Şimdi Ara

VODAFONENETTEN UZAK DURUNNN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;
    1 yıldır vodafonenetten çektiklerimi sizinle paylaşmak istedim. 1 yıl önce burada da çok haberi geçen vodafonenet kampanyasına bende katıldım. vodafonenet müşteri temsilcisinin kesin taahhüdüyle 60 mbiti kesintisiz alacağımı vadederek 60 mbit 150gb akk abonesi oldum. o gün bu gündür 1 gün dahi 60 mbit alamadım. en fazla 48mbit hıza ulaşabildim. lanet olsun 12 mbit haram olsun diyecem ama asıl konu her ay başında internet hızımın düşürülmesi. her ay başında asla sektirmeden hızımı düşürüyorlar. Kotayı aşsamda aşmasamda her ay başında kesinlikle hızım düşürülüyor. Hem de ne düşürülmek. Şu an internet hızım 5mbit. Bu ay kotayı aşmadım. Hızım bu ay 3mbit'e düşmedi. Buna rağmen her ay başında hızımı en iyi ihtimalle 16mbit'e düşürüyorlar. Ayın ortası olmuş 60mbit parası alarak bana 5mbit internet veriyorlar. Her ay defalarca şikayet telefonlarından ve oyalama taktiklerinden sonra hızımı 48mbite ancak çıkarıyorlar. Lanet olsun 10 mbit haram zıkkım olsun diyorum 48 mbite çıktıktan sonra aramıyorum. Sonraki ay aynı
    şikayet telefonları aynı oyalama taktikleri. portunuzun değişmesi gerekiyor diyerek daha önce 2 defa evime görevli getirip port değişimi yaptılar. Fakat değişen hiçbirşey olmadı getirdikleri görevli de hızımı 50 mbite çıkardıktan sonra ay başında tekrar hızımı düşürdüler. Bunun port değişimiyle falan alakası yok bunu bir şirket politikası haline getirmişler. Durumu fark edenleri 15 gün mağdur ettikten sonra kalan 15 günde yarım yamalak sorunu öteliyorlar. Ben kandırıldım başkası soyulmasın.







  • Bende 1 senedir vodafone kullaniyorum. 1 kere sorun cikarmadi. Her internet saglayicindan binlerce sikayet var internetten. Onun icin şundan bundan uzak durun demek dogru degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin durumun santralle ilgili vodafonenetlik bir durum yok Türk telekom alt yapısı olduğu için onlarında ellerinden gelen bir şey olmuyor fakat şöyle bir durum var sizin hatanız Müdürlüğe gidip en fazla Kaç mbit alabileceğinizi ögrenmek yerine hemen abone olmuşsunuz İnternetten de ögrenebilirdiniz 48 Mbit fena bir rakam değil ayrıca :)
  • Ülkede doğru düzgün servis veren firma yok ki! herkes bir şeylerden şikayetçi ama ne kadar şikayet de etsek yine o firmalara gidiyoruz. Ben TTnet kullanıyorum ve memnunum mesela bazıları hiç kullanmayın diyor. Bu tarz karalamalar hoş değil bence.
  • kardeş santral saha dolabı hepsi Türk Telekom'un.

    onlar yapıyor. Amaç seni vodafone dan tiksindirtmek
  • Vodafonu bende kulladım ilk ay hiç bir sorun yaşamadım 2. ay net birden gitti tam bir ay boyunca her gün aradım hep oyladılar bende kızıp iptal ettirdim 1 ay kullandığım internet için modemde dahil 500tl ye yakın para ödedim internetten araştırdığımda benim başıma gelenlerin başkalarının başınada geldiğini öğrendim benim gibi vodafone büyük firma diye düşünüp yanılmayın müşteri hizmetlerinin mahalle esnafından farkı yok
  • http://tr.investing.com/news/genel-haberler/btk,-vodafone-net%E2%80%99i-uyard%C4%B1-117817

    bu da kanit olsun vodafone iyi diyenlere. btk bile uyardi bugun vodafone u.benim gibi dusuk hiz sorunu yasayan cok insan var . ttnetin destekledigi hizi veremiyor vodafone sistemlerinde nasil bir isleme tabi tutuyorlarsa daha abonelik baslar baslamaz akn kotasini sanki asmis gibi en dusuk hizdan veriyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.