Şimdi Ara

Voip aboneliği hakkında& en uygun tarifeler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
14.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda Voipraider' ın haftalık 300 DK bedava konuşma süresini; günlere paylaştırarak, günlük 42 DK civarı izin verdiğini öğrendim. Eğer gün içinde 42 DK geçerseniz ertesi gün bedava görüşme yaptırmıyor. Tabi aynı gün 84 DK konuşursanız 2 gün boyunca bedava arama yapamıyorsunuz.. Bu böyle katlanarak gidiyor..
  • Bir de şöyle bir hipotez mevcut:

    FUP exceeded nedir?

    FUP kelimesinin açılımı Fair Use and Restrictions/ Adil kullanım ve kısıtlamalar. exceeded ise aşıl anlammında kullanılmaktadır.

    Registered users get max 300 minutes/200minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. During your Freedays you can call all destinations listed as "Free" for free. When you have run out of Freedays, the normal rates apply. You can get new Freedays by buying credit.

    Kayit olmuş üyeler son 7 gün üzerinden hesaplanarak aynı IP üzerinden haftalık en fazla 300 (bazı programlarda 200) dakika bedava telefon ederler. Kullanılmayan bedava dakikalar müteakip haftaya (lara) devredilip biriktirilemez. Eğer limit aşıldiysa normal tarifeler uygulanir. BEDAVA GÜNLERinizde bedava olarak listelenmiş bütün varış noktalarına bedavaya telefon edebilirsiniz! BEDAVA GÜNLERiniz kalmadığında normal tarifeler uygulanır. Kredi satın almak yoluyla fazladan Bedava Gün edinebilirsiniz.

    Okul veya şirketlerde eğer aynı IP adresini kullanan farklı kullanıcılar varsa bunların hepsi tek kullanıcı gibi değerlendirlir. Tüm kullanıcaların yapmış olduğu görüşme toplamı 300dk/200dk geçerse FUP excceeded uyarısı gerlerek ücretli arama başlar.


    Not: Alıntıdır..


    ******************************************************************************************


    Bu arada Betamax' ın alt şirketlerinin tarife karşılaştırması için:

    http://www.backsla.sh/betamax



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkwinter -- 28 Aralık 2008; 14:47:20 >




  • quote:

    Arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda Voipraider' ın haftalık 300 DK bedava konuşma süresini; günlere paylaştırarak, günlük 42 DK civarı izin verdiğini öğrendim. Eğer gün içinde 42 DK geçerseniz ertesi gün bedava görüşme yaptırmıyor. Tabi aynı gün 84 DK konuşursanız 2 gün boyunca bedava arama yapamıyorsunuz.. Bu böyle katlanarak gidiyor..

    Merhaba Darkwinter
    Bilgiler için teşekkürler
    "FUP'a yakalanmamak için Voipraider'in günlük 42 dakika civarı izin verdiğini öğrendim" diyorsun. Bunu nasıl tesbit ettin acaba?
    Ben ise bugüne kadar aynı gün içinde iki kez 20 dakikadan fazla örnek atıyorum birinde 24 dakika, ikincisinde 27 dakika konuştuğunda FUP'a yakalanıyorsun sanıyordum. Geçen ay birgün 125 dakika sonraki gün de 6 dakika (smslisto kullanıyorum) konuşmuşum. İki gün sonra FUP'a yakalandım. FUP'da iken dakika başına benden sabit hatta 0.025 cent, cepte ise 0.070 cent kesmeye başladı. 3 gün sonra da FUP bitti, bedava aramaya devam ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 29 Aralık 2008; 17:59:15 >




  • Aslında çok teori var ortalarda dolaşan, hemen birkaçını aktarayım:

    1.) Haftalık limitinizin günlere paylaştırıldığı.. Misal 300 DK bedava görüşmeye sahipseniz günlük 42 DK süreniz olduğu..

    2.) Aynı numarayı kısa aralıklar ile 8-9 kere aramak.. (telefon sapıklığını önlemek için olduğu düşünülüyor.)

