Şimdi Ara

Vodafone Türkiye, 31 Mart 2019 sonu itibariyle son bir yılda 1,5 milyar TL yatırım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vodafone, Nisan 2018 - Mart 2019 arası dönemi kapsayan mali yılı sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Vodafone Türkiye’nin daha çevik, daha hızlı, daha basit ve dijital bir şirket olmak yolunda yürüttüğü “Biz
    Dijitaliz Biz Geleceğiz” programı sayesinde güçlü büyümesini sürdürdüğünü ortaya koydu.
    Türkiye’nin uçtan uca dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını yürüten Vodafone, 31 Mart 2019 sonu itibariyle son bir yılda 1,5 milyar TL yatırım yaptı.
    Vodafone Türkiye, 2018-19 mali yılı servis gelirlerini, geçen yıla göre %14,3 artırarak 10,5 milyar TL’ye çıkardı. Böylece şirket son 9 yıldır kesintisiz olarak çift haneli istikrarlı büyümesine devam etti.
    Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) %19,2 artış ile yaklaşık 3,3 milyar TL’ye ulaşırken bu dönemde operasyonel faaliyetlerden elde edilen nakit akış ise 1,9 milyar TL olarak gerçekleşti.

    15,3 milyon 4.5G abonesi

    Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı 2018-19 mali yıl sonu itibariyle 23,7 milyon olurken, M2M dahil toplam mobil abone sayısı ise 25,2 milyona ulaştı. Şirketin 4.5G abone sayısı da yılsonu itibariyle 15,3 milyona ulaştı. Türkiye’nin 81 ilinde 16 bini aşkın
    4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece
    4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.
    Şirket faturalı abone sayısını ise yaklaşık 1,4 milyon artış ile
    13,4 milyona çıkarırken, şirketin toplam bazının %56,8’ini faturalı aboneler oluşturdu.

    Sabit hizmetler servis gelirlerinde %30,1 artış

    Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Mali yılda 188 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %27 artarak 885 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise mali yılda %30,1 arttı. Vodafone Türkiye'nin yeni nesil erişim teknolojilerini kullanan abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre %166 artış ile 185 bine ulaştı. Vodafone Türkiye’nin yeni nesil erişim şebekeleri ile ulaşılan hane sayısı 7,4 milyona yükseldi.

    10,6 milyon “Dijital Müşteri”

    Ürün ve servislerini daha zengin ve güçlü kılacak mobil uygulama gibi dijital araçlar geliştirmeye önem veren Vodafone Türkiye’nin, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek platformdan kolayca karşılayabilmesi için geliştirdiği “Vodafone Yanımda” uygulaması gibi dijital kanalları kullanan aylık aktif dijital müşteri sayısı 10,6 milyona ulaşırken, uygulamanın aylık kullanım trafiği ise 200 milyonu aştı.
    Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2018-19 mali yılında geçen yılın aynı dönemine kıyasla %55,3 artışla 1.128 petabyte’a yükseldi.

    Ana odak: “Güçlü müşteri bağlılığı”

    “Dijitalleşmenin öncü operatörü” olma hedefi ile dijitalleşmenin gücünü kullanarak müşterileri ile kuvvetli bir bağ kurmaya odaklanan
    Vodafone Türkiye, bu dönemde tüm zamanların en düşük abone kayıp oranına imza attı. Vodafone Türkiye’nin geçen yılın aynı dönemine göre sabit hizmetler abone kayıp oranı 11 puan, mobil abone kayıp oranı ise
    2,2 puan iyileşti.

