Şimdi Ara

Volvo 2005 1.8 motorda yağ yakma normalmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir volvo almayı düşünen birisiyim. Şu anda 2003 civic vtec 2 aracım var ailemize küçük geliyor ve Volvo V serisi 30.000 tl ye kadar en az 2001 model araç bakıyorum. Ankarada bir V50 buldum, araç 240.000 km de ve 7000km de 1lt yağ eksiltiyormuş. Sizce bu normalmi? Tahmini motor ömrü ne kadardır? Bana bu sorunu bitirmek kaça patlaya bilir? Sizin tecrübe ve bilgilerinize güveniyorum ve şiddetle cevaplarınızı bekliyorum...



  • aracın kullandığı yağ eğer tam sentetik ise 7000 km de 1 litre hiçbirşey değildir.eğer motor turbo ise durum daha normaldir. bu araç ile en az 500,000 yapabilmeniz gerekir(elbette bakımlarını zamanında ve adam gibi yapıldığını varsayarsak)


    ben sorduğunuz soruyu sorun olarak görmüyorum sonuç olara bu araç yağ yakmıyor.tam sentetik yağlar 3000-10000 km arası 1- 2 litreye kadar yağ eskiltebilir..
  • Meteg; teşekürler, araç yetkili servis bakımlıymış sadece arada 1 tane 20.000 km bakımı dışarıda yapılmış. Araç atmosferik ve Teleflex marka lpg takılı daha yaklaşık 40.000 kmdir lpg kullanılıyor...
  • dediğim gibi 240,000 km(eğer araç hararet,yağsız kalma gibi sorunlar görmediyse) hiçbrişey değildir.. tam sentetik yağlar kimyasal yapıları gereğil belli kmlerde eksilme yaparlar özellikle üst devirlerde uzun süreli kullanım, veya genel olarak araç devirli kullanılırsa.. 3000-10000 km arasında 2 litreye kadar eksilme olabilir yapılmaıs gereken eksilen yağı tamamlamaktır. 10000 km zaten normalde yağ ve filtre değişim zamanıdır. gene de araçla ilgili şüpheniz varsa bence motor kompresyonlarını özel bir volvo servisinde ölçtürün, motor kompresyonları sağlıklı ise bu araç alınabilir.. aman ha motor sağlığından emin olun ve otomatik şanzıman ise kontrol ettirmeden sakın ha almayın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg




    dediğim gibi 240,000 km(eğer araç hararet,yağsız kalma gibi sorunlar görmediyse) hiçbrişey değildir.. tam sentetik yağlar kimyasal yapıları gereğil belli kmlerde eksilme yaparlar özellikle üst devirlerde uzun süreli kullanım, veya genel olarak araç devirli kullanılırsa.. 3000-10000 km arasında 2 litreye kadar eksilme olabilir yapılmaıs gereken eksilen yağı tamamlamaktır. 10000 km zaten normalde yağ ve filtre değişim zamanıdır. gene de araçla ilgili şüpheniz varsa bence motor kompresyonlarını özel bir volvo servisinde ölçtürün, motor kompresyonları sağlıklı ise bu araç alınabilir.. aman ha motor sağlığından emin olun ve otomatik şanzıman ise kontrol ettirmeden sakın ha almayın..

    Teşekkürler. Almadan önce serviste tam ekspertiz isterim gerekirse yanlarında durduğum bile oldu. Nasip, honda civic ten ,volvo V50 ye belki geçeriz...




  • Belirttiğiniz bütçe (30,000 TL) ve model yılı (ez az 2001) limitlerinde daha az km yapmış bir V70'de bulabilirsiniz sanırım.

    240,000 km yapmış bir araç, önceki sahibi ne kadar iyi bakmış olursa olsun, yüksek km'nin getirdiği rutin ağır bakımlar ve arızalanan parçaların değişimleri sebebiyle size öngörülemeyen pahalı masraflar çıkarabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan.d

    Belirttiğiniz bütçe (30,000 TL) ve model yılı (ez az 2001) limitlerinde daha az km yapmış bir V70'de bulabilirsiniz sanırım.

    240,000 km yapmış bir araç, önceki sahibi ne kadar iyi bakmış olursa olsun, yüksek km'nin getirdiği rutin ağır bakımlar ve arızalanan parçaların değişimleri sebebiyle size öngörülemeyen pahalı masraflar çıkarabilir.



    Haklısınız beni düşündüren temel öğe bu zaten bakalım nasip aramalara devam edeceğim ama bu araç benim çok hoşuma gitmişti...
    Mantıklı olmak gerekli zamanım var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.