Şimdi Ara

volvo s40 1.6d turbo problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
20.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar..ben 2009 model kilometresi 30000 i gecmemis ya da 0 volvos40 1.6 dizel almayi dusunuyorum.Bu arada ile bir iki yerde bir kac kisi tarafindan yazilmis turbo hakkinda problemler okudum.turbonun sik sik bozuldugunu(15000 km de bir) belirtmisler.arabayi gercekten sevmeme ve almaya kesin olarak kara vermis olmama ragmen bu yorumlar biraz geri atmama neden oldu.

    Bu yuzden volvo 1.6D kullanan arkadaslar bana yorumlariyla yardimci olabilir mi?volvo s40 in bu turbo poroblemi bu modelde sik gorulen bir problem midir?ve ayrica bunun disinda ne gibi kronik problemler var?tecrubelerinizle bana yardimci oalbilirseniz sevinirim..

    cok tesekkurler



  • gönül rahatlıgıyla alabılırsınız, 2007 ve oncesınde bu tur problemler oldugu soylenıyor tekrar soyluyorum soylenıyorrr; benım arabam 2008 model şeytan kulagına kursun hıcbır sıkıntım olmadı;şunuda belırtmek ısterım turbonun problem çıkarması %99 şans %1 kullanıcı hatasıdır bunuda belırtmek ısterım ayrıyeten bu problem s40 a mahsus bırsey deyıl tum turbolu araclarda benzer problemlere rastlanabılır, bence hıc dusunmeyın alın derım zıra bu fıyat aralıgında bence rakıpsız bır arac hem kullanımı hem ıkıncı el degerı hem kalıtesı açısından; benım aracta yasadıgım tek sıkıntı 17inch jant ve 50 yanak lastıkten dolayı dustugum cukurlarda sıksık lastıgımın balon yapması başka bır sıkıntım bugune kadar hıc olmadı; umarım aydınlatıcı olmusumdur.(bu arada aracım 52000km de)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylçntş -- 15 Eylül 2010; 12:26:39 >




  • Tesekkurler..Boyle bir kac comment daha gelirse rahatliyacagim biraz..sonucta bi arabaya 50.000 lira verince insan haliyle sorunsuz olmasini umit ediyor:)

    yardiminiz icin tesekkur ediyorum..bu arada bir sey daha sormak istiyorum..yeni mazda 3 un dizel motorlu secenegine rastladim..su anda 6 bin liralik bir indirimle 46.000 e satiliyor..

    eger ki bu yeni mazdanin performansi hakkinda bilgisi olan varsa,ve gerci volvo forumunda sorulmaz ama,s40 la kiyaslamak gerekirse neler soyleyebilirsiniz??:)
  • Değerli Yalçıntaşın da belirttiği üzere, turboşarj problemi turbolu araçların tamamında ortaya çıkması muhtemel bir olaydır.. Lakin Volvo için böylesi kronik bir sorun olduğunu ve neredeyse 15.000 km de bir sorun yaşandığındı ilk defa duydum.. Elbetteki 250-300 km boyunca aralıksız 4.250 ve üzeri devirle gidilmesi durumunda bozmak çok kolaydır.. Teknik bir insan olarak şunu söyleyebilirmki bu konuda için rahat olsun, olağan kullanım dahilinde böyle bir sıkıntı çıkması üretim hatası haricinde mümkn değildir.. Ayrıca S40 da yer alan turboşarjın Garrett olduğunu ve bu markanın turboşarjın mucidi olduğunu bilmenizi isterim.. Kronik sorun olarak bizim ( 2006 model spor şasiye sahip araçlarda ) çukur veya engebelerde sağ arka amartisörden gelen harici ses .. Bunun dışında şükürler olsun ki herhangi bir sıkıntı yaşamadım .. Gerek fiyat- performans gerekse konfor - işçilik anlamında D segmentinde Volvoya yaklaşabilen bir model olduğunu naçizane düşünmüyorum.. 4 yıllık Volvo kullanıcısı olarak için rahat bir şekilde bu araca ödediğnin karşılığını alabileceğini belirteyim..
    Şayet aklınıza takılan farklı noktalar varsa, elimden geldiğince aydınlatmaya çalışırım...