    3.) Bir görüşme süresinin kesintisiz 20 DK' dan fazla olması.

    4.) Dinamik IP kullanımı. Misal ADSL' inizi açıp kapattınız; IP adresiniz değişti; sistem hesabınızın birden çok kişi tarafından kullanıldığını zannederek FUP' a düşürebiliyor hesabınızı..

    5.) Yine dinamik IP kullanırken düşük bir olasılık olmasına rağmen sizden önceki IP sahibinin VoIP servisi abartarak kullanıp; IP adresini değiştirmesi sonucu: gelen IP' den siz arama yaptığınızda bir önceki kullanıcının kullanmış olduğu bedava dakikaları size yazılıyor..

    6.) FUP' a düştüğünüzde dikkatinizi çektiyse diğer ülkeleri bedava arayabiliyorsunuz.. Yalnızca sürekli aradığınız ülke fiyatlandırılıyor.. Haftada her ülke için maksimum 150 DK görüşme süresi olduğu söyleniyor.. Ki doğruluk payı var gibi..

    7.) Siz aradığınızda internet üzerinden Almanya' daki merkeze bağlanıyorsunuz; Almanyadaki merkez ise PSTN' e bağlanıyor.. Eğer PSTN' si yoğun olan ülkeler grubunda iseniz bir süre sonra hatları dengelemek için bazı yoğun kullanan kullanıcıları FUP' a düşürüyor..

    Bir ilginç iddia daha var:

    8.) Firmanın Irlanda asıllı bir şirket olduğu ve Almanya' da kara para aklamak için kurulduğu söyleniyor. Ne kadar doğru bilemeyeceğim fakat 20-22 tane alt şirketinin olması; ve hiçbirinde müşteri hizmetlerinin olmaması da bu iddiayı kuvvetlendiriyor.. Zaten atılan destek maillerine de cevap vermiyorlarmış. Geçen senelerde de kredi kartlarından ve Paypal' dan (Paypaldan nasıl çektiklerini anlamadım ama forumlarda bahsedilen buydu) yüksek meblağlarda para çekip; madur kullanıcılara ödeme yapmadıkları geçiyor çoğu forumda..


    Tam 3 gündür yabancı yerli forum sitelerinde Betamax VoIP satıcılarını inceliyorum.. Edindiğim bilgiler bunlar. Fakat FUP' un tam olarak nasıl işlediği konusunda kimsenin bir fikri yok.. Ben daha çok; sık sık aynı numarayı arama, farklı IP' lerden oturum açma, günlük konuşma süresinin ve tek ülke süre sınırlandırmasının FUP' a yol açtığına inanıyorum.. Eklemek isteyen varsa, beklerim..




  • Arkadaşlar uzun zamandır bir adsl voip modem(üstelik kablo internet ile de router olarak çalışabiliyor) + wireless özelliğinde ucuz birşey arıyorsanız.
    WAG54GP2 adlı şeyi alın hepsiburada da 70 dolar civarı. Kaçırmayın derim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_28870473/mpage_1/key_//tm.htm#28870473

    burda da Voip i her operatörde kullanılabilir hale getirilceğini yazdım.
  • Bir haftadır voipraider ile cep telefonuna doğru arama yapmaya çalışıyorum ses ne geliyor ne gidiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Liu Kang

    Bir haftadır voipraider ile cep telefonuna doğru arama yapmaya çalışıyorum ses ne geliyor ne gidiyor.

    Sorununu biraz daha net yazar mısın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Liu Kang

    Bir haftadır voipraider ile cep telefonuna doğru arama yapmaya çalışıyorum ses ne geliyor ne gidiyor.


    Ben de sorun olmuyor.. Belki sizin bağlantınızda problem vardır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    Arkadaşlar uzun zamandır bir adsl voip modem(üstelik kablo internet ile de router olarak çalışabiliyor) + wireless özelliğinde ucuz birşey arıyorsanız.
    WAG54GP2 adlı şeyi alın hepsiburada da 70 dolar civarı. Kaçırmayın derim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_28870473/mpage_1/key_//tm.htm#28870473

    burda da Voip i her operatörde kullanılabilir hale getirilceğini yazdım.


