Şimdi Ara

Volkswagen'in emisyon skandalı büyüyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.319
Cevap
21
Favori
215.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birisi çıkıp volkswagen için "zamanlama manidar" dediya :) olay bitmiştir beyler dağılın !!!
  • VW'yi zaten sevmezdim, artık bu gazla hep kötüleyeceğim.

    Hile yaparsın ha!

    Karalama kampanyası başlatıyorum!

    VW almayın, aldırmayın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani Volkswagen kullanan fanatikleri de anlamak lazım :)

    "Evet, 120 000 Tl verip 4 ay beklediğim aracı üreten firma bir dümen çevirmiş, yine kandırıldık" demelerini beklemek haksızlık olur. Tam da bizim mantık. Ölümüne savunmaya geçmek lazım.... Gerekirse şahinleri doğanları bile sür argüman olarak :)))


    Zaten yıllardır insanlar söyülüyorlar " Ey woswosçular bu arabalara muadillerine göre kafadan 15000 tl fazla para veriyorsunuz, bu araçların bir özelliği yok"


    Avrupa gören insanlar işin farkında. (Avrupa'ya gitmeden gitmiş gibi mesaj yazmayın ne olur belli oluyor :))



    Avrupada her zaman Mercedes-Benz, BMW ve Audi ayrı bir sınıftır. (Audi sonradan VW'e geçti :)))

    Ama bizim ülkede VW ne hikmetse prestij sembolü gibi algılanıyor, bunu yaratan ise satış politikası... akabinde de fahiş fiyatlar. "pahalı ise kalitelidir" hikayesi satıyor. En azından bizim tüketiciye :)

    Bu olay bilinçli tüketici yaratması adına umarım faydalı olur....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avaxyet -- 24 Eylül 2015; 0:03:19 >




  • Otomobil endüstrisi yeniden şekillenir bu olaydan sonra vw çok küçülmek durumunda kalabilir, dünyayı bizim ülkemizle karıştırmamak lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: highgen


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertug0

    Emisyon derdine düştü şimdi de forum.Ulan türkiyede heryerde atmosferin ağzına eden şahinler vs fink atıyo,bunun derdine şimdi mi düştünüz.Forumda herkes birden çevreci oldu anasını satayım.

    Tüplü sahinlerden mi bahsediyorsun?

    Tüpü kast etmiyorum,katalizör iptali yapılmış şahin ve şahin gibi tüm araçları kastediyorum.Bilmiyorum biliyor musunuz ama en çevreci yakıt türlerinden biri doğalgazdır.Çevreyi kirletse daha benzinin yarısı kadae kirletir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La yeter vw vw. 10 konudan 5 i Vw konusu. Bayıldık artık. Bir konu var zaten. Onun altından devam etsenize yeni konu açmak yerine. Nerede bu adminler !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende diyorumki neden hep passatları jettaları geçiyorum ..
  • Alman hukumeti vw nin zarar gormesine, hem ulke ekonomisi hem de prestiji icin kesinlikle izin vermez. Rekabet kanunlari sadece 2. dunya ulkelerinin markalarinin gelisimini dizginlemek icin var.

    Vw kullanmiyorum ama en begendigim araba markasi. Sahsen vw nin birkac milyar euro zararla bu isden siyrilacagini dusunuyorum. Sahis olarak kimsenin vw ye bakisini degistirecegini dusunmuyorum.

    Fakat kesinlikle vw nin en agir cezayi almasi gerekiyor. Zaten ozellikle kore ve fransada direk bukumet ayagindan yapilan aciklamalar olayin uzerine gidilecegini gosteriyor. Kendi markalari icin bulunmaz bir firsat. Bunu hakli olarak kullanacaklardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz da senaryolardan konuşalım. Kısa/orta vadede VW'nin başına neler gelebilir?

