Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.872
Cevap
32
Favori
277.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @aolcer
    Rica etsem Ford serviste yaptırdığınız bakım için fatura detayını yazabilir misiniz?

    Benim aradığım özel servislerden biri 400TL üstü bir rakam istedi. Tam hatırlamamakla birlikte; castrol 0W30 yağ için 120TL+mazot filtresi 150TL+yağ hava filtreleri 80TL civarı+ıvır zıvır kalemler ve işçilik.

    Ben de Otokoç Ford'la görüşmüştüm ancak Antalya için resmi Volvo servisi oldukları için 30bin bakımı için 530TL civarı istediler polen filtresi dahil.

    Ben de bir süre bekledim bahar indirimleri için ama yeni model yıllarını kapsayan bir kampanya düzenlemediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat_1 -- 26 Mayıs 2010; 13:19:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat_1

    @ROADEVIL

    Bahsettiğiniz özel servise 30bin bakımının ne kadar tuttuğunu sordunuz mu?


    Selamlar serhat_1
    Evet sordum,
    Polen filtresi de değişirse KDV dahil 360 TL, değişmezse 300TL.
    Bir de tabiki orijinal yedek parça kullanılarak yapılıyor. Bu benim için çok önemli.
    Yalnız bu yazdığım fiyatlar Gençler servis değil, cep telefonuma gelen mesaj üzerine telefonla
    görüştüğüm bir başka özel Volvo servisi. Ayrıca Gençlere'de soracağım.

    aolcer bakımı Ford'da yaptırdım deyince aklıma takıldı çünkü bu fiyat hepsinden uygun.
    Sevgili aolcer, acaba bakım yapılırken detaylı bilgi aldınız mı? kullanılan parçalar Volvo ile tam uyumlu mu?


    Sevgiler.




  • Arkadaşlar size nacizane şöyle bir tavsiyede bulunayım. Yıllık ya da km bakımında başkaca bir sorun yoksa değişecek olan kalemler yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi ve bujilerdir. Bunlardan son üç kalem her 10/15binde değil, 20/30 binde de değişebilir; bir diğer ifade ile her iki serviste bir. Araca konulacak olan yağ bellidir ve piyasada Carrefour/Bahaus dahil her yerde bulunur, o nedenle onun fiyatını çok rahatça öğrenebilirsiniz. Bosch'un Servislerden veya Volvo yedek parça satan yerlerden de diğer filtrelerin fiyatlarını öğrenirseniz kabaca maliyet çıkmış olur. Bujide Volvo marka olandan şaşmayınız. Bu maliyetin üzerine bence 50tl gibi bir işçilik makuldür. Bunu da eklediğinizde makul rakam çıkar. Üzeri net kardır. Unutmayınız yetkili ya da özel her servis parçaları sizden ucuza aldığı için oradan da kar etmektedir.
  • Aracımın 50.000 bakımı yaklaştı. 35.000 de yaptırmıştım bakımını. Polen filtresi, hava filtresi, yağ filtresi, motor yağı değişmişti.Bu sefer bunlara ek olarak benzin filtresi de değişecek. Bujiler değişmeli sanırım değil mi Hesheit kardeş. Bu sefer motor yağını Würth marka alıp servise öyle gitmeyi planlıyorum.Oldukça iyi bir motor yağı olduğunu duydum araştırdım falan filan... :P Bujilerde ise platin bujiler hakkında bilginiz varmı bilmiyorum ama eğer varsa taktırmamın bir zararı olur mu sizce? Ayrıca bu 50.000 km bakımda yaptırmam gereken aklıma gelmeyen birşey var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROADEVIL


    quote:

    Orijinalden alıntı: serhat_1

    @ROADEVIL

    Bahsettiğiniz özel servise 30bin bakımının ne kadar tuttuğunu sordunuz mu?


    Selamlar serhat_1
    Evet sordum,
    Polen filtresi de değişirse KDV dahil 360 TL, değişmezse 300TL.
    Bir de tabiki orijinal yedek parça kullanılarak yapılıyor. Bu benim için çok önemli.
    Yalnız bu yazdığım fiyatlar Gençler servis değil, cep telefonuma gelen mesaj üzerine telefonla
    görüştüğüm bir başka özel Volvo servisi. Ayrıca Gençlere'de soracağım.

    aolcer bakımı Ford'da yaptırdım deyince aklıma takıldı çünkü bu fiyat hepsinden uygun.
    Sevgili aolcer, acaba bakım yapılırken detaylı bilgi aldınız mı? kullanılan parçalar Volvo ile tam uyumlu mu?


