Şimdi Ara

Voltaj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • msi kt4v anakart kullanıyorum.Geforce mx 440 ekran kartımın yerine fx 5200 taktım.ve Pc Alert programı bi bölgede voltaj düşüşü tespit edip alarm vermeye başladı. neden acaba? fikri oln varmı??



  • program seni makinen düşük voltaj dan zarar görmesin diye uyarmış.Bunun nesini soruyorsunki dostum.Demek ki sizin orada yüksek gerilim hatları şebeke ihtiyacını karşılamıyor.Ve sizlerde evlerinizde düşük voltaj alıyorsunuz.Bunun sonucu benim başıma geldi bilgisayarın zarar görebilir.Benim ram ve işlemci hariç tüm parçalarım yanmıştı.Sonradan regüleli ups aldım da sorunu çözdüm.Sana tavsiyem sende bir ups al 50 dolar yüzünden daha çoğundan olusun sonra
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mabanaxar

    program seni makinen düşük voltaj dan zarar görmesin diye uyarmış.Bunun nesini soruyorsunki dostum.Demek ki sizin orada yüksek gerilim hatları şebeke ihtiyacını karşılamıyor.Ve sizlerde evlerinizde düşük voltaj alıyorsunuz.Bunun sonucu benim başıma geldi bilgisayarın zarar görebilir.Benim ram ve işlemci hariç tüm parçalarım yanmıştı.Sonradan regüleli ups aldım da sorunu çözdüm.Sana tavsiyem sende bir ups al 50 dolar yüzünden daha çoğundan olusun sonra


    Evet düşük voltaj olduğunu farkettim ama mx440 takılıyken ve sistem daha yüklüyken böyle bi sorun yoktu...
    yani sorun sadece fx 5200 ü takınca ortaya çıkıyo.. ayrıca sistemde hiç bi stabilite sorunu yok.. voltaj düşük olmasına rağmen..Bu arada sadece uygulamalar çalışırken voltaj düşüyor..




  • Voltaj düşük ise parçalar daha fazla akım ceker buda ısınmaya yol açar yani tehlikeli.Fx5200 taktıktan sonra böyle oldu diyorsun orayı anlamadım ben
  • UPS İ ALIRKEN REGÜLATÖRLÜ OLMASINA DİKKAT ET !!
  • FX 5200 daha fazla enerji harcıyor. Güç yetmediği içinde problemlerle karşılaşıyorsun. Eğer şebeke akımında bir problem yoksa ve 300W bir PSUya sahipsen, yetmiyor olabilir. Daha yüksek güç sağlayan bir PSU satın almalısın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Megatron

    FX 5200 daha fazla enerji harcıyor. Güç yetmediği içinde problemlerle karşılaşıyorsun. Eğer şebeke akımında bir problem yoksa ve 300W bir PSUya sahipsen, yetmiyor olabilir. Daha yüksek güç sağlayan bir PSU satın almalısın.



    +1

    büyük ihtimalle elindeki psu yetmiyor yeni ekran kartın fazla asılıyor ve voltajı düşürüyor psu da bunu kompanze edemiyor. Kullandığın psu ne marka ve kaç watt?
  • psunu değiştirmeyi dene daha yüksek hatta gerçek wattlı bir psu al
  • psu yeterli degil degiştir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.