  • cok tesekkurler simdi icim biraz daha rahatladi..boyle uzun yillardir volov kullanan kisilerden bu sekilde pozitif yorumlar almak beni sevindirdi cunku gercekten volvoya binmek istiyorum..dis gorunumu konusunda yanina yaklasabilecek tek gorunum bence mercedes c serisinde..

    saygilar ve tesekkerler
  • C serisinin dış gorunusu cok ıyı , fakat onunda içi berbat oyle bır arabaya yakışmayan bır malzeme kullanılmış içinde ;daha öncede dedıgım gıbı bu fıyat aralıgında s40 ın ustune arac yokkk
  • bu arada standart donanimli 0 s40 in liste fiyati 50.500 civari..yil sonuna dogru bu fiyatlarda dusme yasanir mi acaba?
  • benim aracım da 2008 model, 50300 km'de. Çok şükür turbo ile ilgili bir sorun söz konusu olmadı henüz. Ancak, ben kullanırken yüksek devirlerde kullanmaktan kaçınırım ve aracı stop etmeden önce 45 sn civarı beklerim. Bir yerde bir kullanıcının (s40 değil) yüksek devirlerde kullanmadığını,stop etmeden önce 1 dk beklediğini gene de turbo arızası yaşadığını okumuştum. kötü şans esasında...
  • 2005 s40 1.6D var. 2 sene önce turbo patladı, grup volvo garanti dahilinde dese bile yarı fiyatını geçirerek yenisini taktı (güya) şuan turbomla başım dertte
  • 2008 model C30 kullanıyorum. Herhangi bir turbo problemi yaşamadım. Aracın performansı ve yakıt tüketimi çok iyi. Aracın bana göre tek sorunu çeşitli yerlerden gelen sesler.
  • 2009 S40 1.6D kullanıyorum. üzerinde 17 inc. volvo jantlar var ve bu güne kadar hiç bir problem yaşamadım. gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Sıfır aldıgım için çok düşünmüş ve araştırmış biri olarak hiç pişman değilim.
  • Selam,

    2008 model S40 1.6D aracım var ve 55.000 km'de turbosu arızalandı ve değiştirmek zorunda kaldım. Araçtaki turbonun ıslık sesi çok yüksek çıkıyordu ve çekiş falan tamamen kaybolmuştu. Bununla birlikte yine 55.000 km'de katalitik konvertör ve benzin pompa beyni de arızalandı. Dizel'in bana sağladığı bütün yakıt avantajını kullandığım 2 sene boyunca kaybetmiş ve daha da zarar etmiş oldum. Ben de birçok kişiden turbo probleminin olduğunu duydum. Hatta benim aracım arıza yaptığı dönemde gözümle 2 tane 2008 ve 2009 model S40'ın turbo kiti değiştirdiğini gördüm. Arabalar, at arabası gibi olmuştu turbosuz (normal olarak) :)

    Aracı hala kullanıyorum (çıkma turbo ile) ancak hala eskisi gibi performansı yok. Daha da para harcamak istemediğim için şimdilik biniyorum.
  • 55bin civarı benim aracın da turbosu patlamıştı.yenisini garanti kapsamında yarısını ödemek kaydıyla değiştirdim. geçenlerde benzer sorunu yaşıyordum ve katalitik olmadığını, sadece turbo hortumunun yırtılmış olduğunu öğrenince ucuza hallettim. bakımlarınızı düzenli yaptırmanıı tavsiye ederim. sizinki gerçekten büyük şanssızlık, hatalı üretim olabilme ihtimalini araştırdınız mı? Volvo Türkiye ile sınırlı kalmamanızı, ilgili yerleri bulup yazışmanızı tavsiye ederim.
  • yok kardeşim aracın 30000kmdeyse gerçekten bisorun yaşamazsın bakımlarınıda her 10000kmdebi düzenli olarak yaptır hiç korkma devam et yağ olarak catrol veyamobil 0/30 tavsiyemdir.
  • 650 700 TL arasinda turbo degisimi oluyor. ayrica Turkiyede Turbo Dizel kullanimi cok az bilinen bir konu oldugu icin oldukca fazla ariza vermektedir. Calistirmada ve Sonlandirma esnasinda beklenmemesi turbonun dengeli olarak yaglanmadan Start Stop durumunu tetiklemekte ve de arizasina sebebiyet vermektedir. bu yuzden kullanirken kesinlikle beklenmelidir.
  • doğru kullanım = uzun ömür %70