    Sevgiler.



    sevgili serhat1 öncelikle geç cevap verdiğim için senden özür dilerim.

    gelelim sorularınıza;

    mekanik işlemler: 30.00
    mobil süper FE 5W-30: 54.00
    eleman filtre: 28.31
    filtre komple: 107.78
    filtre komple yağ: 6.94

    işçilik toplamı: 30.00
    parça toplamı: 227.00

    fatura toplamı kdv dahil: 267.90

    parça uyumu konusunda serviste çalışan bir yakınımdan aldığım bilgiye göre. motor aksamı ile ilgili olarak parça uyumunun ford'la birebir aynı.




  • Sevgili aolcer,
    detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. Bakımı ben de 350TL'ye yaptırdım, 5W-30 yarı sentetik yağ yerine 0w30 tam sentetik yağ kullandım ve polen filtresini de değiştirttim.

    Ancak motor yağı konusu çok içime sinmedi doğrusu çünkü bu bakıma kadar yetkili servis Castrol 0w30 slx prof. longtech yağı kullanıyordu, dışarıda satılan "Castrol edge 0w30" yağlarla arasında fark varmış, Castrol uzmanı ACEA A5/B5 standartını sadece "Castrol 0w30 slx prof. longtec for Volvo cars" olarak üretilen yağın karşıladığını ve bu yağın sadece servislere varilde satıldığını, tüketicilere göre küçük paketlisi olmadığı için yağı servisten alabilirsem daha iyi olacağını söyledi. Aracı kullanım kılavuzunda belirtilen olumsuz koşullarda kullandığımı düşündüğümden, yağ markasını değiştirmek istememe rağmen ACEA A5/B5 standartını karşılayan Mobil 1 kullandım.

    Aslında forumumuz da yağ konuları tartışılıyor, ilgili konulardan birinde yarı sentetik 5w30'un 0w30'a göre daha az polimer içerdiği için koruması diğerine nazaran biraz az olmasına karşın kurum üretiminin düşük olması sebebiyle kullanılmasının daha iyi olduğu belirtilmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burock1903
    Aracımın 50.000 bakımı yaklaştı. 35.000 de yaptırmıştım bakımını. Polen filtresi, hava filtresi, yağ filtresi, motor yağı değişmişti.Bu sefer bunlara ek olarak benzin filtresi de değişecek. Bujiler değişmeli sanırım değil mi Hesheit kardeş. Bu sefer motor yağını Würth marka alıp servise öyle gitmeyi planlıyorum.Oldukça iyi bir motor yağı olduğunu duydum araştırdım falan filan... :P Bujilerde ise platin bujiler hakkında bilginiz varmı bilmiyorum ama eğer varsa taktırmamın bir zararı olur mu sizce? Ayrıca bu 50.000 km bakımda yaptırmam gereken aklıma gelmeyen birşey var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim...


    Bir önceki bakımda bujiler değişmedi ve üzerinde standart bujiler varsa bence bu sefer değişmeli. Ancak şimdi adını haıtlayamadığım bir buji tipi daha var, onlar çok dah auzun süre daha gidiyor. Platin bujiye gelince, bu konuyu da bir ara araştırmıştım ama şu an inanın çok birşey haıtlamıyorum. Size tek tavsiyem bujide Volvo marka olandan şaşmyın. Bosch çok iyi buji üretiyor ama Volvolarda uyumsuzluk yaratabiliyor.

    Yağ konusuna gelince; uzun araştırmalarım ve motor ustaları ile görüşmelerim sonucunda en iyi yağın Castrol olduğuna kanaat getirdim ve aracı alalı Castrol kullanıyorum. Fakat ustanızın ya da servisin elinde hangi yağ varsa dünyanın en iyi yağının o olduğunu iddia eder size.




