmaya çalışan bir firma.


    Yalan Beyan İle Digiturk Aboneliği - Şikayetvar (sikayetvar.com)


    Sonuna kadar takipçisi olacağım bu konunun...

  • Konuda biraz daha ilerleme kaydetmeyi başardım.


    • Vodafone.net firması dışarıdan başka bir firmayla anlaşarak çağrı merkezi hizmetini müşterilerine sağlıyor. Anladığım kadarıyla bu çağrı merkezi firması vodafone gibi, digitürk, d-smart gibi firmalarada çağrı merkezi hizmetini sağlıyor. Yani ortak bir çağrı merkezinin kullanıldığı bir sistem mevcut.


    • Ortak bir çağrı merkezi hizmetinin sonucunda, bizim tüm bilgilerimiz kendi aralarında paylaşılıyor. Anladığım kadarıyla bu çağrı merkezinde çalışan müşteri temsilcilerinin de her bir yeni aboneden prim kazanıyorlar ve hertürlü yalan ve yanlış bilgilerle tüketiciyi kandırmaya çalışıyorlar. Düzenek ve sistem bu şekilde çalışıyor.


    Bu aşamadan sonra, muhtemelen savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekecek.

  • Evet arkadaşlar,


    Digitürk tarafı durumu kabul ederek, taahüt ve bunun gibi bedelleri almayarak üyeliğimi iptal etti.


    Vodafone tarafında da dönüş bekliyorum. BTK ve Cimer'e yapılan şikayetler oldukça işe yarıyor. Böyle bir durum yaşarsanız, BTK ve Cimer aklınızda bulunsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.