    yanlış kullanım = kısa zamanda perte çıkan bir turbo %25

    ŞANS %5

    turbo konusunda sölenecek çok şey var ben böle düşünüyorum

    turbolu aracın varsa


    kışın en az 5-10 dk

    yazın en az 3-5 dk

    bekleyeceksin arkadaş evden erken çıkıcan yada aracın sağına soluna bakıcan lastiğine bakıcan cam suyuna bakıcan yani kısacası o 5dk yı araç normal rolantide çalışır halde bekleyeceksin

    ( 2004 tdcı ford fusion kitapçığından bir not '' aracınız 90-100km sabit hızla giderken 1 km de nekadar yakıt harcıyorsa rolantide 3 dk da çalışmasıyla aynı yakıtı harcamaktadır '' bunu 2012 euro dizel fiyatarıyla kıyaslama yaparsak 1,6d volvo max 30-50 kuruş bir yakıta tekabül etmektedir. Kİ benim kanımca sabahları kaçındığımız o 30-50 hadi diyelim 1 lira (imkansız ama neyse ) bize ilerde turbo arızası olarak ve 1000-1500 tl civarı bir masrafla geri dönmektedir )


    1,4 tdcı motorlu 2004 model ford fusion kullandım 1 sene boyunca ( 1,6 tdcı ford motoru ile 1,6d volvo dizel motur aynıdır. bir çok forumda bu bilgiyi gördüm teyid ettim)

    100-150km boyunca 3500-4000 dev/dak bandında kullandım kaba tabirle tapa gaz ( araç 95000km de iken ve hiç turbo değişimi yapılmamış aracın üzerindeki orjinal turbosu ile) hiç bir sıkıntı yaşamadım ama her sabah çalıştırınca 5 dk bekledim stop etmeden öncede ister uzun yol yapmış olayım isterse de üşengeçliğimden dolayı 200 metre ötedeki bakkala gitmiş gelmiş olayım her zaman stop etmeden önce en az 1dk bekledim. araçtan bavullarımı indirdim çantamı aldım. bagajada bişy unuttumu die baktım v.ss yanii stoptan öncede bekledim herzaman.

    vee en önemli noktalardan biride herzaman 0-30 tam sentetik motor yağı kullandım her yağ değişiminde yağ filtresinde değiştirdim her 2000-3000km de bir hava filtresini mutlaka değiştirdim turbo için temiz bir hava çok önemlidir.

    benim yaşadıklarım bunlar

    yazı biraz uzun oldu kusurum oldu ise affola yanlış bir uygulamam var ise bilen arkadaşlardan düzeltmeleri yapmalarını rica ederim

    herkese kazasız belasız arızasız sürüşler temenni ederim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elalembialem_

    doğru kullanım = uzun ömür %70

    yanlış kullanım = kısa zamanda perte çıkan bir turbo %25

    ŞANS %5

    turbo konusunda sölenecek çok şey var ben böle düşünüyorum

    turbolu aracın varsa


    kışın en az 5-10 dk

    yazın en az 3-5 dk

    bekleyeceksin arkadaş evden erken çıkıcan yada aracın sağına soluna bakıcan lastiğine bakıcan cam suyuna bakıcan yani kısacası o 5dk yı araç normal rolantide çalışır halde bekleyeceksin

    ( 2004 tdcı ford fusion kitapçığından bir not '' aracınız 90-100km sabit hızla giderken 1 km de nekadar yakıt harcıyorsa rolantide 3 dk da çalışmasıyla aynı yakıtı harcamaktadır '' bunu 2012 euro dizel fiyatarıyla kıyaslama yaparsak 1,6d volvo max 30-50 kuruş bir yakıta tekabül etmektedir. Kİ benim kanımca sabahları kaçındığımız o 30-50 hadi diyelim 1 lira (imkansız ama neyse ) bize ilerde turbo arızası olarak ve 1000-1500 tl civarı bir masrafla geri dönmektedir )