  • Selamlar arkadaşlar,
    30bin bakımını bugün Gençler Volvo'da yaptırdım.
    Daha önce de söylemiştim yetkili servise adımımı atmam diye.
    Hepsi orijinal Volvo parçası (hava filtresi, yağ filtresi ve mazot filtresi) ve Castrol Edge 0W-30.
    Gelelim yağ konusuna:
    Bende 10bin ve 20bin bakımlarını yetkili serviste yaptırdığım ve Volvo'nun tavsiye edilen yağı olduğu için Castrol 0w30 SLX Professional Longtech
    kullanmıştım. Yine öyle yapıp yetkili servisten yağı tedarik edecektim ancak servis litresine 35TL çekince bundan da vazgeçtim.
    Edge 0W-30 ile 0W-30 SLX Longtech arasındaki fark sadece avrupa çevre kriteri olan ACEA A5/B5 normu . Bunun dışında neredeyse aynı formül
    ve aynı spesifikasyonlar var. Edge'e 85TL verdim diğeri ise 140TL ye geliyordu.
    Aslında bu 30bin bakımda neden bu kadar pinti oldum ben de bilmiyorum ama yetkili servis soygunu beni çok kızdırmıştı.
    Bir tarafta Yetkili servisteki kurumsallık ve sahte gülümseme karşılığı 600TL
    diğer tarafta özel servisteki çay, kahve, sohbet, bilgi alışverişi herşeyin önünüzde cereyan etmesi 285TL.
    Karar sizin.
    Sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROADEVIL
    Edge 0W-30 ile 0W-30 SLX Longtech arasındaki fark sadece avrupa çevre kriteri olan ACEA A5/B5 normu . Bunun dışında neredeyse aynı formül ve aynı spesifikasyonlar var.


    Malesef yağ konusunda size katılamayacağım. Bizzat ben Castrol müşteri hizmetlerini arayıp aradaki farkı sordum. Uzmanları aynı olmadıklarını söyleyip Castrol SLX 0W30 Prof Longtec for Volvo Cars olan yağın ACEA A5/B5 standartını karşıladığını, servisten yağı temin edebilirsem daha iyi olacağını söyledi.

    Tabi belki pratikte çok büyük farklar yoktur, aşağıda detayını verdim A5/B5 yakıt ekonomisi sağladığı, yüksek performanslı olduğu ve değişim zamanın daha uzun olduğu ve direk enjeksiyonlu dizel motorlar için olduğu söyleniyor, biz yağı zaten 10binde bir değiştiriyoruz. Ayrıca kullanım kılavuzunda bahsi geçen yağın zor kullanım şartları halinde kullanılması tavsiye ediliyor. Hatta daha önceki mesajda da belirttim forumumuzdaki bir konuda kurum oluşumu yüzünden yarı sentetik 5W30 kullanımının daha iyi olabileceği yazılmış.

    ACEA (Association des Constructeurs Europeens d'Automobiles) (European Automobile Manufacturers' Association) Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (www.acea.be) bu standartın Amerika'daki karşılığı API'dir.

    A = Petrol, B = Diesel and C = Catalyst compatible or low SAPS (Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur)
    .
    .
    .
    B1 Fuel economy diesel
    B2 Standard performance level (now obsolete)
    B3 High performance and/or extended drain
    B4 For direct injection car diesel engines
    B5 Combines B1 fuel economy with B3/B4 performance
    .
    .
    .
    Kaynak:http://wiki.seloc.org/a/Oil_Labelling_Explained

    ACEA A5/B5-08 standartını karşılayan yağlar için genel teknik bilgiyi için:
    http://www.lubrizol.com/EuropeanEngineOils/A5B508.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROADEVIL

    Selamlar arkadaşlar,
    30bin bakımını bugün Gençler Volvo'da yaptırdım.
    Daha önce de söylemiştim yetkili servise adımımı atmam diye.
    Hepsi orijinal Volvo parçası (hava filtresi, yağ filtresi ve mazot filtresi) ve Castrol Edge 0W-30.
    Gelelim yağ konusuna:
    Bende 10bin ve 20bin bakımlarını yetkili serviste yaptırdığım ve Volvo'nun tavsiye edilen yağı olduğu için Castrol 0w30 SLX Professional Longtech
    kullanmıştım. Yine öyle yapıp yetkili servisten yağı tedarik edecektim ancak servis litresine 35TL çekince bundan da vazgeçtim.
    Edge 0W-30 ile 0W-30 SLX Longtech arasındaki fark sadece avrupa çevre kriteri olan ACEA A5/B5 normu . Bunun dışında neredeyse aynı formül
    ve aynı spesifikasyonlar var. Edge'e 85TL verdim diğeri ise 140TL ye geliyordu.
    Aslında bu 30bin bakımda neden bu kadar pinti oldum ben de bilmiyorum ama yetkili servis soygunu beni çok kızdırmıştı.
    Bir tarafta Yetkili servisteki kurumsallık ve sahte gülümseme karşılığı 600TL
    diğer tarafta özel servisteki çay, kahve, sohbet, bilgi alışverişi herşeyin önünüzde cereyan etmesi 285TL.
    Karar sizin.
    Sevgiler.