    1. Konu üst düzeyde (Merkel/Obama) tatlıya bağlanır. EPA "Testler de tam doğru değilmiş canım, sadece küçük bir grupta bilinçsiz bir hata var." der, VW bir kaç milyar ile kurtarır kendini. Hafif satış kaybı olur ama karlılığını etkilemez. VW Finansal açıdan pek sıkıntıya girmeden 1 yıla unutturur olayı (ihtimal %1)

    2. Bahsedilen 18 milyar dolar ABD'de devletin keseceği cezanın üst limiti. Pazarlıklarla bu yarıya indirilse bile vatandaşların açacağı tazminat davaları ve diğer ülkelerin keseceği cezalarla birlikte VW nakit varlığının (25 milyar euro olduğu söyleniyor) tümünü kaybeder. Satışlarında ve karlılığında önemli bir azalma olur. Yeni lansmanlar bir kaç yıl sarkar. 5-6 yıl sonra tekrar toparlanır. Liderliğe yeniden yaklaşması ise minimum 15 sene alır (ihtimal %69)

    3. Zincirleme şekilde tüm ülkelerden gelen ceza ve tazminat talepleriyle VW çok ciddi bir krize girer. Ayakta duramaz hale gelir. Sonrasinda global devlerden biri VW'ni bünyesine katar. (Ihtimal %30)

    Özellikle 3. Maddenin gerçekleşmesi Alman halkında müthiş bir moral bozukluğuna sebep olur. Bir de o büyüklükte bir firmayı kaç tane grup sindirebilir ki? GM, Ford, FCA, Renault.. başkası sanmıyorum, yapamaz.
    Bunların içinden bir tek FCA yıllardır satın alacak ya da ortaklık kuracak bir şirket aıyor. Diğerleri mevcut durumlarını korumaktan yanalar. Hal böyleyken 2-3 sene önceye kadar Alfa VW'ye geçmeli mi tartışmasından Fiat'ın VW'ni yutmasını izlemeye geçebiliriz.

    Biliyorum çok çok çok erken ama yabancı otomotiv sitelerinde bu ihtimal konuşulmaya başlandı bile. Marchionne bilekleri sıvamıştır, benden söylemesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıllıadyatör

    bende diyorumki neden hep passatları jettaları geçiyorum ..

    Seni sallamadıkları için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu onlar anlaşır

    Ama anlaşamaz larsa ve iş gerçekten büyüyüp dünyanın her yerinde müşteriler dava edip kazanirsalar wv dunyadünya piyasalarını alt üst eder sanırım global bir kriz olabilir 2008 lehman krizi gibi

    Borsada teknik analiz zaten bir krizi işaret ediyor

    Sebebi wv mi olur ahmet mi olur dereden akan su mu olur bilinmez ama tarihe bakınca bir döngü var 7 yıl bolluk sonra kıtlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAG'ın dinamosu vw'ye hiçbirşey olmaz, söylenen meblâğlarda bir ceza gelirse bundan asıl etkilenen VAG'ın diğer alt grupları olur. Olası bir küçülme planında ilk olarak yüksek maliyetli luxury sınıf arabaların muslukları kısılır, ardından seat, skoda, porsche, audi ve vw diye gider ki, son üçünün satışlarının bile etkileneceğini sanmıyorum.
    Bu iş parayla çözülür, büyük ihtimalle vw sağlam bir tazminatla kurtulur. Yine de, ola ki VAG amerika pazarından çekilmek zorunda kalacağı kadar büyük bir maliyetle karşılaşırsa, düşünmesi gereken kişiler vw'ciler değil, seat ve skodacılar... Golf otomotiv pazarı için vazgeçilmezdir, ama kimse ne octavia ne de leon'u on sene sonra hatırlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar,ya bilmeden sallıyor ya da biliyor da fanlik yapıyor gibi geldi bana.

    Bu saatten sonra bu işin hükümetler anlaşır abd ile konuşulur cart curt yazan var,öyle birşey olamaz,çünkü bu adamlar tüm dünyaya mal sattıkları için diğer otomobil üreticileri de vw ye dava açacaklar haksız rekabetten dolayı.

    Sadece abd deki mahkemede 3 açılabilir dava şunlar
    Haksız rekabet den diğer firmalarin da dava açabilecek olması
    Müşterilerin de dava acabilmesi
    Hükümetin keseceği ceza.

    Bu sadece abd ile sınırlı kalmayacak,fransa pusu da,onlarda açacaklar,güney kore de öyle,japonya da öyle.

    Bu işten siyrilmalari imkansiza yakın.