    Kardeş voip'in her operatörde kullanımı ile ilgili açtığın konu silinmiş.Tam da böyle bir şey arıyorken.Bunu öğrenmenin bir yolu(mesela mail ile) vardır sanırım.Rica etsek...




  • buyur kardeş arkadaşın yazısı, baya geç olmuş ama belki işine yarar...

    Öncelikle internette çok araştırdım birsürü zahmetli yol var, bunu rastlantı sonucunda deneme yanılma ile buldum. O yüzden google dan araştıran yabancı arkadaşlar için ingilizce de yazacağım.


    English:

    Before you start:

    We(Turkish Linksys users) have a problem which is when we did the 8th step(our voip provider's frimware), our modem's voice admin part locks within 24 hours. To me, it locks because of our provider wants to do and I am pretty sure they can control our modems by their fw.
    What I do know is 192.168.1.1/admin/voice/ this folder restricted by our voip provider after admin password changed by modem's owner. To make that folder not to restrict, you should find a way to connect your modem via ftp or sftp and change restrictions to minimum. If you find that way please write to me or this topic.

    Warning: If you don't have extra modem, download files before you do instructions

    1) Make sure that your modem has default settings, to make it please press 15 secs to restart button.
    2) You need to installhttp://www.rapid*share.com/files/176640998/WAG54GP2v2-EU-AnnexA-ETSI-2.01.03_code.bin
    this frimware to your modem.(I put asteriks between link please delete asteriks to download it)
    3) After you install that frimware your modem starts to reboot every 2 minutes don't worry about it.
    4) enterhttp://192.168.1.1/apply.cgi?submit_button=Voice_Management&change_action=gozila_cgi&submit_type=&action=Voice_Management this address and change these values
    Admin Passwd:
    User Passwd:

    (e.g you can write admin)

    if you get an error wait till your modem rebooted itself and try it again.
    5)Than click save settings and wait 2 mins.
    6)After you did it, wait modem to reboot itself again.
    7)After it rebooted, please press restart button 15 secs more.
    8)If you have bought your modem from Turkey:
    http://www.telekutu.com/support/WAG54GP2v2-2.02.02.bin
    download this file
    else,
    ask your voip provider that locked your modem to give their frimware, tell them that you have made fw update from linksys's website that you have thought that was last fw for your modem, they will send you the suitable fw.
    And there you go, you can enter voip tab with the password that you entered password.

    Türkçe:

    Başlamadan önce:
    Arkadaşlar telekutunun frimware yi kullanmayınca 2 dakikada bir reset atıyor eğer voip bölümü olur da donarsa ama modem çalışmaya devam edicek durumda ise, 2 dakikada bir reset atmıyor.
    Eğer mümkünse bu versiyonu başka firmalarda deneyin. Yani avrupalı bir firmanınkini deneyin.
    192.168.1.1/admin/voice/
    bu klasörün yetki seviyelerini ftp ile bağlanıp düşürmeniz gerekmekte. Düşürünce user ile giriş yapma hakkına sahip oluyorsunuz.
    sftp ile denedim, kapalıydı. Başka bir yolu bilen varsa lütfen yazsın

    Uyarı: Eğer başka modeminiz yoksa altta verilen tüm dosyaları önce indirin daha sonra uygulayın.