    İşte budur Böylelikle Volvo S40'ın 30 bin bakımının gerçek rakamı ortaya çıkmış oldu.




  • mrb. 2010 s40 1.6 dizel 10 bin bakımı mezcar'da 418 tl'ye yapıldı.
  • Bu arada bakım zamanı gelmeden önce balataların bitmek üzere olduğunu gördüm.Hafif-sert bir şekilde her frene basışımda abs yi devreye sokmaya başlamıştı sinir oldum.Bi baktım balatalar iyice erimiş :)
    Ön ve arka balataları değiştirdim, bir de arka fren diskinin yeni balataya alışamamasından dolayı diski ufak bir torna işçiliğine yolladım.Kamyon freni gibi durmaya kalktığımda uğulduyordu.
    Nihayetinde 200 TL ye kapattım olayı çok şükür :D
    2005 S40 1.6 aracım...
  • Dün de aracımın 50.000 km bakımını yaptırdım.
    Motor yağını gittim kendim aldım Castrol Edge 5W-30
    Serviste de Benzin Filtresi, Yağ Filtresi, Hava Filtresi ve Polen Filtresi değişti.

    Servisle muhabbette güzel olunca aracın parçalarını birlikte söktük taktık, eğlence oldu, zaman geçti.

    Mesela benzin filtresini çıkarırken yanındaydım elime aldığımda filtreyi üstünde FORD yazısını görünce iyiymiş dedim bi anda...

    Motor ve elektronik aksam ford olunca aslında bakarsanız parçaları da ucuz oluyor.
    Henüz servise ödeme yapmadım.Sanırım bugün akşam gidip yapıcam ödememi.
    Benzin filtresi 31 TL artı KDV 37 TL ye geldi.
    Polen filtresi Ford focuslarla aynı hatta takıldığı yer de yine aynı (gaz pedalının sağında döşemenin içinde.)
    Hava filtresi ve yağ filtresi zaten fordla aynı kullanılıyor.

    Diyeceğim o ki Volvo Yetkili servislerinde fiyatlar oldukça uçuk ve işçilik aşırı pahalı.İnsan oraya verdiği paraya acıyor resmen.Yetkili serviste 1 kere gideceğim servis fiyatına Özel serviste 2 kere gidiyorum.


    Şu son 4-5 yıldır Denizli AKÇA otomotiv Volvo satışlarını patlattı tabiri caizse.Denizlide artık o kadar çok volvo görüyorumki anlatamam.Belki kendi aracım da Volvo olduğu için sanırım bilmiyorum ama neredeyse passat tan jettadan daha çok volvo var gibi.Hatta focuslar gibi heryerde volvo var artık :P
    Seviniyorum aslında bu duruma ama diğer taraftan heryer Volvo.Benim insanlar içindeki o aristokratik ağırlığım kayboluyor :P

    Dün yağ aldığım yerde muhabbet ederken Denizli'de Özel Volvo yedek parçaları satan bir dükkan açıldığını öğrendim.Yakın zamanda gidip bir bağ kurmak lazım.İlerideki bakımlarda işimize yarar illa ki

    Herkese sevgiler.Servise ödeme yaptığımda faturayı da buraya yazarım kalem kalem.
    Güvenli sürüşler dilerim herkese...




  • Bugün servise parayı da ödedim nihayet.İstanbul yolculuğu öncesi herşeyi tamamlanmış oldu. :)
    Faturayı yazayım buraya herkesin aklında bir fikir olsun.


    Volvo S40 2005 model 1.6 benzinli 50.000 km bakımı :

    Yağ Castrol Edge 5W-30 : 85 TL
    Benzin Filtresi : 32.20 TL
    Yağ Filtresi : 12.71 TL
    Hava Filtresi : 12.71 TL
    Polen Filtresi : 21.19 TL
    Mekanik İşçilik : 22.88 TL (ki sanırım bu bana özel fiyattı) :P

    Toplam (KDV Dahil) : 205 TL

    Bu fiyat benim için yetkili servisin 3 te 1 fiyatı. :D

    Herkese sevgiler... :)))
  • Arkadaşlar yetkili servisler özel servislerden bildiğiniz gibi biraz daha pahalı oluyor. Büyük bakımlar yaptırmadan önce bir özel servise sormanızıda öneririm. İstanbulda yaşayanlar için, Maslakda ki Viking Motors Volvo Özel servisini öneriyorum. Aşağıdan linkine ulaşabilirsiniz.