    Vodafone Business servis gelirlerinde %13,8 büyüme

    İşletmelerin dijital iş ortağı olma vizyonuyla çalışan Vodafone
    Business da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal servis gelirlerini 2018-19 mali yılında bir önceki yıla göre %13,8 artırdı.
    2018-19 mali yıl sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su
    Colman Deegan şöyle konuştu:
    “Vodafone olarak hedefimiz, sadece bağlantı sağlayan bir operatör olmaktan çıkıp bir dijital teknoloji şirketine dönüşmek. Hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz nezdinde daha dijital, daha çevik, daha hızlı ve daha basit bir şirket olmayı hedefliyoruz.
    Vodafone’un müşterilerine benzersiz dijital deneyim sunan bir şirket olarak bilinmesini istiyoruz ve yatırımlarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Bu kapsamda, 2018-19 mali yılında toplam 1,5 milyar TL yatırım yaparak Türkiye ekonomisine katkıda bulunduk. Diğer yandan,
    Vodafone Vitrin dijital iş ortaklığı programı ve yerli iş ortaklarımız ve öğrencilerimizle birlikte teknoloji geliştirmek üzere açtığımız İTÜ
    Vodafone Future Lab gibi inisiyatiflerimizle yerli üretime sürekli ve düzenli destek vermek üzere önemli adımlar attık. Ayrıca “Vodafone
    Vitrin” programımızın “Vodafone Yanımda” uygulamasına entegrasyonu ile yerel ve global iş ortaklıklarımızı genişleterek bir teknoloji şirketi olma yönünde önemli aksiyonlarımıza devam ettik. Son olarak, ortak altyapı konusunun sektörümüzdeki tüm taraflar için önemli faydalar getireceğine inanıyoruz. Turkcell ve Türksat ile yaptığımız stratejik ortaklıklar sayesinde, ülke genelinde daha fazla sayıda haneye Yeni
    Nesil Erişim servisleri sunuyoruz.”







  • Hissetmedik 4G hızları çöp
  • Nedense kullanıcı göremedi bu yatırımları. Türk Telekom geriden gelip geçti Vodafone'u.

    3G dönemlerinde

    1. Turkcell
    2. Vodafone
    3. Avea

    şeklindeydi. Şuan ise :