    1) Modemin aldığınız ayarlarda olmasına dikkat edin, değilse arkadaki reset tuşuna 15 saniye basılı tutun.
    2)http://www.rapid*share.com/files/176640998/WAG54GP2v2-EU-AnnexA-ETSI-2.01.03_code.bin bu frimware yi indirip kurun.
    3) Bu frimware yi kurduktan sonra modeminiz her 2 dakikada bir reset atıcaktır, endişelenmeyin.
    4)http://192.168.1.1/apply.cgi?submit_button=Voice_Management&change_action=gozila_cgi&submit_type=&action=Voice_Management bu adrese girin ve
    Admin Passwd:
    User Passwd:

    kısımındaki şifreyi değiştirin(mesela admin yazabilirsiniz)
    5) save settings e tıklayın.
    6) modemin kendisine reset atmasını bekleyin.
    7) kendisine reset attıktan sonra 15 saniye arkadaki restart tuşuna basılı tutun
    8)http://www.telekutu.com/support/WAG54GP2v2-2.02.02.bin bunu indirin ve indirdikten hemen sonra modemin kendine res atıp atmadığına bak atar atmaz fw update kısmına girip update işlemini hemen gerçekleştirin. Bunu hemen yapmanız çok önemli yapmaz iseniz 2 dakika içinde modem kapanacağından fw yükleme işlemi yarıda kalacaktır.
    Ve karşınızda, voip bölümüne girince üstte yazdığınız şifreleri yazın.


    Alıntı değildir.




  • webcalldirect en uygun ve en ucuuz mobil ücreti sunuyor.0.045 eu dk Günlük belirli süre normal hatlarda bedava galiba 2 saat bedava günde.....
  • Arkadaşlar webcalldirect kullanıyorum bir sorun yok. Bilgisayarı açmadan direk avizeyi kaldırarak arıyorum. İlgilenen arkadaşlar pm atabilir. yada msn den ekleyebilir. m.f_hamamci@hotmail.com
  • ben skype kullanıyorum. zamanında voipstunt, voipraider, internetcalls kullanmıstım.bu 3u aynı sirketin. dediginiz gibi 120 gun icin 10$ kredi alıyorsunuz. fakat bunun limiti var kac dk hatırlamıyorum. bu limiti gecince ya da 120 gununuz dolunca 10$ da yemeye baslıyor. benim icin abd den bir mobile telefonu aramanın dk si 0,01 $ idi sanırım yanlısım yoksa. fakat son 9 aydır skype kullanıyorum karsılastırılamayacak kadar fark var aralarında. skype nin kanada ve abd paketini satın aldım. yani 3 ay icin 5,45 euro (1 ay icin 1,95 euro) oduyorum ve de 3 ay gerek sabit gerekse cep telefonu hatlarına (abd ve kanada) ucretsiz cagrı yapıyorum. bunun sınırlamaları digerlerine gore cok daha az. ayda 10.000 dk gunde 6 saatlik bir sınırı var. bunu asmadıgınız surece size kesintisiz, muhtesem ses kalitesiyle gorusmeyi garanti ediyor. ayrıca servise ilk abone olundugunda size 1 euroluk skype kredisi veriyor ucretsiz. yine ucretsiz bir shype to go numarası alıyorsunuz ve skype to go hizmetinden ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. ayrıca yine skypenin cevrimici numara hizmetinde 30 $ indiriminiz olmakta. bunun yanında telesekreter hizmetiniz devreye giriyor yine ucretsiz. aboneligin parcası cagrıları yine ucret odemeden SABİT HATLARA yonlendirebiliyorsunuz. kisacasi voip devi skype nin bircok avantajlarindan yararlaniyorsunuz. ve 3 ay icin 5,45 euro da son derece makul bir ucret butun bunlarla birlikte degerlendirildiginde. en azindan skype kullanmis oluyorsunuz. tabii benim aboneligim belirttigim gibi sadece sınırsız abd ve kanada uyeligi. diger aboneliklerehttp://www.skype.com/intl/tr/allfeatures/subscriptions/#europeanSubscriptionTab buradan bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardwaresoftware -- 21 Şubat 2009; 21:29:06 >