    1,4 tdcı motorlu 2004 model ford fusion kullandım 1 sene boyunca ( 1,6 tdcı ford motoru ile 1,6d volvo dizel motur aynıdır. bir çok forumda bu bilgiyi gördüm teyid ettim)

    100-150km boyunca 3500-4000 dev/dak bandında kullandım kaba tabirle tapa gaz ( araç 95000km de iken ve hiç turbo değişimi yapılmamış aracın üzerindeki orjinal turbosu ile) hiç bir sıkıntı yaşamadım ama her sabah çalıştırınca 5 dk bekledim stop etmeden öncede ister uzun yol yapmış olayım isterse de üşengeçliğimden dolayı 200 metre ötedeki bakkala gitmiş gelmiş olayım her zaman stop etmeden önce en az 1dk bekledim. araçtan bavullarımı indirdim çantamı aldım. bagajada bişy unuttumu die baktım v.ss yanii stoptan öncede bekledim herzaman.

    vee en önemli noktalardan biride herzaman 0-30 tam sentetik motor yağı kullandım her yağ değişiminde yağ filtresinde değiştirdim her 2000-3000km de bir hava filtresini mutlaka değiştirdim turbo için temiz bir hava çok önemlidir.

    benim yaşadıklarım bunlar

    yazı biraz uzun oldu kusurum oldu ise affola yanlış bir uygulamam var ise bilen arkadaşlardan düzeltmeleri yapmalarını rica ederim

    herkese kazasız belasız arızasız sürüşler temenni ederim...




    Sn. bialem,

    Yaptıklarınızın eksiği yok da çok çok fazlası, gereksiz fazlası var. Öncelikle neyi niye yaptığımızı bilmemiz lazım.

    İlk çalıştırmada, dış hava sıcaklığı ne olursa olsun, gaz vermeden çalıştırıp, 30 saniye bekledikten sonra çok düşük gaz vererek hareket etmek yeterlidir. Marşa basarken gaz verilirse henüz tam olarak yağlama yapmamış turboyu harekete geçirip kuru çalışmaya dolayısıyla aşınmaya neden olunur. 5 - 10 dakika beklemek çok uzun.

    Şehir içi gibi, durmadan önce bir süre düşük devirde çalışan motoru kapatmak için yine 30 sn. yeterli. Uzun yolda mola vermek için 1750 devir ya da daha yüksek devirlerde çalışan motoru stop etmek için ise durduktan sonra 2 dk. beklemek gerekir. Çünkü turbo 1750 devirde dönmeye başlar ve yaklaşık 100.000 d/d (yüzbin devir/dakika) döner. Turbonun döndüğü süratlerde mola için, akaryakıt ikmali için veya başka sebeple yol kenarında ani duruşlar yapılacağı zaman araç durup motor rölantiye düşsede, turbonun durması için 2 dk. süre beklemek gerekir. Eğer bu süreyi beklemeden kontak kapatılırsa, motor ve bağlı olarak yağ pompası durur, yağlama kesilir. Turbo bir anda duramadığı için dönmeye devam eder ve yağlama olmadığı için yatakları aşındırır.

    2007 model V50 1,6D ile 105.000 km yaptım. Her 10.000 km. de gereken bakımı yaptırdım. Motor ilk günkü kadar sorunsuzdu. Kaza yaptığım için aracı değiştirdim. !,6 D motorlar için turbo sorunu var demek çok yanlıştır.