    1. Turkcell
    2. Türk Telekom
    3. Vodafone
  • Sanal 4G yazılımı için harcamış olabilirler evet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSM sektöründe yılda 1.5 milyar TL yatırım hiç bir şey değil. Turkcell'in yaptığı yatırımın yaninda devede kulak.
    Zaten Vodafone her zaman yaptığı gibi baz istasyonlarının tamirat ve bakımlarının masraflarını ve TV gazete reklam giderlerini yatırım olarak göstermiştir.
    Turkcell yıllardır bağırıyor tüm operatörler olarak ortak yatırım grubu oluşturalım,yatırımları ortak yapalım diyor neden yanaşmıyorsun Vodafone.
    Turk Telekom Turkcell'in bu çağrısına farklı şekilde katıldı ama Vodafone yanaşmıyor çünkü Vodafone Türkiye'deki haklarını satıp gitmek istiyor. Turkcell ve Turk Telekom ile rekabeti göze alamıyorlar. Sen de en yûksek parayı ver en iyi frekansları al,sana rekabet etme diyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkcell’in çağrısına yanaşmayan Türk Telekom denen kan emici firma Vodafone Türkcell ile şu an fiberde zaten ortak hareket ediyorlar ayrıca diğer şirketlerin fiberde yatırım yapmasına nasıl engel olduklarını cümle alem biliyor kazı yapmalarına nasıl engel olduklarını devlet gücünü arkalarına alıp süperonline ve Vodafone fiberde ne zorluklar çıkardıklarını herkes biliyor ayrıca sabitte ortak alt yapıya yanaşmayan yine Türk Telekom çünkü o istiyorki başka kimse yatırım yapmasın sadece ben yapayım herkes bana muhtaç olsun sanırım bunu biliyorsun Türk Telekom neler yapıyor diğerlerini engellemek için biraz araştırınca kimin neler yaptığı rahatça öğrenilebilir ayrıca mobilde ise vodafonle ortak çalışıyorlar çünkü o kısımda hala alt yapı eksikleri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vodafone cekilmek istiyor lafini cok duyuyorum ama inandirici gelmiyor bana. Daha yeni turksatla fiber anlasmasi yapildi ev netinde kablo tv altyapisindan hizmete basladilar. Mobilde Turkcelle Konyada bir seyler denediklerini duydum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone'nin Türkiye'den çekilmek istedigi iş dünyasında çok konuşuldu yazıldı. Vodafone normal olarak yalanladı bunu. Kablo TV çalışması yatırım sayılamaz,bir pazarlama iş ortaklığı denilebilir. Satış odaklı bir girişim. Yatırımlarda harcanan para ise karşılığı yıllar sonra gelen harcamalardır. Şahsen ben ülkem için Vodafone çıkmasın yatırım yapsın isterim. GSM sektöründe yapılacak yatırımlar zincirleme olarak halka yansır. Bir yakınımın dükkanı 5 ay kiracı bulamadı,Vodafone bayii açıldı iyi bir kiraya. 2 senedir kirasını tıkır tıkır alıyor. Bayide 4 kişi çalışıyor ekmek parası kazanıyorlar. Ben bunları hesap ederim. Ben de isterim Vodafone güçlü olsun,yatırım yapsın. İş dünyasında herşey olabilir,Turk Telekom'un döviz borcu ve dövizin yükselmesi Vodafone'nin Turk Telekom'u almasını da sağlayabilir. Böyle bir şey seziyorum. Tabi hisselerin hepsini değil. Kanunen bir engel olmazsa tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    Bu vodafone cekilmek istiyor lafini cok duyuyorum ama inandirici gelmiyor bana. Daha yeni turksatla fiber anlasmasi yapildi ev netinde kablo tv altyapisindan hizmete basladilar. Mobilde Turkcelle Konyada bir seyler denediklerini duydum.
    Cekilmek istiyorlar cunku kar oranlari cok az.20 liralik paketten adam 3.5 dolar kazaniyor bunun 1 dolari maliyet olsa 2.5 dolar hicbirsey.Alici olsa direk satilip cekilecekler turkiye pazarindan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone 4G ye hiç geçmese daha iyidi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanG22 -- 15 Mayıs 2019; 14:6:19 >
  • Ortaklık konusunda Turkcell de Turk Telekom da sinsinin de sinsisi. Zamanında Turkcell diğerlerine göre önemli oranda kapsama alanında iyi iken, altyapıyı ortak kullanmak istiyordu diğer operatörler. Turkcell de yatırımı ben yaptım, kaymağını da ben yiyeyim diyerek kabul etmiyordu bunu. 3G sonrası veri tüketimi artınca, bu sefer Turkcell'in fiber altyapı ihtiyacı doğdu. Kendi altyapısnı geliştiriyor ama yetersiz olduğu için Turk Telekom'un altyapısına da konmaya çalışıp ortaklık istiyor. Ama Turk Telekom da bunu yemiyor tabii ki.
    Baz istasyonu konusunda ise hepsi birbirleri ile belli noktalarda aynı istasyona kurulum vs. yapıyor. Zonguldak'ta ise Turk Telekom ve Vodafone ortak şebekeye geçmişti geçen yıllarda.
    Bizim için böyle bir ortaklık iyi olur tabii ki ama SOL, TT şebekesinden hizmet verirse kimse SOL varken TT abonesi olmaz. Ayrıca olası sıkıntılarda tüm maltyapının tek yapı olması da olası kesintilerin alternatif eksikliği nedeniyle şiddetini arttırabilir.
    Vodafone 4G'de kötü frekanslar alıp yetersiz yatırım yaparak düşük hızlar verdi ama sınırsız Youtube vs. verdiği paketlerle aboneleri tutmayı başarıyor kısmen. Sabitte de ise az da olsa fiber yatırımlara başlaması iyi oldu. İki yıl TT'nin altyapı çekmediği yere Vodafone fiber çeçkince TT de aklı başına gelip hemen fiber getirdi bu yaz.
    Bu şirketlerin alayı üç kağıtçı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ortaklık konusunda Turkcell de Turk Telekom da sinsinin de sinsisi. Zamanında Turkcell diğerlerine göre önemli oranda kapsama alanında iyi iken, altyapıyı ortak kullanmak istiyordu diğer operatörler. Turkcell de yatırımı ben yaptım, kaymağını da ben yiyeyim diyerek kabul etmiyordu bunu. 3G sonrası veri tüketimi artınca, bu sefer Turkcell'in fiber altyapı ihtiyacı doğdu. Kendi altyapısnı geliştiriyor ama yetersiz olduğu için Turk Telekom'un altyapısına da konmaya çalışıp ortaklık istiyor. Ama Turk Telekom da bunu yemiyor tabii ki.
    Baz istasyonu konusunda ise hepsi birbirleri ile belli noktalarda aynı istasyona kurulum vs. yapıyor. Zonguldak'ta ise Turk Telekom ve Vodafone ortak şebekeye geçmişti geçen yıllarda.
    Bizim için böyle bir ortaklık iyi olur tabii ki ama SOL, TT şebekesinden hizmet verirse kimse SOL varken TT abonesi olmaz. Ayrıca olası sıkıntılarda tüm maltyapının tek yapı olması da olası kesintilerin alternatif eksikliği nedeniyle şiddetini arttırabilir.
    Vodafone 4G'de kötü frekanslar alıp yetersiz yatırım yaparak düşük hızlar verdi ama sınırsız Youtube vs. verdiği paketlerle aboneleri tutmayı başarıyor kısmen. Sabitte de ise az da olsa fiber yatırımlara başlaması iyi oldu. İki yıl TT'nin altyapı çekmediği yere Vodafone fiber çeçkince TT de aklı başına gelip hemen fiber getirdi bu yaz.
    Bu şirketlerin alayı üç kağıtçı...
    Bu yazıyı yazmak istedim ama bilen zaten biliyor,bilmeyen de bildiğinde inat ediyor diye yazmaktan vazgeçtim. Mesele aynen anlattığınız gibi. Turkcell de çok samimi değil. Mobilde baz istasyonunu hizmetini paylaşmak istemiyor pazar payım azalır diye. Bu sefer de Turk Telekom buna cevap olarak fiberde paylaşım yapmıyor.
    Turkcell Vodafone flörtü ise Turkcell Avrupa'da Vodafone'nin imkanlarını kullanmak istiyor ama ikisi de birbirine fazla bu ortakligi ilerletmez. Ne Vodafone fazlasını verir ne Turkcell. Turkcell mobildeki imkanlarını paylaşmaz. Paylaşmak için ortak yatırım adı altında istediği rakamlar da mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kim ne derse desin , Vodafone'dan memnunum 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone dan Turkcell'e gectim. Turkcell 4g gayet hizli ama cok sorunlu. Telefonda ilk kez baglanti sorunu yasadim. Hat baglanmama durumu yasadim. Mobil veri ac kapa yaptim. Vodafone da bu tip olaya hic rastlamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aether