  • skype avrupa için bedava ama türkiyede ücretlendirme sözkonusudur. İnş ilerde ucuzlar onun tarifelerden yararlanırız. Ama suan için yabancı firmalar çok çok ucuz.
  • yeni bir yazı yazdım amerikadan telefon numarası almak ile ilgili...
  • Arkadaşlar merhaba yardımınıza ihtiyacım var.
    Bütün forumu okudum herkes başka şeyler söylemiş. Sizlerden tavsiye bekliyorum.
    Ben şuan yurtdışındayım ve bilgisayardan Türkiye'yi aramak istiyorum. Özellikle de cep telefonunu aramak istiyorum. Hangi firmalar bana uygun olur.
    O kadar çok ki işin işinden çıkamadım. Birde Skype var ama sanırım onunla Türkiye'yi ücretsiz arayamıyorsunuz.
    Beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
  • sabit hatları en ucuza nonoh(bedava)
    cep ise webcalldirect. Ama webcalldirect in sip kalitesi falan en kötü... Yani avrupadayken evi çaldırıyordu, millet açmasına rağmen telefonun düşmeme gibi bir sorunu çıktı...
  • Selam teşekkürler cevapladığınız için.
    Galiba Nonoh dediğin gibi en uygunu. Cep telefonu tarifeside fena değil.
    Peki bu bedava 300 dk mı? Öyle birşeyler okumuştum. Ne kadar kullanabiliyoruz bu bedavayı..
    Ve site güvenli mi kredi kartıyla alsam bir sorun çıkar mı?
  • http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-1.html
    burdan ülkeyi seçip daha sonra all yazan yerin sağındaki kutucuğa tıklayıp bakın.
    Kaç gün bedava verdiği de yazıyor.

    Dakika değişebiliyor.
    Nonoh sanırım 300 dakika bedava veriyor haftalık.
    Yani 1 haftada 300 dakika ücretsiz konuşuyorsunuz sonrası cep telefonunda olduğu gibi krediden düşüyor...

    bu siteye göre en ucuz türkiye aranan:
    http://www.actionvoip.com/en/

    fakat cepleri ucuza arıyorsun, evlerden de kredi düşmekte. Ha ben haftada 10 dakika evi ararım, 100 dakika cebi ararım diye bir durum varsa:
    Evi arayınca dakikada 0.005 Yani 0.5 eurocent bu da yaklaşık 1 kuruş ediyor. Bu kadar ücret yazar yani 5eurocent düşer.
    Ceplerden ise 3x100=300 eurocent=3 euro o da yaklaşık 6.5 tl eder.
    Ha nonoh olsa ne olacaktı. 5 eurocent ödemeyecektin fakat bu sefer 3 euro yerine 8 euro ödeyecektin.
    Yani hesap sana kalıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 9 Mart 2009; 16:28:39 >




  • Ben bütün burdaki şirketlerin hepsine baktım yalnız sitelerde birşey bulamadım..

    Tamam free call yazıyor 300 dk ile sınırlı haftalık ama bu ne kadar süre için geçerli onu bulamadım. Yani biz krediyi alıcaz bu kredi bizi ne kadar götüyüyor hiç kullanmasak zaman sınırlaması var mı? Bedava aramalarında bir sınırı vardır herhalde sadece 1 hafta mı kullanabiliyoruz bedavayı?

    Birde ben şu firmalar arasında kaldım belki aynı firmalardır ama isimleri değişik bilemiyorum.
    Hangisi iyidir kalite açısından bana birisi yardım ederse çok sevinirim..

    PoivY - Smslisto


    PoivY de kaç dk bedava olduğu yazıyor ama Smslisto da göremedim. Aynı şekilde Nonoh ta da göremedim. Ama Mobil fiyatı öbür ikisine göre daha pahalı.

    Ve bir şirket daha var ActionVoip diye. Onda bedava yok ama fiyatlar baya ucuz. Eğer öbür şirketlerdeki bedavalar sadece 1 haftalıksa sanırım bu daha iyi bir seçim olur. Zira 10 krediye cep telefonuyla 5.5 saat konuşurken bedavası olan şirketlerle sadece 2.5 saat konuşabiliyorsun. Tabi yanlış hesaplamamışsam :) Birde bu söylediklerim Türkiye telefonlarını aramak için geçerli.

    Çok fazla yazı yazdım kusura bakmayım ama gerçekten ihtiyacım var yardımcı olanlara çok çok teşekkürler ediyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.