Şimdi Ara

Volkswagen 2022 fiyat listesini açıkladı: İşte yeni fiyatlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
13.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben yarım milyonluk Polo yu aşamadım daha ne passat ı hacı abi

  • Bir araç, rakiplerinin defalarca tasarım değiştirmesine rağmen 20 yıldır tasarım değiştirmeden, ufak makyajlarla halâ satılabiliyor ve rağbet görüyorsa başarılı bir araçtır.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Benzinli şehir içi 9-10 litre yakarken dizel 4-5 litre yakıyor ? Nasıl benzinliler dizelden az yakıyor ?


    hybit zaten ölü doğan teknoloji; tam elektrikliler gelince hybrit tedavülden kalkacak, bitecek, satılmayacak. Toyota 1.8 zaten MTV nedeniyle tercih edilmiyor.


    10 litre benzin yakacağıma 5 litre mazot yakar YARI FİYATINA dizel arabaya binerim.


    Dizele binersem de acımam basarım, benzinli 15 litre yakarken ben 8 Litre mazottan fazlasını görmem TDI DSG ile.


    Kökleyince TDI bana mısın demeyip az yakarken 150 km üstünde TDI - TSI farkı ciddi şekilde artıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 16 Şubat 2022; 10:1:52 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    anladım, dizel her zaman para eder

  • ülkemin insanına bunlar (500 e polo 3 milyonea touareg) bilerek yapılıyor. sistematik işkence. amaç direnişini, belini kırmak. geçen seneki Peker'in konuştuklarını unutturmak, halka açlığı ve pahalılığı düşündürtmek ve konuşturmak. hıyarın ve arabanın fiyatını bir kenara bırakalım da ülkemizi esir alan bu yerli ve milli organize suç çetesini konuşalım.

  • Fiyat listesini okumaya gerek duymadan yorumlara inen kardeşim. Seni çok iyi anlıyorum..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Bir hayvana 20 yıldır aynı yemi yediğini anlatamazsın. Önüne yemi koyarsın; yer.

    Ne zaman hayvan o yemi yemek istemezse, işte o zaman yemi değiştirirsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu fiyatlara bakınca ülke iyiye gidiyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt

    Gereksiz ve yersiz bir ironi olmuş. Sen çevrene bakmaz mısın?

  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Sözüm çevresine bakmayanlara zaten. Linea da yıllardır devam ediyor aynı tasarımına bu linea nın güzel olduğuna başarılı olduğuna mı ışık tutuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ötv kalkana kadar almam.

  • Çok pahalı ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt

    Google a "Avrupa da segmentine göre en çok satılan araçlar" diye yazarsan, sınıfına göre bazı WV modellerinin (20 yıldır kokpiti aynı olan Golf ve Passat) birinci olduğunu görürsün. Wv nin kokpiti çok kullanışlı, kullanılan malzeme rakiplerine göre kaliteli. Tasarım olarak kendini kabul ettirmiş bir marka. Hadi biz de araç çok pahalı almak sorun. İstediği modeli bizden daha rahat ulaşabileceğine kanaat getirdiğimiz Avrupalılar da 20 yıllık tasarımlı WV leri tercih etmiş. Bu duruma ne diyeceksin?

    "Rakibin daha iyisini üretene kadar en iyisi de, lider de sensin." , "Aynı kasa üretime devam ediyorsa değer kaybetmez." Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Diğer firmaların yapmadığını ilk önce Wv yaptı. Küçük motora her türlü kombinasyonu getirdi. Benim "D" sınıfı favorim hep Avensis olmuştur. Fakat otomatiğini alabilmem için 2.0 motor almam gerekiyordu. 1.8 getirdiler, o da bir kaç tane. Arasan bulamazsın. 1.6 sını aldım. Atmosferik motor -tabiri caizse bassanda- gitmedi(Turbo-Atmosferik muhabbetine yeterince girdim. Polemik yaşamayalım). Latitute alayım dedim. Piyasadan kalktı. Talisman çok güzel araba fakat Megane dan görsel olarak hemen hemen hiç bir farkı yok.

    Şimdiki aracım Golf 1.2 Tsi. 50 yaşımdayım. Sadece 1,5 yıldır Wv biniyorum. C-Max, Mondeo, Focus olmak üzere 15 yıl Ford bindim(Ford çok iyi yol tutuyor). Ara sıra Scenic ten Clio ya Renault ta bindim. Audi, Mercedes ve Bmw yi geçiyorum. Param yetmez. 1.2 yada artık 1.0 Tsi nin yakıtı diğer turbo benzinlilere göre az(Yıllık 15 bin civarı yapıyorum). MTV si düşük. Dsg patlar dediler. Çok şükür şimdilik bir şey yok. İstediğim an satabilirim. Her yer İstanbul değil, Avensis i satana kadar göbeğim çatladı.