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmusluer

    quote:

    Orijinalden alıntı: elalembialem_

    doğru kullanım = uzun ömür %70

    yanlış kullanım = kısa zamanda perte çıkan bir turbo %25

    ŞANS %5

    turbo konusunda sölenecek çok şey var ben böle düşünüyorum

    turbolu aracın varsa


    kışın en az 5-10 dk

    yazın en az 3-5 dk

    bekleyeceksin arkadaş evden erken çıkıcan yada aracın sağına soluna bakıcan lastiğine bakıcan cam suyuna bakıcan yani kısacası o 5dk yı araç normal rolantide çalışır halde bekleyeceksin

    ( 2004 tdcı ford fusion kitapçığından bir not '' aracınız 90-100km sabit hızla giderken 1 km de nekadar yakıt harcıyorsa rolantide 3 dk da çalışmasıyla aynı yakıtı harcamaktadır '' bunu 2012 euro dizel fiyatarıyla kıyaslama yaparsak 1,6d volvo max 30-50 kuruş bir yakıta tekabül etmektedir. Kİ benim kanımca sabahları kaçındığımız o 30-50 hadi diyelim 1 lira (imkansız ama neyse ) bize ilerde turbo arızası olarak ve 1000-1500 tl civarı bir masrafla geri dönmektedir )


    1,4 tdcı motorlu 2004 model ford fusion kullandım 1 sene boyunca ( 1,6 tdcı ford motoru ile 1,6d volvo dizel motur aynıdır. bir çok forumda bu bilgiyi gördüm teyid ettim)

    100-150km boyunca 3500-4000 dev/dak bandında kullandım kaba tabirle tapa gaz ( araç 95000km de iken ve hiç turbo değişimi yapılmamış aracın üzerindeki orjinal turbosu ile) hiç bir sıkıntı yaşamadım ama her sabah çalıştırınca 5 dk bekledim stop etmeden öncede ister uzun yol yapmış olayım isterse de üşengeçliğimden dolayı 200 metre ötedeki bakkala gitmiş gelmiş olayım her zaman stop etmeden önce en az 1dk bekledim. araçtan bavullarımı indirdim çantamı aldım. bagajada bişy unuttumu die baktım v.ss yanii stoptan öncede bekledim herzaman.

    vee en önemli noktalardan biride herzaman 0-30 tam sentetik motor yağı kullandım her yağ değişiminde yağ filtresinde değiştirdim her 2000-3000km de bir hava filtresini mutlaka değiştirdim turbo için temiz bir hava çok önemlidir.

    benim yaşadıklarım bunlar

    yazı biraz uzun oldu kusurum oldu ise affola yanlış bir uygulamam var ise bilen arkadaşlardan düzeltmeleri yapmalarını rica ederim

    herkese kazasız belasız arızasız sürüşler temenni ederim...




    Sn. bialem,

    Yaptıklarınızın eksiği yok da çok çok fazlası, gereksiz fazlası var. Öncelikle neyi niye yaptığımızı bilmemiz lazım.

    İlk çalıştırmada, dış hava sıcaklığı ne olursa olsun, gaz vermeden çalıştırıp, 30 saniye bekledikten sonra çok düşük gaz vererek hareket etmek yeterlidir. Marşa basarken gaz verilirse henüz tam olarak yağlama yapmamış turboyu harekete geçirip kuru çalışmaya dolayısıyla aşınmaya neden olunur. 5 - 10 dakika beklemek çok uzun.

    Şehir içi gibi, durmadan önce bir süre düşük devirde çalışan motoru kapatmak için yine 30 sn. yeterli. Uzun yolda mola vermek için 1750 devir ya da daha yüksek devirlerde çalışan motoru stop etmek için ise durduktan sonra 2 dk. beklemek gerekir. Çünkü turbo 1750 devirde dönmeye başlar ve yaklaşık 100.000 d/d (yüzbin devir/dakika) döner. Turbonun döndüğü süratlerde mola için, akaryakıt ikmali için veya başka sebeple yol kenarında ani duruşlar yapılacağı zaman araç durup motor rölantiye düşsede, turbonun durması için 2 dk. süre beklemek gerekir. Eğer bu süreyi beklemeden kontak kapatılırsa, motor ve bağlı olarak yağ pompası durur, yağlama kesilir. Turbo bir anda duramadığı için dönmeye devam eder ve yağlama olmadığı için yatakları aşındırır.

    2007 model V50 1,6D ile 105.000 km yaptım. Her 10.000 km. de gereken bakımı yaptırdım. Motor ilk günkü kadar sorunsuzdu. Kaza yaptığım için aracı değiştirdim. !,6 D motorlar için turbo sorunu var demek çok yanlıştır.

