Şimdi Ara

Volkswagen, Çin'e özel ucuz elektrikli araç platformu geliştirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen, Çin'e özel ucuz elektrikli araç platformu geliştirecek
    Deniz aşırı ülkelerde bile adından söz ettirmeye başlayan Çinli elektrikli araç üreticilerinin kendi ülkelerinde eli oldukça güçlü. Bu durum, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin'de pastadan pay kapmak isteyen Avrupalı üreticileri yeni çözümler aramaya itiyor.



    Volkswagen'in bu konudaki çözümü Çin'e özel yeni bir platform kullanmak olacak. Çin menşeli parçaların kullanılacağı bu platform sayesinde şirket, daha uygun fiyatlı elektrikli araçlar piyasaya sürerek pazardaki konumunu güçlendirecek.



    Şu an "Main Platform" olarak adlandırılan bu platformun mevcut ID ailesinde (ID.3, ID.4, ID.6 ve ID.7) kullanılan MEB'den türetilmesi ve 2026 yılında kullanıma hazır olması bekleniyor. Bu hedef doğrultusunda yapılacak 1.1 milyar dolar civarındaki yatırımın ülkede 2 bin kişilik ek istihdam oluşturması hedefleniyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye, elektrikli otomobil büyüme hızında Avrupa'yı solladı: Satışlar %784 arttı!



    Plana göre Volkswagen, bu platform üzerine inşa edilen dört model piyasaya sürecek. Bu modeller, şu anda MEB'i temel alan modelleri de üreten Çinli iştiraklar SAIC ve FAW tarafından üretilecek. 2026 itibarıyla Volkswagen'in XPeng iş birliğiyle iki yeni elektrikli model daha tanıtması bekleniyor. Böylece yeni model sayısı altıya yükselecek.



    Yeni platform, fiyatları 19 bin ila 24 bin dolar aralığında değişen giriş seviye araçları kapsıyor. Bu durum Volkswagen'in Çin'deki elini güçlendirecek. Şirketin kısa süre önce ID.3'ün fiyatında indirim yapması bile aylık ortalama satışların 2 binlerden 10 bin adetlere yükselmesine sebep oldu.




    Kaynak:https://insideevs.com/news/697854/volkswagen-entry-level-china-ev-platform/







  • Ucuz Alman tankı.

  • Volkswagen'in Volkswagen'liği mazide kaldı kimse hikaye anlatmasın. VW artık eski kalitesinden çok uzak Taigo, T-Roc, T-Cross vs modeller VW markasına yakışmayan araçlar emisyon skandalıyla da marka büyük bir darbe aldı imaj diye birşey kalmadı artık Volkswagen'de artık son demlerini yaşıyor

  • VW de işler yolunda gitmiyor. Yazılım işinde batırdılar, elektrikli arabaları çinde tutulmadı. Bakalım nolacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.