Şimdi Ara

Volkswagen CEO'su iddialı konuştu: 2025 yılına kadar Tesla'yı geçebiliriz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • infinite kullanıcısına yanıt
    Vw değil darpanin yarışması sadece gövde olarak vw kullanılmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o tarihten sonra birçok üst model aracında opsiyon olarak sundular ancak regülasyonlar şerit takip özelliği ile sınırlı bıraktı,


    özellikle 2006-2009 arası modellerde otonom park sunuluyordu...


    Otonom sürüş halen birçok eyalette yasak, MUSK lobi faaliyetleri ile Otonom 4.0 ve 5.0'ı hayata geçirmeye çalışıyor yoksa çoktan hazır... Teslanın kazaları son dk engellediği videolar bir sürü... otonom sürüşte öyle kusursuza yakın...hatta birçok ortalama kulllanıcıdan çok çok daha iyi...

     

  • Varoş Passat vizyonu ile mi gececeksin Tesla'yi? adamlarin vizyonu Volkswagenden 200 yıl ilerde. Volkswagennin Turkiye kadar abartildigi başka ülke yok. Golf 7 hariç adam gibi bir modelini görmedim. Tesla bin T'si olamaz gelecekte mesajı uplarim 10 yıl sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 31 Temmuz 2022; 15:12:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V2 kullanıcısına yanıt

    Kusura bakmayın ama neresi varoş vizyona sahip Passat'ın veya diğer VW modellerinin?


    Size, bize hitap etmemesi ortalamada tam tüketicilerin istediği gibi otomobil ürettikleri gerçeğini gizlemiyor. Bugüne dek hiç VW aracım olmadı, binip beğendiğim içime sinen modeli bile olmadı ama gerçeklere bakalım, ortalama bir tüketici ne arıyorsa VW'de var. Örneğin ortalama bir tüketici yüksek sürüş keyfi, çok iyi yol tutuş, hisli direksiyon veya pamuk gibi süspansiyonlar, çok kaliteli hakiki deri döşemeler, büyük ve eğimli koltuklar, çok iyi ses sistemi falan aramaz. Ortalama bir tüketici bunların hepsinden biraz arar, makul yakıt tüketen, iyi motor performansı olan, büyük şeyler başarmasa da yoldan kopmayan, bozuk yolda böbrek taşı döktürmeyen ama yumuşaklıktan da kıçı başı dağıtmayan, ne kötü ne de çok iyi döşeme ve mazlemelere sahip olmauan, görüş açılarını geniş, temel donanımları karşılayan, geniş kullanım alanı olan (diz mesafesi, saklama gözleri vs.) ortalama bir araç ister. VW de işte bunu çok iyi yapıyor.


    Mesela bir 5 serisi alırsanız çok kaliteli mazlemeler içerisinde, yüksek bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz ama tatile ailenizle veya arkadaşlarınızla çıkamazsınız çünkü arkadakiler için yeterli alan yoktur. Neden çünkü dev gibi arabanın arka diz mesafesi ancak B segmenti arabalar kadardır. Ama bir Passat alırsanız arkada herkese yetecek mesafe vardır, daha kullanışlıdır, daha ortalamadır.


    Kısaca tüketicinin nabzını bu kadar iyi tutan bir marka eğer ileride EV araçlar temel konsept olursa bence Tesla'dan çok daha iyi satış değerlerine ulaşacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • V2 kullanıcısına yanıt

    VW olmasa, Türkiye'de distribütörün sana zorla itelediği donanımsız araçları alıyor olurdun. Kişiselleştirilebilirliği arttıran firma VW. Ayrıca git biraz otomotiv tarihi falan öğren gel.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun torostan kurtardı bizi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Tespitlerinizde haklılık payı var, VW ortalama tüketicinin nabzını iyi yakalıyor ama EV konusunda ortada bir başka gerçek var. EV içten yanmalının yalnızca elektrik motorlusu değil, aynı zamanda otonom sürüşle birlikte ağır yazılım içeriyor ve yazılım konusunda bu dünyada kimse Amerikalıların eline su dökemez. Yazılımda ABD açık ara dünya lideridir, yakalamayı bırakın, yetişebilen bir ülke dahi yoktur. Geleceğin otomobilleri de yazılım tabanlı olacak ve yazılım konusunda VW'nin Tesla'yı yakalayabileceğini düşünmüyorum.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Benim sizin kadar EV'ler hakkında bilgim yok hocam. Haklısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Benim de EV hakkında çok bilgili olduğum iddia edilemez ama işte gelecek projeksiyonlarını okuyunca, araba sahipliğinin bile tarih olacağı söyleniyor. Böyle bir gelecek muhtemelen yazılımda üstün firmaları ya da ülkeleri öne çıkaracaktır. Benimki de sizin ki gibi bir tahmin sonuçta.

  • Sadece bir Apple bile o saydığın bütün şirketleri üst üste koyar topla oynar gibi oynar.


    Söz Konusu Otonom Sürüş, Yapay Zeka ve Çip Mimarisi ise Apple zaten Dünya lideri.


    Tesla ile bir işbirliğine bakar. Ortada VW falan kalmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt

    Apple çip üretmiyor ki o da montajcı, Apple transistör vs. de üretemez zaten.


