Şimdi Ara

Volkswagen'in satışları 2023'te toparlandı: Yüzde 12 artışla 9.24 milyon araç sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Pandemi nedeniyle düşen Volkswagen Grubu'nun üretimi geçtiğimiz sene toparlandı. Tedarik zincirindeki sorunların giderilemesiyle artan üretim ile beraber grubun satışları 2023 yılında %12 artarak 9.24 milyona yükseldi. 2022 yılında şirket 8.3 milyon adet araç satmıştı.



    Volkswagen markası ise geçtiğimiz seneye göre %6.7 artış ile 4.87 milyon satış rakamına ulaştı. SUV modelleri satışlarda önemli bir paya sahip oldu. Avrupa'da satılan otomobillerin yarıdan fazlası, ABD'dekilerin ise %81 SUV gövde tipinde araçlardı.



    Volkswagen, elektrikli araç satışlarında ise düşük talep nedeniyle yeterli büyümeyi sağlayamadı. Yine de satışlar grup bazında %35 artışla 770 bin rakamına ulaştı. Volkswagen markalı elektrikli otomobillerde ise geçtiğimiz seneye göre %21 artış ile 394 bin adet satış gerçekleştirildi.



    Ayrıca Bkz.VinFast, minik elektrikli SUV'u VF 3'ü CES 2024'te tanıttı



    Çin'de işler iyi gitmiyor



    Çin'deki satış rakamlarına baktığımızda ise tablonun iç açıcı olmadığını görüyoruz. Ülkedeki satışlar %1.6 artmasına rağmen, ülkenin genelinde satış miktarı %5.6 arttığı için Volkswagen'in pazar payı azaldı. Güçlü rekabetin yaşandığı ülkede Tesla ve BYD gibi giderek güçlenen yerel oyuncular markayı zorluyor.



    Volkswagen, 2023'ü satış anlamında başarılı adlediyor. Küresel olarak Toyota'dan sonra ikinci büyük otomobil üreticisi olan şirket, 2016-2019 yılları arasında Toyota'yı geçerek dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmuştu.



     




    Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/01/vw-sales-climbed-to-9-24-million-in-2023-but-toyota-is-poised-to-steal-its-thunder-again/







  • togg un bile 2032 hedefi 1 milyon araç üretmek , bunlar nasıl 10 milyon araç satıyor ya. gerçi bunlar elektirkli değil ama elektirkli de neredeyse 1 milyon satmış, Allah'dan çok geç kalmadık girmekte piyasaya. keşke bmc de otomobil üretse lisansı bize ait olan olmuş olur.

  • Ya arkadaş Volkswagen nasıl bu kadar çirkin bir araç üretir (ID.7 den bahsediyorum. Bildiğin Renault Fluence yapmış adamlar.

  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Gürcan Karakaş'ın T10F lansmanında Sekizsilindir ile yaptığı röportaj önemli. Dedi ki, biz bu treni kaçırmadık ama en son vagonlardan birine bindik. Bu yüzden sıkı çalışıp geride kalmamak zorundayız. Kaldı ki sadece 4 yılda 2. aracını neredeyse üretim seviyesine getirerek muhteşem bir iş yaptılar. Koca Sony 4 yıldır aynı prototipi tanıtıp tanıtıp duruyor, üretimden de oldukça uzak. Apple'ın otomobil işi hepten yılan hikayesi. TOGG yeni kurulmuş bir firmaya göre oldukça başarılı işler çıkarıyor.

  • muratdogan456 kullanıcısına yanıt
    Zevkler tartışılmaz, ben de klasik VW çizgilerini sevmeyen biri olarak ID.7'ye bayılıyorum. Yine de ID.7 150 kw motor, 700 km menzil ve ısı pompası ile %10 ÖTV diliminde gelmezse Scenic E-Tech alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 11 Ocak 2024; 15:48:03 >
  • bmc yerli degil

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.