    Saygılar

    sayın musluer

    ilk olarak 1,6 d lerde turbo sorunu var demedim

    aksine kullandığım 1,4 tdcı arac ile 94000-115000 km arası kullandım ve sorunsuzdu dedim

    ve kullanırken de yaptıklarımı yazdım ve bunlar benim fikirlerim die de belirttim kesinlikle doğrudur demedim bunlar benim yaptığım uygulamalar

    ama marştan sonra 30 sn yerine 5 dk beklemenin bir zararı yada fazla beklemiş olduğumu hala düşünmüyorum

    aksine -10 derecede marşa basılarak çalışan motorun içindeki yağın akışkanlığının ve yağlama veriminin 90 derece sıcaklıkta çalışan bir motorun içindeki yağın akışkanlığı ve yağlama verimine ulaşması için 30 sn nin ÇOK ÇOK VE HATTA ÇOOOK az bir süre olduğunu düşünmeye ısrarla devam ediyorum

    he 5dk rolantide çalıştırmak aracı 90 derece sıcaklığa tabiki ulaştırmaz ama en azından turbo 30 sn den daha sağlıklı bir yağlama ile çalışmaya başlamış olur die düşünüyorum

    VE TEKRAR BİR HATIRLATMA BU YAZDIKLARIM BENİM YAPTIĞIM UYGULAMALAR VE BENİM FİKİRLERİM KİMSE BENİMSEMEK ZORUNDA DEĞİL. SADECE FİKRİMİ BELİRTTİM. KİMSE BENİM YAPTIKLARIMI UYGULAMASIN SONRA BAŞINIZA BİR İŞ GELİR BANA SÖVMEYİN.

    AYRICA SAYIN MUSLUER SİZİN YAZDIKLARINIZA DA SAYGI DUYUYORUM ONLARDA SİZİN YAPTIĞINIZ UYGULAMALARDIR.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elalembialem_

    ama marştan sonra 30 sn yerine 5 dk beklemenin bir zararı yada fazla beklemiş olduğumu hala düşünmüyorum

    aksine -10 derecede marşa basılarak çalışan motorun içindeki yağın akışkanlığının ve yağlama veriminin 90 derece sıcaklıkta çalışan bir motorun içindeki yağın akışkanlığı ve yağlama verimine ulaşması için 30 sn nin ÇOK ÇOK VE HATTA ÇOOOK az bir süre olduğunu düşünmeye ısrarla devam ediyorum


    Motor rölantide iken tam bir yağlama için yeterli yağ basıncı sağlanamayabileceği ve bu nedenle motoru rölantide ısıtmanın motorda daha fazla aşınmaya yol açacağı söylenir, sanıyorum arkadaş da motoru rölantide ısıtmak yerine hareket halinde iken ısıtmayı bu nedenle önermiş. Bir de tam sentetik yağların bir özelliği aşırı düşük ve yüksek sıcaklıklarda da iyi yağlama yapabilmesidir, sıradan mineral yağların aksine sentetik yağlar motor soğuk iken de işlevini hakkıyla yerine getirir.

    Turbo'lu araçlarda motor kapatılması konusunun ise biraz abartıldığını düşünüyorum. Ben sadece uzun yol sürüşlerinde mola verdiğim zaman motoru kapatmadan önce birkaç dakika beklerim. Şehir içinde ise turbo zaten nadiren devirleniyor, turbonun aşırı ısınmasına, dolayısı ile beklemeye gerek olacak bir durum olmuyor şehir içi kullanımda. Her motor kapatmada beklemek yakıt sarfiyatını artırır sadece. Arabam 130k km'de, turbo ilk günkü gibi sağlıklı.




  • Sn. Elalembialem,

    Amacım polemik yaratmak değil. Vakit sizin vaktiniz, yakıt sizin yakıtınız. Her ikisini de istediğiniz gibi harcayabilirsiniz, bence hiç bir problem yok.

    Sn. fcalakol,

    Sizinle hemfikirim.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.