Şimdi Ara

Volkswagen, Türkiye'den yaklaşık 324 bin aracı gönüllü geri çağıracak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
2
Favori
7.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu bilim bakanı çok boş adam. Hisleriyle montaj olduğunu anlamıştı kasetlerin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikri beyin mail adresi yok mu veya fax numarası? Cidden böyle alacaksın karşına konusacaksin bu nasıl bir karardır. Bi vw sahibi gidip insan haklarına dava açsa eminim kazanacaktır ancak ülkemizde insanın hakkı olmadigindan gönüllü işlem olacakmış.
    Tüv ün yerinde olsam araçları muayeneden geçirmem. Eşek gibi yapılır o zaman gönüllü değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rorschach_

    Fikri beyin mail adresi yok mu veya fax numarası? Cidden böyle alacaksın karşına konusacaksin bu nasıl bir karardır. Bi vw sahibi gidip insan haklarına dava açsa eminim kazanacaktır ancak ülkemizde insanın hakkı olmadigindan gönüllü işlem olacakmış.
    Tüv ün yerinde olsam araçları muayeneden geçirmem. Eşek gibi yapılır o zaman gönüllü değil.

    https://twitter.com/fikriisik
  • Gönüllü olmasaydı güncelleme olmayacakmıydi yani nasıl bir ülkeyiz anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surekli yanlis bilgiler verip spekulasyon yapan arkadaslar var. Abd de 5.0 dizel jipler, pick uplar var simdi bunlar cevreyi 1.6 dizel vw den daha az mi kirletiyor ? Tabiyki hayir sadece onlarin vergilendirmesi farkli oluyor. Olay tamamen vergilendirmeyle ilgili yoksa bu araclar satisi yasaklanicak kadar cevreyi kirleten araclar degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bionic1


    quote:

    Orijinalden alıntı: likapa_53

    Kısa ve net soru. 2016 ocakta Caddy siparişim vardı ufak bir kapora karşılığında iptal mi edeyim?

    Kardeş karar senin ama eğer siparişini iptal etmeye karar verirsen kaporanı vermeleri gerekir çünkü bu olay ortaya cikmadan önce verdin muhtemelen siparisi. Sonrasında bile olsa zaten kesinlikle uretici hatası. İngiltere'deki uygulama yukaridaki kaynakta anlatılmış. Sizin gibi yeni arac alma durumundaki musterilerin durumu da değerlendirilmiş ve vw orada tuketiciye 3 secenek sunuyormus. sunduğu seceneklerden birisi tüm kaporanı vs. iade edilmek kaydıyla tüketici isterse siparişini iptal edebilecek seklinde. Diğer iki seçenek ise araç gerekli düzeltme yapılana kadar satıcıda kalacak ve ondan sonra tüketici gidip alacak aracını. Bu da artık kim bilir kaç ay surer. Son secenek te elbette zaten bu haliyle aracı teslim alıp düzeltme ne zaman yapılacaksa o zaman götürüp duzeltyltirmek aracı.

    Bilgi olarak bu düzeltme işlemi ha deyince tüm araçlara yapilmayacakmis. VW bunun takvimine karar verecek. Mesela öncelikle 2.0 motorlu dizeler yapılacakmış ki bu sadece yazılım güncellemesi olduğu için o is nispeten kolay. Ama enjektör değişimi veya başka artik ne yapılması gerekecek ise (1.6 TDİ motorlarda) o is daha sonra yapilacak, artık 2016 içinde ne zaman olursa. Türkiye'de 2.0 motorlu araba azdir, sıra diğer motorlu araclara çabuk gelir diye düşünmeyin çünkü bu esnada vw olaya çözüm geliştirmeye çalışıyor daha. Yani önce çözümü araştırıp bulacaklar, sonra avrupa birliğinden onaylanacak, daha sonra gerekli parçalar urettirilecek, sonra da araçlara takılacak. Bence 2016 da bile bitmeyebilir bu işlerin tamamlanmasi.

    Evet Ağustos ayında vermiştim siparişi bu olay patlamamıştı.Araç normalde bu ay sonu teslim edilecekti olay patlayınca ertelettim para yok deyip.Şuan kafam karışık durumda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    Surekli yanlis bilgiler verip spekulasyon yapan arkadaslar var. Abd de 5.0 dizel jipler, pick uplar var simdi bunlar cevreyi 1.6 dizel vw den daha az mi kirletiyor ? Tabiyki hayir sadece onlarin vergilendirmesi farkli oluyor. Olay tamamen vergilendirmeyle ilgili yoksa bu araclar satisi yasaklanicak kadar cevreyi kirleten araclar degil.

