Şimdi Ara

Voltajlarımız çok düşük yükselmesi için ne yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Voltajlarımız çok düşük 170 volt a kadar düşüyor ve kombi yanmıyor acaba regülatör işe yararmı yararsa kaç KWA lık olması lazım yardımcı olursanız sevinirim.



  • Kat regülatörü alıp takacaksın. Gücünü evdeki tüketimine göre sor ögren...Öyle al...Çok markalar var araştır...Sadece fiyat olarak degil üretim standartlarını araştır..Kalite belgesi varsa sor...Tek ölçün fiyatı olmasın...Saygılarımla..
  • Kademeli mi otomatik mi daha iyi olur hangisini tercih etmeliyim? Açıklaman için sağol
  • 10 kw bile 800 ytl,evdeki cihazları hesaplayarak almak lazım kafanıza göre sakın almayın
    ben 10 kw aldım herşeyi çalıştırmazsak yada sırayla çalıştırırsak yeterli oluyor
  • Ben alsam otomatik olanı alırım . Voltaj düşmesi anlık olabiliyor ne zaman ne kadar düşer belli degil.. Buzdolabı ,TV, Çamaşır mak, Bulaşık mak, kombi, hepsine faydası var...Googleye gir voltaj regülatörü yaz. Yada kat regülatörü yaz..Tıkla...Bir çok marka var....Özellikleri, standartları, kalite belgeleri, hepsini araştır. Degişik satıcılardan sor. Hepsi degişik markaların özelliklerini kusurunu biliyor. Ve söylüyor..Benim malım iyidir diyor..Merkez Karaköy Bankalar Caddesi.... Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Mart 2007; 12:17:33 >
  • Kademeli al. Çünkü kademeli olan voltajı belli kademeye ayarladığın zaman yükseltiyor ve ani değişimler de zaten voltajı dengeliyor.

    Senin sorunun voltajın daimi olarak düşük olması olduğu için. kademeli alıp ilk önce voltajı 220 volt kademesine gelene kadar pako şalterden ayarlyarak getireceksin. Sonra da ani voltaj değişimlerini zaten ayarlayacak.

    Ancak unutulmaması gereken bir husus da, Voltaj regülatörü de zaten bir yere kadar yeterli oluyor.

    Ayrıca gücünü her zaman tüketeceğinin %25 fazlası olan bir modele göre al.

    Saygılar...
  • Yani voltaj yükseldiği taktirde 220 yi koruyormu yoksa 220 nin üstüne çıkıyor kademeli regülatörler.
    Kademeli ve otomatik regülatörler arasında bayağı fiyat farkı var eğer dediğin gibiyse kademeli alacağım.
  • yapcağın en güzel şey regülatör bağlıcaksın bende aynı sorunu yaşıyordum voltaj 200V a düşüyordu regülatörü takınca tam 220V oldu..
  • Aslında her ikisinin de dezavantaj ve avantajları var.

    Eğer voltaj sürekli çok düşük seviyelerdeyse 150-180 Volt gibi otomatik regülatörler 200 Volt civarlarına kadar çıkartıyor voltajı.

    Ancak bu durum da kademeli voltaj regülatörü kullandığın zaman kademeyi 1-2 kat arttırdığın da voltaj 220 Volt civarların da dolaşıyor. Fakat voltaj aşırı yükselirse, o zaman da çıkış voltajı o oranda artıyor.

    Almaya gittiğin yerler de her iki tipte de voltaj regülatörü olan bir yer olsun ki sana tam sağlıklı bilgi versinler.

    Eğer otomatik voltaj regülatörleri eskisi gibi değil de, çok daha geniş voltaj aralıklarında 220 Volt enerji çıkışını az bir toleransla sabit tutabiliyorsa, otomatik al tabi. Çünkü kalitesiz otomatik voltaj regülatörleri çok dar bir voltaj aralığını tolore edebiliyor. Bu da sürekli düşük voltajlı yerler de dezavantaj olabiliyor.

    Eğer istanbuldaysan, Perpa Ticaret merkezini iyicene gezip araştır. Normal elektrikçilerden bu cihazları alma. Çünkü o cihazların çoğunluğu daha da sorun çıkarabilir.

    Saygılar...




  • Önerilerim:

    1 - 2007 deyiz, Hala kademeli mi kaldı piyasada? Olanlar da önceki üretimlerdir. Ne mantığı var manuel çevirmenin? Hep gözün voltaj kontrolünde mi placak?
    170 volt varken ayarladın 220 yaptın kademeli ile, 220 ye çıkınca ne olacak? Yüksek voltajdan zarar göreceksin.

    VOLTAJ YÜKSELTİCİSİ arıyor bile olsa olsan mantıklı gelmiyor bana. Ancak kademeli tavsiye eden arkadaşların bildikleri mantıklı gelebilir, ancak biraz daha bilgi vermeliler.

    Ev kullanıcısı için 5KW yeterli olacağını tahmin ediyorum. Çok tüketim varsa 10KW. Bir arkadaş yetmediğini yazmış, O'da biraz daha bilgi vermeli.

    2 - Bana yazın voltajların çok düştüğü yerde lazım olduğunda ikinci el tercih ettim kisıfıra yakın bir ürün ve yenisinin yarısından daha aşağı bir fiata aldım.
    Tercih tabiki, ben yılın 2 ayında kullanıyorum.
  • Bir fikir olarak Ankara'da bizim de boyle bir sorunumuz olmustu bir abimiz elektrik idaresine resmi olarak basvurup oradan sonuc almayi denememizi onermisti. Sonradan tasininca unuttuk gitti. Masraf etmeden boyle bir yolu deneyebilirsiniz belki diye geldi aklima...Zira regulator hem cok pahali hem de kesin cozum degil yukarida yazilanlardan anladigim kadariyla...
  • başka yorum yapan yokmu? Bende kararsızım. Kademeli almak istiyorum ama elektrik aniden yükselince cihazlarımın zarar görmesininden korkuyorum
  • kart rigületrinü çıkart
  • Elektrik sorunu bende de var.
    Tv bazen mavi ekran kalıyor. Pc nin power saply mi ne dir onu 350 den 750 ye çıkardım bu nedenle.pc sorunu halloldu ama ev için sorun devam ediyor. Bilinen en iyi ve uygun hangi regülatördür. Goglede aradım ama gözümden kaçmış olabilir . Belki sizden bilgi alabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.