    Vodafone dan Turkcell'e gectim. Turkcell 4g gayet hizli ama cok sorunlu. Telefonda ilk kez baglanti sorunu yasadim. Hat baglanmama durumu yasadim. Mobil veri ac kapa yaptim. Vodafone da bu tip olaya hic rastlamadim.
    Nasıl yani ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aether kullanıcısına yanıt
    hocam tesekkur ederım bunu Turkcell e yakıstıramadım. yarın hattımı vodafone a tasıyorum
  • ***RAMMSTEIN*** kullanıcısına yanıt
    Turkcell internet sorunlu. Bunu anlamak zor degil.

    2012 yilinda iphone 4 ile yasadigim problemi 2019 yilinda s10 ile yasiyorum. Internet baglantisi full cekim oldugu halde data getirmiyor. Data acip kapayinca duzeliyor.

    Bu vodafone da bir kere yapmadigim bir seydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aether

    Turkcell internet sorunlu. Bunu anlamak zor degil.

    2012 yilinda iphone 4 ile yasadigim problemi 2019 yilinda s10 ile yasiyorum. Internet baglantisi full cekim oldugu halde data getirmiyor. Data acip kapayinca duzeliyor.

    Bu vodafone da bir kere yapmadigim bir seydi.
    Vodafone’da da şarj problemi var diyorlar... Tam da şuan o konuyu okuyordum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ***RAMMSTEIN*** kullanıcısına yanıt
    Vodafone ve Türk Telekom'da 4.5G'de, Turkcell'de de 3G'de şarjı ekstra sömürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jazzalyn

    Vodafone ve Türk Telekom'da 4.5G'de, Turkcell'de de 3G'de şarjı ekstra sömürüyor.
    Turkcell’de mantıkli bir tarife var mi önerebilecegin ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.