    Volvo Özel Servis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volvotr -- 23 Temmuz 2010; 2:44:40 >
  • Herkese merhaba,

    Volvo S40 almayı düşünüyorum. Şu andaki aracım renault '07 megane2 1.5Dizel

    Bugüne kadar hep Renault yetkili servise götürdüm,75000 Bakımına da servise götürmeyi planlıyorum, bugün fiyat aldım..

    Yağ+Hava+Yakıt filtresi ve motor yağı değişiyor

    Fiyat 303 TL Bir de polen filtresi istersem +52 TL oluyor.. Silecekleri de sordum 96 TL miş..

    Baksan Renault dersin.. Kimse Volvo'nun servisine pahalı demesin arkadaşlar.. Fiyat o markaya göre ucuz bile.. Parayı denkleştiriyim direkt alıyorum 1.6d Prime..
  • herkeze selam

    s60 2003 2,0t aracın özel servisteki son bakım fiyatını sizlerle paylaşmak istedim ve yorumlarınızı bekliyorum:)

    motor yağı mobil 50/40 150 tl

    yağ filitresi : 25 tl

    hava filtresi :35 tl

    polen filtresi : 100 tl

    ön fren balatası : 120 tl

    arka fren balatası: 110 tl

    rot kolu sağ :165 tl

    şanzuman yağı volov (3 lt) : 120tl
  • kultirikasit,

    Rakamlar iyi de şanuzman yağı neden 3 lt. Araç düz vites mi? OVler yanlıış hatırlamıyorsam 8 lt alıyor idi.
  • hayır otomatik,3 lt imiş, yazdıklarımının haricinde depo kapak yayı değişti ve toplamda 960 tl işçilik dahil
  • Forumumuzdaki diğer bir S60 kullanıcısı da şanzuman yağını değiştirmişti:

    quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Gerçi meteg ustanın açtığı konuda yazmıştım ama buraya da almakta fayda gördüm.

    Arabam 102 bin km.de şu an. Ve şimdiye kadar şanzıman yağı değişmemişti. Çevremdeki normal insanlardan, araba tamircilerine kadar şanzıman yağ değişimi konusunda farklı görüşler vardı. Kimi " Şanzıman yağı değişmez. O yağın ömrü arabanın ömrü kadardır. Başına iş alırsın. Değişim arızalara sebep olur vs." derken kimi de "Ebedi ömürlü bir yağın olamayacağı ve mutlaka zamanı gelince şanzıman yağının değişmesi gerektiği asıl sorunun değişmemekten kaynaklanacağını" söylüyorlardı.

    meteg hocanın da ikinci görüşte olduğunu görünce bugün servise gittim ve şanzıman yağını değiştirttim.

    Yağ değişimi şu şekilde yaptılar: Toplam 8 lt. yağ alıyormuş. İlk önce radyotörün olduğu yerdeki hortumu söktüler, ona başka bir hortum bağladılar. O hortumun diğer ucunu da bir bidona. Arabayı çalıştırdılar. Buradan yağı dışarı attı araba. 3,1 lt. kadar boşaldıktan sonra 4 lt. gül şerbeti renginde temiz yağ koydular. Bu şekilde vites geçişlerini kontrol ettiler ve ufak bir test sürüşü yaptılar. Daha sonra 4,1 lt. kadar tekrar boşalttılar. Bu boşalan tabii, eski ve yeni yağ karışımıydı. Sonra 4lt. daha yeni yağ koydular. Sonuçta tamamen sıfır yağ olmadı, biraz eskisiyle karışık oldu.

    Ve ayrıca rakamlardan anlaşıldığı üzere yaklaşık 0,8 lt.lik bir eksilme de söz konusu imiş.

    Kullanılan yağ markası GULF ... GX III idi. Made in Amerika yazıyordu üzerinde.

    Toparlarsam çıkan yağın rengini ki siyaha yakındı gördükten ve eksiltmeyi de farkettikten sonra iyiki değiştirmişim diyorum. Arabanın kullanımında olumlu yönde izlenimler edindim dönüşte gelirken ama kısa mesafe sayılabileceği için yanıltabilir. Bu yüzden henüz o konuda yorum yapmayayım.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.