Şimdi Ara

Volvo otomobiller artık 180 km/s hızın üzerine çıkamayacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tüm otomobiller 150 ile sınırlandırılmalı ozaman 200le geçiyorum yol ver insan ol tarzı muhabbetlerde biter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaju waffle

    130'la giden adam orta şeritten mi gitsin diyorsun yani. Araçta acil hasta olma durumu çok istisnai. Böyle bir durum yoksa 132'yi geçmemen ve hızının yarısı kadar olan 65 metrelik takip mesafesini koruman gerekir. Hız sınırını geçiyorsan en sol şeritten hız sınırında gidenlere kızamazsın çünkü kurallara aykırı davranan o değil sensin ha adam 110-120 ile sol şeridi işgal ediyorsa (gerçi hız sınırının karayolları trafik kanununa göre %10'a kadar aşılabileceğini bilen pek insan yoktur o yüzden otobanda 115-120 ile gidip de sol şeridi işgal eden sürücüyü de mazur görmek gerekir) serzenişinde haklı olursun.

    Alıntıları Göster
    Hocam benim tek demek istediğim şey sol şerit sollama şerididir ve sabit hızla işgal edilemez.

    Ben otobanda 120-130 km ye sabitleyip gittiğim zaman orta şeridi kullanıyorum. Çünkü sol şerit sürekli aynı hızda işgal edilecek bir şerit değildir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Hocam benim tek demek istediğim şey sol şerit sollama şerididir ve sabit hızla işgal edilemez.

    Ben otobanda 120-130 km ye sabitleyip gittiğim zaman orta şeridi kullanıyorum. Çünkü sol şerit sürekli aynı hızda işgal edilecek bir şerit değildir.

    Alıntıları Göster
    Size katılmıyorum. Sol şeritin sürekli işgal edilemeyeceğine ilişkin kural şehir içinde geçerli olabilir çünkü doğum yapacak gebeyi ya da acil hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışanlar ve birçok da ambulans var şehir içinde ama otobanda hız limitinde sürekli sol şeritten gidilebilir. Orta şeritten 90-110 km arası en sağ şeritten de 70-90 km arası gidebilir. (Otobanda asgari hız 70 km idi sanırım) Siz 120-130'la orta şeritte hız sabitlerseniz önünüze orta şeritte sürekli araç çıkar. Ha solda gitseniz de arkadan 140 ve daha fazla bir hızla gelen araçlar taciz eder ama gelip arkadan bindirme durumunda hız sınırını geçen suçlu olur eğer siz 125-130 km civarındaysanız. Orta şeritte
    120-130la giderken orta şeritte önünüzden gidene bindirirseniz bu sefer siz suçlu olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 22 Mayıs 2020; 11:31:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaprakdusuyor

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    burda da kardeşimi işinden attılar. sebepsiz. adam şimdi tazminatı ödemek istemiyor. mahkemeye versek kazanıcaz. ama 3 yıl sürecek dava. sen orda madem mutlu değilsin dön. ne işin var orda.
  • Çok yerinde bir karar almış Volvo. Zaten hangi ürünün özelliklerini müşteri belirleyebilir ki? Yazıda tartışmadan bahsetmiş ama bence tartışmaya yer olacak bir durum yok. Tartışma diğerleri de olmalı mı? ayarında olmalı.

    Sonuçta adamlar gizli saklı bir şey yapmıyor. Bizim arabalarımız maksimum 180 km/s diyor. Hatta diğer markalara da devlet zoruyla bu sınır konulmalıdır. Birçok sektörde devlet düzenlemeleri var. Otomobilde bunun çok az bile olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ölüm tehlikesi yaratabilen bir araçtan bahsediyoruz.

    Ve bu makine sadece kullanmayı bilen ama toplum bilinci, insana değer gibi hiçbir testten geçmemiş herkesçe kullanılabiliyor. Diğer insanların hayatını da etkileyen bu konuda limitler iyi olur.

    Keşke bizim ülkemizde böyle yeniliklere öncülük edebilse, ancak ne yazık ki yine Avrupa ya da Amerika'yı izleriz.

  • Biz çılgın türklere işlemez bu hız sınırlandırması. Hemen bir yazılımla hallederik. Hem de fabrika verisinden daha hızlı gider, daha güçlü olur ve de lpg ile daha az yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaprakdusuyor

    Bu mesaj silindi.
    Arkadaş bu iletiyi kopyala yapıştır yapıyor sanırım. Okumuştum bu yorumu ama bu haberi şimdi okuduğuma göre kopyala yapıştır.