    Birader yanlış bilgiyi kendin veriyorsun. Evet ABDdeki 5 litre motorlu araçlar bu 2.0, hatta 1.6 ve 1.2 litre dizel motorlu vw den daha az NOx salimi yapiyor. Yoksa onlar da trafikten men edilir. İç güdülerle değil de az araştırın öyle yazın lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bionic1 -- 18 Ekim 2015; 17:01:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu skandaldan sonra VW'nin tarafsız temsil edilebilmesi için Rekabet Kurumu VAG'ye en az iki farklı distribitör şartı getirmeli. Böyle bir marka tek distribütörle satılmamalı.
  • Linkler çalışmıyordu bende , buyrun ww sahipleri buradan kontrol edebilir.

    http://ticariarac.vw.com.tr/Volkswagen-dizel-bilgilendirme.aspx
  • b



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 18 Ekim 2015; 19:31:38 >
  • Arabanı alda git....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Adamlar asrın sahtekarlığına imza attılar halen yapılan güncellemenin içeriği bilinmiyor.

    Güncellemede 3 seçenekleri var

    1. Euro standartlarına motoru çekerek gücünü düşürmek
    2. Test esnasında hile yapan yazılımı düzenlemek ki bu sefer araç euro standartlarını karşılamayacak Türkiye'de sorun değll ama Avrupa'da satılamaz.
    3. Türkiye gibi ülkelerde hiçbir şey yapmamak.

    En yakın senaryo gücü düşürerek standartları sağlamak gibi görünüyor.

    Gücü düşürmek gibi durumları yok o zaman beygirde sahtekarlık yapmış olucaklar, katalizorde işlem yapıcaklar. Yapmak zorundalar.
  • Firmaların araçları sattıkları fiyatın üstünde yada sattığı fiyatla iade alması ve araçları imha etmeleri gerekli. Adamlar bilmem kaç hp bilmem kaç tork ile sattıkları aracı şimdi geri çağırıp gücünü düşürecekler. Müşteri düşük güç için mi aldı bu aracı? Örnek veriyorum 150hp için ödedi 100.000TL parayı. Şimdi gidecek 120hp araç mı gelecek? Ne kadar saçma.
  • VW common raili beceremedi hrlde. hatırlarsanız düz turbo dizel 1.9 motoru diğer markalar cr'ye geçtikten epey sonra terketti.Toledo golf vb. 1.9 TDI ile satılıyordu, vergisi yüksekti. dolayısıyla fiyatı da. bi şeyler yaptı 90 lık 1.6, sonra 105 lik geldi. euro emisyon normları sıkılaşınca, motor gücü ve/veya tüketimi etkilemeden bu normu tutturamayacağını veya pahalıya mal olacağını anladı ve bu cinliği yaptı. tahminim böyle, tabi nasıl bi güncelleme yapacağını ancak AB ve ABD haberlerinden anlayacağız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geri gidenlerin aracı bundan sonra daha çok yakacak daha az kaçacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: root_echo

    geri gidenlerin aracı bundan sonra daha çok yakacak daha az kaçacak

    Bu hata aracı satın alanların değil biliyoruz elbette. Ama olayı kişisel almanın da alemi yok. Firma bi bizi değil, 11 milyon insanı dolandırmış. 11 milyon adam gidip paşa paşa arabasını duzelttirirken, araçların resmen zehir saçtığını bile bile servise gitmeyenler de insanız diye ortada gezmesin. Daha ne diyelim. Biz en önce kendi insanımızdan şüphe ediyorsak, hatta bir sürü mahlukatın servis çağrısına uyup ta o düzeltmeyi yaptırmayacağını adımız gibi biliyorsak, vw bunu yapmış diye suclayabilir miyiz artık? En azından düzeltmeye çalışacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 75hp

    VW common raili beceremedi hrlde. hatırlarsanız düz turbo dizel 1.9 motoru diğer markalar cr'ye geçtikten epey sonra terketti.Toledo golf vb. 1.9 TDI ile satılıyordu, vergisi yüksekti. dolayısıyla fiyatı da. bi şeyler yaptı 90 lık 1.6, sonra 105 lik geldi. euro emisyon normları sıkılaşınca, motor gücü ve/veya tüketimi etkilemeden bu normu tutturamayacağını veya pahalıya mal olacağını anladı ve bu cinliği yaptı. tahminim böyle, tabi nasıl bi güncelleme yapacağını ancak AB ve ABD haberlerinden anlayacağız.

    vw el attığı hiç bir işi düzgün çapta becerebilmiş değil..

    hep eline yüzüne bulaştırdı..

    bakınız DSG örneği..

    dizel motorlar hem eski hem çağdışı ve teknolojik olarak geride.

    şimdi sahte ciğerli

    tidiaylara bakalım neler yapacaklar

    öyleki ülkemizde DSG li bir sahte ciğerli tidiayınız varsa

    dünyanın 500 zengin sıralamasında olduğunu sanan şahsiyetler çoğunlukta idi.

    şimdilerde hepsi ölü

    taklidi modundalar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmnder16

    1.2 TDI aracım bile etkilenmiş. yazıklar olsun. yazılım güncellemesinden sonra bir de performans kaybı olursa o zaman izleyelim filmi. zaten 1.2 araç.

    Sevgili hemşehrim sen nasıl bulaştın bu markaya
    adamlar dolap osman gibi.

    Orduya selamlar
  • Adamlar gönüllü çağırıyor. Yani istersen getir istersen getirme. Ama bizim halkın çoğunluğu bu durumu çoktan kabullenmiş
  • İyi bari 5-10 bin araç çağırıp işin içinden çıkabilirlerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.