    Kaliteyi bırak ,son derece ciddi prestij kaybına uğrayarak satışları ciddi yara alacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockmania01

    quote:

    Orijinalden alıntı: hlksnrr

    Hocam hadi onuda geçtim bu ülkenin cumhurbaşkanı canlı yayında söyledi pkk bu süreçte silah stokladı diye.Açıkça belli taviz verilip pkknın güçlendirildiği, askere operasyon yasağı getirenler yüzünden bu pkklılar sınırda at oynatıp tonlarca mühimmat soktular içeri ve bu imtiyazlar yüzünden buldukları boşlukta iyice güçlenip yüzlerce polisimiz askerimizi şehit ettiler. Ama bu cumhurbaşkanı halen utanmadan pkk bu süreçte silah stokladı diye beyanat veriyor. Almanya hadi destek veriyor ama bizimki daha beter bizimkiler çözüm süreci adı altında iyice güçlendirdiler almanya bile bu kadarını yapamazdı heralde.



    siyaset yapmak istemiyorum ama güçlendi dediniz güçlendigi gib bitirmesinide bilir devlet onlar hakkını kötüye kullandı yada hakkını pkk vererek kötüye kullandırdı diyelim devlette şuan gücünü ensesine dayadı bitiyoruz diye ağlıyorlar yalvarmadıkları devlet kalmadı ve eskisi gibi Bir kaç ülke (ingiltere ve almanya gibi) dışında artık kimse kürt halkının hakkı yeniyor hikayesini söylemiyor pkk kürt halkının hakkını gasp ediyor diyor artık hiç yoktan mesela anlaşıldı. Devlet verdiyse almasınıda bilecek güçtedir.

    Ve insan kendi hatasını söyleyecek kadar erdemli olmalıdır. Devlet biz hatamızı kabul ediyoruz diyor malesef ki bazı şeylere göz yumduk buda bizim zafiyetimiz oldu diyor. Bu ülkede birileri var yıllardır mecliste kaç tane banka batırdı hala biz sütten çıkmış ak kaşıgız diyebiliyor.

    o erdem eksik kalmış

    hesap sorulamayacağını bildiğinden hatasını kabul ediyor. sadece bu. hata kabul etmekten öte bi de bedel ödenmeli değil mi. hani nerde o errrrrdem

    anca kandırıldık aldatıldık. hiç mi suçun yok senin. en amatör takımda bile td hatasının bedelini öder.

    kime ne anlatıyorum kusura bakma.




  • Das Ganove

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertug0


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gıllıadyatör

    bende diyorumki neden hep passatları jettaları geçiyorum ..

    Seni sallamadıkları için

    sende haklısın basıyosun basıyosun gitmiyor en iyisi kimseyi sallama boşver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gıllıadyatör -- 24 Eylül 2015; 2:09:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıllıadyatör

    quote:

    Orijinalden alıntı: ertug0


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gıllıadyatör

    bende diyorumki neden hep passatları jettaları geçiyorum ..

    Seni sallamadıkları için

    sende haklısın basıyosun basıyosun gitmiyor en iyisi kimseyi sallama boşver

    Hayır benim komiğime giden şey şu.Sen trafikte birini geçince mutlu mu oluyorsun? Eğer hayatın böyle geçip gidiyorsa yazık valla tek hobin egonu tatmin edebilmen.Bazı insanlar cidden boş hayatlara sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baller Lifestyle

    Evi köyü satıp VW hissesi alın, çok düştü şu an.

    Volkswagen'i fazla etkilemez bu, son tüketicinin umurunda değil emisyon gerçekçi olalım, milletin derdim arabam az yaksın çok kaçsın, komşununkinden daha şık görünsün.

    Amerika satışlarının toplam cirodaki yeri %14 sadece, ki adamların bir sürü markası var. Audisi var bunun Porsche'si var, yemişim emisyonu

    Emisyonun neden bu kadar önemli olduğunu anlayamayacaksın işte sırf bu sığ kafa yapın yüzünden yazık sana ve senin gibilere...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece tr deki doğuş sıkıntılıydı adamlar komple pislik çıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V6,V8 arabaları görünce ağzı sulananlar,konu Volkswagene gelince çevreci emisyoncu olmuş.Türkiyede hangi insan araba alırken emisyon değerini önemseyip araba alıyor ki.Bırak bireyi,devletin bu olayı taktığı yok.Sözlerim yanlış anlaşılmasın tabiki çevrenin egzos gazlarıyla kirletilmesine kirlenirse kirlensin diyecek değilim.Ama kesinlikle şu olay başka markanın başına gelse forumda 1 tane konu olur en fazla 2 sayfa konusu olur bir iki güne de unutulurdu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.