Şimdi Ara

Volkswagen Passat Alltrack'ın Türkiye fiyatı belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
9.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi Almanya bizi kıskanmasın da kim kıskansın? Adamlar o kadar emek vererek otomobil üretiyor. Belki 30 bin Euro'ya mal ettiği bir araçtan cüzi bir para kazanırken ihraç ettiği Türkiye yattığı yerden aracın toplam maliyetinin üç katını kazanıyor. Bizi kıskanmakta yerden göğe kadar haklılar.

  • Teşekkürler Türkiye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • #AşiretlerOffroadda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun dsg si en az 300bin eder. Kenara birde 300bin ayırmak lazım bozulunca vermek için.

  • 1milyon dan aşağı olsaydı darılırdık. Ne memleket ama 500 , 1000 000 çok rahat söylüyorlar.

    Biz de zaten 100 lira aylık maaş alıyorıuz

  • Alltrack -> Bizde Alltax

  • Ülkelerin otomobil vergilendirmeleri 4 tiptir.
    İlki düşük vergi alanlar. (%20den az.) Bunlar ya krallıkla yönetilen doğal kaynakları (Petrol, doğalgaz gibi.) fazla olan ülkeler “Sudi Arabistan, BAE gibi.” yada otomobil üretip dünyaya satan ülkeler “Almanya, Fransa, ABD gibi.” Krallıkla yönetilen ülkelerde verginin düşük olmasının nedeni halk kralı devirmesin, cumhuriyet ilan etmesindir. Otomobil üretip dünyaya satanlarda verginin düşük olmasının nedeni bu sektörün ülkeye para kazandıran başlıca sektörlerden birisi olması ve onu teşvik etmektir. (Otomobil üreticisi ülkelerden her biri yılda 3 milyondan fazla otomobil ürettiğinden yurtdışına ihraç ettikleri otomobilin fazlasını yurtiçinde eritmek zorundadırlar. )

    İkincisi %50-%20 arası vergi alan ülkeler “İspanya, Hollanda, Polonya gibi. ” Bu ülkeler çoğunlukla eski sömürge imparatorluklarıdır. Zengindirler. Polonya istisna gibi durmaktadır. Onun da kendi özel nedeni vardır. eski bir sosyalist ülke olan Polonya’nın başkenti Varşova’dır. Sovyetler Birliğinin kurduğu Varşova Paktında yer almıştır. Şu anda NATOnun kuzey sınırını Rusyaya karşı korumaktadır. Avrupa’nın genelinden düşük olan alım gücü nedeniyle insanlarına kapitalizmi sevdirmek maksadıyla düşük vergi politikası izlenmektedir.

    Üçüncüsü %50-5100 arası vergi alan ülkeler “İsrail, İzlanda, İrlanda, Yunanistan gibi”. Bu ülkeler genelde ekonomik olarak batık ülkelerdir. Hep İMF ile yeni borç anlaşmaları yaparlar. Borçlarını ödeyemezler. Halklarını da daha çok bunaltmamak için daha yüksek otomobil vergisi alamazlar. Burada istisna İsrail gibi gözüksede İsrail de çok borçlu ve ekonomik anlamda darboğazda olan ayrıca işgalci olduğu için de askeri harcamaları çok yüksek olan bir ülkedir.

    Dördüncüsü %150 ve üzeri otomobil vergisi alan ülkeler “Danimarka, Norveç, Finlandiya, Türkiye gibi”. Bu ülkeler kendileri otomobil üretmedikleri için yurtdışına çıkan dövizi dengelemek ve ayağını yorganına göre uzatmak maksadıyla bu vergi sistemini benimsemişlerdir. Bu ülkelerin İMF’ye borcu yoktur. Ekonomik olarak batık değildir. Kendi yağlarında kavrulan ülkelerdir.

    Kendisi otomobil üretmediği halde otomobil üreten ülkelerle aynı vergi sistemi bizde de olsun isteriz. (Biz at avrat silah üçlemesiyle meşhur bir milletiz. ) Ancak Dünya üretmediğini tüketen ve bu nedenle iflas eden ülkelerin örnekleriyle dolu. İflas edince ne olur? Osmanlı Devletindeki gibi alacaklı ülkeler sizin doğal kaynaklarınıza çöker, onları yok pahasına işletir. Sizi sömürge devleti yapmaya çalışır.