    Ne alayım? Ben ve bir çok wv kullanıcısı aptal değiliz. Çevremiz de ne olup bittiğinin de farkındayız. Türkiye de yaşadığımızı unutmayın. Otomobilin çok çok değerli olduğu bir ülkede kimse parasını gidipte değmeyecek bir marka, modele yatırmaz. Wv firmasının Türkiye de yangın olarak satılması 30-35 senelik bir mazidir. Ticari de bile Türkiye de üretilen onca marka varken Wv epeyce ticari araç satmıştır.

    Kia Ceed e merak sardım. O yıl kur farkı yüzünden pahalı olduğu için Türkiye ye getirmediklerini öğrendim. Wv harici firmalar turbo benzinli düşük hacim motor üretimine çok sonra girdiler. Yapaydılar Avensis e 1.6 turbo benzinli otomatik bir kombinasyon, bak nasıl satardı. Fakat yapmadılar(Çünkü Türkiye de satılan araç sayısı Toyota gibi firmanın dişinin kovuğuna gitmez. Neden farklı bir üretim bandı açsınlar ki). Wv de pastayı tek başına dibine kadar sıyırdı. Yıllardır Türkiye pazarında olan ve tüm firmalara göre servis ve yedek parça üstünlüğü bulunan Renault bile Wv kadar olamadı. Renault parçasına servisine ulaşmak Wv den daha kolay.





  • teteni T kullanıcısına yanıt
    Bakın ben wv kalitesine bir şey demiyorum Golf sahibi oldum araca resmen aşıktım. Şu anda Alman aracı kullanıyorum yine müthiş. Ancak söylediğim şey maalesef firmaların tekelleşmesi ve ufak değişimlerle yeni diye marketing yapması. Bu çok satan araçlar için bir kanayan yara aslında. Sözüm sadece vw’e değil ki ben VW araçlarından aldığım hazzı ne fransız renault’da ne italyan fiatta ne de İsveç Volvoda aldım. 2005 model golf 1.6 fsi mesela ben o arabadaki tadı 2022 model 1.3 multijet uçan teneke egea ya değişmem. Ancak sorunum tam olarak şu: 1990 lı yıllarda üretilen teknolojilerin çoğunu araçlara hala opsiyonel olarak koyuyorlar bunun tek sebebi marketingin çok gelişmiş olması. Yani bir kez isim yaptıysa tamam artık diyorlar millet bunu alacak biz para kazanacak başka yerlere yönelelim.. Mesela bir citröen bir peugeot bile standart donanımlı D sınıfı araçlarına neler koyuyor ama gel gör ki passatın boş paketinden daha ucuz. İşte buradaki sorun bize düşüyor. Hala da gidip aldığımız için adamlar bakıyor sistem tıkır tıkır sonra ne yapıyorlar biliyo musunuz? Arge yerine marketing yatırımı ve 2030 yılına kadar aslında ürettikleri teknolojiyi nazlana nazlana her sene bir şey ekleyerek yeni gibi gösteriyorlar. Teknolojik gelişim stoğu yapmalarından başka bir lafım yok kalitelerine ancak çok rağbet görmese insanlar marka için almasa bakın o zaman nasıl mükemmel işler yapacakları ama yok yaparlar mı her sene küçük bir makyaj yeni bir özellikle devam satmaya.. Şu an eminim ki passatın 2030 daki aracının bile konsepti hazırdır. Ama onu üretirlerse ne olur?; Ellerinde değiştirebilip satacakları araç kalmaz. Çok satmasa halbuki üretecekler ama yok millet alıyor çünkü herkes benim tuzum kuru olsun kafasında. Umarım anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  •  


    Artık kendilerine yeni bir strateji belirlemek zorundalar. Zira Çin geliyor. İnternetten araştırınca Çin deki otomotiv firmalarının çok hızlı yol aldıkları görülüyor. Batarya sektöründe zaten lider ülke. Iphone bile Çin de monte ediliyorsa gerisini siz düşünün. Yediden yetmişe her şey Çin de üretiliyor. Bizim elektrikli otomotiv firmalarının bile Çin li ortakları var.

    DMA Derindere Motorlu Araçlaryoutube
    DMA 17+1 kişilik elektrikli midibüsümüzün testleri Çin'de yapılmaya devam ediyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=cfJswaLgblE
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.