Şimdi Ara

Voltaj Hakkında 1-2 Kısa Soru ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 2.0ghz olan Amd 3200+ işlemcimi Default voltaj'da 2.3Ghz olarak kullanıyorum.Default Voltaj : 1.472. Sıcaklık 1-2 derece ya degisti ya deismedi.Bosta 39-40 arasi seyreder,Yük altında MAx 52 gördüm.
    Kasamda fan yok ve işlemci de Stock fan.Bu yuzden yan kapak acik kullanıyorum.Gerek fan gurultusunu azaltmak gerekse (ISI FAZLAMI BILMIYORUM) sıcaklıgı düşürmek icin Voltaj'i 1.472'den bir alt basamak olan 1.44'e aldım.2 derece düstü sıcaklık.37 ile acilip yük altında 48 - Max 49 oluyor.Superpi 8M testinde max 48 oldu.Benchmark testlerini de gayet normal tamamlıyor.

    1-Ben bu işlemciyi 300mhz daha fazla ile Voltaj düşürerek calıstırabiliyorsam,Üretici firma neden 2.0 ghz 'yi daha fazla voltajla calıstırıyor?(Fazla voltaj = az ömür degilmi?)
    2-Voltaj düsürdüm fakat bunun işlemcime bir zarari olacak mı?Artı ya da eksileri neler olabilir kısaca yazarsanız sevinirim.

    Yada default voltajda sıcaklık fazla deil geri al da diyebilirsiniz :)
    Teşekkurler







  • quote:

    1-Ben bu işlemciyi 300mhz daha fazla ile Voltaj düşürerek calıstırabiliyorsam,Üretici firma neden 2.0 ghz 'yi daha fazla voltajla calıstırıyor?(Fazla voltaj = az ömür degilmi?)
    2-Voltaj düsürdüm fakat bunun işlemcime bir zarari olacak mı?Artı ya da eksileri neler olabilir kısaca yazarsanız sevinirim.


    Sadece bunları cevaplamaniz yeterli,lütfen.
  • Üretici firimalar işlemcileri belirli bir standartla üretirler... Voltajları belirlenir ve hızları belirlenir.

    İşlemci tepsisi fırından çıktığında üzerinde yüzlerce işlemci vardır. Ve hiç biride birbirine benzerlik göstermez. Her bir işlemcinin çalışabildiği voltaj aralığı ve frekans aralığı farklıdır. Isı değerleri dahi öyle. AMa üretici firimalar işlemcileri teste tabi tutarak hangi sınıfa sokabileceklerine karar verirler. Örneğin bir işlemci 2.2 Ghz testini geçemediyse 2.0 deneniyor ve 2.0 ı geçerse 2.0 olarak paketleniyor. Tabi daha önceden firima kendi sınıflarını belirlemiş. Örneğin 1.8 2.0 2.2 gibi. Ara bir değer çıkarmıyor yani. belkide senin işlemci 2.19 Ghz de sorunsuz çalışabiliyodur ama mecburen 2.0 olarak paketlenmiştir. Böylece voltajı daha az verebilirsin. Sonuçta işlemci üreticisi 2.0 işlemci sınıfını belirlerken voltajıda belirliyor. Dolayısıyla mecburen 2.0 a tekabül eden işlemcilerin hepsi aynı voltajda olmak zorunda kalıyor...

    Belkide başka bir 2.0 işlemcisi senin verdiğin voltajda stabil olmayacak...


    Şuda göz ardı edilmemelidir ki işlemcin SUper Pi yi sorunsuzca geçti diye bütün kullanımında stabildir diyemezsin. İşlemci üreticileri işlemcileri bilgisayar hiç kapanmadan yıllarca her program altında stabil çalışabilecek şekilde ayarlayıp satışa sunarlar. Belkide işlemcin o voltajla 30 gün açık kaldığında ve çok fazla ağır bir program altında reset atacak.

    30 gün makineni açık bırakmayacaksan sorunda olmaz demek oluyor bu Tabi bu örnek bir durum ... Senin işlemci napar bilemem.
    Umarım sorularına cevap bulmuşsundur... Kolaygelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 22 Ağustos 2007; 6:17:09 >




  • Cok teşekkur ederim,olaylar şu an kafamda daha da şekillendi.Yardimlariniz icin cok tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.