    Bence güzel bir karar olmuş. 180 üstü tamam sınırlayıcı ama riskin de belli bir noktadan sonra hızla arttığını düşününce ben çok da rahatsız olmuyorum. Daha da aşağı indirilebilir ama daha da sınırlayıcı olması iyi olur mu, kişiye göre değişir. Otobandaki maks. hız bizde bellidir. Almanya'da vs. daha rahat. Ha kaç kişinin arabası 180 üstüne çıkıyor ve kaç kişi arabayı bağırtarak 180'le sürüp kazalara sebep oluyor, o istatistiklere de bakmak lazım.




  • Firmanın kendisi de limitin kesinlikle aşılmayacağı gibi bir durum ortaya sürmemiş fakat hem emisyon hem güvenlik konusunun ne kadar üstünde durduklarını gösteriyor.

    Başarılı
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, hiç 180 bile yapmadığımdan dolayı aklımda 180 olarak kalmış.
    Almadan önce aracı çok video izlemiştim, orada kilitli olduğundan bahsediyorlardı oradan aklımda kalmış.
  • Boynuna kırmızı kazak bağlamış, lila renkli gömlek, krem renkli denim pantolon ve taba renkli, bağcıklı ayakkabı giymiş, miyop, saçları yana taralı, elleri kremli, plazada çalışan, romantik aile komedileri izleyen, tüy gibi, beyaz tenli, pazartesi sendromu yaşayan, miller bira içen, tatlı tuzlu, unlu mamülleri tüketmeyen modern Türk erkeği profili görür gibi oldum.

    Sana ne milletin kullandığı arabanın hızından! İster 90'la, ister -arabam da güçlüyse- 300'le giderim. Nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz, anlamak mümkün değil. Ürkek, yetersiz, mıymıntı bir şoförseniz trafiğe çıkmayın kardeşim! Geceyarısı karanlıkta, sağanak yağışlı bir havada, düz vitesli bir arabayı geri geri yokuş yukarı çıkartamayan herkesin ehliyeti iptal edilmeli, hız yapanların değil!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Japonya da araçların %90 ından fazlasının kadranları 180 e kadardır. Çok özel araçlarda 180 üzeri kadran olabiliyor. Hatta şöylede bir şey var japonlarda polis arabalarıda 180 kadranlı olduğu için 180 üstü hızlarda hız sınırı ihlal eden araçları yakalayamıyorlar diye biliyorum.

    Volvonun bu hareketini bende destekliyorum. Aşırı hız felakettir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    180 ile yapılan kazadan hangi araba sağ çıkartıyor içindekileri? Über anlamsız uygulama.
    gidip elektrikli araba yapsınlar direk veya araba üretmesinler çocuklar için akülü araçlar üretsinler daha güvenli olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenFero

    Arkadaşlar Japonya da araçların %90 ından fazlasının kadranları 180 e kadardır. Çok özel araçlarda 180 üzeri kadran olabiliyor. Hatta şöylede bir şey var japonlarda polis arabalarıda 180 kadranlı olduğu için 180 üstü hızlarda hız sınırı ihlal eden araçları yakalayamıyorlar diye biliyorum.

    Volvonun bu hareketini bende destekliyorum. Aşırı hız felakettir.
    aşırı hız felakettir, kesinlikle katılıyorum ancak 180 de aşırı hız limitleri içersinde. bu yüzden çok anlamsız bir uygulama diyorum.
  • Mesajima o kadar cok alinti yapilmis ki tek tek yazamayacagim. Öncelikle ayni fikirde olan arkadaslara tesekkur ederim. Insan , cevre ve guvenlik bilinci yerinde insanlar olarak dunya donuyorsa az biraz bizimde faydamiz vardir diye dusunuyorum.

    "Sana ne lan, ben basarim" ana fikriyle yazilmis diger insanlarada sozum insallah bastiginiz zaman lastiginiz patlar ya da ansizin onunuze bir sey firlar soyle bir silkelenirsiniz ve akliniza benim mesajim gelir , mubarek Ramazan ayinda bana bunu dedirttiniz ya helal olsun size.. Dua edin bu dedigime "sevdikleriniz icindeyken" diye eklemedim cunku bu bencilce anlamsiz davranisinizin baskasina zarar getirmesini istemem..

    Kurallara uyulmayacaksa neden var bu kurallar

    Makinenize guvenebilirsiniz ama hayat her zaman sizin istediginiz gibi gitmez..