    Firma değerleri goygoydan itibaren VW senede 250 milyar dolarlık araba 150-200 milyar dolarlık teçhizat satıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Herbert Diess yaptığı açıklamada: "Zor bir yarış olacak ama pes etmeyeceğiz. ABD'deki ana rakibimizin bu kadar hızlı ve iyi hazırlanmış olmasını beklemediğimizi söylemeliyim." ifadelerini kullandı. Diess, geçtiğimiz yıl Volkswagen ile Tesla'yı sürekli olarak karşılaştırdığı ve Alman otomobil üreticisinde baskı oluşturacak şekilde Amerikan şirketinin güçlü yanlarını vurguladığı için eleştiri yağmuruna tutulmuştu.


    Volkswagen, ister içten yanmalı olsun, ister elektrikli üniteler olsun her türlü disiplin ve platformda referans olmuş tek başarılı üretici.

    Bu konuda yenilmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Evet, evet. Araç sahipliğinin bitip yerini Moov tarzı ancak otonom kısa kiralamaya dönmesi halinde muhtemelen benim için otomobiller tamamen biter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların hep yanlış anladığı bir nokta var . Vw demek Volkswagen demek değil vag demek . Yani yorum kaparken marka olarak değil vag olarak düşüneceksin Porsche Audi Bugatti Scania Man hatta Bosch vs bunların hepsini bir konsorsiyum olarak düşüneceksin ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla'yı geçeceğiz iddiaları çok gerçekçi değil. Ne Tesla'nın yaptığı yatırımlar ne de elektrikli araçlar hakkında donanımlı bir ekipleri yok. Alman üreticilerin elektrikli araç konusunda çokta iddialı olduklarını düşünmüyorum.

  • Diess görevinden affını istemiş. Bay bay Diess.

    https://www.haberturk.com/vw-ceo-sundan-surpriz-istifa-3479653-ekonomi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli araçlar 4 tekerlekli cep telefonu. Sağlam yazılım gerektiriyor.


    Çok sevdiğiniz araç markaların infotainment sistemlerine bakın. 20 sene geriden geliyor.


    Neden ?


    Hiçbir büyük otomotiv üreticisinde bilgisayar mühendisi adam yerine konmaz, bu yüzden de yönetim kurulunda, müdür sıfatlı veya falanyum bölümünün başında IT geçmişi olan biri olmaz.


    o yüzden de araç içi yazılımlar .ok gibidir.


    Şimdi yumurta kapıya dayandı. Son 5 yıldır büyük üreticiler ağızlarında geveliyordu. Şimdi kabul etmeye başladılar. Ford 2026 için 600.000 ev üretme hedefi koydu kendine. 66 tane fabrikası da olsa üretemiyor. Tesla bu sene 1.5 milyon üretim 2 milyon kapasite hedefledi. 2026 ya kadar bu rakkamları %50 arttırın bakalım ne olacak.


    Arabacılar için kış geliyor. Bakalım o yere göre koyamadığınız üreticiler 5 sene sonra pazarda ne hale gelecekler.



    Chuck Cookyoutube
    #FSD #Tesla #FSDBeta FSDBeta 10.69 - 2022.16.3.10 - Driven in FSDBeta Average setting, Mild lane change setting. If you want to know my background please see my Biolink: https://bio.link/chuckcook Follow me on Twitter @Chazman Tesla Referral Code for Solar discounts. https://ts.la/charles46473 If you want to say Thank You you can buy me a coffee. https://www.buymeacoffee.com/ChuckCook or support me on Patreon: https://www.patreon.com/ChuckCook Chapters provided by viewer memeluke 0:00 - Video Description 0:35 first turn, uses median successfully 1:30 second turn, goes right through 2:24 third turn, uses median 3:17 fourth turn, uses median 4:39 fifth turn, waits for heavy traffic, uses median alongside another driver 7:03 sixth turn, uses median 7:48 seventh turn, edges right up to creep limit, takes human-provided gap to median 10:23 8th turn but at a site a few blocks away, uses median briefly 11:45 9th turn at 3rd intersection, map has going left but route planner taking it right, goes out a bit too far for comfort 13:29 10th turn, attempt two at third site, planner now takes it left and goes right through 14:27 11th and last turn, goes right through
    https://www.youtube.com/watch?v=xpzJPe1DrzQ


    Bakın bakalım bunu yapabilen kaç araba var dünyada.





  • bende bunu anlamıyorum işte

  • Tesla bu işe erken girmenin meyvelerini topluyor. Çok büyük ihtimalle elektrikli otomobile geçiş için yasaların değiştirileceği önceden haber verildi ve tüm güçleri ve bağlantılı olduğu "bu istihbaratı önceden almış firmalar" ile işbirliği yaparak piyasaya sağlam girdiler doğru. Ancak ABD , teknolojide artık önder ve başı çeken olan bir ülke olmayalı uzun yıllar oluyor, bütün yeni buluşlar neredeyse Avrupa ve Uzakdoğuda yapılıyor. O yüzden çok uzak olmayan bir gelecekte Avrupa ve Uzakdoğu firmaları tarafından çok daha kaliteli elektrikli otomobiller üretileceği aşikar. Nasıl ki GM satışları çakıldıysa, Chrysler gibi bir firma yokları oynuyorsa, Ford liderliği Japonlara kaptırdıysa Tesla da butik bir firma haline gelecektir. Zaten ürettiği araçlar , otomobilden daha çok teknolojik aygıt tarzında.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.