Şimdi Ara

Vodafone Türkiye'den 4G'de bir ilk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone 900Mhz bandında ilk 4G testini yaptı

    Vodafone, Türkiye'de Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan 4G hizmetine yönelik test çalışmalarını sürdürüyor.

    Türkiye'de de 4G konusunda iddialı olan şirket, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldığı izinler kapsamında, İstanbul Maslak'taki Vodafone Plaza'da noter huzurunda yaptığı testte, 4G altyapısı ve mevcut ticari bir terminal kullanarak 900 MHz bandında EGSM spektrumu üzerinden 68.5 Mbps hıza ulaştı.

    Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, 18 ülkede 4G hizmeti vermekte olan şirket bu testle Türkiye'de 900 MHz bandında 4G teknolojisini deneyen ilk operatör oldu.

    Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test, Huawei altyapısına sahip 4G test şebekesinde 900 MHz bandı kullanılarak mevcut bir ticari terminal ile yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan bu test, 4G teknolojisinin mevcut spektrum bantları üzerinden de servis verebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

    "BLU-RAY FİLM DOSYASI 11 DAKİKADA İNDİRİLEBİLİYOR"

    Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, faaliyet gösterdikleri 18 ülkede 2010 yılından bu yana en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verdiklerini ifade ederek, "Şimdi, bu global deneyimimizi Türkiye'ye taşımaya hazırlanıyoruz ve bu amaçla 4G testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz" dedi ve ekledi:

    "Bu amaçla 10 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz test ile 2600 Mhz frekans bandında 40 MHz bant genişliğinde tek modem kullanarak 300.1 Mbps'lik rekor hıza ulaşan ilk operatör olmuştuk. Bu hız seviyesinde 3G teknolojisiyle 1 saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası 11 dakikada indirilebiliyor. Bugün de 900 Mhz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren operatör olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."







  • Blu-ray film 11 dakikada iniyor tamamda film inmeden kota biter. Kotalara bir ayar çekmeleri gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok haklısın
  • bari düşüncelerinizde sınırları bu kadar kabullenmiş olmayın
    4G'de kota bence hiç konuşulmaması gerek

    hız paketleri üzerinden fiyatlandırma yapsınlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATlH -- 11 Mart 2015; 16:19:30 >
  • Hep sisirme haberler,adsl ilk geldiginde de bir dvd 3-5 dakikada inecek dendi gorduk hizlari,altyapi destegi o destegi falan,inanmiyorum bunlara 3g den aynen devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense surekli blu-ray indirmleri uzerinden ornek veriyorlar da, biri de demiyor ki ya arkadas sen hangi kotayla indirteceksin o filmi. Ha sen test amacli indirebilirsin fakat kullanici indiremedikten sonra o hizin bi anlami var mi? Sirf reklam olsun diye milletle kafa buluyorlar resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 11 Mart 2015; 21:17:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 mbps görmeden hız demem 68.5 Mbps hıza ulaşmış hava atıyor
  • Hız var tamam da kalite, kota, verimlilik ne alemde? Yoğun yerlerde kesilmeler, kopmalar, hattan düşmeler, internette düşük kotalar, pili sömürme... Liste uzar gider. 8Mbps, 5GB 4G paket 20 lira olsun mesela. Kullanmadığımız dakika, mesaj paketleri de ucuzlamalı.
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    900 mhz'in Lte'de maksimum desteklediği hızı aşağı yukarı görmüş olduk böylece. 2600 mhz'de 300 mbps'lere ulaşabiliyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 11 Mart 2015; 19:46:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell LTE Teknolojisi ile Kıbrısta 150 mbps kadar çıkıyordu bunlar kime hava atıyor.
  • 68 çok mu ki turkcell 3g 3 taşıyıcılı turbo ile 63e ulaştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone internet mi hayatta almam.. 80 liraya 20 gb Vın aldım. Verdikleri hız 0.90 mbit şaka gibi dimi 0.90 mbit. 4 farklı ilçede denedim hatta İstanbul'un göbeğinde denedim 1 mbit çıktı. En son Vodafone Müşteri Temsilcisi yapacak birşey yok böyle kullanın dedi

    Vodafone'den uzak durun derim. Avea-Turkcell akar
  • Bu test frekansın kullanılacağı koşullar bilinmeden pek bir şey ifade etmiyor, Vodafone'un yaptık oldu reklam da olsun demesi sadece.

    Operatörlerin bir kez 900MHz bandında frekans aralıkları yaklaşık 10'ar MHz. Bu test için ek frekans almış olabilirmi bilmiyorum ama sanmıyorum. LTE'de zaten 10MHz frekans ile ulaşılabilen hız 75Mbit ki kayıplar ve ek yükle vs. 68 Mbit sonuç görmeleri gayet normal bir şey. LTE farklı taşıyıcıların ve frekans bantlarının birleştirilmesi ile yüksek frekans aralıklarına ulaşarak yüksek hız sunabilen bir teknoloji, 10 Mbit ile alınabilecek hız bu... İki taşıyıcı ile 20MHz'e ulaşarak 150Mbit hıza ulaşılabiliyor, bunları arttırarak işte frekans bant genişliği ile birlikte hız da artıyor.

    Şu karşılaştırmaya bir bakın derim.

     Vodafone Türkiye'den 4G'de bir ilk

    Şimdi merak ettiğim, 900 MHz frekansta LTE nerede kullanılacak? Bu sadece bir test mi, yoksa kırsal kesimde ya da şehir içi bir yerde kullanılacak bir frekans mı, ya da MIMO ya da taşıyıcı birleştirme için kullanılacak bir frekans bandı için bir test mi? 900 MHz'in nasıl kullanılacağını henüz bilmiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 11 Mart 2015; 22:37:30 >




  • Turkcell getirir vodafoneda 6-7 ay sonra anca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2ay içinde herşey belli olur zaten
    Gecen gün aydınlatma direğindeki baz istasyonuna adam laptopu. Bağlamış bişiler yapıyordu 😁 sormadım otobüsteydim kabloları açıkta bırakmış gitmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mp3 indirme örneği ile başlamıştı sonra gel zaman git zaman cd - dvd ve günümüze gelindiğinde de Bluray örneği verilmeye başlandı.
    Ama bir tane Allah'ın kulu çıkıpta verdiğimiz kota ile ancak 1 senede 1 bluray indirebilirsiniz demiyor.
  • Lan vodafonenun 3g hızı bile rezalet ne 4gsinin testini yapmışlar acaba bunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Vodafone Türkiye'den 4G'de bir ilk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 15 Mart 2015; 21:09:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.