    Sanki burda kotu bir sey diyoruz, sakat kalmaniz umrumda bile degil ama sakat birakirsaniz gunahsiz birilerini iste o zaman vebali buyuk olur..

    Haa su da anlasilmasin tabii ki tum trafik kazalari hizdan dolayi olmuyor ama kapladigi yuzde yarisindan fazlasi..

    Diger 2.konu bakimsiz arabalar.. adam kabak lastiklerle gidiyor bu da cok yanlis , uykulu olup yola cikanda isterse 50 ile gitsin o da bu isten nasibini alir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 22 Mayıs 2020; 17:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gonullu trafik polisligi diye bir sey olsa sag sol aynalari katlar dikiz aynasini soker ek olarak arkali onlu dashcam koyup otoban sol seritte 132km hizda gidip, 133+ km hizla gidenlere patir patir sevabina ceza yazardim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 22 Mayıs 2020; 17:58:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    120km ye kadar düşürülmesi gerekiyor. Bu şekilde bahsettikleri konu daha etkili olacağı gibi araçların emisyonu da düşecektir. Birde tek Volvo ile olmaz diğer tüm markalarında devlet zoruyla bu sürece katılması gerekiyor. Eski araçlar içinde EDS sistemlerinin çok daha aktif şekilde kullanılması ve cezaların caydırıcı olması lazım. 121 KM ile gidene 10.000TL ceza 3. de ehliyet komple iptali gibi (:

    Otobanda insanlar ulaşım amaçlı aileleriyle yola çıkıyor, bir takım dengesizler tampona girip selektör atıyor.

    O kadar kafasız ki bu tayfa yeni sürücü adayları ya da panik atağı olanlar ani hareket ile kaza yapsa basıp kaçarlar.

    Acil işi olan 150 - 200 yardıracağına 30dk erken çıksın.

    Otoban dingonun ahırı değil, herkesin güvenle seyahat edebilmesi gereken yol hakkıdır.
    talihsiz bir yorum olmuş. Bir gün evinden çok uzakta ansızın bir telefon alırsın. annen/baban ölüm döşeğinde son nefesini vermeden yetişmen gerekir. o ara hız sınırına uymayı mı tercih edersin yoksa altındaki aracın limitlerini sonuna kadar kullanmak mı istersin?

    çok değil 1.5 ay önce bu dediğim başıma geldi. 120 ile sabit 4 saatte gittiğim yolu 2.5 saatte gitmek durumunda kaldım. hızın ne zaman gerekeceğini bilemezsiniz. 30 dakika erken çıksın demekle olmuyor. senin kafayla düşünsek haberin bana 90 dakika önce gelmesi gerekirdi. yani geleceği görmek gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 22 Mayıs 2020; 18:31:49 >




  • Var abi fahri trafik müfettişi olabilirsin.
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Ansizin babannem rahatsizlandi ve vefat etmek uzere oldugunu ogrendik hemen arabaya atladim Tokat a gitmek icin ama otoban boyunca 120 , sonra otobandan cikip bir devlet yoluna girdim orda da 90 dan ustune cikmadim cunku arabada babam , annem ve kardesimde vardi.

    Gittigimizde vefat etmisti babannem evet yetisemedik uzulduk ama sonra sakin kafayla dusununce ve babamda trafik polisi, dedi ki sen dogru olani yaptin, ben ne kadar zorlasamda kurallari cignemedin aferin oglum dedi.

    Cunku hizli gitsem birde aksama dogru ciktik, arabami asla bakimsiz birakmam ama yinede kul yapimi makine ve ayrica otobanda olmasada devlet yolunda yaban domuzu, kopek , traktor kamyon, tir , otobus vs cikabilirdi. Haa yanlis sollama yapan tirlar otobuslerde var otobanda.. yani sadece devlet yoluna ozgu demeyelim.. Yola guvenemedigim durumlarda hizimi 50 60 a kadar da dusurdum, kisa farlar osram nightbraker laser , uzunlar bosch gigalight plus olmasina ragmen..

    Balatalari bitmeden degistiririm orijinal GM padlerle, lastikler 6mm ye geldi riskli buldum onlari da continental premium contak 6 larla degistirdim ki daha once continental ecocontakti. Durus mesafeleri hep A sinifi bu lastiklerin..

    Yani basmasi gereken biri varsa o benim ama bilincli insanim cok sukur ki (:

    Cruise controlu acip gidiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 22 Mayıs 2020; 20:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.