    Kısaca borçlanmadan ucuz otomobile binebilmek için ülke olarak çok çalışıp tüketen değil üreten ülke olmamız gerekiyor. Bunun için tek başına çalışmak da yetmiyor, ülkemizin ayağına çelme takanları durduracak bir siyasi irade de gerekiyor. Ülkemizin kaynakları ABD destekli darbelerle her 10 yılda bir sömürülmüştür. En son 15 Temmuz 2015’te yine darbe denenmiş lakin siyasi irade ve Aziz Türk milleti sayesinde başaramamışlardır. Devrim arabalarını ürettirmeyenler (O zamanın teknolojisiyle 3 ayda motor dahil otomobil üretmişlerdir.), Türkiye’de yerli araç üretmek isteyen Özdemir Sabancı’yı DHKP-C’ye öldürtenler aynı merkezden emir alan tiplerdir. Bunlarla mücadeleyi göze alacak bir siyasi irade gerekmektedir. Batının her dediğini yaparsanız, dolar sınırlı yüklenir belki ama sizin kaynaklarınızı onlar kullanır. Akdeniz’de doğalgazı onlar çıkartır, yanınıza terör devleti kurup sizden toprak talep eder. Kullanmanıza izin vermedikleri silahları size kazık fiyatlara satarlar.

    Devletimizin sağladığı hizmetlerin kaynağı vergilerdir. Vergileri indireceğiz diyenler ya yeni kaynak bulacak (İMFye borçlanmadan.) yada hizmetleri-yatırımları azaltacak. Lütfen muhalefet partileri bol bol vakitleri varken plan program yapsın. İcraatlarını vaatlerini, vaatlerini hangi kaynakla gerçekleştireceklerini araştırsın. Kervan yolda düzülür mantığı ile ülke yönetimine talip olunmaz. Mesela sadece 2022 yılı bütçesinde “….65 yaş üstü yaşlılarımız, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımız ve yakınlarına bağlanan aylıklar kapsamında 15,6 milyar lira, engelli vatandaşlarımızın evde bakımına destek amacıyla 13,2 milyar lira…” kaynak ayrılacak.

    Cumhurbaşkanımız faizle olabildiğince mücadele etmeye çalışıyor. Kolay değil bu faiz baronlarıyla baş etmek. Eninde sonunda Türkiye galip gelecek İnşallah. Faizli sistem aslında onlara da zarar veriyor. İngilterede orta sınıf bir araba 1938’de 280 sterlin iken şu anda 21.000 sterlin. Enflasyonla araç fiyatı 70 kat artmış. Dünyayı sömürdükleri için sömürgelerden gelirle açığı kapıyorlar. Sömürgeler bilinçlenmeye başlayınca açığı kapatamayacaklar.





  • fantomasds kullanıcısına yanıt

    Vay be aydınlandık hocam.


    Özellikle Türkiye'nin İskandinav ülkeleri gibi olduğu ve orada vergilerin yüzde yüzelli olduğu kısmını alkışladım.


    İsrail ve İrlanda ekonomik olarak batık kısmında ayağa fırlayıp Allah diye gözyaşları içinde bağırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 18 Kasım 2021; 12:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoğrafta sörf yapan kızlar var. Bizde passatın içinden aşiret reisi çıkar.

  • Arabanın üzerindeki sörf tahtasını belki alırız.

  • fantomasds kullanıcısına yanıt
    Okumuşu ve hitabı güçlü olanlarda bir başka oluyor. Bizi danimarka,norveç ve finlandiya ile aynı kefeye koymak büyük başarı. O ülkelerle ancak futbol gruplarında karşılaşırız.

  • Hey maşallah Mercedes mübarek :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alın, seneye 2 katı olacak fiyatı.

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    1.5 c’yi 1.3 milyona satıyorlar. Bu 2.0 ve 4 çeker olacak o kadar…

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuna bu parayı vereceğine 2. El Audi almak akıl kârı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    1.5 c nedir üstad ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sıcak fırsat

  • passat yerine 1.2m ye 2020 audi a4 allroad alırdım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro 2-3 TL olsa üstüne bu eşek yükü vergi olmasa alabilirdik bunu hayattan keyif alır bir amacımız umudumuz olurdu vay be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.